نوجوانان در حال رشد بین سحر و افطار مواد غذایی مغذی مصرف کنند


یک فوق تخصص غدد و متابولیسم؛

یک فوق تخصص غدد و متابولیسم با تاکید بر نوشیدن آب و مایعات کافی بین وعده‌های سحر و افطار توصیه کرد: «کودکان در حال رشد بین سحر و افطار از مواد غذایی مغذی استفاده کنند.»

دکتر سعید حسین خلیل‌زاده در گفت‌ و ‌گو با خبرنگار سینانیوز در یزد، ضمن بیان مطلب فوق اظهارداشت: «کودکان و نوجوانان روزه‌دار که در مرحله رشد قرار دارند مصرف مواد غذایی اصلی و مغذی از جمله پروتئین‌ها، گوشت، سفیده تخم مرغ، پنیر و لبنیات را فراموش نکنند.» 
وی همچنین بر نوشیدن مایعات فراوان و مصرف میوه و سبزیجات در روزه داران به خصوص نوجوانان در حال رشد تاکید نمود و ادامه داد: «افراد کم سن و سال و به ویژه دیابتی‌ها هنگام روزه داری سطح فعالیتشان را در ساعات گرم روز به حداقل ممکن برسانند.» 
دکتر خلیل‌زاده با اشاره به روزهای طولانی جهت روزه داری در فصل گرم سال توصیه کرد: «روزه داران سعی کنند در طول روز در محیط‌هایی قرار گیرند که تا حد امکان خنک باشد. همچنین نوجوانان روزه دار در ساعات گرم از منزل خارج نشوند.» 
این فوق تخصص غدد و متابولیسم افزود: «از آنجا نوجونان در حال رشد مستعد آسیب پذیری بیشتری هستند لذا باید از نظر تغذیه‌ای با نظر متخصص تغذیه به روزه داری بپردازند.» 
معاون مرکز تحقیقاتی و درمانی دیابت یزد در پایان با تاکید بر اجتناب نوجوانان در حال رشد از مواد غذایی فاقد ارزش غذایی هنگام سحر وافظار متذکرشد: «نوجوان و کودکان در حال رشد ساعت ۱۱ شب نیز یک وعده غذای سبک میل کنند.»

تجويز آهن در 4 ماه اول حاملگي توصيه نمي شود

 تجويز آهن در 4 ماه اول حاملگي به دليل نياز كم بدن و احتمال تشديد تهوع و استفراغ حاملگي توصيه نمي شود.
به گزارش خبرنگار وب دا،‌ دكتر فرناز اهدايي وند جراح و متخصص زنان و زايمان با بيان اين مطلب اظهار داشت:‌ از علل كم خوني دوران بارداري مصرف نكردن منابع غذايي آهن، از دست دادن خون طي دوران قاعدگي و باداري هاي مكرر خصوصا با فاصله كم است.
وي افزود: احتياج روزانه آهن در خانم حامله 30 ميلي گرم و در زنان شيرده 15 ميلي گرم است و به دليل مقدار كم آهن موجود در مواد غذايي و جذب محدود آهن از دستگاه گوارش،‌ رژيم غذايي به تنهايي قادر به تأمين آهن مورد نياز در دوران حاملگي نيست.
مدیر گروه بهداشت خانواده دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی تصريح كرد: زنان حامله براي پيشگيري از كم خوني فقر آهن در دوران بارداري بايد علاوه بر توصيه رژيم غذايي از نيمه دوم بارداري تا سه ماه پس از زايمان روزانه يك كپسول هماتينيك يا يك قرص فروسولفات مصرف كنند.
دكتر اهدايي وند خاطرنشان كرد: در زنان حامله درشت اندام و حاملگي دو قلويي در صورت مصرف نامنظم آهن،‌مقدار نياز روزانه زن حامله به آهن 60 تا 100 ميلي گرم است.

نقش تغذیه ای نخود فرنگی در پیشگیری از بیماریها و کاهش وزن


نخود فرنگی ضمن پیشگیری از برخی بیماریهای چشمی و یبوست، به کاهش میزان کلسترول خون و کاهش وزن کمک می کند.
به گزارش وب دا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد با بیان اینکه در هر صدگرم نخود فرنگی 134 کالری انرژی وجود دارد، افزود: نخود‌فرنگی سرشار از فیبر و در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی دیگر حاوی پروتئین بیشتر و کالری و چربی کمتری است که از این نظر برای افرادی که قصد کم کردن وزن خود را دارند ، یک ماده‌ غذایی فوق‌العاده محسوب می‌شود.
دکتر نوید عطار افزود: نخود ‌فرنگی به علت سرشار بودن از فیبرهای غیر حلال از یبوست پیشگیری می‌کند و با توجه به دارا بودن پکتین و فیبرهای غذایی دیگر موجب کاهش میزان کلسترول خون می شود.
وی با اشاره به اینکه نخود فرنگی از بروز بسیاری از بیماریها پیشگیری می کند، اظهار داشت: صدگرم نخود ‌فرنگی حاوی نصف مقدار ویتامین Kمورد نیاز روزانه‌ی ما است و این ماده‌ مغذی برای پیشگیری از تخریب بافت‌های استخوانی، تصلب شرایین، بیماری‌های قلبی و حتی سرطان مفيد است.
دکتر عطار خاطر نشان کرد: نخود‌فرنگی منبع فوق‌العاده‌ی ویتامین C و همچنین آنتی‌اکسیدان‌هایی نظير لوتئین وگزانتین محسوب می‌شود که از بیماری آب مروارید و برخی بیماری‌های چشمی دیگر پیشگیری می‌کند./

غذاها را به شكل آب پز، بخارپز و کبابی مصرف كنيد

 به منظور جلوگيري از افزايش وزن در دوران بارداري؛
  
به منظور جلوگيري از افزايش وزن در دوران بارداري غذاها را به شكل آب پز، بخارپز و كبابي مصرف كنيد.
به گزارش خبرنگار وب دا، عضو تیم تخصصی مرکز فوق تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر ابن سینا با اشاره به روند افزایش وزن در سه ماهه اول بارداری گفت: افزایش وزن بین 1 تا 2 و حداکثر تا 3 کیلوگرم در این دوره توصیه می شود و همچنین افزایش وزن در سه ماهه دوم و سوم حدود 350 تا 450 گرم در هفته است.
دکتر گیاهی در ادامه با اشاره به مهم ترین نکات در پرهیز غذایی در دوره بارداری گفت:

نبایدهای پس از صرف غذا


نبایدهای پس از صرف غذاپس از خوردن غذا از انجام برخی کارها به خاطر پیامدهای سوئی که برای سلامتی دارند باید پرهیز کرد.
در این بخش به 5 مورد از کارهایی که بلافاصله پس از خوردن غذا نباید صورت گیرد اشاره کرده‌ایم:
نوشیدن آب یخ
متخصصان تغذیه معتقدند نوشیدن آب یخ هنگام خوردن غذا و پس از آن،‌ کارایی مراحل هضم و جذب غذا را تحت تاثیر قرار می‌دهند. مواد غذایی که در محیط سرد قرار گیرند به صورت توده درمی‌آیند و در نتیجه عمل هضم و جذب غذا خیلی ضعیف صورت می‌گیرد.
نوشیدن آب گرم پس از غذا بهترین روش است چرا که به فرآیند هضم و جذب غذا کمک می‌کند.

نوشیدنی‌های مغذی برای کم‌خون‌ها


نوشیدنی‌های مغذی برای کم‌خون‌هاکارشناس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی گفت :نوشیدن آب میوه های غنی از ویتامین ث مانند آب مرکبات به جذب آهن بدن کمک می کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ،مینا مینایی افزود : تهیه نوشابه‌های گازدار ترکیبی از آب، مواد رنگی و طعم دهنده ها و گازکربنیک یا دی اکسید کربن خوراکی است و مصرف مستمر آن ها به دلیل وجود مواد رنگی و گاز کربنیک سبب بروز اختلالاتی مانند پوکی استخوان، کهیر، عوارض تنفسی، گوارشی و رفتاری می شود.
وی افزود: قند موجود در این نوشابه ها موجب افزایش وزن، چاقی و عوارض ناشی از آن مانند دیابت، بیماری های قلب و عروقی می‌شود و مصرف بی رویه این نوشیدنی ها خطرها و آسیب های جدی را به دنبال خواهد داشت.

ویتامین C احتمال ابتلا به نقرس را کاهش می دهد


تحقیقات پزشکی نشان داد

خبرگزاری فارس: تحقیقات پزشکی نشان می دهد که ویتامین C می تواند احتمال ابتلای مردان به بیماری نقرس را کاهش دهد.
خبرگزاری فارس: ویتامین C احتمال ابتلا به نقرس را کاهش می دهد
ب گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از خبرگزاری خاورمیانه، این تحقیقات حاکی است: مصرف دوزهای اضافی ویتامین C می تواند از مردان دربرابر احتمال ابتلا به بیماری نقرس محافظت کند.

اكسيدان‌ها و آنتي‌اكسيدان‌ها


جام جم آنلاين: آنهايي كه به مطالعه مطالب مربوط به سلامت علاقه دارند با واژه آنتي‌اكسيدان آشنا هستند. نوشته‌هايي مثل «با خوردن آنتي‌اكسيدان‌هايي مثل سلنيوم، ويتامين C يا ويتامين E سلامت شما بيمه مي‌شود» هر روز در مجلات و روزنامه‌ها ديده مي‌شود.
سكته مغزي، سكته قلبي، سرطان‌ها و آلزايمر هر كدام به نحوي با اكسيدان‌ها و آنتي‌اكسيدان‌ها ارتباط دارد و تلاش براي شناسايي غذاهاي مفيد در اين فرآيند سال‌هاست كه علم تغذيه و پزشكي را به تكاپو واداشته است.
توت فرنگي، تمشك، لوبيا قرمز، كلم بروكلي، آواكادو، چاي سبز، گردو، فندق، سيب، انار، زنجبيل، شكلات تلخ و بسياري از مواد غذايي ديگر داراي مجموعه‌اي از ريزمغذي‌هاي مفيد هستند و مواد غذايي با خاصيت آنتي‌اكسيدان شناخته مي‌شوند.
شايد برخي تصور مي‌كنند اگر روزانه يك ليوان چاي سبز بخورند يا هر روز در سالادشان بروكلي و آواكادو مصرف كنند، از ابتلا به بيماري‌هايي كه برشمرده شد در امان هستند، ولي موضوع خيلي پيچيده‌تر از اين است.

مقاومت بدن در برابر لاغري


جام جم آنلاين: چاقي معضل بزرگي است و متاسفانه در اين دوران بيش از گذشته‌ انسان‌ها را درگير خود كرده است؛ حالا اين مساله به حدي جدي شده كه كوچك و بزرگ هم نمي‌شناسد و سلامت همه افراد را تهديد مي‌كند.
به همين دليل كاملا طبيعي است كساني كه اضافه‌وزن دارند يا از وزن‌شان راضي نيستند، به شيوه‌هاي مختلف روي بياورند تا وزن‌شان كمتر شده و شرايط بهتري پيدا كنند؛ ورزش، رژيم‌هاي مختلف و متفاوت، داروهاي لاغري و... همگي از جمله شيوه‌هايي است كه اين روزها طرفداران زيادي پيدا كرده ‌است.
با اين حال گاهي مي‌بينيم و مي‌شنويم كه افراد مي‌گويند بدن‌شان به رژيم‌هاي مختلف لاغري مقاوم شده است و ديگر وزن‌شان تغيير نمي‌كند!
اين در حالي است كه متخصصان اعتقاد دارند چنين طرز فكري اشتباه است؛ در واقع اگر رژيم مناسب باشد و همراه با ورزش و بدرستي نيز اجرا شود، محال است كه وزن فرد تغيير نكرده و ثابت بماند.

آیا لیپوساکشن باعث کاهش وزن می شود ؟


آیا لیپوساکشن باعث کاهش وزن می شود ؟
لیپوساکشن یک روش فوری برای کم کردن وزن است اما این روش که با استخراج چربی درزیر پوست منجر به لاغری می شود، می تواند ماندگارباشد ؟


به عبارت دیگر آیا برگشت چربی های خارج شده پس ازلیپوساکشن خطرناک نیست ؟
با توجه به مطالعاتی که دربرزیل انجام شد مزایای استفاده ازلیپوساکشن فقط درشرایطی ماندگار است که فرد تمرینات برخی ورزش را دربرنامه روزانه خود بگنجاند.
محققان مطالعاتی برروی 36 زن با سن 20 تا 32سال که با روش لیپوساکشن بین 300تا 1/5 کیلوگرم ازچربی های موضعی خود را ازدست دادند، انجام داده اند.