رژیم غذایی در سرطان پستان تاثیر گذار است


  سرطان پستان از شایع ترین سرطان ها در میان خانم هاست که با رژیم غذایی مناسب می توانند از بروز آن جلوگیری کنند.

دکتر ابراهیمی، معاونت پژوهشی آموزشی سرطان پستان در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: طبق مطالعات انجام شده در مراکز وزارت بهداشت و درمان سرطان پستان از شایع ترین نوع سرطان ها در دنیا و در کشور ایران است.

 وی گفت: در صورتی که بیماری فرد مبتلا، زود تشخیص داده شود میزان موفقیت درمان بیماری افزایش می یابد.

ابراهیمی خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از 8 هزار بیمار مبتلا به سرطان پستان وجود دارد.

وی در ادامه با اشاره به عوامل تاثیر گذار آن گفت: یکی از مهمترین عوامل خطر ساز آن جنس است که خانم ها بیش تر از آقایان مبتلا به سرطان پستان می شود و درصد مبتلایان آقایان 1 درصد از خانم ها است.

کمبود "منیزیم" مهمترین علت خستگی و زودرنجی در زنان

  متخصصان تغذیه اظهار کردند: از هر 4 نفر زن یک نفر دچار کمبود منیزیم است که این امر باعث ایجاد خستگی، زودرنجی و تحریک پذیری بالا می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، مقدار نیاز روزانه به مصرف منیزیم در نوزادان 70 میلی‌گرم، برای کودکان 250 میلی‌گرم، در زنان 350 میلی‌گرم و در مردان 420 میلی‌گرم است.
به گفته محققان، میزان نیاز به این ماده در سالمندان، زنان باردار و ورزشکاران بیشتر است.
پزشکان علت کمبود منیزیم را تغذیه نادرست، مصرف برخی داروها و درمان‌های هورمونی می‌دانند.
متخصصان تغذیه برای جبران کمبود منیزیم مصرف آب‌های معدنی را که حاوی این ماده هستند، توصیه می‌کنند.
سویا، سبزیجات، غلات کامل یا نیمه کامل، دانه‌های روغنی (گردو، فندق، بادام) و غذاهای دریایی نیز سرشار از "منیزیم" هستند.


مواد غذایی پرخطر


  آلودگی‌ ماهی‌ها مربوط به نوعی سم به نام «Scombrotoxin» است. در صورتی كه ماهی پس از صید طی مراحل حمل و نقل و یا فرآیند شدن در جای خنك نگهداری نشود، شرایط برای ایجاد این سم مهیا می‌گردد كه حتی با پخت و پز ماهی در شرایط مناسب، این سم از بین نخواهد رفت.

سبزیجات پر برگ
 اگر چه سبزیجات پر برگ همچون اسفناج و كاهو و امثالهم دارای خواص تغذیه‌ای بی‌شماری هستند، ولی در رتبه اول پر خطرترین مواد غذایی نیز جای دارند. با توجه به یافته‌های این سازمان، در بین سال‌های 1990 تا 2009، 24 درصد از بیماری‌های ناشی از مواد غذایی به دلیل مصرف این سبزیجات بوده است. سارا كلاین، كارشناس ایمنی مواد غذایی در مركز علوم منافع عمومی معتقد است كه این سبزیجات در مزارع بزرگی رشد و پرورش می‌یابند كه احتمال ابتلا به آلودگی اشرشیا وجود دارد. این آلودگی‌ها می‌تواند از طریق كود حیوانات و یا آب آلوده به درون گیاه نیز نفوذ كند. دكتر سارا كلاین توصیه می‌كند كه به جای خرید سبزی‌های بسته‌بندی شده و آماده خودتان شخصاً این سبزیجات را خریداری و آنها را به دقت تمیز و ضد عفونی كنید.

آنتی‌بیوتیک‌ها هم چاق می‌کنند

سال‌هاست که دانشمندان هشدار می‌دهند برای هر سرماخوردگی و عطسه‌ای به طور خودسرانه سراغ آنتی‌بیوتیک‌ها نروید، زیرا بخش زیادی از این بیماری‌ها ویروسی هستند و مصرف آنتی‌بیوتیک هیچ سودی برای درمان آنها ندارد.
برترین مجله اینترنتی ایران

 برترین ها: سال‌هاست که دانشمندان هشدار می‌دهند برای هر سرماخوردگی و عطسه‌ای به طور خودسرانه سراغ آنتی‌بیوتیک‌ها نروید، زیرا بخش زیادی از این بیماری‌ها ویروسی هستند و مصرف آنتی‌بیوتیک هیچ سودی برای درمان آنها ندارد. اکنون محققان متوجه شدند استفاده بی‌مورد از آنتی‌بیوتیک‌ها می‌تواند باعث چاقی و دچار شدن به بیماری‌های خود ایمنی مانند اگزما شود.
استفاده از آنتی‌بیوتیک‌ها باعث کشته شدن تعداد زیادی از میکروب‌های مفید در بدن می‌شوند که بعضی از آنها نقش مهمی در هضم غذا و پیشگیری از اضافه وزن دارند و بعضی دیگر از این باکتری‌ها حتی در کنترل هورمون اشتها به نام «گرلین» هم موثر هستند. افزایش این هورمون باعث ظهور حس گرسنگی در انسان شده و کاهش آن احساس سیری به انسان می‌دهد. دقیقا به همین دلیل است که بعضی از زنان بعد از مصرف آنتی‌بیوتیک برای درمان جوش‌های خود دچار اضافه وزن می‌شوند. زیرا باكتری‌های مفید آنها از بین رفته است. از دیگر وظایف این نوع میکروب‌ها محافظت از بدن در برابر مواد آلرژی‌زا مانند گرده‌های گیاهان، گرد و خاک خانه، شیر و تخم مرغ است. استفاده بیش از اندازه و بی‌مورد از آنتی‌بیوتیک‌ها در مورد کودکان خطرات بیشتری دارد و در آینده آنها را در برابر دسته گسترده‌ای از بیماری‌ها   آسیب‌پذیر می‌کند.

پیشگیری از بیماری های قلبی با استفاده از برنج سبوس دار

روغن و فیبر موجود در برنج سبوس دار موجب کاهش کلسترول نوع LDL شده و در نتیجه از بروز بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند.
آذین مدیر غرفه برنج سبوس دار در نمایشگاه غذای سالم در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:  برنج سبوس دار به دلیل حفظ مواد مغذی روغنی دانه طبیعی برنج هنگام کامل شدن که به صورت یک غشاء پوسته مانند روی دانه شکل می گیرد، بسیار مفید و دارای خواص و فواید ویژه است.
وی گفت: برنج سبوس دار به دلیل وجود ترکیبات فنولیکس در حد میوه و سبزیجات تازه، و همچنین به دلیل روغن و فیبر موجود که کاهش دهنده کلسترول نوعLDL است موجب پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی می شود.
آذین تصریح کرد: به دلیل سرعت پایین روند جذب قند خون برای مبتلایان توصیه شده است و به دلیل دارا بودن منبع غنی منیزیم و کلسیم باعث سلامت استخوان می شود.

اندازه دور کمرم زياد است آيا سکته قلبي مي کنم؟

دانشمندان معتقدند با اندازه گیری شاخص جرم بدن یا دور کمر در افرادی که اضافه وزن دارند، می توان خطر ابتلا به بیماری قلبی را به دقت پیش بینی کرد.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ بيماري هاي قلبي عروقي كه از شايع ترين عوامل مرگ و مير در جهان است، با بررسي برخي از شاخص هاي آنتروپومتري قابل شناسايي و پيشگيري است.دانشمندان هشدار می دهند برجستگی شکم، حتی به میزان کم می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی ( WHO  ) ، افرادی که شاخص جرم بدن آنها بین ۲۵ تا ۳۰ است، اضافه وزن دارند و افرادی که شاخص جرم بدن آنها ۳۰ یا بیشتر است چاق محسوب می شوند.
کودکانی که چربی زیاد در ناحیه شکم خود دارند، در سال‌های بعد و در سنین بالاتر بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند.برجستگی شکم، حتی به میزان کم می تواند خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

با کدام مواد خوراکي ظروف استيل را برق بيندازيم؟

ظروف استيل از ترکيب آهن و فلزات ديگر ساخته شده اند و بسيار بادوام و در مقابل فرسودگي مقاوم اند.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ يکی از مهم‌ترین قسمت‌های خانه، آشپزخانه است، خانم‌های خانه‌دار قسمت زیادی از وقت خود را در آن می‌گذرانند و مهم‌ترین دغدغه خاطر آنان نیز تمیز و بهداشتی بودن این بخش از خانه مخصوصا ظروف آشپزخانه است.

با توجه به نوع وسايل استيل از يکي از موارد زير براي تميزي و براق کردن آن استفاده کنيد:

1- سرکه: یکی از بهترین پاک‌کننده‌ها برای ظروف استیل آشپزخانه، سرکه است. کافیست مقداری سرکه سفید را به صورت اسپری روی وسیله مورد نظر بپاشید و با پارچه نرم آن را پاک کنید. اسید استیک موجود در سرکه به تمیز شدن ظرف‌های استیل کمک می‌کند. بعضی افراد از آب لیمو برای این کار استفاده می‌کنند که تاثیری مشابه دارد. کافیست این مواد را روی ظرف ریخته روی آن دستمال نرم بکشید.

سالمندان بیشتر به میوه ها نیاز دارند

سالمندان بیش از جوانان به ویتامین ها نیاز دارند این در حالی است که با حذف میوه ها در رژیم غذایی خود تنبلی روده آنان تشدید می شود.
دکتر سبحان ابراهیمی، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: سالمندان بیش از جوانان به ویتامین ها نیاز دارند.
وی در ادامه مطلب خود افزود: این درحالی است که آنان با حذف میوه ها و سبزی ها از رژیم غذایی خود را از دریافت ویتامین ها محروم می کنند و تنبلی روده آنان تشدید می شود.
ابراهیمی تصریح کرد: معمولا هنگام گرفتن آب میوه تفاله های میوه دور ریخته می شود. این در حالی است که اگر تفاله با آب میوه مخلوط شود آب میوه همان خواص میوه تازه را خواهد داشت. چرا که تفاله ها نقش اصلی در تقویت دستگاه گوارش دارند و حاوی ویتامین های زیادی مانند ویتامین های محلول در آب و چربی هستند.

نمي توانم رژيم بگيرم چه کنم؟

اگر حتي ۵۰ كالري بيش از نياز روزانه دريافت شود، مي تواند به بافت چربي افزوده گردد و چاقي را به همراه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛  اگر تصمیم به لاغر شدن و کاهش وزن گرفته‌اید و از وضعیت فعلی خود راضی نیستید، مطمئن باشید یک رژیم غذایی سخت و شدید یا انجام تمرینات ورزشی سنگین راه‌حل مناسبی نخواهد بود.

عوامل ناکامي در رژيم غذايي:

1-سختي رژيم غذايي (طاقت فرسايي)

2-کم بودن اثر رژيم غذايي (عدم کفايت رژيم)

3-عوارض رژيم غذايي (کوتاه مدت و دراز مدت)

ماست پروبیوتیک در کاهش قند خون بیماران دیابت نوع 2 تاثير دارد

04-146.jpg يافته‌هاي محققان كشور نشان داد: ماست پروبيوتيک در کاهش قند خون ناشتاي بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 تاثير دارد.

به گزارش سرويس پژوهشي ایسنا، ماست پروبيوتيک، جز غذاهای فراسودمند محسوب شده و اثرات مفيدی روی سلامت افراد دارد و در چند پژوهش حيوانی اثر پروبيوتيک‌ها در کاهش قند خون و به تاخير انداختن بروز افزايش قند خون و مقاومت انسولينی گزارش شده است لذا پژوهش کنونی با توجه به شيوع روز افزون ديابت نوع 2، به هدف بررسی تاثير ماست پروبيوتيک بر شاخص‌های قند خون و مقاومت انسولينی در بيماران مبتلا به ديابت نوع 2 انجام شد.

اين کارآزمايی بالينی دوسويی خبر تصادفی روی 60 بيمار مبتلا به ديابت نوع 2 مراجعه‌کننده به کلينيک غدد و متابوليسم بيمارستان سينا تبريز انجام شد و افراد گروه آزمون روزانه 300 گرم ماست پروبيوتيک و افراد گروه شاهد روزانه 300 گرم ماست معمولی به مدت 6 هفته دريافت كردند.

دريافت‌های غذايی، ويژگی‌های تن‌سنجی، قند خون ناشتا، انسولين، هموگلوبين گليکوزيله و مقاومت انسولينی افراد در ابتدا و انتهای پژوهش اندازه‌گيری شد و تحليل آماری این پژوهش نیز با استفاده از نرم‌افزار SPSS، آزمون‌های تی زوجی و تحليل کوواريانس انجام شد.