خبرگزاری فارس: محققان در پژوهش جدید خود دریافتند که خوردن گوجه فرنگی میتواند خطر ابتلا به سکته مغزی را در افراد کاهش دهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز، این پژوهش حاکی است: گوجه فرنگی سرشار از یک آنتی اکسیدان به نام لیکوپن است که میتواند از مغز در مقابل سکته های مغزی حفاظت کند.
محققان در آغاز این پژوهش میزان لیکوپن را در بیش از هزار مرد 46 تا 65
ساله در فنلاند بررسی کردند و این افراد را به طور میانگین 12 سال تحت نظر
قرار دادند که در این دوره 67 نفر از آنها مبتلا به سکته مغزی شدند.
این پژوهش نشان داد: مردانی که از بالاترین سطح لیکوپن برخوردار بودند؛
55 درصد کمتر با احتمال ابتلا به سکته مغزی - در مقایسه با مردانی که از
پایین ترین سطح این آنتی اکسیدان برخوردار بودند- روبهرو شدند.
محققان وقتی تمرکز خود را تنها روی سکته مغزی ناشی از لخته شدن خون در
مغز گذاشتند متوجه شدند که مردان دارای بالاترین سطح آنتی اکسیدن لیکوپن
نسبت به مردانی که دارای پایین ترین میزان این آنتی اکسیدان بودند، 59 درصد
کمتر با احتمال ابتلا به سکته مغزی مواجه بودند.