خواص میوه موز

نام علمی Musa sapientumموز گیاهی است علفی كه مانند درختچه است . برگهای آن بسیار بزرگ و پهن و گاهی تا ۲ متر می رسد . گلهای آن مجتمع و بصورت سنبله است میوه آن ابتدا سبز و بعد از رسیدن برنگ زرد در می آید .

موز از چهار هزار سال قبل در هندوستان كشت می شده است . در سال ۱۴۸۲ پرتغالیها موز را در سواحل گینه پیدا كردند و به جزائر قناری بردند و سپس بوسیله میسیونر مذهبی اسپانیولی به نواحی حاره آمریكا برده شد و اكنون موز در تمام مناطق گرمسیر دنیا كشت می شود .موز را هنگامیكه هنوز سبز است از درخت می چینند و به مناطق مختلف می فرستند و در آنجا بوسیله گرما دادن آنرا می رسانند .

به بچه‌ها التماس نكنيد



پدر و مادر هر كدام بشقابي در دست گرفته‌اند و التماس مي‌كنند كه يك قاشق بيشتر بخورد، مادر، صداي هواپيما در مي‌آورد، پدر خم مي‌شود تا سواري بدهد و نهايتاً كودك فراري از غذاخوردن به خواسته آنها توجهي نمي‌كند و زير چشمي اوضاع را مي‌پايد و شايد در دلش به اين كارها مي‌خندد.
مشكل كم غذايي يا بد‌غذايي كودكان، اغلب يكي از بزرگترين دغدغه‌هاي والدين، به خصوص آنها كه اولين تجربه بچه‌داري را از سر مي‌گذرانند است.
بسياري از آنها با صرف وقت و هزينه زيادي تلاش مي‌كنند تا مشكل بدغذايي كودكشان را به هر طريق برطرف كنند، در حالي كه به نظر دكتر سيدضيا‌ءالدين مظهري- متخصص تغذيه و رئيس انجمن تغذيه ايران- اكثر خانواده‌ها، برداشت‌هاي نادرستي از روند رشد كودكشان دارند و توقعات آنها در بسياري از موارد نابجاست. گفت‌وگوي ما با دكتر مظهري را بخوانيد.

كودكان در گروههاي دستجمعي تغذيه بيشتري مصرف مي‌كنند


براساس مطالعات انجام شده ، كودكان در گروه‌هاي بزرگ تقريبا يك سوم بيشتر از زماني كه با دو يا سه دوست خود هستند علاقه به استفاده از مواد غذايي و خوردن تغذيه دارند.
به گزارش يونايتدپرس از آن آربور آمريكا ، محققان رفتار تغذيه ‪۵۴‬ كودك دو تا شش ساله را در زماني كه در يك گروه ‪ ۹‬نفري بسر مي‌بردند و زماني كه در يك گروه سه نفره بودند، را مورد تجزيه و تحليل قرار دادند.
در اين مطالعه محققان به هر كودك يك تغذيه استاندارد دادند و ميزان مصرف را در هر وضعيت ارزيابي كردند. همچنين زمان غذا خوردن كودك نيز محاسبه شد.
براساس اين مشاهدات كه در كلاس درس صورت گرفت. هنگاميكه زمان تغذيه كمتر از ‪ ۱۱‬دقيقه بود كودكان در گروه‌هاي بزرگتر اندكي بيشتر غذا مي‌خوردند.
اما طبق مطالعه محققان كه در مجله "آرشيو بيماري در كودكان" به چاپ رسيده است، زمانيكه مدت تغذيه طولاني‌تر مي‌شد كودكاني كه در گروه‌هاي بزرگتر قرار داشتند ‪ ۳۰‬درصد بيشتر از كودكاني كه در گروه‌هاي كوچك قرار داشتند، تغذيه مي‌خوردند.

