واژهی رژیم در کل یک واژهی ناخوشایند است و ما را یاد محرومیت و دردهای گرسنگی میاندازد؛ لذا برای پیشگیری از درد و رنج همراه با رژیم لاغری باید از یک برنامه صحیح پیروی نمود. آیا شما نیز خواهان یک شروع بهتر در برنامه کاهش وزنتان هستید؟ میتوانید در این راستا از توصیه های ذیل کمک بجویید.
آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
4 راهکار برای شروع موفق در رژیم کاهش وزن
واژهی رژیم در کل یک واژهی ناخوشایند است و ما را یاد محرومیت و دردهای گرسنگی میاندازد؛ لذا برای پیشگیری از درد و رنج همراه با رژیم لاغری باید از یک برنامه صحیح پیروی نمود. آیا شما نیز خواهان یک شروع بهتر در برنامه کاهش وزنتان هستید؟ میتوانید در این راستا از توصیه های ذیل کمک بجویید.
چربی دریافتی و سرطان سینه
در راستای این موضوع مطالعه ای جدید در ژورنال تغذیه بالینی آمریکا در سال 2011 به چاپ رسیده است. در این مطالعه ارتباط چربی با خطر بروز سرطان سینه از طریق ارزیابی میزان چربی دریافتی حاصل از تقویم غذایی و پرسشنامه بسامد خوراک بررسی شده است.
تاثیر سزارین بر تغذیه با شیر مادر
روغن حیوانی و کلسترول
در حالی که تاثیرات منفی اسید های چرب ترانس به خصوص در روغن های گیاهی
هیدروژنه شده بر افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی به اثبات رسیده
است، ولیکن تاثیر اسیدهای چرب ترانس با منبع حیوانی بر بیماری قلبی به
خصوص در میان جامعه ی زنان هنوز به اثبات نرسیده و مشخص نشده است.
در این مطالعه که اخیرا انجام شده است به بررسی تاثیر کره غنی شده با روغن حیوانی (که ایزومر غالب آن vaccenic اسید می باشد) بر غلظت لیپیدهای پلاسما در میان زنان سالم پرداخته شده است.
در این بررسی که به صورت دوسوکور، تصادفی و متقاطع انجام شد 61 زن سالم بین سنین 19-70 سال انتخاب شدند و به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند و به مدت 4 هفته هر دو گروه رژیم هایی با کالری یکسان دریافت کردند.
در این مطالعه که اخیرا انجام شده است به بررسی تاثیر کره غنی شده با روغن حیوانی (که ایزومر غالب آن vaccenic اسید می باشد) بر غلظت لیپیدهای پلاسما در میان زنان سالم پرداخته شده است.
در این بررسی که به صورت دوسوکور، تصادفی و متقاطع انجام شد 61 زن سالم بین سنین 19-70 سال انتخاب شدند و به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند و به مدت 4 هفته هر دو گروه رژیم هایی با کالری یکسان دریافت کردند.
تاثیر ایزوفلاون در پیشگیری از ریسک بیماری قلبی در دیابتی ها
مطالعات اخیر نشان داده اند که تاثیر ماده شیمیایی ایزوفلاون با تاثیر داروهای حاوی استاتین که برای کاهش کلسترول از آن استفاده می شود قابل مقایسه است.
مبارزه با افسردگی با کمک اسید فولیک!
در همین راستا یک مطالعه اخیر به هدف ارزیابی تاثیر فولات رژیم غذایی بر علایم افسردگی، بر روی جمعی از زنان جوان ژاپنی (واقع در سنین باروری) انجام گرفت. این مطالعه در ژاپن روی 141 خانم ژاپنی سن 18 تا 28 سال انجام گرفت.
میان وعده برای کنترل وزن مفید و یا مضر؟
این تفکر غلط وجود دارد که خوردن میان وعده از نظر تغذیه ای صحیح نیست و
موجب افزایش وزن می شود ، در صورتیکه خود میان وعده به تنهایی مضر نیست
بلکه نوع ماده غذایی انتخابی به عنوان میان وعده در سالم بودن یا نبودن آن
نقش دارد. مطالعات نشان داده اند که مصرف میان وعدهها از ولع غذایی افراد
جلوگیری میکند و افزایش تعداد وعدههای غذایی با حجم کم در افراد چاق مانع
از پرخوری آنها میشوددر واقع اگر شما در وعده های اصلی در حد نیاز غذا
بخورید نه به اندازه ای که احساس سیری بیش از حد داشته باشید، گنجاندن یک
میان وعده سبک و مناسب در برنامه غذایی می تواند انرژی مورد نیاز را تا
وعده غذایی اصلی بعدی فراهم کند . نکته قابل توجه اینجاست که شما باید میان
وعده را در صورت نیاز و داشتن احساس گرسنگی آن هم به مقدار کم دریافت
کنید.
اما توجه به نکات ذیل می تواند شما را در انتخاب میان وعده مناسب کمک نماید:
مکملهای مفید در درمان کبدچرب
اسیدهای چرب امگا-3 : شایع ترین مکمل در درمان کبدچرب هستند. این مواد در برخی چربیهای گیاهی مانند کانولا و روغنکتان و بعضی منابع دریایی مانند ماهس سالمون یافت میشوند.
,
فواید این مکمل به شرح زیر است:
1. گسترش بیاریهای قلبی را کم می کند.
2. فعالیت انسولین را افزایش میدهد.
3. التهاب را کاهش می دهد.
4. برای افرادی که در کارکرد سیستم عصبی مرکزی مشکل دارند مفید است.
بسیاری از تحقیقات که بر روی حیوانات انجام شده است نشان دادهاست که استفاده از مکملهای حاوی امگا-3 که حاوی مقادیر بالای PUFA هستند چربی کبد را کاهش میدهد.
رژیم غذایی در کبدچرب
1. خودداری از پرخوری بین وعدههای غذایی
2. نوشیدن 8 تا 12 لیوان آب خالص و تصفیه شده
3. محدودکردن دریافت شکر و عدم استفاده از شکرهای مصنوعی
4. استفاده نکردن از غذاهای پرکالری
,
1. عدم استفاده از غذاهای آماده یا دوباره گرمشده
2. عدم استفاده از غذا هنگام افسردگی و ناراحتی
3. استفاده از حبوبات به عنوان اصلیترین منبع پروتئینی
4. استفاده از نان غلات کامل
5. استفاده از سبزیجات و میوههای تازه
6. استفاده کمتر از غذاهای حاوی اسیدهای چرباشباع
نویسنده مطلب :رضا دهقان
کاهش چربی رژیم غذایی و کاهش خطر دیابت
پژوهشگران علوم تغذیه می گویند بررسی های جدید نشان می دهد، رژیم غذایی حاوی چربی اندک، خطر ابتلا به بیماری دیابت را تا حد زیادی کاهش میدهد
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، در یک پژوهش جدید، ۶۹ فرد سالم و یا مبتلا به اضافه وزن که هیچ کدام بیماری دیابت نداشتند، اما در خطر ابتلا بودند، بررسی شدند. از این افراد خواسته شد رژیمهای غذایی را دنبال کنند که به تدریج از مقدار چربی و کربوهیدرات آنان در مدت هشت هفته کاسته شود.
استاد دپارتمان علوم تغذیه دانشگاه آلاباما گفت: در مدت این هشت هفته معلوم شد، در گروهی که مقدار چربی مصرفی را در رژیم غذایی خود کاهش داده بودند، تحمل گلوکز و حساسیت انسولینی بهبود پیدا کرد و در صورتی که این فاکتور بهبود پیدا کند، در واقع خطر ابتلا به دیابت در فرد کاهش مییابد.
اشتراک در:
پستها (Atom)