شهرام فرجزاده درخصوص تغذيه ورزشكاران گفت: رژيم غذايي ورزشكاران بايستي متنوع باشد، چون يكي از اهداف تغذيه ي مناسب ورزشي عدم خستگي و آسيب ديدگي است.
وي ادامه داد: متاسفانه بعضي از ورزشكاران، رژيم غذايي متنوعي نداشته و از يك نوع غذا مثلا غذاهاي سرخ كردني استفاده ميكنند و در نتيجه با كمبود مواد مورد نياز در بدن مواجه ميشوند.
اين پزشك ورزشي افزود: هر ورزشكاري برحسب نوع ورزش و تمريناتي كه انجام ميدهد نيازمند رژيم غذايي خاص آن رشته است، پس بنابراين نميتوان يك دستورالعمل كلي در زمينه رژيم غذايي ارائه كرد و رژيم غذايي بايد متنوع باشد.
افرادي كه انرژي كافي را از غذايي كه ميخورند دريافت نمي كنند، آمادگي ابتلا به بسياري از بيماري ها مثل پوكي استخوان، اختلالات استخواني و بيماري هاي عفوني را دارند.
اين پزشك ورزشي تصريح كرد: سوخت اصلي تمام ورزشكاران ، كربوهيدرات و مواد قندي پيچيده مثل سيب زميني آب پز، ماكاروني، نان و برنج است.
دكتر فرجزاده ادامه داد: بعضي ورزشكاران براي سوخت بدن غذا مصرف نميكنند، بلكه براي افزايش عضلات مجبورند پروتئين مصرف كنند، يعني به ازاي هر يک كيلوگرم وزن بدن ورزشكار، بايد 2/1 گرم پروتئين مصرف شود.
وي افزود: بين 60 تا 65 درصد ميزان انرژي كه بايد ورزشكاران در طول روز دريافت كنند، بايستي از مواد نشاستهاي باشد.
اين پزشك ورزشي با اشاره به اين كه تغذيه ي اكثر ورزشكاران درحال حاضر بي قاعده است، گفت: متاسفانه در كشور ما ورزشكاران براساس سليقه و لذتي كه ميبرند غذا را مصرف ميكنند، درصورتي كه ورزشكاران حرفهاي در كشورهاي ديگر به غذا به عنوان يك ماده بيوشيميايي و براي ارتقاي عملكرد و سلامت خود نگاه ميكنند.
گرايش غلطي كه اكثر ورزشكاران ما با آن مواجه
هستند، دريافت بيش از حد پروتئين است، در صورتي كه نياز آنها به پروتئين تا
حد خاصي بوده و بقيه پروتئين دريافتي دفع ميشود.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر