استفاده از نان های سفید مضرات جدي را به همراه خواهد داشت

 معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ايلام گفت: استفاده ازنان های سفید مضرات جدي را به همراه خواهد داشت.
دکتر رسول دشتی در گفت وگو با خبرنگار وب دا اظهار داشت: گندم به علت امکان کشت در اکثر نقاط جهان و خواص منحصر بفرد تغذیه ای که منبع خوبی از ویتامین های تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، پیریدوکسین، توکوفرول، آهن، روی، اسیدفولیک و ویتامین E است و کیفیت فوق العاده پروتیین گلوتن به عنوان مهم ترین غله در جهان شناخته شده است.

وي خاطرنشان كرد: از آنجایی که ویتامین ها و املاح در لایه های بیرونی گندم هستند و بخش اعظم این مواد مغذی طی عملیات تولید آرد حذف خواهند شد در نتیجه از کیفیت تغذیه ای آرد کاسته می گردد در حالي كه درکشورهای توسعه یافته عموماً ویتامین های گروه ب جهت بهبود ارزش تغذیه آرد به آن افزوده می شوند که به این عمل غنی سازی گفته می شود.
دكتر دشتی به نیاز روزانه انسان به فیبرموجود در نان اشاره كرد و ابراز داشت: براساس توصیه سازمان بهداشت جهانی میزان فیبر مورد نیاز هر نفر در روز حداقل 30 گرم است تا از ابتلاﺀ به بیماری ها مصون بماند که 15 گرم آن بایستی از طریق نان های سبوس دار و 15 گرم بقیه از طریق مصرف سبزیجات، میوه جات و حبوبات تأمین شود.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: در جریان سبوس گیری 6 درصد کلسیم، 77 درصد منیزیم، 78 درصد روی، 89 درصد کبالت، 98 درصد ویتامین TEو80 درصد ویتامین های ب1 ، ب3 وحدود75 درصد اسیدفولیک و مقادیر زیادی فیبر ازبین می رود كه با اين اقدامات و جدا شدن سبوس از گندم 85 درصد املاح معدنی گندم دور ریز می شود.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر