
ارتباط بین مصرف نوشیدنی های شیرین شده با ساکاروز (نوشابه های معمولی) با
چاقی، سندرم متابولیک و اختلالات قلبی عروقی در مطالعات کوتاه مدت مختلف
نشان داده شده است. این مطالعات همگی به صورت مداخلات کوتاه مدت انجام
گرفته اند و مطالعات مداخله ای بلند مدت برروی انسان جهت تعیین تاثیر
نوشابه بسیار کم صورت گرفته است.
از این رو، در مطالعه ای که اخیرا در مجله AJCNبه
چاپ رسیده است تاثیر مصرف نوشیدنی های شیرین شده با ساکارز بر روی تغییرات
ایجاد شده در توده چربی و نشست چربی خارجی در کبد و بافت ماهیچه ای در
مقایسه با شیر و نوشیدنی های رژیمی بدون کالری بررسی شده است.
در این مطالعه 47 فرد دچار اضافه وزن به صورت تصادفی در 4 گروه قرار
گرفتند. هر 4 گروه به مدت 6 ماه روزانه یک لیتر از مایعات تعیین شده
استفاده می کردند.