مهار كنندههاي آميلاز يا Amylase Inhibitor دستهاي از مواد هستند كه از جذب كربوهيدراتهاي پيچيده در داخل بدن جلوگيري به عمل ميآورند.
كربوهيدراتهاي
پيچيده براي جذب در داخل بدن ابتدا بايد يه قندهاي ساده شكسته شوند .
قسمت اعظم اين تغيير در داخل دهان و بوسيله آنزيمي به نام آميلاز كه در
داخل بزاق هر فردي موجود است انجام ميپذيرد.
مكملهاي حاوي مهار كننده آميلاز با جلوگيري از توليد آميلاز عملا كربوهيدراتهاي پيچيده را بلوكه ميكنند.
اين دسته از مواد بطور طبيعي در انواع بقولات و گندم و لوبياها يافت ميشوند.
در
سالهاي ابتدايي استفاده از اين مكملها توفيق چنداني از مصرف آنها حاصل
نميشد اما با پيشرفت روشهاي فرآوري و استخراج اين دسته از مواد عملا
تاثيرگذاري آنها نيز افزايش پيدا كرد.
اگر
چه هنوز هم شواهد علمي زيادي در اين زمينه در دسترس نيست اما شركتهاي
توليد كننده اين دسته از مواد تاكيد زيادي دارند كه استفاده از ۱۵٠٠ تا
۶٠٠٠ ميليگرم از مهار كنندههاي آميلاز قبل از مصرف غذا به علت جلوگيري از
جذب كربوهيدراتها ميتواند نقش مهمي در كنترل وزن و ميزان قند خون و
همچنين جلوگيري از بروز نوسانات قند خون در افراد معمولي و ديابتي ايفا
نمايد.
آنچه
بايد دقت نمود اين است كه احتمال دارد وجود مقادير زياد كربوهيدراتهاي
هضم نشده در داخل روده بزرگ كه معمولا بعد از مصرف اين دسته از مكملها
بوجود ميآيد موجب بروز اسهال در بعضي از افراد گردد.منبع: تغذیه و دیابت
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر