راه‌هایی برای کاهش نمک برنامه غذایی

آیا تا به حال قبل از چشیدن غذا به آن نمک افزوده‌اید؟‌ با استفاده از ز روش‌های ساده زیر می‌تواند مقدار نمک برنامه غذایی‌تان را کاهش دهید.
برنامه بشقاب من وزارت کشاورزی آمریکا توصیه می‌کند مقدار نمکی که می‌خورید را کاهش دهید. یک قاشق غذاخوری نمک ۲۳۰۰ میلی‌گرم سدیم دارد که این میزان از آنچه کتابجه راهنمای تغذیه آمریکایی‌ها برای هر روز مصرفش را به شما توصیه می‌کند کمتر است. افراد در معرض خطر – آفریقایی‌ها و افرادی که فشار خون بالا و هر فردی که بیش از ۴۰ سال دارد- نباید بیش از ۱۵۰۰ میلی‌گرم در روز استفاده نمایند.
غذاهای آماده و غذاهایی که در بیرون از منزل مصرف می کنیم بیش از ۹۰٪ سدیمی که هر روز به بدن میرسد را تامین می‌کنند. پیروی از نکات زیر می‌تواند نمک مصرفی ما را کاهش دهد.
- غذاها را از مواد اولیه کم نمک یا با مقدار کمتری از مواد اولیه حاوی نمک‌بالا استفاده نمایید. برای پخت نمک و پاستا و برنج و غلات و سبزیجات از نمک استفاده نکنید.

باكتريهاى همزيست روده انسان در افزايش وزن موثرند

در روده انسان به طور طبيعى ميلياردها باكترى زندگى مى‌كنند كه وظيفه‌‌شان كمك به تجزيه مواد غذايى دير هضم و سنگين است.
نكته اينجاست كه نوع باكتريهاى روده بستگى به رژيم غذايى هر فرد دارد. با مصرف مداوم غذاهاى سنگين مانند خوراكی‌هاى چرب و شيرين، نوع اين باكتريها هم تغيير مى‌كند.

يكى از دلايل افزايش وزن، فعاليت گونه خاصى از باكتريها در روده آدم‌هاى چاق است.

پژوهشگران دانشگاه واشينگتن در آخرين شماره مجله Nature گزارش جالبى در اين مورد منتشر كرده‌اند. تغيير نوع باكتريهاى روده انسان با توجه به رژيم غذايى پيش از اين در موشهاى آزمايشگاهى مشاهده شده بود. نتيجه اين تغيير كه نوع سازش تكاملى است، كمك به روده‌ها در هضم مواد غذايى و تجزيه بهتر چربى‌هاست. عملكرد اين باكتريها هضم و جذب مواد غذايى را افزايش مى‌دهد. اما در نهايت بهبود پروسه هضم و جذب منجر به افزايش وزن مى‌شود. تغيير رژيم غذايى و استفاده كمتر از مواد غذايى چرب نوع اين باكتريها  را تغيير داده و محيط روده را به حالت طبيعى برمى‌گرداند.

با آنكه وزن بالا در درجه نخست ريشه ژنتيكى دارد، اما مشكل چاقى كه در دهه گذشته و در كشورهاى مرفه و صنعتى شايع شده است نشانگر آنست كه فاكتورهاى ديگرى مانند نوع تغذيه و كم‌تحركى در افزايش وزن موثرند.

منبع: پزشکان بدون مرز

گروه خونی B

  • طی دوره‌‌های ۱۰ الی ۱۵ هزار سال پیش از میلاد مسیح این گروه‌ خونی در ناحیه کوه‌های هیمالیا ایجاد شد. در حقیقت اجداد این گروه جزو قوم مهاجر و چادرنشین هستند.
  • افراد دارای این گروه در آسیا و آفریقا و اروپا مستقر شدند.
  • به طور کلی تنومندی و ستبری همراه با هوشیاری و زیرکی دارندگان گروه خونی B آن‌ها را قادر می‌سازد تا در مقابل بسیاری از بیماري‌های سخت و متداول امروزی مانند بیماری‌های قلبی و انواع سرطان مقاومت نمایند و یا در صورت ابتلا جان سالم بدر ببرند.
  • واکنش این گروه در مقابل فشارهای عصبی چیزی میان فعالیت‌های روانی گروه A و عکس‌العمل‌های شدید گروه O است. در حقیقت بعد از آن‌که انسان‌های گروه O تصمیم به اقامت در مکانی خاص و تشکیل جوامع بشری گرفتند گروه A پدید آمد و گسترش این گروه موجب لزوم حرکت بشر برای یافتن مکان‌های جدیدتری برای کار و زندگی شد.
  • این گروه قدرت بدنی O و قدرت روحی A را به ارث برده است. اگر چه در هر دو زمینه ضعیف‌تر از اجداد خود است اما حاصل جمع این دو خصیصه در یک فرد می‌تواند از او فرد مقاوم‌تر و انعطاف‌پذیرتری بسازد.
  • شاید به همین دلیل سیستم ایمنی این افراد متعادل و سازگار و دستگاه گوارش‌شان قوی و قابل‌انعطاف است.

واقعیت‌هایی در مورد شیر


گروهی لبنیات را کلید داشتن استخوان‌های قوی می‌‌دانند و ادعا می‌‌کنند که دریافت ۳ لیوان شیر در روز باعث پیشگیری از پوکی استخوان می‌‌شود در حالی‌ که گروه دیگر معتقدند که دریافت شیر تاثیر آنچنانی‌ بر شکستگی‌ها ندارد و ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی چون بیماری قلبی و سرطان پروستات و تخمدان شود.
هنوز کاملا مشخص نیست که کدام یک درست می‌گویند. گر چه دریافت کلسیم کافی‌ باعث کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان می‌‌شود ولی‌ هنوز میزان قطعی مورد نیاز استخوان‌ها تعیین نشده است و بررسیها نشان می‌‌دهد که دریافت بیش از نیاز کلسیم تأثیری بر تقویت استخوان‌ها ندارد. مثلا در بررسیها گسترده دانشگاه هاروارد دیده شده که دریافت یک لیوان و کمتر شیر در هفته در مقایسه با دریافت ۲ لیوان و بیشتر شیر در هفته فرق چندانی در بروز شکستگی نداشته است.
همچنین در کشورهایی چون هند، پرو، و ژاپن که میزان دریافت بسیار پایین است (حدود یک لیوان شیر در روز) بروز شکستگی استخوان‌ها نیز پایین تر است. محتوی چربی‌ اشباع و کلسترول لبنیات (شیر، ماست، کره، بستنی، کشک، پنیر، خامه، دوغ)بسیار بالاست و خطر بروز بیماری قلبی را افزایش می‌‌دهند.

ال-كارنيتين چيست

ال-كارنيتين توسط اسيدهاي آمينه ليزين و متيونين ساخته شده و موجب آزاد سازي انرژي از سلولهاي چربي ميشود. اين ماده شيميايي موجب انتقال اسيدهاي چرب به داخل ميتوكندري ميشود. ميتوكندري را ميتوان موتورخانه سلولهاي بدن دانست . در واقع انرژي مورد نياز بدن در اين قسمت از سلولها توليد ميشود.
برخي از شواهد نشان ميدهد كه ميزان نياز به ال-كارنيتين در دوران كودكي و همچنين در زمان هاي خاصي مانند بارداري و شيردهي كه ميزان نياز بدن به انرژي افزايش مي يابد كمي بالا ميرود كه اين افزايش نياز موجب به افزايش توليد اين ماده غذايي از سوي بدن ميشود.
همچنين بنظر ميرسد كه وجود ال-كارنيتين براي بهبود كاركرد قلب نياز است. به عنوان مثال يك تحقيق نشان داده است ميزان كاركرد غير نرمال و تپش غيرعادي قلب بعد از 45 هفته مصرف 4گرم ال-كارنيتين در روز در بيماران ديابتي كه علاوه بر فشار خون بالا از ناراحتي هاي قلبي و عروقي رنج ميبردند به ميزان زيادي كاهش يافته و بهبود پيدا نموده است.
همچنين تحقيق ديگر نشان داده است كه مصرف روزانه ال-كارنيتين در ورزشكاران ميتواند حتي تا 25% ميزان توانايي و ظرفيت فعاليت بدني را بالا ببرد.
همچنين تحقيقات نشان داده است افرادي كه از مكمل هاي ال-كارنيتين استفاده مينمايند بعد از انجام فعاليت هاي بدني به ميزان كمتري دچار خستگي و كوفتگي ميشوند. اين تحقيق همچنان نشان داد كه مصرف ال-كارنيتين دو ساعت قبل و بعد از دويدن به مسافت 20 كيلومتر موجب بروز خستگي كمتر و بازيابي سريعتر قواي بدني گردد.

آیا غذاهای رژیمی برای لاغرشدن مناسب‌اند؟



بسیاری از مواقع با این سوال مواجه می‌شویم که استفاده از مثلا فلان غذای رژیمی برای لاغر شدن خوب است یا نه؟
عکسی که می‌بینید در واقع پاسخ زیبایی به همین سوال است.
در چنین مواقعی اولین چیزی که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که غذای مورد نظر از چه لحاظ رژیمی محسوب می‌شود.
مثلا فلان ماست کم‌چربی قطعا در مورد کسانی که باید مراقب چربی مصرفی‌شان باشند رژیمی است. اما اگر شما از یک برنامه غذایی آکادمیک که از روش کالری شماری استفاده می‌کند پیروی کنید قطعا برای شما رژیمی محسوب نمی‌شود.
برای اینکه بدانید می‌توانید این غذا را مصرف نمایید باید برچسب تغذیه‌ای را مطالعه کنید . کمی به این تصویر دقت نمائید.
در مثال بالا سه نوع از یک غذا را می‌بینید نوع اول از چپ نوع معمولی است که هر ۶۵ گرمش ۱۰۰ کیلوکالری انرژی و ۲ گرم چربی دارد. نوع دوم - وسط - کم‌چرب است که هر عددش ۴۳ گرم وزن و ۷۰ کیلوکالری انرژی و ۱ گرم چربی دارد و نوع کناری ان از نوع بدون شکر افزوده است که هر عددش ۴۰ گرم و ۲۵ کیلوکالری انرژی دارد.

کدام آب میوه‌ها کلیه را تمیز می‌کنند؟

cranberryکلیه‌ها برای داشتن کارکرد خوب و مفید نیاز به سلامت و بازسازی مناسب دارند. نباید مراقبت از آنها را تا زمانی که مشکل پیدا نکرده‌اند به تعویق انداخت.
شما می‌توانید از برخی آب‌میوه‌ها برای دستیابی به سلامت بهتر استفاده ببرید. مواد موجود در این آب میوه‌ها هملکرد کلیه‌ها را بهبود بخشیده و کمک می‌کنند تا به بهترین وضعیت کار کنند.

آب قره‌قاط
آب قره‌قاط بخاطر خاصیت بالای اسیدی‌اش موجب تقویت کلیه‌ها می‌شود. خاصیت اسیدی قره‌قاط موجب می‌شود از بزرگ‌شدن سنگ‌های کلیوی جلوگیری شود. کرانبری – قره‌قاط- حاوی موادی است که پولیمر polymer نامیده می‌شوند. پولیمرها دلیل اصلی افزایش خاصیت اسیدی ادرار و کمک به جلوگیری از رشد باکتری‌های ادرار می‌شود.
بنیاد بیماری‌های کلیوی آمریکا اعتقاد دارد پولیمر موجود در ادرار از چسبیدن باکتری‌ها به دیواره مجاری ادراری و تکثیر و ایجاد عفونت در این مناطق جلوگیری می‌کند.
عفونت‌های ادراری عموما بواسطه باکتری ای.کولای E.coli ایجاد می‌شود. این باکتری عموما از طریق سیستم گوارشی وارد بدن شده و در دهان خروجی مثانه – کیسه‌ای کوچک که ادرار را از کلیه جمع می‌کند- تکثیر می‌شود. قره‌قاط از چسبیدن باکتری‌ها به دیواره‌های کلیه و رشد آنها جلوگیری می‌کند.

روش اندازه‌گیری دور کمر

waist circumference measurementپزشکان، دانشمندان و همه ما دوست داریم که بدانیم بهترین راه تعیین اینکه بدن چاق است یا متناسب چیست. روش‌های بسیاری برای اندازه گیری چاقی وجود دارد، از تصویر برداری‌های پیچیده گرفته تا به کار بردن متر اندازه گیری. در این مطلب سعی‌ می‌‌کنم چندتا از ساده‌ترین‌ها که قابل انجام در دفاتر رژیم درمانی یا مطب پزشکان است صحبت کنم.
از ابتدائی‌ترین و رایج‌ترین روش های ارزیابی چربی‌ بدن استفاده از شاخص توده‌ بدن است. این شاخص نسبت وزن(کیلوگرم) به مجذور قد (مجذور متر) است. افراد بین ۱۸.۵-۲۴.۹ وزن طبیعی، افراد بین ۲۵-۲۹.۹ دچار اضافه وزن و بیش از ۳۰ چاق هستند. این روش قادر نیست چربی‌ بدن و توده‌ بدون چربی‌ را اندازه گیری کند (بنابر این اگر توده‌ چربی‌ بر اثر ورزش یا رژیم‌های کاهش وزن طولانی کاهش یابد نشان نمی‌‌دهد)، در افراد مسن و یا کسانی‌ که بر اثر بیماری بافت ماهیچه‌ای را از دست داده اند، ورزشکاران حرفه ای، و افراد کوتاه قد دقیق نیست، و در شاخص توده‌ بدن یکسان خانمها چربی‌ بیشتر از آقایان و آسیایی‌ها بیشتر از نژاد سفید دارند.

کبد چرب

liver diseaseکبد دوّمین ارگان بزرگ بدن است، در سمت راست بدن زیر قفسه سینه واقع شده،  در حال حاضر ۳۰% جمعیت آمریکا و کشورهای پیشرفته مبتلا به بیماری کبد چرب هستند، که ۷۰-۹۰% این افراد یا چاق هستند یا مبتلا به دیابت اند.
افرادی که به این بیماری مبتلا می‌‌شوند بیشتر در دهه ۴۰-۶۰ قرار دارند و خانم ها(۵۰-۸۰%) بیشتر به آن دچار می‌‌شوند. علاوه بر این در افرادی که کلسترول، تری گلیسرید بالا، و فشار خون بالا دارند نیز ممکن است بروز کند. مصرف بعضی‌ داروها، در معرض مواد سمی قرار گرفتن، و تغذیه وریدی از دیگر علل بروز آن می‌‌تواند باشد. کاهش وزن سریع و تغذیه نا سالم(مطلب مربوط به فروکتوز را نگاهی‌ بیاندازید) نیز ممکن باعث ایجاد کبد چرب شوند. کبد چرب ممکن است منجر به التهاب کبدی، و در دراز مدت سیروز، و یا سرطان و نارسایی کبدی شود. فعالیت بدنی منظم و تغذیه سالم می‌‌تواند از صدمات کبدی پیشگیری کند و یا آنها را برطرف کند. مهمترین توصیه‌هایی‌ که به افرادی که دچار کبد چرب هستند می‌‌شود عبارتند از:

بی اشتهایی، علائم، دلایل و راه های مقابله با آن


قبل از این که اقدام به هر نوع خوددرمانی بکنید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. به خاطر این که تنها، یک متخصص می تواند علت بی اشتهایی شما را تشخیص دهد. به احتمال زیاد پزشک داروهایی را تجویز می کند که باید با دقت مصرف کنید. در این صورت در کنار مصرف دارو می توانید برخی از روش های طبیعی را برای مقابله با بی اشتهایی تان انجام دهید. سر ساعت مشخصی غذا بخورید این روزها با توجه به مشغله های زیاد، مردم زمان مشخصی به غذا خوردن اختصاص نمی دهند. متأسفانه این مسئله روی مشکل بی اشتهایی تأثیر بد می گذارد. برای همین مهم است که شما زمان مشخصی به غذا اختصاص دهید و هر روز سر ساعت معین غذا میل کنید. به جای این که هر روز سه وعده غذا بخورید 5 تا 6 وعده ی کم حجم میل کنید. اگر شاغل هستید حتما با خود غذا ببرید و باز سر وقت میل کنید. حسن سر ساعت غذا خوردن این است که کمک می کند اشتهای شما افزایش پیدا کند. مواد غذایی سالم و خوش طعم میل کنید با وجود این که هیچ غذایی به مذاق فرد بی اشتها خوشمزه نمی آید اما لازم است که این فرد مواد مغذی لازم برای بدنش را دریافت کند.