رژیم غذایی در دوران شیردهی

زنان در دوران حاملگی مراقب رژیم غذایی خود هستند اما بیشتر آن ها فراموش می کنند که توصیه های غذایی را در دوران شیردهی نیز باید رعایت کنند. به منظور اطلاع رسانی بیشتر در این باره، توجه شما را به این مطلب به نقل از سایت «MSN» جلب می کنیم.

کودکانی که از شیرمادر تغذیه می کنند، به میزان کمتری در معرض خطر ابتلا به بیماری هایی مانند ویروس معده، عفونت گوش، خطر آلرژی یا چاقی مفرط قرار می گیرند و هوش بالاتری دارند. مادرانی نیز که به نوزاد خود شیر می دهند کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه، تخمدان و افسردگی پس از زایمان قرار می گیرند.

مواد غذایی که در دوران شیردهی باید از مصرف آن پرهیز کرد، به شرح زیر است:

اشنایی با خواص پنج میوه مفید برای پوست

   
 
 
ینکه مصرف میوه‌‌ها به سلامت پوست افراد کمک می‌کند و بهترین دارو‌ها هستند واقعیتی است که همه بدان آگاه هستند. میوه‌ها برخلاف مواد آرایشی بهداشتی قیمت کمتری دارند، طبیعی هستند و نتایج اثربخش‌تری بر پوست خواهند گذاشت.
مصرف این پنج میوه می‌تواند فرد را در داشتن پوستی سالم کمک کند.
1- انبه: که شاه میوه‌ها خوانده می‌شود نه تنها به دلیل طعم خوش بلکه به دلیل فوایدش توصیه می‌شود. این میوه تاثیر چشمگیری بر پوست دارد و به دلیل داشتن ویتامین A و آنتی‌اکسیدان با پیر شدن زودهنگام پوست مبارزه می‌کند.
2- موز: موز یکی از میوه‌هایی است که با خوردن آن می‌توانید پوستی شفاف داشته باشید. موز سرشار از آهن، منیزیم، پتاسیم و سرشار از ویتامین A، B، E است و کمک می‌کند که پوست دیرتر چروک شود.

تخم مرغ ها را قبل از گذاشتن در یخچال حتما بشوئید

   
 
 
یک استاد دانشگاه با تاکید بر لزوم شستن تخم مرغ ها قبل از گذاشتن داخل یخچال گفت:«با گذاشتن تخم مرغ های شسته نشده داخل یخچال، باکتری ها سایر مواد غذایی خام را آلوده می کنند

دکتر حمید رضا خدایی در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز گفت:«افراد قبل از گذاشتن تخم مرغ داخل یخچال بایستی حتما آن را شسته و سپس داخل یخچال بگذارند و این گمان که با شستن تخم مرغ باکتری وارد آن می شود تنها در مورد تخم مرغ هایی که برای جوجه کشی می رود صدق می کند چرا که جوجه کشی را دچار اشکال می کند.»

چاقی و لاغری

   
 
 
چاقي و افزايش وزن:
امروزه به عنوان يكي از بزرگترين معضلات سلامتي گريبانگير تعداد زيادي از ابناي بشر گشته است. ابتلا به اين بيماري ميتواند داراي علل متفاوتي باشد نظير دريافت زياده از حد انرژي و بدغذايي وكم كاري بعضي از غدد نظير غده تيروئيد و يا غدد جنسي نر و يا هيپوفيز, كم تحركي ناشي از پيشرفت تكنولوژي و پشت ميز نشيني,اختلال در عملكرد سيستم كنترل اشتها و تغييرات هورموني بعد از سن بلوغ و يائسگي .
چاقي ميتواند زمينه ساز ابتلا به بعضي از بيماري ها نظير افزايش قند و يا چربيها و كلسترول خون و افزايش قشار خون و دردهاي مفصلي گردد. همچنين مشخص شده است كه ميزان شيوع سيروز كبدي, بيماري هاي قلب و عروق, سنگهاي صفراوي و كليوي و انواع سرطانها در افراد چاق بيش از ديگر افراد است.

تغذيه ورزشکاران

 
 


 
 
رژیم غذایی یک ورزشکار باید در یک مطلب اساسی با رژیم غذایی فرد عادی تفاوت داشته باشد .
 ورزشکاران علاوه بر احتیاجات زندگی روزمره ، نیاز به سوخت برای تمرین و مسابقه دارند غذا سوخت لازم برای ورزشکاران را تأمین می کند ولی اغلب ورزشکاران از سوختی که در مخازن خود میریزند غافلند . پروتئین ، چربی و کربو هیدراتها سوخت بدن ( انرژی ) شما هستند . همه غذا ها ترکیب یکسانی از نظر محتوا ندارند . همانگونه که ماشینهای مسابقه نیاز به بنزین با درجه اکتان بالا دارند. ورزشکاران نیز نیاز به مواد غذایی دارای درجه کربوهیدرات بالا دارند .
کالری
یک ورزشکار نوجوان ( به خصوص فردی که در حال رشد است ) نسبت به هر زمان دیگری از زندگی نیاز بیشتری به کالری دارد .

تغذيه سالمندان

   
 
 
رابطه افزايش فشار خون با افزايش سن
تمايلات جنسي در مردان مسن

رژيم غذايي پرپروتئين و پوكي استخوان

كمبود اسيد فوليك و پاركينسون 

 

از لحاظ تغذيه اي بسيار آسيب پذير ميباشند. از سويي به علت افزايش سن و كاهش ميزان فعاليت هاي بدني و كاهش سوخت و ساز پايه و تحليل بافتهاي بدن نيازشان به دريافت انرژي كاهش مي يابد و از سوي ديگر به علت كاهش توانايي دستگاه گوارش , هضم و جذب مواد غذايي با مشكل مواجه ميشود به اين معني كه آنها اگر بخواهند همان سيستم تغذيه اي سالهاي پيشين را حفظ نمايند بايد ميزان غذاي بيشتري مصرف نمايند يعني چاقي وعوارض ناشي از آن.
در اين ميان اتخاذ يك سيستم مناسب تغذيه اي كه علاوه برتامين نيلزهاي افراد مسن حاوي مقادير زياد انرژي نباشد و از لحاظ تغذيه اي آنها را دچار سوتغذيه ننمايد امري مهم و حياتي در افزايش طول عمر آنها خواهد بود.

تغذيه مادران باردار

 
تغذيه خانمهای باردار
- گرسنگي در شكم مادر - قبل از بارداري
- رژيم غذايي مناسب زنان باردار - تهوع بارداري
- استفاده از همه گروههاي غذايي - املاح مهم مورد نياز در دوران بارداري

گرسنگي در شكم مادر
تحقيقاتي كه اخيرا در دانشگاه آمستردام انجام گرفته است نشان ميدهد زناني كه در سه ماهه اول بارداري شان غذاي كمي مصرف كرده اند فرزندان ضعيفي را به دنيا خواهند آورد كه در دوران بزرگسالي خود داراي ريسك فاكتور بالاتري از ابتلا به حملات و ناراحتي هاي قلبي خواهند بود.
در جريان جنگ جهاني دوم و در سالهاي 1945 و 1946 كه شهر آمستردام به محاصره و اسارت دشمنان درآمد.لذا مردم آمستردام نميتوانستند بيشتر از مقدار جيره غذايي شان غذا مصرف نمايند. درنتيجه مقدار انرژي دريافتي شان از 400 كيلوكالري در روز فراتر نمي رفت.

تغذیه کودکان

   
 
 
کودک و شیر گاو = شیر گاو چه وقت و چه اندازه
شیر مادر = شیر مادر و جلوگیری از ایجاد چاقی
بی اشتهایی کودکان = عادت بد غذایی در کودکان

كودكان قبل از سن يكسالگي نبايد شير گاو مصرف كنند. تعجب نكنيد زيرا بدن نوزادان به شير مادر- و نه شير فرآوري نشده گاو- نياز دارد و اگر مادري نميتواند بنا بر دلايلي به كودك خود شير بدهد بهتر است به دنبال شير خشك غني شده با آهن كه از شير معمولي درست شده باشد بگردد.اين به معناي اجتناب كلي از مصرف شير گاو نيست بلكه بيانگر اين لست كه مصرف شير مادر و شير هاي خشك غني از اهن در درجه اول اولويت قراردارند. به عبارت ديگر شير گاو بهترين منبع دربردارنده مواد غذايي براي نوزادان نيست.
حقيقت اين است كه در توليد شيرهاي خشك شير گاو بعنوان منبع پروتئين، چربي و كربوهيدرات استفاده ميگردد. اما مواد ديگري نيز هنگام توليد به آن افزوده مي شود.

تغذيه و نمک

   
 
 
رژيم غذايي بي نمک

قبلا لازم است توجه شود که منظور از رژيم بي نمک رژيمي است که مقدار سديم در آن کم باشد، سديم در نمک طعام، جوش شيرين، بکينگ پودر گياهي و مواد غذايي حيواني و گياهي به طور طبيعي وجود دارد. سديم در ترکيب خون و مايعات بدن انسان وجود دارد از جمله مواد ضروري براي بدن و سلامت انسان مي باشد، اما در برخي بيماريها مانند فشار حون، بيماريهاي سيروز کبدي، قلب، عروق، بيماري هاي کليه و در دوران بارداري، در بيماري هايي که موجب ورم در بيمار مي شود لازم است مقدار مصرف سديم يا به اصطلاح نمک را محدود کرد.
چه مقدار نمک بايد مصرف نمود

ويتامين ها

   
 
 
ويتامين های A,K,C,E,D,B1,B2,B3,B6,B12
در اين قسمت شما را با انواع ويتامين ها اشنا خواهيم كرد.
جدولي را كه در ذيل اين صفحه مشاهده مينماييد حساسيت ويتامين ها را نسبت به شرايط محيطي نشان ميدهد. براي اطلاعات بيشتر ميتوانيد به صفحه مربوط به هركدام از اين ويتامين ها برويد.


محيط خنثي
محيط اسيدي
محيط بازي
هوا
نور
گرما
ضايعات پخت
ويتامين A
S
U
S
U
U
U
40%
ويتامينk
S
U
U
S
U
S
5%
ويتامينE
S
S
S
U
U
U
55%
ويتامينC
U
S
U
U
U
U
100%
تيامين
U
S
U
U
S
U
80%
ريبوفلاوين
S
S
U
S
U
U
75%
نياسين
S
S
U
U
U
S
10%
پيريدوكسين
S
S
S
S
U
U
40%
كوبالآمين
S
S
S
U
U
S
10
S = مقاوم
U = حساس