تغذيه انحصاري با شير مادر، مرگ‌ومير كودكان را كاهش مي‌دهد


7468.jpgرييس مرکز بهداشت استان خراسان رضوي كاهش مرگ‌ومير كودكان را از مزاياي تغذيه با شير مادر برشمرد و گفت: تغذيه كودك با شير مادر طي 6 ماه اول پس از تولد، موجب كاهش مرگ و مير سالانه كودكان به ميزان يك ميليون نفر در سطح جهاني مي‌شود.
دكتر رضا سعيدي در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه خراسان، شير مادر تا پايان 6 ماهگي تامين‌ كننده تمام نيازهاي تغذيه‌اي كودك حتي نياز به آب دانست و اظهار كرد: شير مادر ابتلا به بيماري‌هاي دوره شيرخوارگي از جمله انواع عفونت‌هاي تنفسي، گوارشي و ادراري را به شدت كاهش مي‌دهد.

خطر ابتلا به بيماري هاي عروق كرونر قلب با مصرف گوشت هاي پرچرب


 
در تعدادی از مواد غذایی موجود در گروه گوشت ها، کلسترول بد( LDL ) در سطح بالایی قرار دارد که شامل گوشت هاي پرچربي گاو و گوسفند، فرآورده های گوشتی مثل سوسیس، هات داگ، کالباس می باشد.
كارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت،‌ درمان وآموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: در سومین ردیف راهنمای غذایی، گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها قرار دارد و این گروه برای رشد، خون سازی و سلامت دستگاه عصبی لازم است.

توازن هورمونی راه حلی برای درمان بولیمیا


براساس يک تحقيق، بوليميا يا جوع (پراشتهايی روانی)، در برخی موارد با عدم توازن هورمون های جنسی مرتبط است.بوليميا، پرخوری و بالا آوردن عمدی غذا، اغلب به عنوان يک بیماری روانی نگريسته شده و با درمان های روانشناختی درمان می شود.با اين حال دکتر سابينه نائسن، از انستيتوی کارولينسکا، اشاره می کند که برخی از زنان مبتلا به اين بيماری ممکن است مقدار زيادی از هورمون مردانه تستسترون داشته باشند.نيمی از مبتلايان به اين بيماری که به خاطر این عدم توازن تحت درمان قرار گرفته اند کم اشتهايی و بی ميلی به مصرف غذاهای چرب يا شيرين را ابراز داشته اند.
 

فقدان عنصر سلنيوم كافي در بدن، خطر بروز آرتروز زانو را افزايش مي دهد.


محققان مي گويند فقدان عنصر سلنيوم كافي در بدن، خطر بروز آرتروز زانو را افزايش مي دهد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، محققان دانشگاه كاروليناي شمالي با بررسي 940 نفر دريافتند هرچه ميزان سلنيوم بدن افزايش يابد خطر ابتلا به آرتروز زانو هم كمتر مي شود.
پژوهشگران معتقدند كساني كه بيشترين مقدار سلنيوم را در بدن دارند 40 درصد كمتر به آرتروز زانو مبتلا مي شوند.
گفتني است، سلنيوم در سبزيجات و ميوه جات به وفور يافت مي شود.

آدامس - لاغری

 به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از شبكه تلويزيوني الجزيره ، اين هورمون معمولا در افراد چاق ترشح نمي‌شود.

به باور دانشمندان، به كمك اين يافته مي‌توان اشتها را در افراد چاق به حداقل و سوخت و ساز را به حداكثر رساند.
اين پژوهش هم‌اكنون زير نظر پروفسور استيو بلوم با اعتباري نزديك به 2/3 ميليون دلار در كالج امپريال و بيمارستان همراستين لندن در حال انجام است.
به گفته پروفسور بلوم، مطالعات تاكنون نشان داده كه حتي يك درصد كاهش اشتها در كاهش وزن افراد چاق در طول يك سال مؤثر است.
وي معتقد است، جويدن آدامس و تنظيم تنفس هنگام غذا خوردن مي‌تواند دو شيوه مناسب در لاغر شدن و جايگزين خوبي براي داروها باشد.

ضرورت مصرف کلسیم و ویتامین D

ضرورت توجه به كلسيم:
 كلسيم يكي از عناصر ضروري مورد نياز بدن است كه بيشترين ميزان را در مقايسه با ساير عناصر در بدن دارا است. بدن يك فرد بزرگسال حدود 1200 ميلي گرم كلسيم دارد؛ حدود 99 درصد آن در اسكلت استخواني و 1 درصد آن در مايعات بدن توزيع شده است كه هر دو شكل آن از نظر نقشي كه به عهده دارند بسيار حايز اهميت هستند.
    تأمين نياز كلسيم بدن در افراد سالم علاوه بر موادغذايي مورد استفاده به شدت تحت تأثير عوامل جوي و موقعيت جغرافيايي است. به نظر مي رسد تأمين كلسيم در فصل زمستان از اين نظر مهم است كه اولاً تحت شرايط جوي، تابش مستقيم و شدت نور آفتاب كاهش مي يابد؛ ثانياً با توجه به سرماي فصل، ميــزان پوشش افراد كاملتر مي شود و از رسيدن نور آفتاب به پوست جلوگيري مي كند و ثالثاً به دليل كاهش تحرك و فعاليت ، ميزان دفع كلسيم افزايش مي يابد. رابعاً تنوع مواد غذايي در فصل زمستان در سبد كالايي خانوار نيز كاهش مي يابد. به همين دليل انتظار مي رود كه از ذخاير كلسيم موجود در بدن به تدريج با كاهش جذب كلسيم، در طول فصل زمستان كاسته شود و عوارض كمبود آن در اواخر فصل زمستان و يا در فصل بهار بروز نمايد.

راهکارهایی برای افزایش وزن

 با وجود آنکه بسیاری از مردم به دنبال رژیم های لاغری هستند، اما در مقابل بسیاری نیز به دنبال رژیم هایی برای اضافه وزن هستند. در این مطلب به بررسی یک روش برای افزایش وزن می پردازیم.

قبل از مطالعه توصیه های موجود در این مطلب، توجه کنید که اگر به کمبود وزن جدی دچار هستید یا به دنبال یک برنامه غذایی صحیح هستید، باید به پزشک متخصص تغذیه مراجعه کنید. آنچه در اینجا خواهید خواند، تنها توصیه هایی مفید و بی ضرر برای تغییر برنامه تغذیه و فعالیت شما است نه یک دستور غذا یا رژیم. عمل کردن به نکات زیر موجب میشود به تدریج وزنتان اضافه شود، اما فراموش نکنید که اضافه شدن وزن با چاقی (انباشته شدن چربی) متفاوت است، پس داشتن یک برنامه ورزشی مناسب، به قوی شدن و شکل گیری ماهیچه ها کمک میکند و برای شما اندامی متناسب به ارمغان می آورد.

روشهاي موفقيت‌آميز كاهش وزن

محققان در مطالعه‌اي جديد روشهاي موفقيت‌آميز كاهش وزن در ميان ‪ ۵‬هزار نفر كه به طور ميانگين ‪ ۳۲‬كيلوگرم از وزن خود كاسته‌اند را مورد بررسي قرار دادند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ”لایو ساینس” ،  محققان كلينيك بهداشتي “مايو” در آمريكا در گزارشي كه در نشريه علمي همين كلينيك به چاپ رسيده است اعلام كردند افراد موفق در زمينه كاهش وزن از روشهاي مختلف براي شمردن كالري‌هاي مصرفي و كنترل آن استفاده مي‌كنند كه از جمله آنها مي‌توان به اعمال محدوديت در زمينه خوردن غذاهاي خاص و نيز مصرف وعده‌هاي كوچكتر غذا در طول روز اشاره كرد.
از ميان اين ‪ ۵‬هزار نفر، بيش از ‪ ۹۰‬درصد به صورت دايمي به ورزش روي آورده‌اند و اغلب آنها از ورزشهايي نظير يك ساعت پياده‌روي سريع در روز استفاده كرده‌اند.

“شکم چاق “، خطرش براي قلب بيشتر است

ريختن شير درون چاي خواص مفيد چاي را از بين مي‌برد

تحقيقات جديد دانشمندان آلماني نشان مي‌دهد ريختن شير درون چاي مي‌تواند خواص مفيد چاي نظير كاهش خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي و سكته مغزي را از بين ببرد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از رویترز ، تحقيقات قبلي نشان داده‌است كه نوشيدن چاي مي‌تواند جريان خون در بدن را بهبود ببخشد و سبب شل شدن شريانهاي بدن شود اما محققان دانشگاه “شاريت” در شهر برلين در مطالعه‌اي جديد متوجه شده‌اند كه ريختن شير درون چاي سبب از بين رفتن خواص پيشگيري از بيماري‌هاي قلبي عروقي چاي مي‌شود.
به گفته دكتر “ورنا اشتنگل” متخصص قلب اين بيمارستان، آزمايشهاي انجام گرفته به وضوح نشان مي‌دهند كه ريختن شير در چاي خواص مفيد چاي را از بين مي‌برد.