تخم مرغ صبحانه ای کامل


آیا تغذیه خوب برای یادگیری خوب مهم است؟ در یک کلام، بله. تحقیقات نشان می‌دهند کودکانی که به صورت مرتب صبحانه می‌خورند، نمرات بهتری دارند، رفتار بهتری دارند و در مقایسه با کسانی که صبحانه نمی‌خورند، کمتر دچار بیش‌فعالی می‌شوند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فرهیختگان ؛ چه چیزی برای صبحانه بچه‌ها مفید است؟ بهترین پاسخ، تخم‌مرغ است. تخم‌مرغ همراه با یک برش نان با آرد کامل، کره بادام زمینی، یک برش میوه و یک لیوان شیر کم‌چرب. گوشت کم‌چرب و فرنی با آرد کامل حبوبات نیز از گزینه‌های دیگر به حساب می‌آید. پروتئین و فیبر آرد کامل حبوبات می‌تواند بچه‌ها را تا هنگام ناهار سرپا نگاه دارد.

- سعی کنید برای صبحانه بچه‌ها از فرنی‌های شیرین و شیرینی با آرد سفید استفاده نکنید. چراکه هنوز ظهر نشده، گرسنه می‌شوند.
- اگر فرزند شما پیش از ناهار گرسنه می‌شود، یک عدد سیب، بیسکوئیت با آرد کامل، خشکبار یا نان و پنیر به‌عنوان میان‌وعده به او بدهید.
- اگر فرزند شما ناهار را در مدرسه می‌گذراند، دقت کنید غذای سالم همراه او باشد. مصرف غذای سالم، باعث می‌شود ذهن کودک برای یادگیری به هنگام بعدازظهر آماده‌تر باشد. شاید با خودتان فکر کنید باید کمر همت ببندید و مدرسه را تشویق کنید تا الگوی غذایی را تغییر دهد. اما راه بهتر و ساده‌تر این است که فرزند خودتان را تشویق به استفاده از غذای سالم کنید. به او بگویید به جای انتخاب غذاهایی با کیفیت پایین از سالادها و سبزیجات استفاده کند. توضیح دهید بهتر است به جای نوشابه گازدار، آب بنوشد. درنهایت می‌توانید برای او ناهار به مدرسه بفرستید و جلوی مشکل را بگیرید.

تغذيه مدارس مهمتر از منزل


تغذیه صحیح می ‌تواند باعث افزایش تمرکز و یادگیری دانش ‌آموزان شود این در حالی است که خانواده‌ ها از این موضوع مهم غفلت می ‌کنند.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛پيروي از يك برنامه غذايي اصولي كه تامين كننده تمامي نيازهاي تغذيه اي فرد باشد، نقش موثري در افزايش توان يادگيري خواهد داشت.

در سنين دبستان، كودكان علاوه بر نيازهاي تغذيه مرتبط با رشد سريع جسمي در دوران كودكي، بايد از نظر تامين مواد مغذي مورد نياز براي يادگيري و افزايش كارايي ذهني برخوردار باشند.

بروز برخی از بیماری‌ ها نتیجه کمبود دریافت برخی مواد مغذی است که می ‌تواند زمینه ساز اشکال در یادگیری و تمرکز و حافظه شود. به عنوان نمونه کم خونی فقر آهن به ویژه در دختران نوجوان می ‌تواند زمینه ساز ایجاد مشکل در قدرت یادگیری و تمرکز شود بنابراین لازم است که خانواده‌ ها احتمال ابتلای فرزندان خود به این بیماری را بررسی و در این جهت با متخصصان مشورت کنند تا در صورت لزوم رژیم غذایی آنان اصلاح شود. 

مصرف آنتي اكسيدانها خطر بروز حملات قلبي را كاهش مي دهد


پژوهشگران اعلام کردند مصرف آنتي اکسيدانها خطر بروز حمله قلبي را در زنان کاهش مي دهد.
به گزارش گروه علمي پزشكي باشگاه خبرنگاران،‌ به گفته آليسيا ولک سرپرست محققان در بخش علوم تغذيه در موسسه پزشکي محيطي در استکهلم سوئد، مصرف آنتي اکسيدانها بويژه آنتي اکسيدانهاي موجود در ميوه ها و سبزيجات، خطر بروز حملات قلبي را در زنان کاهش مي دهد.
پژوهشگران در اين تحقيقات وضعيت سلامت و برنامه غذايي سي و دو هزار و پانصد و شصت و يک زن در سنين بين چهل و نه تا هشتاد و سه سال از سپتامبر هزار و نهصد و نود و هفت تا دو هزار و هفت مورد بررسي قرار دادند.
طبق اين تحقيقات، مصرف آنتي اکسيدانها به ميزان حدودا سه وعده ميوه و سبزيجات در روز خطر بروز حمله قلبي را تا بيست درصد کاهش مي دهد.
آليسيا ولک در ادامه تصريح کرد: به جاي مصرف نوعي آنتي اکسيدان خاص در روز، گنجاندن آنتي اکسيدانها در برنامه غذايي روزانه سبب مي شود ترکيبات آنتي اکسيداني گوناگون به بدن برسند.

خوردن برنج چند وعده در هفته مناسب است؟


نتايج بررسي ها نشان مي دهند، ارزش غذایی نان بیش از برنج است.
دکتر محمدحسن انتظاری در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با اشاره به این که ارزش غذایی برنج کمتر از نان است، گفت: برای حفظ سلامت بدن بهتر است 2 وعده در هفته برنج مصرف شود.

وی در ادامه با تاکید بر اهمیت جایگزین کردن مصرف نان به جای برنج در برنامه غذایی روزانه افزود: مصرف نان، خصوصاً نان های سبوس دار، برای حفظ سلامت بدن و کارکرد مناسب آنزیم های گوارشی بهتر است.

این متخصص تغذیه با بیان این که مصرف برنج ساده بهتر از نوع دودی است گفت: در فرآیند دود اندود کردن برنج خصوص نان های سبوس دار، برای حفظ سلامت بدن و کارکرد مناسب آنزیم های گوارشی بهتر است. انتظاري با بیان این که مصرف برنج ساده بهتر از نوع دودی است، تصريح كرد: دودی که در اثر سوختن چوب های نامناسب تولید می شود حاوی ترکیبات سرطان زا است بنابراین مصرف بیش از یک بار در هفته مواد غذایی دودی توصیه نمی شود.

مصرف دارو با آب ميوه ممنوع!


مصرف دارو با برخي آب ميوه ها تاثير آنها را تا حد چشمگيري کاهش مي دهد.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ بیمارانی که روزانه یک لیوان آب گریپ فروت می نوشیدند، دوز دارو را تا دو سوم کاهش داده اند.آب گریپ فروت باعث افزایش تأثیر دارو و چندین برابر شدن آثار نامطلوب آن می‌شود.

گريپ فروت حاوي برخي مواد شيميايي است که با آنزيم‌هاي تجزيه کننده انواع خاصي از داروها در روده تداخل ايجاد مي کند و تاثير داروهاي مصرف شده را کاهش مي دهد

در گریپ فروت ها به میزان زیادی آنتی اکسیدانی به نام نارینگین وجود دارد که مزه تلخ این میوه هم به خاطر همین ماده است. نارینگین از تبدیل مواد در کبد جلوگیری می کند که در نتیجه غلظت مواد دارویی در خون بالا می رود و حتی ممکن است بدن به این غلظت بالا واکنش نشان دهد. به همین خاطر تولیدکنندگان دارو در دستورالعمل مصرف تاکید می کنند که دارو همراه گریپ فرود مصرف نشود.

چرا هر چه می‌خوابم، باز هم خسته‌ام؟


sleep.JPG"صبح‌ها که از خواب پا می‌شم، تمام بدنم خسته است، انگار نه انگار که چند ساعت خوابیده‌ام. خستگی من از بین نمی‌ره، مهم نیست چند ساعت بخوابم، همه بدنم خسته است." شما چند بار این جمله‌ها را شنیده‌ و یا گفته‌اید؟
به گزارش ايسنا به نقل از سايت تبيان، این مشکل بسیار شایع است، می‌خوابیم تا خستگی‌هایمان از بین برود و شاد و سرحال دوباره بیدار شویم، اما این اتفاق نمی‌افتد و برای همین طی روز چرت می‌زنیم و تمرکز نداریم و ... اما علت این مشکل چیست؟
در مطلب زیر علل شایع این موضوع را بررسی می‌کنیم.
مشکل اصلی این است که ساعت‌هایی که در تختخواب می‌مانید شما را سرحال و سرزنده نمی‌کند. این مشکلات مواردی است که به دلیل آن‌ها شما ممکن است بدون این که بدانید، مشکل خواب پیدا کنید، یعنی فکر کنید خوابیده‌اید، اما در واقع در خواب عمیق نبوده‌اید.

چاي زنجبيل، استرس را كاهش مي‌دهد


2222222.jpgمتخصصان تغذيه تاكيد دارند از آنجا كه زنجبيل مجموعه‌اي غني از آنتي اكسيدان‌ها است و مزاياي فراواني براي سلامتي دارد لذا بايد جزو چاشني‌هاي ضروري و دائمي در آشپزخانه شما باشد.
به گزارش سرويس «سلامت» ايسنا، اين متخصصان مي‌گويند نوشيدن يك فنجان چاي زنجبيل در روز مي‌تواند به بهبود خلق و خو كمك كند، استرس را كاهش دهد و درعين حال تاثير فوق العاده‌اي در بهبود فرآيند هضم و جذب غذا دارد.
به گزارش روزنامه ديلي ميل، كارشناسان تغذيه و سلامت مي‌گويند: اسيد معده براي هضم غذا حياتي است و زماني كه فرد، تحت استرس است ترشح اين اسيد دچار اختلال مي‌شود اما نوشيدن يك فنجان آب داغ حاوي يك برش تازه زنجبيل و يك برش كوچك ليمو روشي معجزه گر براي تحريك هاضمه و كمك به گوارش است.

موادغذایی شکم پرکن كدامند؟


100-317.jpg
یک کارشناس تغذیه گفت: ساندویچ‌های خانگی بهترین میان وعده‌ها برای دانش آموزان هستند.
عاطفه نادری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه کرمانشاه، درباره میان وعده‌های مناسب دانش‌آموزان، خاطرنشان كرد: خانواده‌ها باید غذاهای مفید و سودمند را به عنوان میان وعده برای دانش آموزان در نظر بگیرند.
وی با بیان اینکه مواد غذایی شکم پرکن نمی‌توانند میان وعده‌های مناسبی باشند، به خانواده‌ها توصیه کرد از دادن این گونه میان وعده‌ها به دانش آموزان که سبب احساس سیری کاذب می‌شود، خودداری کنند.
نادری گفت: چیپس، پفک، شکلات و سایر محصولات صنعتی بسته بندی شده هیچگونه ارزش غذایی ندارند و نباید به هیچ وجه در اختیار دانش آموزان قرار بگیرند.

درمان التهاب لثه با گیاه دارویی بارهنگ


کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: افشره رقیق شده بارهنگ به صورت غرغره برای رفع گلودرد، التهاب لثه و زخم‌های دهان بسیار موثر است.

اصغر نقشی در گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه آذربایجان شرقی، افزود: خواص دارویی برگ، ریشه و دانه بارهنگ توسط کارشناسان به اثبات رسیده است.
وی تصریح کرد: بارهنگ در اطراف تهران، آذربایجان شرقی، لرستان، کرمان و به طور کلی غالب نواحی ایران بخصوص اگر محل رویش رطوبت کافی داشته باشد، می‌روید.
نقشی ادامه داد: از ریشه، برگ و دانه این گیاه می‌توان به عنوان تصفیه کننده خون، آرام کننده، رفع ناراحتی‌های آسم، اسهال‌های ساده، ورم مخاط دهان، درد دندان و حتی درد گوش استفاده كرد.

چاقی و اضافه وزن خطر جدی برای دانش‌آموزان



کوتاهی قد نتیجه رژیم کاهش وزن در کودکان

یک متخصص تغذیه در خصوص تغذیه مناسب دانش‌آموزان و روش‌های غلط والدین برای کاهش وزن فرزندانشان مطالبی را عنوان کرد.

دکتر کوروش جعفریان در گفتگو با خبرنگار سینانیوز با اشاره به مشکلات تغذیه‌ای کودکان در مدارس و احتمال افزایش وزن آنان بیان کرد: «در تابستان زمان کافی برای فعالیت فیزیکی کودکان وجود داشته و خانواده‌ها نیز بیشتر در کنار فرزندانشان هستند تا با گردش گروهی انرژی فرندانشان تخلیه شود.» 
وی ادامه داد: «همزمان با بازگشایی مدارس فرصت لازم برای فعالیت فیزیکی به دلیل مسائل درسی کودکان و از طرفی مشغله والدین وجود ندارد. از طرفی اکثر کودکان در این فصل صبحانه نمی‌خورند به نحوی که با خوردن مواد غذایی کم ارزش و با انرژی بالا در مدارس خود را در معرض چاقی و بیماری‌های وابسته به آن قرار می‌دهند.» 
دکتر جعفریان با اشاره به اینکه والدین باید در هر شرایطی زمان مشخصی را برای تغذیه فرزندانشان در نظر بگیرند خاطر نشان کرد: «این افراد باید فرصتی را برای ۱ ساعت فعالیت بدنی در نظر داشته باشند و سعی کنند غذاهای مفید که باعث چاقی نمی‌شود را جایگزین غذاهای آماده کنند.» 
این متخصص تغذیه در خصوص افزایش مصرف چیپس، پفک و فست فود در دانش‌آموزان گفت: «میوه خشک، خشکبار، انواع مغز‌ها و شیر به عنوان جزء جدایی ناپذیر تغذیه در دانش‌آموزان از مواردی است که می‌تواند جایگزین اینگونه مواد مضر شود.» 
وی در ادامه به خطایی که اکثر والدین برای جلوگیری از افزایش وزن فرزندانشان انجام می‌دهند اشاره کرد و گفت: «این افراد رژیم کاهش وزن را برای فرزندشان در نظر می‌گیرند. این روش کاملا اشتباه است در صورتی که می‌توانند روش رژیم اصلاح وزن را با مشورت متخصص تغذیه جایگزین آن کنند.» 
به گفته دکتر جعفریان، رژیم کاهش وزن در موارد خاصی کاربرد دارد ولی متاسفانه برخی از پزشکان نیز این اشتباه را انجام می‌دهند. 
متخصص تغذیه در پایان یادآور شد: «از آنجایی که کودک و نوجوان در مرحله رشد قرار دارند اینگونه رژیم‌ها باعث کوتاه قدی آنان می‌شود همچنین اندام داخلی نیز اگر رشد نکند زمینه ابتلا به چاقی را در بزرگسالی افزایش داده و عضلات نیز تحلیل می‌رود.»