ماه رمضان ماه کم‌خوری، نه پرخوری


اصول تغذیه‌ای صحیح در ماه رمضان (۲)

متخصص تغذیه با بیان اینکه ماه رمضان فرصت خوبی برای کم خوری است گفت: «غذاهایی که در این ماه استفاده می‌شود پرکالری و چاق کننده هستند.»

دکتر تیرنگ نیستانی، متخصص تغذیه، رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار سینانیوز در خصوص روش‌های تغذیه‌ای نادرست در این ماه بیان کرد: «فلسفه روزه داری از بعد مسائل جسمانی به پرهیز و امساک بازمی گردد. این پرهیز جنبه‌های مختلف دارد که از جمله آن می‌توان به پرهیزغذایی اشاره کرد. پرهیز از غذا در ساعاتی از روز جنبه مطلق پیدا می‌کند البته به این معنا نیست که در ساعات دیگر به کلی نقض و لغو شود چرا که در آموزه‌های دینی همیشه به کم خوردن غذا توصیه می‌شود.» 

افراد چاق بيشتر به پزشك مراجعه مي‌كنند

 افراد چاق با قرارگرفتن در معرض بيماري‌ها، بيشتر از افراد سيگاري با وزن متعادل، به پزشك مراجعه مي‌كنند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه دپارتمان اقتصادي دانشگاه كنكورديا، محققان با بررسي داده‌هاي مربوط به بيش از 60 هزار كانادايي در سال 2010 دريافتند كه كاهش وزن تا حدود زيادي از مراجعه كردن به پزشك مي‌كاهد.
براساس اين گزارش محققان افزودند كه وخامت تأثيرات نامطلوب حاصل از چاقي بسيار جدي‌تر از سيگار كشيدن است و اين در حالي است كه مردم با داشتن يك درك حسي براين باورند كه سيگار كشيدن بداست و به مضرات چاقي نمي‌انديشند.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است: با كنترل سابقه‌هاي وزني افراد و استفاده از انگيزه‌هاي اقتصادي در آنها مانند دادن حق بيمه بيشتر درماني مشابه افراد سيگاري و يا تنظيم مقرراتي براي صنعت فست‌فود مي‌توان در جهت كاهش وزن آنها گام برداشت.
اين گزارش همچنين مي‌افزايد: مردم با پرخوري و ورزش نكردن خود را در معرض ابتلا به چاقي قرار مي‌دهند كه نهايتاً چاقي بيماري‌هاي ديابت نوع 2، بيماري‌هاي قلبي و عروقي و برخي از سرطان‌ها را به همراه مي‌آورد و نياز آنها را به مراقبت‌هاي پزشكي بيشتر مي‌كند.
گفتني است: در حال حاضر از هر 4 كانادايي 1 نفر چاق است و اين يك روند كشنده در اثر چاقي در طول سي سال گذشته بوده است.

خوردنی ها و نخوردنی های افطار، شام و سحری


واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک توصیه هایی ارائه کرد.

به گزارش وب­دا متن این توصیه هایی که برای خوردنی ها و نخوردنی های سحری، افطار و شام است اعلام شده به شرح زیر است:
افطار
رطب یا خرما + آب: افطار کردن با خرما سنت است و بهتر است تا شام چیز دیگری میل نشود. اما اگر  خواستید چیز دیگری مصرف کنید بهتر است از شیرینی جات طبیعی مصرف کنید، مثل عسل به صورت شربت یا انگور و کشمش یا میوه های شیرین دیگر.

بیشترین درصد ایجاد بیماری پوكي استخوان ژنتیکی است


بیشترین درصد ایجاد بیماری پوكي استخوان ژنتیکی است و اگر افراد درجه یک خانواده مبتلا باشند شخص بیشتر در معرض ابتلا قرار دارد.
به گزارش خبرنگار وب دا، دکترمهرداد محمد حسینی مدیر گروه رادیولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: پوکی استخوان با کاهش توده استخوانی مشخص می شود که البته با افزایش سن می تواند امری طبیعی تلقی شود اما اگر این توده آنقدر کم شود که احتمال بروز شکستگی را افزایش دهد دیگر بیماری محسوب می شود.
 وی با بیان این که در این مرحله استخوان آن قدر ضعیف شده که حتی با یک فشار جزئی مثل عطسه یا سرفه احتمال شکستگی بویژه در مهره ها ، سراستخوان ران و مچ دست وجود دارد ، اظهارداشت: شکستگی های ناشی از این بیماری خاموش، می تواند بسیار دردآور باشد به نحوی که در نهایت در افراد سالمند می تواند منجر به مرگ شود و البته هزینه درمان آنها نیز گزاف می باشد.

تأثیر شیر دادن بر کاهش وزن مادران


دوران بارداری‌ و سپس دوران شیر دادن به نوزاد، تأثیر آشکاری بر وزن مادر می‌گذارد. بنا بر نتایج یک پژوهش، مادرانی که نوزادشان را با شیر خود تغدیه می‌کنند، حتی پس از یائسگی نیز لاغرتر از زنان دیگر می‌مانند.
شاید در بیشتر فرهنگ‌ها این تصور وجود داشته باشد که زنان در دوران بارداری و شیر دادن بایستی بیشتر از حد معمول غذا بخورند، چون بدنشان به اندازه‌ی دو نفر احتیاج به مواد غذایی دارد. در صورتی که در واقع یک رژیم غذایی متعادل برای تأمین نیاز بدن مادر و کودک کافی است.

خریدن نوشابه های انرژی‌زا ممکن است فقط پول هدر دادن باشد


یا استاد دانشگاه در کانادا بعد از چهل سال مطالعه می گوید کفش ورزشی مناسب کفشی است که اندازه پا باشد و فرد در آن احساس راحتی کند و نه چیزی بیش از این
بر اساس یافته های یک تحقیق جدید، احتمال دارد که مردم با خریدن نوشیدنی های ورزشی، پودرهای پروتئینی بدنسازی و کفش های ورزشی گران قیمت فقط پولشان را هدر می دهند.
ژورنال پزشکی بی بی سی و برنامه پانوراما در تحقیقی که در این باره انجام داده اند به این نتیجه رسیده اند که برای اثبات تاثیری که گفته می شود محصولات ورزشی دارند، "شواهد روشنی" موجود نیست.

ماه رمضان امسال دور آش رشته را خط بکشید


آش های سنگین و پر چرب موجب تجمع چربی در روده و بروز سوء هاضمه می شود و در ماه مبارک امسال چندان توصیه نمی شوند.
دکتر عبدالهی، مدیر دفتر بهبود و تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران ، اظهار داشت: براساس رسم حاکم بر ماه رمضان ، مصرف آش رشته ، زولبیا و بامیه طرفداران خاص خود را دارد اما ماه رمضان امسال به علت بلندی روزها و ساعات طولانی روزه داری توصیه می شود از مصرف آش های حجیم ، پرچرب ، زولبیا و بامیه در سفره های افطار خودداری شود .

عبدالهی افزود: این آش ها حاوی حجم بالایی از فیبر ، سلولز ، پروتئین و چربی هستند که در فاصله بین افطار تا سحر قابل هضم  نیستند و در معده باقی می مانند و موجب نفخ ، ورم معده  و تشنگی می شوند که مصرف آنها در ماه رمضان مناسب نیست.

حذف چربی ها برای سلامتی مضر است


حتما شما نیز بارها شنیده اید که مصرف چربی زیاد برای سلامتی مضر است. اما این بدین معنی نیست که به طور کلی چربی و روغن را از برنامه ی غذایی تان حذف کنید. هر ماده ی غذایی به نوبه ی خود برای سلامتی مفید است به شرطی که به اندازه مصرف شود. چربی ها نیز از این امر مستثنی نیستند. یعنی وجودشان برای ما لازم است. واقعیت این است که مصرف سبزیجات بدون اضافه کردن مقدار کمی روغن مانع از جذب ترکیبات مفید آن ها می شود. میوه ها و سبزیجات حاوی رنگدانه هایی به نام «کاروتنوئیدها» هستند. زمانی که این مواد وارد بدن می شوند بیشتر آن ها در بدن نقش ویتامین ها را ایفا می کنند و باعث سنتز ویتامین a می شوند.

آیا مصرف برنج سفید خطر دیابت را بالا می‌برد؟


در حال حاضر میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان از بیماری دیابت نوع ۲ رنج می‌برند و عده زیادی نیز هستند که از ابتلای خود به این بیماری مطلع نیستند. برای همین محققان مطالعات زیادی در این زمینه انجام می‌دهند.
اخیراً محققان آمریکایی نشان داده‌اند که مصرف زیاد برنج سفید خطر بیماری دیابت نوع ۲ را بالا می‌برد.

محققان آمریکایی نتایج دو پژوهش انجام شده در چین و ژاپن و همچنین دو پژوهش انجام شده در آمریکا و استرالیا را مورد بررسی قرار دادند.

مصرف پسته‌ و کاهش استرس



پزشکان می‌گویند خوردن یک مشت مغز پسته در روز آسیب‌های ناشی از استرس شدید به بدن را کاهش می‌دهد.
به گزارش ایسنا، گروهی از متخصصان دانشگاه دولتی پنسیلوانیا در آمریکا ادعا کرده‌اند که مغز پسته در پایین آوردن فشار خون و ضربان قلب در شرایط و موقعیت‌های پرتنش و استرس‌زا نقش بسزایی دارد.

به نوشته روزنامه دیلی‌میل، در این مطالعه به شرکت‌کنندگان انواعی از رژیم‌های غذایی سالم داده شد که برخی از آنها حاوی مغز پسته و برخی دیگر فاقد آن بودند.