زعفران در درمان اختلالات مغزی موثر است

   
زعفران در درمان اختلالات مغزی ناشی از پیری مثل  آلزايمر و پارکينسون موثر است.
به گزارش وب دا، عضو مركز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشكی یزد ضمن بیان این مطلب متذكر شد: اثر زعفران در مطالعات امروزی هم به اثبات رسیده و مصرف آن در این موارد بسیار گسترده و مورد تائید مراجع علمی معتبر است.
دكتر علی بابایی اظهارداشت: زعفران گياهي علفي، چند ساله، بدون ساقه و پيازدار است. پياز زعفران از نوع توپر و تقريبا كروي شكل با قطر 3 تا 5 سانتي متر و پوششي قهوه اي رنگ مي باشد كه در زير خاك قرار مي گيرد. هر پیاز 6تا 9 برگ باریك، نظیر برگ علفهای چمنی تولید می کند.
وی ادامه داد: ریشه های زعفران ازنوع افشان هستند كه از قــاعده پیازها و از روی دایــره محیطی آن می رویند. گل زعفران اولین اندامی است كه در اوایل پاییز ظاهر می شود. در سال اول كشت، به علت ضعف پیازهای زعفران و عدم استقرار كامل آنها در خاك و كشت عمقی، جوانه های گل زعفران توان كافی برای رویش ندارند و حتی برگها در سال اول دیرتر از معمول ظاهر می شوند.

بابایی با اشاره به اندام دارویی  زعفران گفت:  قسمت مورد استفاده گیاه زعفران کلاله نارنجی رنگ گل آن است.
وی با اشاره به دامنه انتشار  این گیاه افزود:  به طور گسترده در مناطق شرقی استان خراسان به ویژه خراسان جنوبی کاشته می شود. کاشت آن در سایر مناطق کشور نیز در حال رواج است.
این دانشیار فارماكولوژی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد با اشاره به خواص درمانی زعفران عنوان داشت: زعفران از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است. مهمترين خاصيت زعفران كه از قديم الايام از آن استفاده می شده  است درمان افسردگی است.
وی با بیان این مطلب که زعفران دارای بویی قوی و طعمی تلخ می‌باشد، گفت: خوردن چای زعفران باعث هضم غذا می‌شود.
عضو مركز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشكی با اشاره به اثر مسكن درد و قاعده آور زعفران گفت: زعفران باعث تحریك اعصاب شده و از طرفی، زعفران خون ساز بوده و گردش خون را آسان می‌سازد.
بابایی ادامه داد: زعفران، صفرا آور و اشتها آور است،باعث تسکین درد معده شده و آنتی اسپاسمودیک است همچنین دردهای کولیک کلیوی را برطرف می کند سرفه را رفع و اثر مفید روی درمان برونشیت دارد.
عضو مركز تحقیقات گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشكی یزد متذکرشد: زعفران ضد تشنج است و باعث کاهش کلسترول خون و فشار خون می شود.
وی خاطرنشان ساخت: نتایج مطالعات فارماکولوژیک جدید نشان می دهد که عصاره زعفران دارای اثرات کاهش چربی، افزایش یادگیری و حافظه، پالاینده خون، کاهنده کلسترول و فشار خون و تصفیه کننده طحال و کبد و آغازگر رشد اندام تناسلی است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد بیان داشت: مقادیری از زعفران که به طور معمول به عنوان خوش طعم کننده و خوش رنگ کننده به مواد غذایی اضافه می شود قادر به سقط جنین نیست ولی در عین حال توصیه می شود در دوران حاملگی از خوردن زعفران به هر شکلی اجتناب شود.
وی عنوان داشت: مصرف مقادیر زیاد زعفران در افراد عادی هم می تواند  خطرناک باشد و مقدار کشنده زعفران  در حدود  20 گرم است.
دکتر بابایی با بیان این که زعفران  به ویژه دارای اثر شادي بخش ، خنده آور و ضد افسردگی است، افزود: زعفران در درمان دردهاي عصبي و به علت اثر  آرامبخش برای درمان کم خوابي هم به کار می رود.
وی با بیان این که زعفران  تقويت کننده حافظه است، خاطرنشان ساخت: این ماده غذایی مخصوصا در درمان اختلالات مغزی ناشی از پیری مثل  آلزايمر و پارکينسون موثراست.
دانشیار فارماكولوژی دانشگاه علوم پزشكی شهید صدوقی یزد در پایان افزود: این موارد اثر زعفران در مطالعات امروزی هم به اثبات رسیده و مصرف آن در این موارد بسیار گسترده و مورد تائید مراجع علمی معتبر است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر