مطالعات اخیر نشان داده اند که تاثیر ماده شیمیایی ایزوفلاون با تاثیر داروهای حاوی استاتین که برای کاهش کلسترول از آن استفاده می شود قابل مقایسه است.
در مطالعه ای که اخیرا در مجله Diabetes Care چاپ شده است پژوهشگران تاثیر خوردن ایزوفلاون در پیشگیری از بیماریهای قلبی روی زنان مبتلا به دیابت که در سن پیش از یائسگی بودند را مورد بررسی قرار دادند. در این بررسی 93 نفر که مبتلا به دیابت بودند روزانه g27 شکلات تهیه شده با فلاونوئید که حاوی mg850 flavan-3-olsو mg 100 فلاون بودند را به مدت 1 سال دریافت کردند.
با مقایسه این گروه با افرادی که دارونما دریافت می کردند مشخص گردید مقاومت انسولین و نیز سطح انسولین کاهش و حساسیت انسولین بهبود یافته است. همچنین کاهش معنا داری در مقدار کلسترول تام، HDL و LDLمشاهده گردید. در فشار خون و HbA1c تغییری مشاهده نشد. در نهایت این مطالعه نشان داد خطر بیماریهای قلبی پس از مصرف فلاونوئید بسیار کاهش می یابد.
نکته عملی: با مصرف 1ساله فلاونوئیدها به خصوص flavan-3-ols و ایزوفلاون می توان از بیماریهای قلبی در امان ماند. لذا بسیاری از دانشمندان سعی دارند این ترکیب را در داروهای پیشگیری و درمان این بیماری در افراد مبتلا به دیابت اضافه کنند.
منبع:http://www.novindiet.com/article
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر