بسياري
از كتابهاي تغذيه اي ليستي از غذاها را به همراه گلايسميك ايندكس شان
ارائه مي دهند و به شما توصيه مي كنند كه از مصرف غذاهايي كه داراي
گلايسميك ايندكس بالا هستند خودداري نماييد.
بعد از مصرف غذاها قند خون افزايش مي يابد در اين ميان شكر خالص بيش از
تمام انواع مواد غذايي موجب افزايش قند خون ميشود. گلايسمسك ايندكس در اصل
نسبت بين مقدار افزايش قند خون در اثر مصرف يك غذا به مقدار افزايش قند خون
در اثر مصرف مصرف شكر معمولي است.
غذاهايي كه كربوهيدرات موجود در آنها آرام
آرام شكسته و جذب شده و وارد جريان خون مي شود و از افزايش ناگهاني قند
خون جلوگيري مينمايند داراي گلايسميك ايندكس پايين تر و غذاهايي كه قند
موجود در آنها سريع تر وارد جريان خون شده و موجب افزايش ناگهاني قند خون
ميگردند داراي گلايسميك
ايندكس بالاتري هستند. اكثر دانه هاي غلات و حبوبات كامل و سبزيجات غير
نشاسته اي داراي گلايسميك ايندكس پاييني هستند و بر عكس شكر، غلات و آردهاي
تصفيه شده ، سبزيجات ريشه اي و نشاسته اي و ميوه ها داراي گلايسميك ايندكس
بالايي هستند.
نگاه
كردن به جدول گلايسميك ايندكس خالي از لطف هم نيست. مثلا هويج داراي
گلايسميك ايندكسي در حد شكر است. با توجه به اينگونه تناقضات دانشمندان
فرمول ديگري را براي دسته بندي مواد غذايي در نظر گرفتند بنام گلايسميك لود
Glycemic Load.
براي
بدست آوردن گلايسميك لود يك غذا بايد مقدار كربوهيدرات موجود در يك واحد
از يك ماده غذايي را در گلايسميك ايندكس آن ضرب نماييد.