چاقی عاملی موثر در احتمال بروز ناباروری

عضو مركز تحقيقات سلامت زنان دانشگاه علوم پزشكي مشهد چاقی و افزایش وزن را از عوامل موثر و زمینه ساز در بروز ناباروری عنوان کرد.
 به گزارش وب دا، دكتر فريده اخلاقي اظهار داشت: تغذيه نامناسب به ويژه مصرف موادي كه از نظر غذايي ارزش خاصي ندارند ولي ايجاد چاقي مي كنند احتمال بروز ناباروري را در افراد افزايش مي دهد.
وي با اشاره به اينكه بايد در رژيم غذايي به ريز مغذي ها توجه كرد تصريح كرد: رعايت اين مساله به ويژه در زمان بلوغ بسيار ضروري است زيرا دختران سالم مي توانند مادران سالمي باشند و فرزندان سالمي به دنيا بياورند.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي مشهد با اشاره به شايع ترين بيماري هاي سلامت زنان ادامه داد: اختلالات قاعدگي و عفونت هاي ژنيتال از جمله عوارض شايعي است كه در خانم هاي جوان وجود دارد.
عضو مركز تحقيقات سلامت زنان دانشگاه علوم پزشكي مشهد در اين راستا اضافه كرد: همچنين بيماري كه در حال حاضر در دوران بارداري بسيار شيوع پيدا كرده است ديابت دوران بارداري است.
وي با اشاره به عوامل بالا بردن احتمال بروز اين بيماري بيان كرد: چاقي، سابقه سقط جنين، سابقه ديابت فاميلي و سابقه تولد نوزادان با وزن بالاي 4 كيلوگرم از جمله عواملي است كه احتمال ابتلا به اين بيماري را افزايش مي دهد.
دكتر اخلاقي رعايت بهداشت شخصي را يكي از موارد ضروري در دختران دانست و خاطرنشان كرد: رعايت نكردن بهداشت شخصي موجب بروز عفونت هاي خاص سيستم ژنيتال مي شود.
وي در اين راستا تاكيد كرد: همچنين داشتن ارتباطات جنسي ناسالم موجب بروز و شيوع عفونت هاي خاصي مي شود كه عوارض جبران ناپذيري در پي دارد.

تاثیر شگفت انگیز رب گوجه فرنگی در مقابله با سرطان

 پژوهشگران طی بررسی های گوناگون نشان داده اند که لیکوپن موجود در گوجه فرنگی مخصوصا گوجه فرنگی پخته شده تأثیر محسوسی در جلوگیری از بروز سرطان پروستات که یکی از سرطان‌های شایع در بین مردان است، دارد.
به گزارش وب دا، معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی گناباد گفت: گوجه فرنگی با نام علمی Solanum lycopersicum یک گیاه پر اهمیت در زمینه غذایی و دارویی می باشد که در هر صد گرم آن، 18 کیلوکالری انرژی، 3.9 گرم کربوهیدرات، 2.6 گرم قند، 1.2گرم فیبر، 0.2گرم چربی،  0.9گرم پروتئين و 94.5 گرم آب وجود دارد.
دکتر نوید عطار افزود: همچنین گوجه فرنگی حاوی ویتامین A ، ویتامینC  ، ویتامین E و پتاسیم می باشد.
وی تصریح کرد: گوجه فرنگی حاوی مقادير فراوانی از رنگدانه ای به نام لیکوپن می باشد که این رنگدانه علاوه بر خواص آنتی اکسیدانی، رنگ قرمز گوجه فرنگی را باعث می شود.
دکتر عطار با بیان اینکه لیکوپن در بسیاری از میوه‌ها وجود دارد، اما غلظت و تراکم آن در گوجه‌ فرنگی بسیار زیاد است، اظهار داشت: دانشمندان نشان داده اند که گوجه فرنگی پخته شده، می تواند در مقابل سرطان پروستات، سرطان سینه و هایپر پلازی خوش خیم پروستات در آقایان تا حد بسیار بالایی نقش پیشگیری کننده داشته باشد.

سنگک و بربری، مناسب ترین نان برای بیماران دیابتی است


عضو انجمن تغذیه و دیابت ایران با اشاره به نقش مهم غلات در تغذیه ایرانیان، گفت: عدم استفاده از نان لواش و باگت در برنامه غذایی روزانه، گام مهمی در کنترل قند خون بیماران مبتلا به دیابت است.
به گزارش وب دا، حیدر دارابی ضمن بیان این مطلب افزود: با توجه به دریافت حجم زیادی از انرژی روزانه از گروه غلات، توجه به میزان و نوع این مواد در برنامه غذایی بیماران دیابتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی تاکید کرد: نان های سنگک و بربری، که به عنوان نان های سبوس دار (کامل) شناخته شده اند، مناسب ترین نوع نان برای بیماران مبتلا به دیابت هستند.
عضو انجمن تغذیه و دیابت ایران تصریح کرد: یکی دیگر از راهکارهای تغذیه ای برای کمک به سلامت بیماران دیابتی، مصرف برنج روزانه به صورت کته ای است.
دارابی با بیان اینکه پیروی از یک رژیم غذایی سالم، راهکار مناسبی برای کنترل بیماری دیابت است، اظهار کرد: بهتر است بیماران دیابتی از مصرف مواد غذایی مانند انگور، هندوانه، خرما، کشمش زرد، خربزه، کلم بروکلی، هویج، شلغم و چغندرقند در برنامه غذایی خود پرهیز کنند.
وی هم چنین کله پاچه، دل، قلوه و جگر را از دیگر مواد غذایی مضر برای مبتلایان به دیابت ذکر کرد.

مصرف زياد كربوهيدارت‌ها خطر ابتلا به اختلالات شناختي را افزايش مي‌دهد

غذاهاي حاوي كربوهيدارت بالا امكان ابتلا به اختلالات شناختي خفيف را در بزرگسالان مسن نزديك به 4 برابر افزايش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه آلزايمر، محققان كلينيك مايو با بررسي رژيم غذايي 1230 نفر از افراد 70 ساله و بالاتر در يك سال گذشته و ارزيابي عملكردهاي شناختي در آنها ضمن بيان اين كه 940 نفر از اين تعداد هيچ نشانه‌اي از بروز اختلالات شناختي نداشتند مشاهده كردند كه خوردن مقادير بالاي كربوهيدرات‌ها شامل مواد قندي و غيره طي 4 سال مطالعه منجر به نشان دادن اختلالات شناختي خفيف و مشكلات حافظه، زبان و تفكر در 200 نفر از اين 940 نفر شد.
براساس اين گزارش محققان افزودند كساني كه بالاترين ميزان مصرف كربوهيدارت‌ها را در شروع مطالعه داشتند تا 9/1 برابر بيشتر از گروه مصرف‌كننده كمترين ميزان كربوهيدرات‌ها در معرض ابتلا به اختلالات شناختي خفيف قرار گرفتند و احتمال ابتلا به اين بيماري در شركت‌كنندگان بالاترين مصرف كننده مواد قندي تا 5/1 برابر بيشتر از شركت‌كنندگان پايين‌ترين سطوح مصرف‌كننده قندها بود.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است افراد مورد مطالعه با داشتن رژيم‌هاي غذايي با مقادير بالاي چربي در مقايسه با افراد بازديدهاي غذايي با كمترين سطوح چربي تا 42 درصد كمتر در معرض ابتلا به اختلالات شناختي قرار گرفتند و نيز كساني كه بيشترين ميزان پروتئين را در غذاهاي خود داشتند با كاهش 21 درصدي اين خطر در مقابل كساني كه كمترين ميزان پروتئين را دريافت مي‌كردند، مواجه شدند.
نتايج ديگر اين مطالعه هنگامي كه كل چربي و پروتئين دريافتي گرفته شد، افزود افراد مورد مطالعه با بيشترين مصرف كربوهيدرات‌ها تا 6/3 بار بيشتر از بقيه در معرض ابتلا به اختلالات شناختي خفيف قرار گرفتند.

مصرف كم ميوه و سبزي عامل 19 درصد از سرطان‌هاي دستگاه گوارش

 مصرف كم ميوه و سبزي عامل 19 درصد از سرطان‌هاي دستگاه گوارش است.
به گزارش وب دا، کارشناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این که  2.7 ميليون از مرگ و ميرها در جهان به مصرف كم ميوه و سبزي نسبت داده می‌شود، متذکر شد: مصرف كم ميوه و سبزي عامل 19 درصد از سرطان‌هاي دستگاه گوارش، 31 درصد از بيماري‌هاي ايسكمی ‌قلبي و 11 درصد از سكته‌هاي مغزي در جهان است. به عبارت دیگر بيش از 80 درصد از بار بيماري‌هايي كه به مصرف كم ميوه و سبزي نسبت داده می‌شود ناشي از بيماري‌هاي قلبي‌‌ عروقي و بقيه مربوط به سرطان است.
ناهید برخورداری اظهارداشت: سوء تغذيه اعم از به‌صورت كم وزني، لاغري و كوتاه قدي و كمبود ريزمغذي‌ها به‌ویژه آهن، كلسيم، روي، ويتامين‌های A ، D و B2 از مشکلات تغذیه‌ای مطرح درکشورمان به ‌شمار می‌رود.
وی اختلال رشد جسمی‌ و تكامل مغزي، كاهش بهره هوشي، كاهش قدرت يادگيري و افت تحصيلي، افزايش موارد ابتلا به بيماري‌ها و پوكي استخوان و كاهش توانمندي‌هاي ذهني و جسمی ‌افراد را از عوارض كمبود ريزمغذي‌ها عنوان کرد که  توسعه اجتماعي و اقتصادي كشور را به مخاطره می‌اندازد. از سوي ديگر در دهه اخير اگرچه استانداردهاي زندگي بهبود يافته به‌طوري كه دسترسي به مواد غذايي و خدمات بهداشتي افزايش يافته است اما پيامدهاي منفي از جمله الگوي غذايي نامناسب، كاهش فعاليت بدني و افزايش مصرف دخانيات به افزایش شيوع بيماري‌هاي مزمن مرتبط با تغذیه مانند بيماري‌هاي قلبي عروقي، سرطان، ديابت و سکته‌های قلبی و مغزی و بیماری‌های اسکلتی استخوانی منجر شده است.

ضرورت مصرف وعده های غذایی منظم برای بيمار ديابتي


بيمار ديابتي كه داروي پايين آورنده قندخون يا انسولين استفاده مي كند بايد وعده هاي غذايي اش كامل و منظم باشد.
به گزارش وب دا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی چندی شاپور اهواز گفت: عدم استفاده از غذاهاي پرچرب و سرخ كردني مي تواند به درمان و جلوگيري از پيشرفت بیماری دیابت كمك كند.
رئيس مركز تحقيقات ديابت استان خوزستان در ادامه گفت: حذف وعده هاي غذايي و حتي ميان وعده ها و يا نامنظم بودن آنها خطرناك است و در بسياري از مواقع عامل افت قند خون مي باشند زيرا اصولا اين نوبت هاي غذايي براي جلوگيري از افت قند خون اين بيماران تجويز مي شود، حتي توصيه مي شود در روزهايي كه اين بيماران ورزش و يا فعاليت سنگين انجام مي دهند بايد غذا و ميان وعده هاي خود را افزايش دهند تا جلوي افت قند خون گرفته شود.
وي افزود: جهت جلوگيري از افت قند خون اين بيماران غذاي خود را بايد قبل از انجام ورزشهاي سنگين و يا متوسط( ورزش به مدت 2 ساعت يا بيشتر) مصرف كنند و يا اگر دارو يا انسولين استفاده مي كنند بايد ميزان آن را كاهش دهند تا دچار افت قند خون نشوند. اين بدترين اشتباه است كه يك بيمار به خاطر بالا بودن قند خونش حتي يك وعده غذايي خود را حذف كند.

چربی‌ها، ویتامین‌های بیشتری به بدن ما می رسانند

 چربی‌ها منبع عمده انرژی برای بدن بوده و به جذب ویتامین‌هایE, D, A و K  و نیز کاروتنوئیدها کمک می کنند.
به گزارش وب دا، كارشناس آزمايشگاه مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج، گفت: محصولات حیوانی و محصولات استخراج شده گیاهی، هر دو حاوی چربی‌ها بوده و خوردن آن‌ها در حد متعادل برای رشد مناسب، پیشرفت و حفظ سلامت، لازم است.
ژاله پورالحسيني با بيان اينكه در یک ترکیب غذایی، چربی تأمین‌کننده طعم، ثبات و پایداری ماده غذایی است، اظهار کرد: با توجه به وجود مواد مغذی حیاتی در دانه های روغنی علاوه بر چربی‌های انرژی زا و اسیدهای چرب، بهتر است مصرف این مواد نسبت به روغن های استخراج شده، در اولویت قرار بگیرد.

با درجه حرارت بالا آشپزی نکنیم
اين كارشناس آزمايشگاه مواد غذايي دانشگاه دانشگاه علوم پزشكي ياسوج، عنوان کرد: وجود حرارت بالا در هنگام آشپزی، نه تنها باعث تخریب اسیدهای چرب می‌شود، بلکه می‌تواند آن را به مواد مضر تبدیل نماید. 
پورالحسيني تاکید کرد: هیچ‌گاه روغن را تا نقطه دود حرارت ندهید، زیرا علاوه بر آسیب به محتویات اسید چرب روغن، طعم آن‌ها را نیز تغییر می‌دهد.

خواص و مضرات قهوه


دوپینگ قبل از ورزش
 1- افزایش كارایی هنگام ورزش: پژوهش‌ها حاكی از این است كه كافئین بر افزایش كارایی در ورزش تاثیرگذار است. كافئین می‌تواند عملكرد استقامتی بدن انسان در ورزش‌هایی مانند دو، شنا و دوچرخه‌سواری را تقویت كند. همچنین می‌تواند به بازیابی توان شما پس از انجام تمرینات كمك كند. زمان مطلوب برای مصرف كافئین 30 تا 60 دقیقه پیش از شروع ورزش است، با اینكه گاهی افزایش كارایی در همان 15 دقیقه اول آشكار می‌‌شود. به یاد داشته باشید كه كافئین از میزان كم به متوسط مؤثر واقع می‌‌شود (حدود 3 تا 6 میلی‌گرم كافئین به ازای هر كیلوگرم وزن بدن) و فواید بیشتری در میزان‌ بالا (9 میلی‌گرم به ازای هر كیلوگرم) فراهم نمی‌كند.

جانتان را نجات دهید :
 2- جلوگیری از ابتلا به سرطان: قهوه برشته شده تیره به داشتن انواع آنتی‌اكسیدان‌ها شهرت زیادی دارد. برای فهم منبع و مكانیسم این خاصیت، بررسی‌ای برای مشاهده ماهیت شیمیایی قهوه برشته شده نسبت به خواص آنتی‌اكسیدانی آن انجام گرفت كه در آن اجزای شیمیایی‌ای كه از دانه‌های قهوه برشته شده در درجه حرارت بالا گرفته شده است، تجزیه و تعیین كیفیت شدند. این نتایج نشان داد كه در قهوه برشته، تركیباتی به نام فرآورده‌های واكنشی میلارد (MRPs) هست که مقدار زیادی خواص آنتی‌اكسیدانی دارد. آنتی‌اكسیدان‌ها به سلول‌ها كمك می‌كند تا از رادیكال‌های آزاد و فشار عمل اكسیداسیون‌كه می‌تواند به جلوگیری از سرطان كمك كند، محافظت كند.

شربت انگور با اسانس بهارنارنج

اگر به دنبال یک نوشیدنی گوارا و خنک هستید که علاوه بر از بین بردن عطش و حرارت درونی بدنتان، تنش‌ها و استرس‌های ناشی از کار روزانه را نیز از شما دور کند، پیشنهاد می‌کنیم از شربت انگور با اسانس بهارنارنج استفاده کنید.
برترین مجله اینترنتی ایران


 برترین ها: اگر به دنبال یک نوشیدنی گوارا و خنک هستید که علاوه بر از بین بردن عطش و حرارت درونی بدنتان، تنش‌ها و استرس‌های ناشی از کار روزانه را نیز از شما دور کند، پیشنهاد می‌کنیم از شربت انگور با اسانس بهارنارنج استفاده کنید. با کمک این شربت می‌توانید هیجان‌های درونی و سیستم عصبی خود را کنترل کنید و بعد از یک روز پرمشغله به آرامش برسید.



مواد لازم:

  • عرق بهارنارنج: نصف فنجان
  • آلو‌ورا: یک فنجان
  • انگور: نصف فنجان
  • آب انگور: نصف فنجان
  • یخ: به میزان لازم

روش تهیه:

معجون اسفناج با اسانس گلابی

اگر از گرمای طاقت‌فرسای تابستان و نوشیدنی‌های تکراری خسته شده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم معجون اسفناج با اسانس گلابی را حتما تجربه کنید. با نوشیدن این معجون می‌توانید علاوه بر کاهش عطش، حرارت اندام‌های درونی بدن از قبیل کبد را کاهش دهید.
برترین مجله اینترنتی ایران

 برترین ها: اگر از گرمای طاقت‌فرسای تابستان و نوشیدنی‌های تکراری خسته شده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم معجون اسفناج با اسانس گلابی را حتما تجربه کنید. با نوشیدن این معجون می‌توانید علاوه بر کاهش عطش، حرارت اندام‌های درونی بدن از قبیل کبد را کاهش دهید. 



مواد لازم برای یک نفر:

  • خیار: یك عدد
  • تربچه: 2 عدد
  • کاهو: 3 برگ
  • گلابی: یك عدد
  • اسفناج: 2 برگ
  • یخ: چند قطعه کوچک
روش تهیه: