سم سفید همان قندان بلور پر از قندی است که برای همه وسوسه انگیز است، چه کودک 7 ساله باشید، چه پیرمرد 70ساله. اما اگر بدانید که پزشکان می گویند این قندهای سفید، روزگار سلامت را سیاه می کند،آنوقت حتما در خوردن قند و شکر که به آنها سمهای سفید هم می گویند احتیاط به خرج می دهید و با شیرینی آن کام زندگی خود را تلخ نمی کنید. شاید به همین دلیل باشد که هیات دولت تصویب کرده است که هنگام صرف چای به جای قند در ادارات دولتی از خرما و کشمش استفاده شود ولی این مصوبه در برخی موارد نادیده گرفته شد. هرچند کارشناسان اعتقاد دارند دولت باید نسبت به حذف بودجه خرید قند و شکر در ادارات دولتی کلا اقدام کند اما اگر شما به سلامتی خود اهمیت می دهید،بهتر است این مصوبه رادر خانه خود عملی کنید تا آنگونه که پزشکان می گویند از شر این ماده خوشخوراک اما مضر در امان باشید. اگر این نوشته را بخوانید،آنگاه متوجه خواهید شد که چرا همه پزشکان علیه قند و شکر اجماع کرده اند و یک بسیج ملی ضدقند به راه انداخته اند.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
فرزندتان دیابت دارد ؟
راهنمای تغذیه کودکان دیابتی
اگر شما هم فرزندی دارید که مبتلا به دیابت است حتما با وسواس بیشتری مطالب مربوط به دیابت را در این صفحه پیگیری می کنید و بهتر از هرکسی می دانید که تغذیه چقدر در کنترل بیماری فرزندتان موثر است. یکی از اصل یترین سوالات والدین کودکان دیابتی، شیوه و نوع تغذیه کودکشان است تا با برنامه ریزی مناسب بتوانند کمترین میزان انسولین را به کودکان تزریق کنند. پس باید بدانید که رژیم غذایی مناسب و منظم در کنار تزریق انسولین برای کنترل بیمار ی کودک دیابتی اهمیت زیادی دارد تا مانع افت قند خون او شود.
5 ماده غذایی ضد خستگی
اگر همیشه بعد از خوردن احساس بیحالی و خستگی میکنید، ناشی از خوردن غذاهای نادرست است. ترفند آن این است که غذاهایی را انتخاب کنید که انرژی را تدریجاً آزاد میكنند و به آرامی و در طولانیمدت آن را افزایش میدهند و از مصرف غذاهای دارای قند بالا که قند آنها بهسرعت آزاد میشود، بپرهیزید.
شما میتوانید با هر لقمه غذایی که میخورید به جنگ خستگی بروید. این پنج ماده غذایی نیز بهعلت هضم آسان و غنی بودن از مواد مغذی و تبدیل غذا به انرژی، به بدن کمک اساسی نموده و برای افراد مفید میباشند.
شما میتوانید با هر لقمه غذایی که میخورید به جنگ خستگی بروید. این پنج ماده غذایی نیز بهعلت هضم آسان و غنی بودن از مواد مغذی و تبدیل غذا به انرژی، به بدن کمک اساسی نموده و برای افراد مفید میباشند.
روزهداران غذاهاي پر انرژي مصرف كنند
/تغذيه در رمضان/
رييس دانشكده طب سنتي دانشگاه علوم پزشكي تهران گفت: روزهداران در طول ماه رمضان بايد غذاهاي حاوي انرژي مصرف كرده و آب به مقدار كافي بنوشند.
دكترمحمدرضا شمس اردكاني در گفتوگو با خبرنگار سرويس «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: روزهداران براي تامين آب بدن خود در ماه رمضان ميتوانند ميوه مصرف كنند البته هر فرد بر اساس خاصيت مزاجي خود بايد ميوه بخورد.
معاون غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي تهران در ادامه گقت: روزهداران بايد از غذاهايي استفاده كنند كه حاوي قند كافي باشد البته لازم است مبتلايان به ديابت اين گونه غذاها را با احتياط مصرف كنند.
استرس و بيخوابي از عمدهترين علل ابتلا به «فيبروميالژيا» است
افرادي كه هميشه خستهاند بيشتر مراقب باشند
يك فوق تخصص روماتولوژي با بيان اينكه خستگي، كوفتگي، بيحالي و بيرمقي بارزترين نشانههاي ابتلاي 15 درصدي افراد جامعه به بيماري فيبروميالژيا است، گفت: استرس، كم تحركي و بيخوابي از عمدهترين علل ايجاد اين عارضه هستند.
دكتر محمدمهدي امام در گفتوگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در پاسخ به اين پرسش كه عمدهترين علت مراجعه مردم به كلينيكهاي روماتولوژي چيست، اظهار كرد: روماتولوژي علمي است كه با بيماريهاي مفاصل و عناصر اطراف آن در ارتباط است. بنابراين آرتروز شايعترين علت مراجعه به روماتولوژيستهاست.
كمبود ويتامين D در 80 درصد تهرانيها/ تاثير احتمالي كمبود ويتامينD در ابتلابه ام اس
دبيركنگره اماس با هشدارنسبت به گسترش فزاينده بيماري خبرداد:
دبیرعلمي نهمين كنگره بينالمللي ام اس گفت: با توجه به اينكه ام اس در ايران با شيب زيادي در حال افزايش است لازم است تحقيقات گستردهاي انجام شود تا بتوان به راهكارهايي براي شناخت علت اين بيماري دست يافت؛ البته دستيابي به اين امر نيازمند بسيج همگاني و تخصيص بودجه و همكاري ما با كشورهاي ديگر است.
