قهوه به كاهش درد كمك مي‌كند

 خوردن قهوه مي‌تواند ميزان درد فيزيكي ناشي از انجام فعاليت‌ها را كاهش دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه مديكال اكسپرس، محققان مؤسسه ملي بهداشت و دانشگاه اسلو با انجام مطالعات خود بر روي 48 داوطلب كه به انجام وظايف كامپيوتري 90 دقيقه‌اي و دادن قهوه به 19 نفر از آنها قبل از گرفتن آزمون دريافتند كه نوشيدن قهوه مي‌تواند از شدت درد به وجود آمده در اثرانجام اين آزمون بكاهد.
براساس اين گزارش محققان با تجزيه و تحليل افراد مورد مطالعه دريافتند كه نوشيدن قهوه ميزان درد در نواحي مثانه و گردن و ديگر قسمت‌هاي درد اندازه‌گيري شده در نواحي بدن اين افراد را در مقايسه با كساني كه قهوه نخوردند،

مواد قندي را در دوران پيش دبستاني محدود كنيد

 توصيه به والدين؛

اصلاح رژيم غذايي و محدود كردن مواد قندي به دليل كاهش خطر چاقي و پوسيدگي هاي دندان در دوران پيش دبستاني ضروري است.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: بسياري از عوامل خطري كه با بيماري هاي عروق كرونر قلب در دوران بزرگسالي همراه هستند، ريشه در دوران كودكي دارند و مطالعات انجام گرفته، تأثير بالا بودن كلسترول خون در دوران كودكي را در بروز بيماري هاي قلبي نشان داده است كه مي توان آن را با اصلاح رفتارهاي خطر ساز كه از دوران كودكي آغاز مي شوند،‌ كاهش داد.

مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدان، ابتلا به سرطان لوزالمعده را کاهش می دهد

 خوردن مواد غذايي با منبع آنتي­اكسيداني و ويتامين­هاي­و E از بروز سرطان لوزالمعده مي كاهد.
به گزارش وب دا به نقل از نشريه مديكال اكسپرس، محققان انگليسي با انجام مطالعات خود بر روي 23500 فرد بالاي 40 سال دريافتند كه استفاده از رژيم­هاي غذايي كه شامل مقادير بالايي از آنتي­اكسيدان­ها به ويژه سلنيم و ويتامين­هاي C و E است، امكان ابتلاء ‌به سرطان لوزالمعده يا پانكراس را در گروه مورد مطالعه نسبت به بقيه افراد تا دو سوم كاهش داده است.
براساس اين گزارش محققان با بررسي­هاي بيشتر افزودند: در صورت اثبات يك رابطه مستقيم علت و معلولي در آزمايشات بعدي مصرف غذاهاي سرشار از آنتي اكسيدان­ها و اين ويتامين­ها مي­توانند تا 8 درصد از وقوع سرطان لوزالمعده جلوگيري كند.

پیشگیری بهترین راه مبارزه با دیابت است


سکته‌های قلبی و مغزی، ضایعات کلیوی و عصبی می‌توانند از پیامدهای بیماری دیابت باشند. بسیاری از مردم این بیماری را به‌درستی نمی‌شناسند و نمی‌دانند که پیشگیری بهترین راه مبارزه با دیابت است.
شهروندان عادی آلمان معمولا هر روز ۲۳۰۰ قدم راه می‌روند یعنی حدود ۱۷۰۰ متر. اما پروفسور پتر شوارتس (Peter Schwarz) روزانه حدود ۱۰ هزار قدم راه می‌رود تا خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد.
پروفسور شوارتس اولین و نخستین کسی است که در سطح اروپا در زمینه پیشگیری از دیابت کرسی استادی به دست آورده است. وی از آوریل ۲۰۰۹ تا کنون در بیمارستان وابسته به دانشگاه درسدن، تلاش خود را بر این نهاده که زوایای بیماری دیابت را برای شهروندان آلمانی روشن کند، چرا که معتقد است بسیاری از مردم هنوز این بیماری را به درستی نمی‌شناسند.

مصرف مکمل غذايي با تجويز پزشک در ورزشکاران



مصرف مكمل‌هاي غذايي بدون نظر پزشك باعث ايجاد اختلالاتي درسلامت ورزشكاران مي‌شود.
شهرام فرج‌زاده درخصوص تغذيه ورزشكاران گفت: رژيم غذايي ورزشكاران بايستي متنوع باشد، چون يكي از اهداف تغذيه ي مناسب ورزشي عدم خستگي و آسيب ديدگي است.
وي ادامه داد: متاسفانه بعضي از ورزشكاران، رژيم غذايي متنوعي نداشته و از يك نوع غذا مثلا غذاهاي سرخ كردني استفاده مي‌كنند و در نتيجه با كمبود مواد مورد نياز در بدن مواجه مي‌شوند.
اين پزشك ورزشي افزود: هر ورزشكاري برحسب نوع ورزش و تمريناتي كه انجام مي‌دهد نيازمند رژيم غذايي خاص آن رشته است، پس بنابراين نمي‌توان يك دستورالعمل كلي در زمينه رژيم غذايي ارائه كرد و رژيم غذايي بايد متنوع باشد.
افرادي كه انرژي كافي را از غذايي كه مي‌خورند دريافت نمي كنند، آمادگي ابتلا به بسياري از بيماري ها مثل پوكي استخوان،  اختلالات استخواني و بيماري هاي عفوني را دارند.
وي ادامه داد: زماني كه رژيم غذايي ناكافي و شدت تمرينات بالا باشد، ورزشكاران بيشتر دچار مشكلات و بيماري هاي رواني مثل افسردگي مي‌شوند.

افراد چاق ، مغزشان حساسيت و توانايي سنجش ميزان چربي بدن را از دست مي‌دهد

تحقيقات جديد نشان مي‌دهد استفاده از رژيمهاي غذايي پرچرب سبب مي‌شود مغز انسان حساسيت خود را در برابر هورمونهاي آزاد شده از سلولهاي چربي كه سبب كنترل اشتها در مغز مي‌شوند، از دست بدهد كه اين امر به كاهش آگاهي مغز از ميزان چربي موجود در بدن مي‌انجامد. به گزارش خرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ” نيو ساينتيست“ ، اين مطالعه دليل اين مطلب را توجيه مي‌كند كه چرا واكنش مغز موشهاي چاق به هورمون كنترل‌كننده اشتها به نام لپتين كاهش مي‌يابد. دانشمندان عقيده دارند بر اساس نتايج اين مطالعه، داروهايي كه واكنش مغز به هورمون لپتين را افزايش مي‌دهند ممكن است در آينده براي درمان چاقي از طريق كاهش اشتها به كار گرفته شوند.

عوارض داروهای تقویتی و مکمل

محققان دانشگاه كپنهاك در دانمارك اعلام كردند، مصرف ناآگاهانه داروهاي تقويتي و مكمل، عوارض جانبي جبران ناپذيري در پي‌خواهد داشت، مثلا مصرف بيش از حد “ويتامين آ” و “ويتامين اي” مي‌تواند منجر كاهش طول عمر شود. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از دویچه وله ، در تمامي اين تحقيقات تنها “ويتامين سي” است كه عوارض جانبي نشان نداده است، البته مصرف بيش از حد اين ويتامين اثر مثبتي هم نداشته است.
مصرف ناآگاهانه املاح اثرات جانبي متفاوتي نشان مي‌دهد. براي مثال، مصرف سلنيوم حتي مي‌تواند منجر به مرگ شود و تحقيقات نشان مي‌دهد، با مصرف بيش از حد سلنيوم خطر مرگ تا ‪ ۱۶‬درصد افزايش پيدا مي‌كند.
نتيجه منتشر شده اين تحقيق به روشني نشان مي‌دهد بر خلاف تصور عمومي، مصرف ويتامين و املاح نه تنها مفيد نيست، بلكه مضر است.
دراروپا و آمريكاي شمالي ‪ ۱۰‬تا ‪ ۲۰‬درصد از بزرگسالان قرص‌هاي ويتامين مصرف مي‌كنند.
پژوهشگران معتقدند تبليغات وسيع كارخانه‌هاي توليدكننده داروهاي مكمل يا تقويتي اساس علمي ندارند و توليدكنندگان تنها به سود بيشتر فكر مي‌كنند.

تغذیه کاربردی

  اصول تغذیه کاربردی در
قلب و عروق ، فشار خون ، چربی خون ، دیابت و یبوست
 
§تجویز رژیم غذایی همیشه به معنای کاهش میزان غذای دریافتی نمی باشد . بلکه در حقیقت اصلاح برنامه غذایی افرادی است که مبتلا به چربی خون ، دیابت ، فشار خون ، یبوست ،و مشکلات قلب و عروق شده اند
§بنابر این افرادی که مبتلا به یکی از موارد ذکر شده می باشند بیمار نبوده بلکه باید در تغذیه و روش زندگیlife style  خود تغییراتی ایجاد کند.
تغییر در روش زندگی و تغذیه
 
امروزه بدلیل حجم بالای کار، زندگی ماشینی نظیر استفاده از کامپیوتر ، تماشای تلویزیون ، عدم تحرک و عدم انجام حرکات ورزشی منظم و تغذیه مناسب ،  بروز بیماری های مزمن شايع مي باشد 

گیاهخواری








● تاریخچه گیاهخواری :
تاریخ شروع گیاهخواری با تاریخ پیدایش انسان ها در روی زمین آغاز شده است و چنانچه از روی علوم ثابت شده انسان های اولیه در جنگلهای گرمسیری می زیسته وخوراک آنها میوه درختان بوده و میلیونها سال با همان خوراک می زیسته اما به واسطه پیش آمدهای ناگهانی مانند زمین لرزه ، سیل و غیره ناگزیر شد که به نواحی دیگری کوچ نماید و به تناسب تغییرات آب و هوایی و کمیاب شدن میوه ها و به علت گرسنگی ناگزیر شده است که گوشت جانورانی را که برای دفاع از خود می کشته بخورد و پس از کشف آتش این عادت را حفظ نموده است. بودا ، زرتشت ، فیثاغورث ، سقراط ، افلاطون ، مولانا و عطار نیشابوری از جمله افرادی هستند که گیاهخوار بوده و به شاگردان و پیروان خود این شیوه را توصیه نموده اند.

فواید موز

موز گیاهی است علفی كه مانند درختچه است. برگ‌های آن بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا ۲ متر می‌رسد . موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان كشت می‌شده است . در سال ۱۴۸۲ پرتغالی‌ها موز را در سواحل گینه پیدا كردند و به جزایر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریكا برده شد و اكنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا كشت می‌شود.موز را هنگامی‌كه هنوز سبز است از درخت می‌چینند و به مناطق مختلف می‌فرستند و در آنجا به وسیله گرما دادن آن را می‌رسانند .در كشورهای استوایی معمولا‌ موز را می‌پزند و همراه با برنج و لوبیا می‌خورند در كشورهای آمریكای لا‌تین موز را ورقه ورقه كرده و در آفتاب خشك می‌كنند.هنگامی‌كه موز انتخاب می‌كنید باید پوست آن زرد و سفت و روی آن لكه‌های سیاه وجود داشته باشد و این نشانه موز رسیده است. موز نارس بدلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش سنگین است . قندی كه در موز وجود دارد به سرعت قابل جذب است