مواد غذایی طبیعی غنی از ترکیباتی است که مانع از بروز بیماری ها می شود
و با عفونت ها مقابله می کند.بعضی از گیاهانی
که به عنوان چاشنی به غذاها افزوده می شود، خاصیت ضد سرماخوردگی نیز دارد.
در این مطلب به تعدادی از این گیاهان و ادویه ها اشاره می کنیم.
آنیس؛ به هضم غذا کمک می کند و در رفع سرفه موثر است.
ریحان؛ احساس گرفتگی سینوس ها و سر را هنگام سرماخوردگی برطرف می کند.
هل؛ به هضم لبنیات کمک می کند و با رفع سوءهاضمه، درد معده را تسکین می دهد.
گشنیز؛ از مسمومیت غذایی پیش گیری می کند و به دفع جیوه از بدن کمک می کند.
رازیانه؛ با جویدن آن پس از صرف غذا، بوی نامطبوع سیر و پیاز از بین می رود.
مرزنگوش؛ مرزنگوش در مناطق مدیترانه کاربرد بسیار زیادی دارد. این گیاه برای مقابله با عفونت به کار می رود.
نعناع؛ از تجمع گاز روده پیش گیری می کند، با تسکین سوء هاضمه، حالت تهوع را برطرف و دهان را خوش بو می کند.
جعفری؛ خاصیت ادرارآور دارد و آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن را تامین می کند.
رزماری؛ نوعی آنتی اکسیدان قوی است، دارای خاصیت ضد میکروبی است و باعث آرامش سیستم عصبی می شود.
مریم گلی؛ گرفتگی بینی را برطرف می کند، انگل، باکتری و قارچ را از بین می برد، روغن آن نیز حافظه را تقویت می کند.
آویشن؛ آنتی بیوتیک طبیعی است که انگل و قارچ را از بین می برد و در بهبود سرفه موثر است.
زردچوبه؛ خاصیت ضدسرطانی دارد، باکتری مضر موجود در روده را که باعث نفخ و گاز می شود کاهش می دهد، دارای خاصیت ضدالتهابی است.
کورکومین موجود در آن، سردرد را تسکین می دهد و علایم حساسیت را کاهش می دهد.
زیره سیاه؛ این ادویه سرشار از ویتامین های AوC است که باعفونت سینوزیت و سرماخوردگی مقابله می کند.
منبع : خراسان