به گزارش خبرنگار سرويس «سلامت» ايسنا، دكتر اميررضا عظيمي در نشست خبري نهمين كنگره بينالمللي ام اس كه امروز در انجمن ام اس برگزار شد، افزود: كشورهاي ديگر نيز آماده همكاري با ايران در زمينه تحقيق درباره شناخت علل شيوع بالاي ام اس در ايران هستند.
سبک زندگی، در بیماری زخم معده تاثیر دارد
سبک زندگی در بیماری زخم معده تاثیر دارد و افزایش وعده های غذایی با حجم کم و پرهیز از گرسنه ماندن و پرخوری، می تواند در بهبود این بیماری تاثیر مثبتی داشته باشد.
به گزارش وب دا، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: در گروه غذایی پروتئین ها، استفاده از گوشت لخم گاو و گوسفند، گوشت ماهی، ماکیان و تخم مرغ در بیماری زخم معده تاثیر منفی نداشته و این بیماران مجاز به مصرف این مواد غذایی هستند.
سمانه عزیزی اضافه کرد: مصرف ماهی های چرب مثل ماهی آزاد، قزل آلا، شاه ماهی و روغن های گیاهی مثل روغن های زیتون، سویا، کانولا، آفتابگردان و گردو به علت داشتن اسیدهای چرب امگا3 در پیشگیری از التهاب و حفظ سلامت معده، به مقدار متعادل توصیه می شود.
وی در رابطه با مصرف مواد حاوی پروبیوتیک تصریح کرد: اگرچه ماست، دوغ و سایرنوشیدنی های حاوی پروبیوتیک در این بیماران توصیه می شود، اما اثرات گوارشی خفیفی مانند نفخ و گاز را نیز ممکن است به همراه داشته باشند.
عزیزی یادآور شد: جویدن مناسب مواد غذایی و عدم استرس در هنگام صرف غذا می تواند به بیماران مبتلا به زخم معده در پیشگیری از تشدید این بیماری کمک کند./
بی تحرکی موجب افزایش احتمال ابتلا به پوکی استخوان می شود
به گزارش وب دا، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی فسا ضمن بیان این مطلب گفت: پوکی استخوان با کاهش توده استخوانی مشخص می شود که البته با افزایش سن می تواند امری طبیعی تلقی شود اما اگر این توده آنقدر کم شود که احتمال بروز شکستگی را افزایش دهد دیگر بیماری محسوب می شود.
دکترمهرداد محمد حسینی با بیان این که در این مرحله استخوان آن قدر ضعیف شده که حتی با یک فشار جزئی مثل عطسه یا سرفه احتمال شکستگی بویژه در مهره ها، سراستخوان ران و مچ دست وجود دارد، اظهارداشت: شکستگی های ناشی از این بیماری خاموش، می تواند بسیار دردآور باشد به نحوی که درنهایت در افراد سالمند می تواند منجر به مرگ شود و البته هزینه درمان آنها نیز گزاف باشد.
مصرف غذای آماده و نوشابه های گاز دار در ماه مبارک رمضان ممنوع!
نوجوانان از مصرف زولبيا و باميه خصوصاً در هنگام سحري و نوشابه هاي گازدار و مواد غذايي آماده در طول ماه مبارك رمضان خودداري نمايند.
ناهید برخورداری کارشناس تغذیه در گفت و گو با خبرنگار وب دا در یزد، ضمن تاکید بر این مطلب که نوجوانان هيچ گاه بدون سحري روزه نگيرند گفت: نوجوانان از مصرف زولبيا و باميه خصوصاً در هنگام سحري و نوشابه هاي گازدار و مواد غذايي آماده در طول ماه مبارك رمضان خودداري نمايند.
وی خطاب به والدین توصیه کرد: والدین توجه داشته باشند كه فرزندان شان در صورت عدم رعايت رژيم صحيح غذايي در زمان روزه داري ممكن است دچار صدمات و عوارضي چون وقفه در رشد، لاغري، چاقي بيمارگونه و اختلالات مزمن در دستگاههاي بدني خود شوند كه از جمله آنها مي توان به كوتاهي قد، كم خوني، ناراحتي هاي گوارشي، سردردهاي مزمن، و خصوصا بيماريهاي زنان در سالهاي بعد در دختربچه ها (مانند سقط و زايمان زودرس، به دنيا آوردن نوزاد مرده و خونريزي هاي (قاعدگي) غير طبيعي اشاره كرد اين كارشناس تغذيه تأكيد كرد: حتما به وضعيت تغذيه كودكان و نوجوانان خود دقت نموده و پيش از اقدام به روزه داري آنها را براي مشاوره به نزد متخصص كودكان و نوجوانان و نيز متخصص تغذيه ببريد.
برخورداری عنوان کرد: در ایامی که طول ساعات روز بیشتر است، خوردن چند عدد بادام در هنگام سحری علاوه بر غذای پیش بینی شده، سودمند است. البته مسواک کردن دندان به شکل کامل در هر صورت و به خصوص پس از خوردن بادام برای خارج کردن ذراتی که ممکن است لای دندان ها باقی بماند، ضروری است.
استفاده از نان های سفید مضرات جدي را به همراه خواهد داشت
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ايلام گفت: استفاده ازنان های سفید مضرات جدي را به همراه خواهد داشت.
دکتر رسول دشتی در گفت وگو با خبرنگار وب دا اظهار داشت: گندم به علت امکان کشت در اکثر نقاط جهان و خواص منحصر بفرد تغذیه ای که منبع خوبی از ویتامین های تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین، توکوفرول، آهن، روی، اسیدفولیک و ویتامین E است و کیفیت فوق العاده پروتیین گلوتن به عنوان مهم ترین غله در جهان شناخته شده است.
اشتراک در:
پستها (Atom)