مصرف كم ميوه و سبزي عامل 19 درصد از سرطانهاي دستگاه گوارش است.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که 2.7
ميليون از مرگ و ميرها در جهان به مصرف كم ميوه و سبزي نسبت داده میشود،
متذکر شد: مصرف كم ميوه و سبزي عامل 19 درصد از سرطانهاي دستگاه گوارش، 31
درصد از بيماريهاي ايسكمی قلبي و 11 درصد از سكتههاي مغزي در جهان است.
به عبارت دیگر بيش از 80 درصد از بار بيماريهايي كه به مصرف كم ميوه و
سبزي نسبت داده میشود ناشي از بيماريهاي قلبي عروقي و بقيه مربوط به
سرطان است.
ناهید
برخورداری اظهارداشت: سوء تغذيه اعم از بهصورت كم وزني، لاغري و كوتاه
قدي و كمبود ريزمغذيها بهویژه آهن، كلسيم، روي، ويتامينهای A ، D و B2 از مشکلات تغذیهای مطرح درکشورمان به شمار میرود.
وی
اختلال رشد جسمی و تكامل مغزي، كاهش بهره هوشي، كاهش قدرت يادگيري و افت
تحصيلي، افزايش موارد ابتلا به بيماريها و پوكي استخوان و كاهش
توانمنديهاي ذهني و جسمی افراد را از عوارض كمبود ريزمغذيها عنوان کرد
که توسعه اجتماعي و اقتصادي كشور
را به مخاطره میاندازد. از سوي ديگر در دهه اخير اگرچه استانداردهاي زندگي
بهبود يافته بهطوري كه دسترسي به مواد غذايي و خدمات بهداشتي افزايش
يافته است اما پيامدهاي منفي از جمله الگوي غذايي نامناسب، كاهش فعاليت
بدني و افزايش مصرف دخانيات به افزایش شيوع بيماريهاي مزمن مرتبط با تغذیه
مانند بيماريهاي قلبي عروقي، سرطان، ديابت و سکتههای قلبی و مغزی و
بیماریهای اسکلتی استخوانی منجر شده است.