
به گزارش وب دا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: گوجه فرنگی با نام علمی Solanum lycopersicum
یک گیاه پر اهمیت در زمینه غذایی و دارویی می باشد که در هر صد گرم آن، 18
کیلوکالری انرژی، 3.9 گرم کربوهیدرات، 2.6 گرم قند، 1.2گرم فیبر، 0.2گرم
چربی، 0.9گرم پروتئين و 94.5 گرم آب وجود دارد.
دکتر نوید عطار افزود: همچنین گوجه فرنگی حاوی ویتامین A ، ویتامینC ، ویتامین E و پتاسیم می باشد.
وی
تصریح کرد: گوجه فرنگی حاوی مقادير فراوانی از رنگدانه ای به نام لیکوپن
می باشد که این رنگدانه علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی، رنگ قرمز گوجه فرنگی
را باعث می شود.
دکتر
عطار با بیان اینکه لیکوپن در بسیاری از میوهها وجود دارد، اما غلظت و
تراکم آن در گوجه فرنگی بسیار زیاد است، اظهار داشت: دانشمندان نشان داده
اند که گوجه فرنگی پخته شده، می تواند در مقابل سرطان پروستات، سرطان سینه و
هایپر پلازی خوش خیم پروستات در آقایان تا حد بسیار بالایی نقش پیشگیری
کننده داشته باشد.