جام جم آنلاين: اگر اين روزها به يكي از شهرها يا استانهاي جنوبي كشور سفر كنيد و سري به بازارهاي محلي آن بزنيد، خواهيد ديد كه برخي اهالي محلي در حال فروش يكي از محصولات جانبي خرما به نام دوشاب هستند. ميپرسيد دوشاب چيست؟ به شيره خرما، انگور يا هر شيره خوراكي ديگر در اصطلاح محلي دوشاب ميگويند.
معمولا نخلكاران، دوشاب خرما را به يكي از روشهاي سنتي تهيه ميكنند. برخي خرما را با آب مخلوط كرده و ميجوشانند.
جوشانده غليظ شده را در كيسه ريخته و شيره را از تفاله جدا ميكنند. اگرهم غلظت شيره پايين بود دوباره آن را ميجوشانند تا به غلظت معيني برسد؛ اما روش ديگري كه به حفظ بيشتر مواد مغذي شيره خرما كمك ميكند، روشي است كه در آن از حرارت خبري نيست. در اين روش تلي از خرما، درون حصيرهايي از جنس برگ خرما ريخته ميشود.
خرماها در اثر نيروي وزن برهم فشار آورده و شيره آن از ميان منافذ حصير خارج ميشود. اين شيره كاملا طبيعي و سرشار از مواد مغذي است و تمام فوايد خرما را در بر دارد. البته شيرهگيري از خرما در شهرهاي مختلف كشور، روشهاي متفاوتي دارد.