میان وعده برای کنترل وزن مفید و یا مضر؟

میان وعده برای کنترل وزن مفید و یا مضر؟
این تفکر غلط وجود دارد که خوردن میان وعده از نظر تغذیه ای صحیح نیست و موجب افزایش وزن می شود ، در صورتیکه خود میان وعده به تنهایی مضر نیست بلکه نوع ماده غذایی انتخابی به عنوان میان وعده در سالم بودن یا نبودن آن نقش دارد. مطالعات نشان داده اند که مصرف میان وعده‌ها از ولع غذایی افراد جلوگیری می‌کند و افزایش تعداد وعده‌های غذایی با حجم کم در افراد چاق مانع از پرخوری آنها می‌شوددر واقع اگر شما در وعده های اصلی در حد نیاز غذا بخورید نه به اندازه ای که احساس سیری بیش از حد داشته باشید، گنجاندن یک میان وعده سبک و مناسب در برنامه غذایی می تواند انرژی مورد نیاز را تا وعده غذایی اصلی بعدی فراهم کند . نکته قابل توجه اینجاست که شما باید میان وعده را در صورت نیاز و داشتن  احساس گرسنگی آن هم به مقدار کم دریافت کنید.
اما توجه به نکات ذیل می تواند شما را در انتخاب میان وعده مناسب کمک نماید:

مکمل‌های مفید در درمان کبدچرب


اسیدهای چرب امگا-3 : شایع ترین مکمل‌ در درمان کبدچرب هستند. این مواد در برخی چربی‌های گیاهی مانند کانولا و روغن‌کتان و بعضی منابع دریایی مانند ماهس سالمون یافت می‌شوند.

فواید این مکمل به شرح زیر است:
1.     گسترش بیاری‌های قلبی را کم می کند.
2.     فعالیت انسولین را افزایش می‌دهد.
3.     التهاب را کاهش می دهد.
4.     برای افرادی که در کارکرد سیستم عصبی مرکزی مشکل دارند مفید است.
بسیاری از تحقیقات که بر روی حیوانات انجام شده است نشان داده‌است که استفاده از مکمل‌های حاوی امگا-3 که حاوی مقادیر بالای PUFA هستند چربی کبد را کاهش می‌دهد.

رژیم‌ غذایی در کبدچرب


1.     خودداری از پرخوری بین وعده‌های غذایی

2.     نوشیدن 8 تا 12 لیوان آب خالص و تصفیه شده

3.     محدودکردن دریافت شکر و عدم استفاده از شکرهای مصنوعی

4.     استفاده نکردن از غذاهای پرکالری


1.     عدم استفاده از غذاهای آماده یا دوباره گرم‌شده

2.     عدم استفاده از غذا هنگام افسردگی و ناراحتی

3.     استفاده از حبوبات به عنوان اصلی‌ترین منبع پروتئینی

4.     استفاده از نان غلات کامل

5.     استفاده از سبزیجات و میوه‌های تازه

6.     استفاده کمتر از غذاهای حاوی اسیدهای چرب‌اشباع

نویسنده مطلب :رضا دهقان 

کاهش چربی رژیم غذایی و کاهش خطر دیابت

پژوهشگران علوم تغذیه می گویند بررسی های جدید نشان می دهد، رژیم غذایی حاوی چربی اندک، خطر ابتلا به بیماری دیابت را تا حد زیادی کاهش می‌دهد

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ،  در یک پژوهش جدید، ۶۹ فرد سالم و یا مبتلا به اضافه وزن که هیچ کدام بیماری دیابت نداشتند، اما در خطر ابتلا بودند، بررسی شدند. از این افراد خواسته شد رژیم‌های غذایی را دنبال کنند که به تدریج از مقدار چربی و کربوهیدرات‌ آنان در مدت هشت هفته کاسته شود.
استاد دپارتمان علوم تغذیه دانشگاه آلاباما گفت: در مدت این هشت هفته معلوم شد، در گروهی که مقدار چربی مصرفی را در رژیم غذایی خود کاهش داده بودند، تحمل گلوکز و حساسیت انسولینی بهبود پیدا کرد و در صورتی که این فاکتور بهبود پیدا کند، در واقع خطر ابتلا به دیابت در فرد کاهش می‌یابد.

رژيم غذايي ذخيره كربوهيدرات

كربوهيدرات‌ها در واقع مهمترين منبع توليد انرژي در بدن هستند و قسمت اعظمي از انرژي روزانه بدن را تامين ميكنند.

كربوهيدرات‌ها مي‌توانند بصورت گليكوژن در كبد و ماهيچه‌ها ذخيره شده و به عنوان منبعي مناسب در تامين انرژي بدن در هنگام انجام ورزش سنگين يا طولاني مدت مورد استفاده قرار گيرند.
به دلايل ذكر شده بايد گفت كه كربوهيدرات مهمترين ماده غذايي در آماده سازي به منظور رسيدن به اوج توانايي در مسابقات است.
رژيم غذايي غني از غلات و سبزيجات نشاسته اي و ميوه‌ها و مواد لبني كم‌چربي و نوشيدني‌هاي حاوي كربوهيدرات به همراه كاهش دريافت غذاهاي حاوي چربي از رئوس رژيم غذايي ذخيره كربوهيدرات است.


قبل از بارداري

اگر قبل از بارداري از بيماري هايي مانند ديابت و فشار خون بالا رنج مي بريد بايد بدانيد كه عدم رعايت نكات تغذيه اي كه منجر به عود كردن عوارض نامطلوب اين بيماريها ميشود 

به فاصله كمي قبل از بارداري و همچنين در اوايل بارداري ميتواند بر سلامتي جنين شما تاثير منفي بگذارد. اگر از داروهاي جلوگيري از بارداري استفاده ميكنيد بعد از پايان دادن به مصرف شان و همچنين در اوايل دوران بارداري با تجويز پزشكتان مي توانيد از قرص هاي مولتي ويتامين استفاده نماييد. اين قرص ها بخصوص حاوي فوليك اسيد ميباشند كه در تكامل و رشد مغري جنين شما نقش مهمي را ايفا خواهد نمود.

نویسنده مطلب :رضا دهقان 

آشنايي با ويتامين B3


نياسين هم مانند بقيه ويتامين هاي گروه ب جزو ويتامين هاي محلول در آي ميباشد.

اين ويتامين در ساختمان كوآنزيمهاي NAD وNADP نقش دارد و ميزان مورد نياز روزانه أن براي بالغين ٢٠-١۴ ميلي گرم در روز ميباشد.
كمبود اين ويتامين مي تواند منجر به پلاگر, زخم بر روي زبان, آمينواسيداوري و زوال شديد مغزي گردد.


نویسنده مطلب :رضا دهقان 

غذاي شب قبل از مسابقه

 بسياري از ورزشكارانمعتقدند كه شب قبل از مسابقه بايد مقادير زيادي كربوهيدرات مصرف نمايند. اينكه چه مدت بتوانيد ورزش كنيد بستگي به اين امر دارد كه ماهيچه هاي شما بتوانند چه مقدار گيكوژن را در خود ذخيره نمايند.
هنگامي كه ذخيره گيكوژني ماهيچه پايان بپذيرد كنترلش سخت شده و ادامه ورزش به آن آسيب ميرساند. بنابراين اگر ديديد ورزشكاري شب قبل از مسابقه مشغول خوردن نان قندي و كلوچه است زياد تعجب نكنيد چون او فكر ميكند اين امر باعث افزايش ذخيره گلوكز در ماهيچه هايش ميشود. فرداي آن روز البته بهاي مصرف اين رژيم پر كربوهيدرات وكم فيبر را به زحمت و مشقت مي پردازدد چون نتيجه اين رژيم قبل از مسلبقه چيزي نيست جز: يبوست
مناسبترين غذا براي شب قبل از مسابقه غذاي پرفيبر است. بجاي مصرف كلوچه و نان قندي شب قبل از مسابقه را با سالاد سبزيجات و دانه هاي كامل غلات و حبوبات و مغزها و دانه ها جشن بگيريد. گوشت و مرغ و ماهي و ديگر غذاهاي پرچربي و پر پروتئين هم براي كسب انرژي مفيدند و مطمئنا به هنرنمايي زيباي شما در ميدان مسابقه ياري خواهند رساند.

نویسنده مطلب :رضا دهقان 

علت بروز سردرد هنگام استفاده از رژیم لاغری


هنگامی که شما از رژیم غذایی کاهش وزن استفاده میکنید طی یک دوره بسیار کوتاه گرسنگی – بالاخص اگر تحرک هم داشته باشید- مثلا طی 3 ساعت میزان زیادی از قند های ذخیره شده در بدن شما مصرف میشود.

از آنجایی که حدود 95% انرژی مورد نیاز مغز از قندها تامین میشود بدیهی است که مکانیسم خاص جلوگیری از مصرف بیش از اندازه قند ها در بدن فعال شده و از اتمام ذخیره این منبع انرژی جلوگیری به عمل آورد.
در نتیجه فعال شدن این مکانیسم بدن از دیگر منابع انرژی نظیر چربی ها و نهایتا پروتئین ها برای تامین انرژی استفاده میکند. مقداری از این مواد را هم از طریق واکنش های خاصی به قند تبدیل مینماید تا بدن دچار کمبود این ماده مهم انرژی ساز نشود. 

آيا سركه سيب موجب لاغري ميشود


سركه سيب موجب كاهش وزن و جلوگيري از ايجاد سرطان و سكته هاي قلبي و پايين بردن فشار خون و هرگونه فايده بهداشتي ديگري نميشود.

اين ماده غذايي يك افزودني خوب براي سالاد و همچنين افزودني مورد علاقه بسياري از افراد است اما هيچ اثر دارويي ندارد. در بعضي از كتابها بيان شده است به علت حل شد، چربي ها در اسيد ها اين ماده چربي هاي اضافي بدن را از بين مي برد و به شما در كاهش وزنتان ياري خواهد رساند.
اين ماده غذايي حاوي 95% آب و تنها 5% اسيد استيك ميباشد. در شرايط آزمايشگاهي اين ماده به علت خاصيت اسيدي خود منجر به جلوگيري از رشد باكتري ها ميشود