تخم مرغ؛ خوب یا بد؟

تخم مرغ؛ خوب یا بد؟
حتماً شما شنیده‌اید که محتوای کلسترول تخم مرغ بالاست و می‌تواند سطوح کلسترول خونمان را بالا ببرد، از طرفی گفته می‌شود که کلسترول یک منبع پروتئینی مغذی و مفید است، بالاخره چه باید کرد؟ پوست ظریف تخم مرغ را بشکنیم و آن را در رژیم غذایی خود استفاده کنیم یا نه؟ 
برای مدتی کوتاه متخصصین تغذیه چنین می‌پنداشتند که محتوای بالای کلسترول موجب افزایش سطوح کلسترول خون می‌گردد که افزایش خطر بیماری قلبی در افراد را به دنبال دارد. ولی این تصور برای افراد بزرگسال سالم عادی مصداق نداشته و مورد تایید قرار نگرفته است. در حقیقت مطالعات بسیاری نشان داده‌اند که مصرف تخم مرغ با سطوح کلسترول خونی بالاتر همراه نیست در حالی که با افزایش محتوای مواد مغذی دریافتی در ارتباط است.

4 راهکار برای شروع موفق در رژیم کاهش وزن

4 راهکار برای شروع موفق در رژیم کاهش وزن بی شک داشتن یک شروع خوب و صحیح در میزان موفقیت نهایی موثر است. طبق همان ضرب‌المثل قدیمی خودمان که می‌گوید: سنگ اول چو نهد معمار کج، تا ثریا می‌رود دیوار کج؛ می‌بایست کارها را از روش صحیحشان شروع نمود. اما سنگ‌های اول در کاهش وزن تعیین اهداف مناسب و انتخاب مسیر صحیح می‌باشند، که در ادامه‌ی آن با رعایت الگوی صحیح به سر منزل مقصود خواهید رسید.
واژه‌ی رژیم در کل یک واژه‌ی ناخوشایند است و ما را یاد محرومیت و دردهای گرسنگی می‌اندازد؛ لذا برای پیشگیری از درد و رنج همراه با رژیم لاغری باید از یک برنامه صحیح پیروی نمود. آیا شما نیز خواهان یک شروع بهتر در برنامه کاهش وزنتان هستید؟ می‌توانید در این راستا از توصیه های ذیل کمک بجویید.


چربی دریافتی و سرطان سینه

چربی دریافتی و سرطان سینه سرطان سینه پس از سرطان پوست دومین سرطان شایع در زنان است. هر ساله تعداد زیادی از مبتلایان به سرطان سینه تشخیص داده می‌شوند و تعدادی نیز جان خود را از دست می‌دهند.  رژیم غذایی سالم در پیشگیری از بسیاری بیماریها از جمله سرطان سینه موثر شناخته شده است،  چربی رژیم غذایی نیز یکی از ارکانی است که ممکن است  بر شانس ابتلا به بیماریها موثر باشد. لذا تعدادی از دانشمندان به بررسی ارتباط بین چربی غذایی با سرطان سینه پرداخته اند:  اما شواهد علمی اخیر ارتباطی بین چربی رژیم غذایی با سرطان سینه را  نیافته اند.
در راستای این موضوع مطالعه ای جدید در ژورنال تغذیه بالینی آمریکا در سال 2011 به چاپ رسیده است. در این مطالعه ارتباط چربی با خطر بروز سرطان سینه از طریق ارزیابی میزان چربی دریافتی حاصل از تقویم غذایی و پرسشنامه بسامد خوراک بررسی شده است.

تاثیر سزارین بر تغذیه با شیر مادر

تاثیر سزارین بر تغذیه با شیر مادر شروع تغذیه با شیر مادر ظرف یک ساعت اول تولد و تغذیه انحصاری با شیر مادر در شش ماه اول میتواند جان بیش از یک میلیون نوزاد را حفظ نماید. تغذیه انحصاری با شیرمادر در بسیار از کشورها کاهش یافته است. علاوه بر آن، سزارین در جهان رو به افزایش است و همین موضوع باعث کاهش موفقیت در شیردهی  می شود. یافته‌های پژوهشگران حاکی است که زایمان به روش سزارین علاوه بر خطراتی که برای مادران دارد، بر الگوی شیردهی مادر پس از زایمان هم اثرات منفی گذاشته و سلامت کودک را تحت تأثیر قرار می‌دهد. متخصصین توصیه می نمایند  که تغذیه با شیر مادر را باید بلافاصله بعد از زایمان (و یا بلافاصله بعد از بهوش آمدن در سزارین) شروع کرد. هر چه تغذیه با شیر مادر زودتر شروع شود، شانس موفقیت شیر دهی بیشتر است.

روغن حیوانی و کلسترول

روغن حیوانی و کلسترول در حالی که تاثیرات منفی اسید های چرب ترانس به خصوص در روغن های گیاهی هیدروژنه شده بر افزایش احتمال ابتلا به بیماری های قلبی به اثبات رسیده است،  ولیکن تاثیر اسیدهای چرب ترانس با منبع حیوانی بر بیماری قلبی به خصوص در میان جامعه ی زنان  هنوز به اثبات نرسیده و مشخص نشده است.
در این مطالعه که اخیرا انجام شده است به بررسی تاثیر کره غنی شده با روغن حیوانی (که ایزومر غالب آن vaccenic اسید می باشد) بر غلظت لیپیدهای پلاسما در میان زنان سالم پرداخته شده است.
در این بررسی که به صورت دوسوکور، تصادفی و متقاطع انجام شد 61 زن سالم بین سنین 19-70 سال انتخاب شدند و به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند و به مدت 4 هفته هر دو گروه رژیم هایی با کالری یکسان دریافت کردند.

تاثیر ایزوفلاون در پیشگیری از ریسک بیماری قلبی در دیابتی ها

   
تاثیر ایزوفلاون در پیشگیری از ریسک بیماری قلبی در دیابتی ها ایزوفلاون، از طبقه فیتواستروژن هاست که با مصرف آن بدن نوعی ماده شیمایی می سازد که همان تاثیر هورمون استروژن در بدن انسان را دارد. ماده شیمیایی ایزوفلاون، که در دانه های سویا و نخود یافت می شود به بهبود جریان خون در شاهرگ ها و نیز کاهش خطر بیماریهای قلبی کمک می کند چرا که مانع رشد سلول هایی می شود که به بسته شدن شاهرگ ها کمک می کنند. با توجه به اینکه دیابت از عوامل خطر بیماری های قلبی- عروقی است و معمولاٌ با عوامل خطر دیگر همراهی دارد و گاهی شاید ایجاد کنندة آنها باشد، مبتلایان به دیابت باید بیش از دیگران مراقب سلامت قلب و عروق خود باشند.
مطالعات اخیر نشان داده اند که تاثیر ماده شیمیایی ایزوفلاون با تاثیر داروهای حاوی استاتین که برای کاهش کلسترول از آن استفاده می شود قابل مقایسه است.

مبارزه با افسردگی با کمک اسید فولیک!

  
مبارزه با افسردگی با کمک اسید فولیک! افسردگی یکی از عارضه های روانی است که از ویژگی های آن می توان به احساس کسالت، غمگینی، نا امیدی، کاهش اعتماد به نفس، کاهش تحرک و انگیزه برای انجام امور زندگی و غیرهرا نام برد. مراحل شدیدتر این بیماری می توانند خطرناک و حتی تهدید کننده زندگی افراد مبتلا  باشند.  این در حالیست که افسردگی با تغذیه ارتباط دارد و به نظر می رسد که برخی از  کمبودهای غذایی می توانند در ابتلا به این بیماری موثر باشند.  برای مثال برخی از شواهد علمی اخیر حاکی از آنند که کمبود فولات ممکن است با اختلالات افسردگی مرتبط باشد.

در همین راستا یک مطالعه اخیر به هدف ارزیابی تاثیر فولات رژیم غذایی بر علایم افسردگی، بر روی جمعی از  زنان جوان ژاپنی  (واقع در سنین باروری)  انجام گرفت. این مطالعه در ژاپن روی 141 خانم ژاپنی سن 18 تا 28 سال انجام گرفت.