تماشای تلویزیون و افزایش درصد احتمال بروز چاقی

هر ساعت تماشای تلویزیون ۱۲ درصد احتمال بروز چاقی به علت مصرف تنقلات در هنگام تماشای برنامه را افزایش می دهد و این در حالی است که هر ساعت فعالیت جسمی شدید به میزان ۱۰ درصد از بروز چاقی ها جلوگیری می کند.
دکتر ضیاء الدین مظهری متخصص تغذیه با بیان مطلب فوق اظهار داشت: تغییرات در الگوهای غذایی، افزایش حجم پرس های غذایی حاضری و عدم رغبت به مصرف غذاهای سنتی از اصلی ترین دلایل اجتماعی بروز چاقی محسوب می شوند.
وی همچنین مصرف غذاهای پرچرب و پر انرژی که ظاهری جذاب دارند ولی فاقد کیفیت و مواد مغذی هستند را از دلایل دیگر چاقی برشمرد و تصریح کرد: البته در این میان نقش مصرف تنقلات و میان وعده های پرانرژی و نیز رواج مصرف انواع نوشابه‌ها در بروز چاقی برکسی پوشیده نیست.
این متخصص در ادامه کاهش مصرف منبع غذایی حاوی فیبر همچون سبزیجات خام و پخته،حبوبات و فرآورده های غلات را موجب چاقی دانست و اظهار کرد: این در حالی است که مصرف فیبر خصوصا از طریق سبزیجات، نه تنها برای سلامت بدن ضروری است بلکه در پیشگیری از بروز چاقی نیز موثر خواهد بود.
وی همچنین افزایش استرس های روزمره، اضطراب و ترس های دائمی که اغلب افراد به آنها دچار هستند را در بروز چاقی موثر دانست و عنوان کرد: این عوامل موجبات پرخوری های عصبی را فراهم کرده وبه این ترتیب با بروز چاقی حتی بر افزایش اضطراب و استرس در اغلب افراد افزوده شده و این عامل خود عوارض گوناگون و خطرناکی را در پی خواهد داشت.

وعده‌های غذایی را حذف نکنید

اکثرا فکر می‌کنیم نخوردن وعده‌های غذایی موجب کمتر خوردن و در نتیجه دریافت کالری کمتر می‌شود. نخوردن وعده‌های غذایی یکی از راه‌های ناصحیح کاهش وزن است.
وقتی یک وعده غذایی را نمی‌خورید بدن خود را در وضعیت قحطی قرار داده و از سوخت و ساز خود می‌کاهد. سوخت و ساز پائین به معنای کاهش وزن آهسته‌تر است. سعی کنید به خودتان گرسنگی ندهید. هر روز ۳ وعده اصلی و ۲ تا ۳ میانوعده بخورید. مهمتر از همه اینکه به شدت از نخوردن صبحانه اجتناب کنید.

منبع: http://www.abcdiet.net/index

چاق ها نمی دانند چاقند

تحقيقات جديد نشان مي‌دهد استفاده از رژيمهاي غذايي پرچرب سبب مي‌شود مغز انسان حساسيت خود را در برابر هورمونهاي آزاد شده از سلولهاي چربي كه سبب كنترل اشتها در مغز مي‌شوند، از دست بدهد كه اين امر به كاهش آگاهي مغز از ميزان چربي موجود در بدن مي‌انجامد.
اين مطالعه دليل اين مطلب را توجيه مي‌كند كه چرا واكنش مغز موشهاي چاق به هورمون كنترل‌كننده اشتها به نام لپتين كاهش مي‌يابد. دانشمندان عقيده دارند بر اساس نتايج اين مطالعه، داروهايي كه واكنش مغز به هورمون لپتين را افزايش مي‌دهند ممكن است در آينده براي درمان چاقي از طريق كاهش اشتها به كار گرفته شوند.
در انسانها و موشها سلولهاي چربي بدن از خود هورمون لپتين آزاد مي‌كنند كه اين هورمون روي عملكرد بخشي از مغز به نام هيپوتالاموس تاثير مي‌گذارد. اين بخش از مغز تنظيم احساساتي نظير گرسنگي و تشنگي را بر عهده دارد.
هنگامي كه سلولهاي چربي در بدن افزايش مي‌يابند، ميزان هورمون لپتين موجود در بدن نيز افزايش مي‌يابد كه اين امر از لحاظ نظري بايد سبب كاهش اشتها شود اما محققان در گذشته متوجه شده بودند با افزايش سطح لپتين در بدن نمي‌توان چاقي را درمان كرد. هم‌اكنون محققان مركز ملي تحقيقات انساني اورگون” در آمريكا در مطالعه‌اي جديد به شواهدي دست يافته‌اند كه نشان مي‌دهد اين وضعيت به دليل كاهش حساسيت مغز افراد چاق به هورمون لپتين است.
محققان در اين تحقيقات گروهي از موشهايي كه از لحاظ ژنتيكي مشابه يكديگر بودند را با دو رژيم غذايي متفاوت، يكي سرشار از چربي و پركالري و ديگري كم‌كالري و كم‌چرب، تغذيه كردند كه به صورت طبيعي موشهاي تغذيه شده با رژيم دوم لاغر باقي ماندند و از ميان موشهايي كه از رژيم چرب و پركالري استفاده كرده بودند، برخي دچار اضافه وزن شده و برخي ديگر وزن طبيعي خود را حفظ كردند.

چقدر غذا بخوریم

يكي از راههايي كه احتمالاً شما بعنوان يك فرد چاق به آن متوسل شده ايد يا مي شويد رژيم هاي محدود از كالري است. با مصرف كم مواد غذايي و دريافت كالري در حد كمتر از نياز واقعی تان در مدت كوتاهي كاهش وزن پيدا مي كنيد.
با رسيدن به وزن ايده آلتان خيالتان راحت مي شود و دوباره همان وضع سابق تكرار مي شودو دوباره شروع ميكنيد به خوردن بي رويه و چاق مي شويد و اين دفعه چند كيلو هم از دفعة قلب بيشتر.
راه حل اين مشكل بدست من است. از همان ابتدا و هنگامي كه هنوز لاغر نشده ايد به رژيم درمان مراجعه كنيد و از و بخواهيد رژيمي متعادل و متناسب با وزن ايده آلي كه بعد از دورة رژيم درماني قصد رسيدن به آن را داريد برايتان تهيه كند و به شما آموزش دهد با اين روش هم به تدريج لاغر مي شويد و از عوارض كاهش ناگهاني وزن ايمن مي شويد و هم ضمن آموزشي تدريجي و بلند مدت، عادات و روشهاي صحیح غذا خوردن را آموزش مي بينيد.
اين نكته را همواره آويزه گوشتان كنيد.
« فكر نكن چاق هستي و بايد لاغر بشوي
فكر كن لاغر هستي و بايد به اندازة يك آدم لاغر غذا بخوري تا چاق نشوي »

چربی شکمی موجب دیابت و حمله قلبی می‌شود.

سطح بالای انسولین خون موجب چاقی شکمی می‌شود. بدن شما برای جلوگیری از افزایش قند خون پس از غذاخوردن ماده‌ای بنام انسولین تولید می‌کند که قند خون را به نوع خاصی از چربی که تری‌گلیسیرید نامیده می‌شود تبدیل می‌نماید.
انسولین تری‌گلیسیرید را به سلول‌های چربی شکم انتقال می‌دهد. لذا بالابودن میزان تری‌گلیسیرید و چاقی شکمی از علائم انسولین بالا هستند.
انسولین بالای موجود در خون با تنگ کردن رگ‌ها موجب بروز حمله قلبی می‌شود.
انسولین همچنین با تاثیر بر روی مغز موجب بیشتر خوردن و با تاثیر بر روی کبد موجب تولید بیشتر چربی و با تاثیر بر روی سلول‌های چربی شکمی موجب ذخیره شدن چربی در آن‌ها می‌شود.
کبد انسولین را از خون برداشت می‌نماید که این امر موجب تجمع انسولین در کبد و جلوگیری از جمع شدن بقیه انسولین موجود در خون می‌شود. افرادی که چاقی شکمی دارند انسولین بیشتری در کبد خود ذخیره می‌کنند که این امر از جمع‌آوری انسولین اضافی خون جلوگیری نموده و باعث می‌شود سطح انسولین خون بالاتر و بالاتر رفته و حمله قلبی حادث شود و چاقی شکمی بیشتر شود و سرانجام موجب بروز دیابت شود.
لذا اگر چربی شکمی دارید باید میزان کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده‌تان را کاهش داده و از غذاهایی که حاوی آرد سفید و برنج سفید و ذرت آسیاب شده و شکر افزودنی باشد به میزان کمتری استفاده نمایید.
سلول‌های چربی موجود در شکم‌تان با سلول‌های موجود در باسن تفاوت دارند. خونی که در چربی‌های شکمی جریاد دارد به کبد می‌رود اما خونی که در چربی باسن جریان دارد به جریان عمومی خون متصل است.
کبد افرادی که چربی را در شکم‌شان ذخیره‌کرده‌اند به واسطه چربی بیشتر موجود در خون‌شان به نسبت آنهایی که چربی را در باسن‌شان ذخیره نموده‌اند توانایی کمتری در برداشتن انسولین از جریان خون دارد. افرادی که چربی را در شکم‌شان ذخیره کرده‌اند سطح انسولین و قند خون بالاتری دارند و که این امر سطح LDL یا کلسترول بد را افزایش و سطح HDL یا کلسترول بد را کاهش داده و موجب بروز حملات قلبی می‌شود. 

منبع:  http://www.drmirkin.com

آهسته غذا خوردن موجب كمتر خوردن مي‌شود

يك مطالعه جديد براي اولين بار با ارائه يك مدرك علمي نشان مي‌دهد كه آهسته غذا خوردن موجب كمتر خوردن مي‌شود و شخص از غذا لذت بيشتري مي‌برد.
در اين مطالعه ديده شد زمانيكه افراد يك غذاي ايتاليايي (پاستا و سس) را با حوصله و آهسته خوردند ۷۰كالري كمتر از زماني مصرف كردند كه به آنها گفته شد اين غذا را تا آنجاييكه مي‌توانند سريع بخورند.
همچنين افراد شركت‌كننده در اين مطالعه زمانيكه اين اين غذا را آهسته خوردند آنرا را مطبوع‌تر ارزيابي كردند.
دكتر “كتلين ملانسون” از دانشگاه “رود آيلند” در “كينگستون” زماني تصميم گرفت اين مطالعه را انجام دهد كه دريافت مدرك علمي براي اثبات اين امر كه آهسته خوردن موجب كاهش اشتها مي‌شود، وجود ندارد.
در اين مطالعه وي و همكارانش در دو وضعيت متفاوت به ۳۰زن جوان يك نوع غذايي ايتاليايي دادند.
اين زنان قبل از صرف هر وعده غذا يك صبحانه استاندارد حاوي ۴۰۰كالري خورده بودند و سپس مدت چهار ساعت هيچ چيز نخوردند.
در يك وضعيت به افراد شركت‌كننده در اين مطالعه يك قاشق بزرگ داده شد و به آنها گفتند تا جاييكه مي‌توانند سريع غذا بخوردند.
در وضعيت ديگر افراد با قاشق كوچك غذا خوردند و به آنها گفته شد كه لقمه‌هاي كوچك بگيرند و هر لقمه را ۱۵تا ۲۰بار بجوند.
در اين مطالعه ديده شد، زمانيكه افراد سريع غذا مي‌خوردند بطور متوسط ۶۴۶كالري در ۹دقيقه بدست آوردند.
اما طبق مطالعه آنها كه در نشست سالانه “انجمن مطالعه چاقي آمريكاي شمالي” ارائه شد، زمانيكه افراد آهسته غذا مي‌خوردند ۵۷۹كالري در عرض ۲۹ دقيقه مصرف كردند.
همچنين زمانيكه افراد آهسته غذا خوردند بلافاصله پس از صرف غذا احساس سيري و رضايت بيشتري كردند.
ملانسون گفت آهسته غذا خوردن به راستي موجب كاهش وزن مي‌شود و يا به مردم در حفظ وزن مطلوب كمك مي‌كند

منبع: http://www.abcdiet.net/index

گرسنگی بیش از حد باعث چاقی می شود

گرسنگی بیش از حد نه تنها افراد را لاغر نمی کند بلکه اثر معکوس دارد و باعث چاقی خواهد شد.
به گزارش گروه علمی پژوهشی باشگاه خبرنگاران دانشجویی ایران “ایسکانیوز”: و به نقل از سایت وزارت بهداشت؛ دکتر فروزان صالحی کارشناس دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ضمن بیان این مطلب اظهار داشت: وقتی افراد خیلی گرسنه بمانند و مقدار کمی غذا در اختیارش قرار گیرد همان مقدار کم را به صورت چربی درمی آورد و ذخیره می کند تا اگر در آینده گرسنه شد بتواند تا مدتی از این ذخایر استفاده کند.
وی افزود: اگر بدن گرسنه نگه داشته شود برای حفظ خودش چربی تولید و ذخیره می کند که منجر به چاقی شده همچنین علاوه بر گرسنگی باعث می شود تا قدرت یادگیری کم شود.
دکتر صالحی در ادامه درباره سالم بودن مواد غذایی گفت: از دو جنبه می توان سالم بودن مواد غذایی را مورد بررسی قرار داد یکی این که به دور از میکروب و آلودگی ها باشد و اگر به صورت بسته بندی هستند (مثل کیک، شیر و…) باید در هنگام خرید به پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضا آن ها توجه شود و اگر بسته بندی نیست مثل میوه و سبزی باید توجه کنند که ضد عفونی شده باشند.

نوشیدن آب سبزیجات به کنترل وزن کمک می کند

نتایج آزمایشات جدید نشان داده است که نوشیدن آب سبزیجات نه تنها روشی ساده برای افزایش میزان مصرف روزانه این خوردنی مفید است بلکه هم چنین به شما کمک می کند که وزن خود را بهتر کنترل کنید. به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، در این آزمایشات متخصصان و کارشناسان تغذیه در دانشگاه کالیفرنیا دریافته اند افراد بالغی که روزانه از آب سبزیجات می نوشند، مقدار مصرف روزانه سبزیجات در آنها تا نزدیک دو برابر افزایش پیدا می کند در حالی که در افرادی که تمایلی به نوشیدن آب سبزیجات ندارند این افزایش و گرایش مطلوب به مصرف سبزی ها مشاهده نمی شود.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این اقدام در عین حال تاثیر روانی خوبی روی افراد دارد به طوری که وقتی از این نوشیدنی استفاده می کردند احساس آن را داشتند که برای خودشان کار مفیدی انجام داده اند.
به گزارش ایسنا، دکتر کارل کین متخصص تغذیه و طب داخلی در دانشگاه کالیفرنیا در این باره تاکید کرد: این مطالعه مشخص می کند که فقط آگاهی دادن به مردم درباره اهمیت سبزیجات کافی نیست بلکه باید راه های ساده تر گنجاندن این مواد خوراکی مهم در رژیم غذایی را به آنها بیاموزیم تا بهتر و آسان تر از مزایای آن برای سلامتی خود بهره مند شوند.

منبع: http://www.abcdiet.net/index

کلیدهای کاهش وزن

بانی تاب-دیکس که در نیویورک به عنوان یک کارشناس تغذیه مشغول بکار است با اینکه یادداشت نمودن غذاهایی که در طول روز خورده می‌شود به کاهش وزن کمک می‌کند موافق بوده و می‌گوید:«اینکه در کامپیوتر، گوشی‌همراه، دفترچه یادداشت یا دستمال توالت یا آرایش یادداشت می‌کنید مهم نیست. اگر غذایی که می خورید را یاداشت نمایید دیگر مثل قبل غذا نمی‌خورید.»

کلید‌های کاهش وزن
محققان مرکز سرطان فردهاچیسون دریافتند خانم‌هایی که بطور منظم غذاهای خورده‌شده‌شان را یادداشت می‌کنند بطور متوسط ۳ کیلو بیشتر از آن‌هایی که یاداشت نمی‌کنند وزن کم می‌کنند و آنهایی که یکی از وعده‌های غذایی را حذف می‌کنند ۴ کیلو کمتر از آنهایی که همه وعده‌ها را می‌خورند وزن کم می‌کنند.
خانم‌هایی که بیرون از خانه غذا می‌خورند کمتر وزن کم‌می‌کنند. آن‌هایی که حداقل یک روز در هفته بیرون از خانه ناهار می‌خورند از آنهایی که کمتر این کار را می‌کنند ۲.۵ کیلو کمتر وزن از دست می‌دهند. نتایج در مورد کسانی که بیرون از خانه شام می‌خورند نیز مشابه است.
از لحاظ تعداد وزن‌کشی تفاوتی بین کسانی که خود را هر روز وزن می‌کنند و آنهایی که هر هفته یک‌بار این کار را انجام می‌دهند وجود ندارد.

بمب انرژی شوید

بمب انرژی شوید
موادغذایی بر میزان انرژی و خلق و خوی ما تأثیرات متفاوتی برجامی‌گذارند. آگاهی به اینكه در هر دوره و زمانی چه موادی را در سبد غذایی خود قرار دهیم كمك خواهد كرد ...
موادغذایی بر میزان انرژی و خلق و خوی ما تأثیرات متفاوتی برجامی‌گذارند. آگاهی به اینكه در هر دوره و زمانی چه موادی را در سبد غذایی خود قرار دهیم كمك خواهد كرد كه با آسودگی خاطر و در شرایط بهتری فرد بتواند از آن مرحله عبور كند. برای مثال تأكید می‌شود كه مصرف سیب در طول روز افراد را از افسردگی دور نگه می‌دارد.
 محققان تحقیقات وسیعی را انجام داده‌اند تا ارتباط میان آنچه كه می‌خوریم را با آنچه كه احساس می‌كنیم دریابند. شواهد یافت شده نشان می‌دهد با تغییر رژیم غذایی سوخت و ساز بدن تغییر كرده و به لحاظ شیمیایی در مغز تغییراتی به وجود می‌آید كه این تغییرات بر سطح انرژی و خلق و خوی افراد تأثیر خواهد گذاشت.