بهبود سلامت روان با مصرف مداوم ميوه و سبزي

 با خوردن 7 وعده ميوه و سبزي در طول روز شادي و سلامتي را براي خود به ارمغان بياوريد. 
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي محققان بهداشت عمومي از دانشكده پزشكي وارويك با بررسي عادات غذا خوردن 80000 نفر در انگليس دريافتند كه سلامت روان و شادكامي با دفعات زياد مصرف ميوه و سبزي در طول روز افزايش مي‌يابد و اين تندرستي و سلامتي با خوردن 7 بار ميوه و سبزي در روز به اوج خود مي‌رسد.
براساس اين گزارش محققان افزودند كه اين مطالعه تمايز ميان انواع سبزيجات و ميوه‌ها را بررسي نكرده و هر وعده را شامل 80 گرم ميوه و سبزي توصيف مي‌كند.
به گفته محققان غربي خوردن 5 بار ميوه و سبزي در طول روز براي سلامت قلب و عروق و محافظت در برابر خطر ابتلا به سرطان مفيد است و اين در حالي است كه امروزه يك چهارم جمعيت انگليس فقط يك بار در روز ميوه و سبزي مي‌خورند و يا اصلاً از آنها بهره نمي‌برند.
نتايج ديگر اين مطالعه افزود كه قدرت ميوه‌ها و سبزيجات در تقويت سلامتي تعجب‌آور است و البته در مورد ارتباط علت و معلولي اين مطالعه و مكانيسم‌هاي احتمالي آن بايد تحقيقات بيشتري انجام گيرد ولي اين كارآزمايي تصادفي نيز در حال حاضر بايد در نظر گرفته شود.

چاقی و بیماریهای ناشی از آن در کمین کودکان ایرانی

به‌طور تقریبی از هر سه کودک و نوجوان بین 2 تا 19ساله، یک نفر اضافه وزن دارد.
به گزارش وب دا، بر اساس تحقیقات انجام شده، بیش از ۷۰درصد کودکان چاق اگر به حال خود رها شوند، به بزرگسالان چاق تبدیل می‌شوند و این امر بدون شک یکی از معضلات اصلی جامعه‌در آينده نیز محسوب می‌شود.
بر اساس این گزارش، تغییر در شیوه زندگی، افزایش زندگی های آپارتمانی و تغییر الگو بازیهای پرجست و خیز کودکانه به سمت بازیهای رایانه ای در سال‌های اخیر سن ابتلا به این بیماری را بسیار كاهش داده است و شمار کودکان و نوجوانان چاق در کشور رو به افزایش است.
كارشناس مسئول واحد بهبود تغذيه مركز بهداشت استان خراسان رضوي در این زمینه اظهار داشت: بر اساس تحقیقات انجام شده 7 درصد کودکان زیر شش سال مشهد دچار اضافه وزن و یا چاقی هستند.
دكتر زهرا اباصلتي با اشاره به اينكه 4درصد از كودكان ما از لاغري و 2درصد از كوتاه‌قدي رنج مي‌برند، خاطر نشان کرد: نتايج تحقيقات و سنجش‌هايي كه قبل از مدرسه و در ابتداي ورود به آن انجام مي‌شود، نشان مي‌دهد كه كودكان و دانش‌آموزان ما، هم دچار اضافه وزن و چاقي هستند و هم از سوء تغذيه و لاغري رنج مي‌برند.
وي با اشاره به اينكه در این میان دانش‌آموزان دختر بیشتر در معرض این مشکلات قرار دارند، اظهار داشت: اين تحقيقات همچنين نشان داده كه دختران كوتاه‌قدتر و لاغرتر از پسران هم‌سنشان هستند. همچنين در مقايسه قدي كودكان استان‌ با ساير استان‌هاي كشور شاهد كوتاه‌قدي دانش‌آموزانمان هستيم.

زردچوبه و كاهش گسترش سلول‌هاي سرطاني در سرطان پروستات

فعاليت كوركومين موجود در زردچوبه مي‌تواند مانع از تشكيل متاستاز در سرطان پروستات شود.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي محققان مونيخ با انجام آزمايشات خود در مدل حيواني دريافتند كه وجود يك تركيب طبيعي در زردچوبه مي‌تواند در پيشگيري اوليه از سرطان پروستات و نيز در جلوگيري از متاستاز و گسترش سلول‌هاي سرطاني از يك بافت به بافت ديگر (پيشگيري ثانويه) بسيار مؤثر باشد.
براساس اين گزارش محققان با مشاهده فرآيندهاي ملكولي كه به طور غير طبيعي در سرطان پروستات تنظيم مي‌شوند و بررسي سرطان‌هاي پروستات و همچنين سرطان پستان كه اغلب با واكنش‌هاي التهابي مزمن و يا پنهان همراه هستند و سلول‌هاي تومورال آنها منجر به توليد التهاب سيستم ايمني مي‌شوند، افزودند كه ماده آنتي‌اكسيداني كوركومين به طور خاص واكنش پروتئين‌هاي التهابي سيستم ايمني را كاهش داده و اين عمل با اثر كاهش بروز متاستاز در مدل موش‌هاي مورد مطالعه همراه بوده است.
به گفته محققان مصرف روزانه 8 گرم كوركومين بلامانع است و خاصيت ضدالتهابي آن به مدت طولاني در طب سنتي شرقي مورد استفاده بوده است و مردان مبتلا به هيپرپلازي خوش‌خيم پروستات و همچنين زنان با سابقه سرطان سينه نيز مي‌توانند يك گروه هدف براي پيشگيري اوليه و يا ثانويه از اين بيماري‌ها باشند.
نتايج حاصل از اين گزارش همچنين افزود كه با وجود اين يافته‌ها از كوركومين نمي‌توان به عنوان يك جايگزين براي درمان‌هاي معمولي بهره برد اما اين تركيب قبل از تشكيل تومور همواره داراي نقشي حفاظتي در بروز آن داشته و يا مي‌تواند از متاستاز سلول‌هاي سرطاني جلوگيري كند.

كمبود ريز مغذي ها بزرگترين مشكل تغذيه اي در افراد


عضو مركز تحقيقات بيوشيمي وتغذيه دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: يكي از بزرگترين مشكلات تغذيه اي كه در افراد مشاهده مي شود كمبود ريز مغذي هاست.
به گزارش وب دا دكتر مجيد غيور مبرهن در آستانه روز جهاني غذا تغيير عادات صحيح غذايي را يكي از مشكلات اساسي تغذيه بشر امروز دانست و اظهار داشت: استفاده زياد از فست فود، روغن نباتي، نوشيدني هاي ناسالنم مانند نوشابه و بسياري از موارد شبيه اينها جزو عادات تغذيه اي ناسالم مي باشد .
وي با اشاره به اينكه شيوع اين عادات نادرست تاثير بسيار زيادي در بروز بيماري ها دارد تصريح كرد: به عنوان مثال شيوع ديابت در جمعيت بين 35 تا 65 سال به بيش از 13 درصد رسيده است كه افزايش چشمگيري را نسبت به 8 سال پيش داشته است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره به ديگر عادات نادرست غذايي شايع در ايران خاطرنشان كرد: مصرف زياد غذاي گوشتي كه در ايران بسيار شايع است از عادات غذايي نادرست است.
دكتر غيور مبرهن ادامه داد: يك انسان بالغ بين 2 تا 3 وعده گوشتي در روز احتياج دارد حال آنكه وعده گوشتي به معناي مصرف گوشت نيست به عنوان مثال يك عدد تخم مرغ و يا يك ليوان لوبيا پخته شده و يا موارد مشابه زياد ديگري در رژيم غذايي يك وعده گوشتي به حساب مي آيد.
وي در ادامه با بيان اينكه افراد داراي مشكلات اقتصادي نيز مي توانند تغذيه سالمي داشته باشند گفت : به عنوان مثال مصرف ماهي كه در كشور ما بسيار پايين است مي تواند بسيار اقتصادي تر واز مصرف گوشت باشد كه در كشور ما بسيار زياد است.

نقش ويتامين Cدر كاهش بروز پوكي استخوان


استفاده از ويتامين C‌ توانست مانع از رشد پوكي استخوان در مدل حيواني شود.  به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه plosone ، محققان دانشكده پزشكي مونت سينايي براي اولين بار در يك مدل حيواني نشان داده‌اند كه ويتامين C‌ به طور فعالانه مي‌تواند در برابر پوكي استخوان از بدن محافظت كند.
براساس اين گزارش محققان با تجويز مقادير زياد ويتامين C‌ به مدت 8 هفته در گروهي از موش‌هاي بدون تخمدان كه مورد خوبي براي كاهش تراكم استخوان هستند و مقايسه ميزان پوكي استخوان آنها در پايان دوره با موش‌هاي فاقد تخمدان كه ويتامين C‌ دريافت نكردند، مشاهده كردند ميزان تراكم استخوان در گروه اول بسيار كمتر از گروه شاهد بوده است.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است كه ميزان پوكي استخوان در موش‌هاي مورد مطالعه بااندازه‌گيري تراكم استخوان آنها در ستون فقرات، استخوان ران و ساق پاي آنها صورت گرفته است.
به گفته محققان تحقيقات بيشتر نيز مي‌تواند در كشف مكمل‌هاي غذايي براي پيشگيري از پوكي استخوان كه تعداد زيادي از افراد سالمند را تحت تأثير قرار مي‌دهد مؤثر باشد.

خشم اشتها

فرزانه فولادبند/«ميزگرد تغذيه» درباره اضافه وزن آقاي تارنگ مهدي‌زاده با حضور
دکتر محمدرضا وفا متخصص تغذيه و رژيم درماني دکتر عليرضا استقامتي فوق تخصص غدد و متابوليسم دکتر منوچهر قاروني متخصص قلب و عروق
دکتر غلامرضا امين متخصص فارماکوگنوزي

با اينکه گاهي به دليل بيماري يا شرايط خاص بايد پرهيزهاي غذايي را جدي بگيريم و براي حفظ سلامتمان براي مدتي کوتاه يا طولاني، بيشتر مراقب غذا خوردنمان باشيم، گذشتن از کنار غذاهاي خوشمزه آسان نيست و آنقدر اراده و انگيزه مي‎خواهد که حتي گاهي افراد با اراده نيز از عهده‌اش برنمي‌آيند...
هرچند خيلي از مهمانان «ميزگرد تغذيه» با اراده و انگيزه توانسته‌اند اين کار را انجام دهند اما ميزگرد اين هفته مربوط به کسي است که بايد وزن کم کند اما به دليل اشتهاي زياد نمي‎تواند رژيم بگيرد. او که چند سالي است با اين مشکل مواجه شده، تصميم گرفته است دراين?باره با «سلامت» مشورت کند و راه حل مشکلش را از متخصصان «سلامت» بخواهد. تارنگ مهدي‌زاده مرد 33ساله‌اي است که با 176سانتي‌متر قد و 107کيلوگرم وزن، شاخص توده بدني‌اش 5/34 يعني در محدوده چاقي است. او که براي رسيدن به محدوده وزن طبيعي حداقل بايد 30کيلوگرم وزن کم کند، مي‎گويد: «اشتهايم خيلي زياد است و نمي‎توانم در مقابل غذا مقاومت کنم. شايد باور نکنيد اما حدود 5سال است مي‎خواهم وزنم را پايين بياورم اما به دليل اشتهاي زياد نمي‎توانم رژيم بگيرم و اراده اين کار را ندارم.» آقاي مهدي‌زاده که در يک مانتو فروشي کار مي‎کند، درباره «سلامت» هم مي‎گويد: «حدود 2سال است «سلامت» مي‎خوانم. همه مطالب هفته‌نامه را مي‎خوانم اما به مباحث مربوط به گياهان دارويي و خواص درماني گياهان بيشتر علاقه دارم.»
تارنگ مهدي‌زاده که از اشتهاي زيادش گله دارد، مي‌گويد:
نمي‌توانم رژيم بگيرم

صرف غذا پشت میز کار و تشدید خطر لختگی خون

پزشکان انگلیسی هشدار دادند هر روز حداقل 10 نفر بر اثر عارضه لختگی خون جان خود را از دست می‌دهند که علت افزایش تعداد این قربانیان، تمایل هرچه بیشتر کارمندان برای صرف غذا در پشت میز کار است.
به گزارش ایسنا، این متخصصان تاکید دارند که نزدیک به 75 درصد از کارمندان ادارات در گروه سنی 21 تا 30 ساله و طی 10 ساعت کار مداوم حتی برای غذا خوردن نیز به خودشان زنگ تفریح نمی‌دهند و ناهار را هم پشت میز کار می‌خورند.
پزشکان در این مطالعه تاکید کردند صرف غذا پشت میز کار خطر لختگی خون و ابتلا به ترومبوس سیاهرگ عمیق را تا دو برابر افزایش می‌دهد.
به نوشته روزنامه میرور، کارشناسان سلامت و تغذیه می‌گویند: تقریبا همه ما این کار را انجام می‌دهیم یعنی ساعات طولانی پشت میزکار می‌نشینیم و ساندویچ به دست، ناهارمان را نیز در همان وضعیت می‌خوریم بدون اینکه یک زنگ تفریح کوتاه به خودمان بدهیم.
more پنج ماده غذایی مفید برای حفظ سلامتی کارمندان
رواج همین الگوی غلط غذا خوردن در میان کارمندان موجب شده که تعداد قربانیان عارضه ترومبوس سیاهرگی عمیق در افراد زیر 40 سال با سرعت افزایش پیدا کند به طوری که در سال 2010 میلادی تعداد این قربانیان 94 نفر در حالی که در سال 2007 میلادی 67 نفر بوده و به این ترتیب آمار تلفات ناشی از این عارضه عروقی 40 درصد افزایش یافته است.
این عارضه زمانی کشنده می‌شود که لخته‌های خونی تشکیل شده و عروق سیاهرگی به ریه‌ها می‌رسند. پزشکان نگران این واقعیت هستند که بسیاری از موارد ابتلا به ترومبوس سیاهرگی به موقع تشخیص داده نمی‌شوند.

روش هاي خطرناک کاهش وزن

روش هاي خطرناک کاهش وزنهمه ما می دانیم برای کم کردن چند كيلوگرم باید از مسیری وارد شویم که به صورت آهسته ومرحله به مرحله از وزن خود كاسته و سلامتی خود را حفظ کنیم، اما اکثر مردم صبور نیستند و می خواهند یک مسیرسریع را برای کاهش وزن پیدا کنند که معمولأ خطرناک است. درست است که رژیم های سخت و شدید باعث کاهش وزن می شوند اما به دنبال آن زندگی هم از دست می رود.
ادرار آورها:
ادرار آورها جزء داروهایی هستند که باعث افزایش تولید ادرار می شود آنها در واقع وزن شما را کم نمی کنند،فقط باعث از دست رفتن آب می شوند.در پاسخ به از دست دادن بیش از حد آب از طریق ادرار، بدن بعد از چند روز دوباره آب را در خود ذخیره می کند.
کم آبی در بدن معمولأ در نتیجه استفاده از ادرار آورها ایجاد می شود که به دنبال آن آب و الکترولیت های حیاتی مانند روي از بدن دفع می شوند که برای فعالیت های مناسب قلب ،کلیه و کبد مورد نیاز است ..

خوردن پاستیل می‌تواند منجر به بروز حساسیت در کودکان شود

  رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با بیان اینکه « ژلاتینی که در ساخت پاستیل ها استفاده می شود از استخوان‌ها است»، گفت:«خوردن پاستیل و ژله‌های حاضری ممکن است عامل ایجاد بیماری و حساسیت در مصرف کنندگان و خصوصا کودکان گردد.»

دکتر سید ضیاءالدین مظهری در گفتگو با خبرنگار سلامت نیوز اظهار داشت:« ژلاتینی که در ساخت پاستیل‌ها استفاده می‌شود از استخوان‌ها تامین می‌شود، لذا عدم بهره‌گیری از منابع سالم و عدم دسترسی به فناوری صحیح ژلاتین‌ها برای ساخت پاستیل و ژله می‌تواند موجبات انتقال بیماری و زمینه‌ساز حساسیت و آلرژی گردد.»
وی افزود:« استفاده از مواد رنگی در تولید پاستیل‌ها و ژله‌ها که گاهی ممکن است غیرمجاز و ازمنابع خوراکی نباشد می‌تواند مشکلاتی علاوه بر مواردی که به آنها اشاره شد خصوصا برای کودکان بوجود آورد و استفاده از این مواد به دلیل انرژی مازاد نیازی که در اختیار کودکان قرار می‌دهد می‌تواند موجبات چاقی و اضافه وزن آنها را فراهم سازد دارد چرا که امروزه کودکان نسبت به سابق کم تحرک تر شده و به دلیل آپارتمان نشینی و نبود فضای لازم برای بازی و ورزش بیشتر به نظاره برنامه تلویزیونی و یا بازی‌های کامپیوتری مشغول می‌گردند و متاسفانه در حین تماشای برنامه تلویزیونی و بازی‌های رایانه‌ای به مصرف هله و هوله‌ها و حتی فست‌فودها روی می‌آورند.»

تخم مرغ؛ غذایی ایده‌آل برای تامین سلامتی


تخم‌مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین‌ها و املاح ضروری است که می‌تواند به عنوان یک ماده غذایی مهم در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت ، متخصص تغذیه و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: مصرف روزانه یک عدد تخم‌مرغ، 3 درصد نیاز یک مرد بالغ و 4 درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تامین کرده و دارای ارزش پروتئین بسیار بالایی نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت‌ها و حبوبات می‌باشد.
دکتر منصور شهرکی افزود: مصرف تخم‌مرغ با سایر مواد غذایی که از نظر پروتئین فقیر هستند مانند نان، برنج و غلات باعث تکمیل ارزش پروتئینی غذا می‌شود، به طوری که 12/5 درصد وزن تخم‌مرغ را پروتئین تشکیل داده که این میزان هم در زرده و هم در سفیده وجود دارد.
این عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در ادامه تصریح کرد: تخم‌مرغ منبع خوبی از ویتامین‌های گروه B و ویتامین A است. همچنین ویتامین D و E را به مقدار کافی و لازم تامین می‌کند، بخصوص اینکه منبع بسیار خوب ید و فسفر بوده که هر کدام به ترتیب برای ساخت تیروئید و رشد بهتر و سلامتی استخوان‌های بدن لازم است.
دکتر شهرکی از دیگر مواد مفید در تخم‌مرغ به عناصر روی، سلنیم، آهن، و کلسیم اشاره کرد و گفت: از این بین روی باعث بهبود زخم، بلوغ و رشد بهتر می‌شود و عفونت را نیز از بین می‌برد و سلنیم موجود در آن یک آنتی‌اکسیدان مهم است که می‌تواند در مقابله با عوامل ایجاد کننده سرطان نقش داشته باشد.