مصرف غذاهای دریایی را فراموش نکنید!

پزشکان و متخصصان تعذیه توصیه می‌کنند: برای افزایش رشد و سلامت جنین در دوران بارداری حتما از غذاهای دریایی استفاده کنید.
به گزارش ایسنا، بسیاری از متخصصان تغذیه خوردن ماهی و غذاهای دریایی را به عنوان بخشی از رژیم غذایی متعادل و سالم توصیه می‌کنند.
محققان از نظام بهداشتی دانشگاه میشیگان فهرستی از منافع بالقوه غذاهای دریایی را ارائه می‌دهند:
- منبع خوب پروتئین است که علاوه بر آن که دارای چربی‌های اشباع شده کم و سرشار از آهن است.
- منبع خوبی از گروه ویتامین‌های B نظیر ویتامین B-12 است.
- مصرف اغلب انواع غذاهای دریایی باعث رشد سالم جنین در دوران بارداری و رشد کودکان می‌شود.
- منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است.

پاییزی‌های لاغر‌کننده

  پاییز به همراه دلتنگی‌های عصر‌گاهی و رنگارنگی طبیعتش ، فصل سبزیجات و میوه‌های متنوع نیز هست؛ میوه‌هایی که مانند میوه‌های دیگر فصل‌های خدا خاصیت‌های منحصر به فرد خود را دارند.
در نسخه طبیعت امروز قصد داریم تا با پیشنهاد یک برنامه رژیمی با استفاده از انواع سبزیجات پاییزی به کسانی که برای لاغر‌شدن همیشه به دنبال پیشنهاد و سفارش هستند کمکی کرده باشیم. البته این نکته همیشگی برای طرفداران نسخه‌های طبیعت‌درمانگران باید مورد توجه باشد که برای لاغر‌شدن باید سبک زندگی خود را تغییر دهیم و نمی‌توانیم از طرفی برنامه‌های رژیم‌های غذایی را به‌کار ببندیم و از سویی دیگر تن به فعالیت و ورزش کردن ندهیم.
چغندر با اینکه از سبزیجاتی محسوب می‌شود که میزان قند بالایی دارد اما با 50کالری در هر فنجان، یک سبزی کم کالری و پرحجم محسوب می‌شود. اگر چغندر با سبزیجات دیگر مانند کاهو در سالاد‌های رژیمی صرف شود یک ماده غذایی لاغرکننده خوب است. کلم بروکلی پیشنهاد دیگر در این زمینه است. کلم بروکلی با فیبر زیاد و کالری کمی که دارد می‌تواند احساس سیری طولانی مدتی را ایجاد کند.
زغال اخته که به‌خاطر طعم خاصش یکی از میوه‌های محبوب خانم‌ها محسوب می‌شود نیز یک میوه کم‌کالری است که نصف فنجان آن تنها 25کالری دارد و در عین حال با مواد مغذی‌اش یک میوه خوب برای افراد جویای لاغری است. کرفس ، قارچ وکدو تنبل نیز مانند کلم بروکلی با کالری بسیار کم و در عین حال مواد غذایی سرشار ازجمله دیگر پیشنهاد‌های طبیعت درمانگران برای رژیم لاغری طبیعی است.
طبیعت درمانگران همچنین برای کسانی که به تناسب اندام خودشان اهمیت می‌دهند پیشنهاد می‌کنند کاهو را در برنامه غذایی پاییزه خویش از دست ندهند. کاهو یک سبزی کم کالری است و به‌خاطر داشتن فیبر زیاد احساس سیری طولانی‌مدتی ایجاد می‌کند.
غیر از کاهو بلال نیز با داشتن 83کالری در هر بلال متوسط و داشتن پتاسیم و تیامین و مقدار قابل توجهی فیبر و پروتئین می‌تواند جلوی اشتهای زیاد را بگیرد؛ کاری که فلفل و هویج فرنگی نیز می‌کنند.

منبع: همشهری آنلاین

نخوردن صبحانه، موجب افزایش تمایل به غذاهای چرب می شود

آزمایش هایی که در بریتانیا بر روی مغز انسان انجام گرفته نشان می دهد که نخوردن صبحانه سبب تمایل بیشتر به غذاهای پرچربی و پر کالری طی ساعات بعدی روز می شود. اسکن مغز ۲۱ نفر نشان داد که صبحانه نخوردن باعث صرف ناهار بیشتری می شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ،  به گفته دانشمندان این موضوع سبب افزایش وزن به دلیل تمایل بیشتر به غذاهایی پرکالری می شود. کارشناسان تغذیه معتقدند که صبحانه جلوی اشتهای زیادی را می گیرد.
اما دانشمندان همچنین می خواستند به این موضوع پی ببرند که در مغز انسان چه فعل و انفعالاتی باعث تمایل افراد به غذاهای مختلف می شود.
اسکن مغز
دانشمندان در کالج سلطنتی لندن، به هنگام اسکن یا ” ام آر آی ” به روی ۲۱ نفر با وزن معمولی، تصاویر غذاهای پرکالری را به این افراد نشان دادند.
یک روز به این افراد قبل از اسکن صبحانه داده نشد و روز دیگر آنها یک ساعت و نیم قبل از اسکن، یک صبحانه مفصل ۷۳۰ کالری خوردند.
نتیجه آزمایش نشان داد که نخوردن صبحانه در تمایل به غذاهای پرکالری تاثیر گذاشته بود.
نتیجه این آزمایش که در کنفرانس ۲۰۱۲ دانشمندان مغز و اعصاب مورد بحث قرارگرفت، نشان دهنده تغییراتی در مغز در واکنش به تصویر غذاهای پرکالری بود، اما در مقابل غذاهای کم کالری تغییری دیده نشد.
اسکن نشان داد که وقتی شکم خالی است قسمتی از مغز که مربوط به تمایل به غذاست و “کرتکس اربیتال فرونتال” نام دارد، بیشتر فعال می شود.

میوه‌ها و سبزی‌ها از افراد در برابر سرطان پروستات محافظت می‌کنند


خبرگزاری فارس: میوه‌ها و سبزی‌ها از افراد در برابر سرطان پروستات محافظت می‌کنند
 محققان آمریکایی در تحقیقات خود دریافتند که آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه‌ها، سبزی‌ها و چای چه بسا از افراد در برابر ابتلا به انواع کشنده سرطان پروستات محافظت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، این تحقیقات جدید حاکی است: بیماران مبتلا به سرطان که قبل از تشخیص بیماری به طور معمول مقدار زیادی ترکیبات آنتی اکسیدان فلاونوئید در غذاها و نوشیدنی‌های گیاهی می‌خوردند، چه بسا خطر ابتلای آنها به کشنده‌ترین نوع این بیماری کاهش یافت.
محققان مسئولان تحقیقات در دانشگاه آرنولد در عین حال گفتند که نتایج آنها همچنان محدود است و در نتیجه زود است که گفته شود رژیم غذایی متکی بر گیاهان از بدن در برابر سرطان پروستات محافظت می‌کند.
ترکیبات آنتی اکسیدان فلاونوئید از جمله در میوه‌ها، سبزی‌ها، چای، کاکائو یافت می‌شود.
محققان به طور تئوری گفتند که آنتی اکسیدان‌های یاد شده ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان از طریق مبارزه با عفونت و اکسیداسیون و مرگ سلولها و رشد سلولهای سرطانی کمک کند.
این تحقیقات جدید قدرت فلافونوید ها در جلوگیری از آغاز سرطان را ارزیابی نکرد اما از طریق زیر نظر گرفتن نزدیک به 1900 بیمار که ابتلای آنها به سرطان پروستات اخیرا تشخیص داده شده بود، دریافت کسانی که بیشترین مقدار فلاونوئید‌ها را در غذای خود داشتند، به میزان 25 درصد کمتر در معرض ابتلا به سریعترین و سخت‌ترین نوع بیماری در مقایسه با دیگران قرار داشتند.

چيپس ميگو بخوريم يا نخوريم

جام جم آنلاين: آيا تا به حال چيپس ميگو خورده‌ايد؟ همان محصول ترد نارنجي رنگي كه در برخي قنادي‌هاي مدرن يا آجيل‌فروشي‌ها درون ظروفي بزرگ در ميان انواع و اقسام خشكبار جلوه‌نمايي مي‌كند. اگر اين محصول را ميل كرده‌ايد، طعم آن چگونه بوده است؟ فكر مي‌كنيد در آن از گوشت ميگو استفاده شده است يا فقط ظاهري ترد و فريبنده و طعم متفاوتي دارد؟
در بسياري از كشورهاي آسيايي به‌خصوص عرب زبان، درصدي گوشت ميگو به همراه افزودني‌هايي، فرآوري و ترد مي‌شود و آن را مانند انواع اسنك‌ها به عنوان يك ميان‌وعده تنقلي استفاده مي‌كنند.
جالب آن كه اين محصول چند سالي است با قيمتي گران و ظاهري جذاب و طعم‌هاي متنوع به كشور ما هم راه يافته و طرفداران خاص خود را دارد.
بد نيست بدانيد اغلب اين محصولات از كشورهاي خارجي صادر شده و بخشي از آن نيز در داخل كشور توليد مي شود البته بايد مراقب آن بخش از محصولات كه به صورت غيربهداشتي در كارگاه‌هاي زيرپله‌اي از سوي افراد غيرمتخصص تهيه و عرضه مي‌شود، ‌باشيم.
چيپس ميگو ارزش تغذيه‌اي چنداني ندارد
چيپس ميگو برخلاف ادعاي عرضه‌كنندگان آن، اگر هم حاوي مقدار ناچيزي ميگو باشد مواد مغذي آن طي فرآوري، دستخوش تغييراتي شده و نمي‌تواند جايگزين ميگوي سالم و تازه باشد.

گیاهان و ادویه هایی که با بیماری ها مقابله می کند

  مواد غذایی طبیعی غنی از ترکیباتی است که مانع از بروز بیماری ها می شود و با عفونت ها مقابله می کند.بعضی از گیاهانی که به عنوان چاشنی به غذاها افزوده می شود، خاصیت ضد سرماخوردگی نیز دارد.
در این مطلب به تعدادی از این گیاهان و ادویه ها اشاره می کنیم.
آنیس؛ به هضم غذا کمک می کند و در رفع سرفه موثر است.
ریحان؛ احساس گرفتگی سینوس ها و سر را هنگام سرماخوردگی برطرف می کند.
هل؛ به هضم لبنیات کمک می کند و با رفع سوءهاضمه، درد معده را تسکین می دهد.
گشنیز؛ از مسمومیت غذایی پیش گیری می کند و به دفع جیوه از بدن کمک می کند.
رازیانه؛ با جویدن آن پس از صرف غذا، بوی نامطبوع سیر و پیاز از بین می رود.
مرزنگوش؛ مرزنگوش در مناطق مدیترانه کاربرد بسیار زیادی دارد. این گیاه برای مقابله با عفونت به کار می رود.
نعناع؛ از تجمع گاز روده پیش گیری می کند، با تسکین سوء هاضمه، حالت تهوع را برطرف و دهان را خوش بو می کند.
جعفری؛ خاصیت ادرارآور دارد و آنتی اکسیدان های مورد نیاز بدن را تامین می کند.
رزماری؛ نوعی آنتی اکسیدان قوی است، دارای خاصیت ضد میکروبی است و باعث آرامش سیستم عصبی می شود.
مریم گلی؛ گرفتگی بینی را برطرف می کند، انگل، باکتری و قارچ را از بین می برد، روغن آن نیز حافظه را تقویت می کند.
آویشن؛ آنتی بیوتیک طبیعی است که انگل و قارچ را از بین می برد و در بهبود سرفه موثر است.
زردچوبه؛ خاصیت ضدسرطانی دارد، باکتری مضر موجود در روده را که باعث نفخ و گاز می شود کاهش می دهد، دارای خاصیت ضدالتهابی است.
کورکومین موجود در آن، سردرد را تسکین می دهد و علایم حساسیت را کاهش می دهد.
زیره سیاه؛ این ادویه سرشار از ویتامین های AوC است که باعفونت سینوزیت و سرماخوردگی مقابله می کند.
منبع : خراسان


مصرف بیش از اندازه شکر و نمک رژیمی زیان آور است


  یک کارشناس تغذیه گفت: تاکنون تحقیقات کافی درباره تاثیرات نمک و شکر رژیمی بر روی بدن انجام نشده است.


مجید کلاهدوزان در گفت‌وگو با (ایسنا) ، با بیان اینکه بر اساس آخرین نظرات کارشناسان مصرف نمک و شکر باید بسیار محدود شود، اظهار کرد: فشار خون، پوکی استخوان و مشکلاتی ناشی از ابتلا به پر فشاری خون مانند سکته قلبی و هم‌چنین دیابت، چاقی و بیماری کبد چرب ناشی از مصرف نمک و شکر است.وی آسپارتام و آسه سولفات پتاسیم را از ترکیبات نمک و شکر رژیمی عنوان کرد و تصریح کرد: مصرف بیش از اندازه شکر و نمک رژیمی زیان آور است.


این کارشناس تغذیه با اشاره به اینکه مصرف شکر رژیمی تنها به افراد چاق و بیماران دیابتی توصیه می‌شود، ادامه داد: اگرچه مصرف نمک رژیمی به علت داشتن پتاسیم به تنظیم فشار خون در افراد مبتلا به پرفشاری خون توصیه می شود اما مصرف این محصول مانند شیرین کننده‌های رژیمی به افراد عادی توصیه نمی‌شود.کلاهدوزان با بیان اینکه مصرف روزانه شش گرم نمک برای بدن بدون ضرر است، اذعان کرد: شش گرم نمک معادل 2.4 گرم سدیم است و از آنجاییکه سدیم برای بدن انسان مضر است باید به مقدار نمک موجود در مواد غذایی که در طول روز مصرف می‌شود توجه کرد.


وی با اشاره به اینکه مصرف زیاد شکر بر هوش و رشد کودکان تاثیر منفی دارد، افزود: شکر و مشتقات آن موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می‌شود.این کارشناس تغذیه با بیان اینکه مصرف میوه‌ها، سبزیجات و خرما بهترین راه تامین قند مورد نیاز بدن است، اذعان کرد: این مواد علاوه بر تامین قند مورد نیاز بدن حاوی مقدار قابل توجهی املاح، ویتامین، فیبر و اکسیدان است و موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود.


کلاهدوزان با اشاره به اینکه عسل بهترین شیرینی برای تامین قند بدن است، ادامه داد: میوه‌ها، حبوبات و غلات کامل مثل گندم، جو و برنج نیز نقش موثری در تأمین قند بدن دارند.وی با بیان اینکه بدن انسان با نمک و شکر رژیمی آشنایی ندارد، معتقد است: این محصولات نه تنها برای افراد سالم بلکه برای افراد چاق هم تجویز نمی‌شود.


آویشن معجزه‌ طبیعت

  آویشن یک گیاه معجزه‌گر است و جا دارد که در هر آشپزخانه‌ای وجود داشته باشد.باید بدانید که این گیاه می‌تواند درمانی طبیعی و بی‌خطر برای نفخ معده، بوی بد دهان، گلودرد، آب‌ریزش بینی، سرفه، تعریق و غیره باشد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ در این مطلب سعی داریم گوشه‌ای از خواص درمانی این گیاه معجزه گر را نشان داده و روش استفاده‌ آن را بیان کنیم. با ما همراه باشید.

آویشن برای مقابله با نفخ معده

آویشن حاوی ترکیبات تلخ مزه‌ای است که می‌تواند به هضم غذا کمک کند. اگر دچار نفخ، سنگینی، گرفتگی عضلات معده و در حالت کلی هر نوع مشکل مربوط به دستگاه گوارش هستید بعد از غذا از آویشن استفاده کنید.

روش مصرف

یک نوک انگشت برگ خشک آویشن را در یک فنجان بریزید و با آب‌جوش پُر کنید. در فنجان را بپوشانید و اجازه دهید که به مدت 5 تا 10 دقیقه دم بکشد. محلول را صاف کنید. بعد از دو وعده‌ اصلی، یک فنجان از این جوشانده میل کنید. این دوره‌ درمانی را بیش از 3 هفته ادامه ندهید.

شلغم برای بیماران مبتلا به بیماری قند مفید است

  شلغم نه تنها از نظر داشتن ویتامین و خواص معدنی‌اش ارزنده است، بلكه از حیث سایر ویژگی‌های غیر غذایی هم سرآمد بوده و در زمره سبزی‌های مهم شمرده می‌شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از برنا ؛ علاوه برپیاز سبزی‌های لیفی (گیاهان سبز) نیز عوامل عمده پیشگیری از سرطان به شمار می‌آیند، زیرا آن‌ها همانند كلم پیچ و سایر گیاهان چلیپایی طبق تحقیقات آزمایشگاهی از مواد برخوردارند كه رشد سرطان را در جانوران متوقف می‌سازند. همچنین شلغم روغنی (منداب) كه شلغمی بزرگ و زرد رنگ است، دارای مواد ضد سرطانی است.

نكات مفید: شلغم یكی از بقولات بسیار قوی و مغذی است كه به سبب دارا بودن ده درصد مواد قندی و سرشار بودن از املاح مفیدی مانند كلسیم و منیزیم جزو مواد غذایی بسیار با ارزش به‌حساب می‌آید.

شلغم یكی از پاک كننده‌ها و سازنده‌های خون بوده و چنان كه گفته شد، املاح كلسیم و منیزیم موجود در آن موجب جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های خطرناكی مانند سرطان می‌شود.

هم چنین شورة محتوی در آن باعث تصفیه خون و دفاع بدن در برابر بیماری‌های عفونی است. پتاسیم موجود در شلغم، چربی را خنثی می‌كند و آرسنیک آن در تشكیل گویچه‌های سفید و قرمز خون دخالت مستقیم دارد. از طرف دیگر فسفر موجود در شلغم، موجب تقویت یاخته‌های عصبی می‌شود.

اگر هنوز از چاقی شکمی رنج می برید

  اغلب افرادی که به انواع رژیم های غذایی برای کاهش وزن رو آورده اند، اذعان دارند که حذف چربی شکم بسیار دشوار است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ به راستی اگر اتخاذ یک برنامه غذایی سالم و ورزش کردن،راه حل سوزاندن چربی شکم است، چرا بسیاری از مردم از اضافه وزن و بزرگ بودن شکم گله می کنند؟ از گرفتن رژیم های نادرست و ناسالم بپرهیزید؛سوزاندن چربی شکمی نیاز به زمان و پشتکار بیشتر دارد. اتخاذ یک رژیم غذایی نادرست و حذف مواد مغذی لازم، به سلامت بدن آسیب می رساند.رژیم غذایی مناسبی اتخاذ کنید و به طور منظم ورزش کنید تا به نتیجه دلخواه برسید. البته ناگفته نماند که چربی دور شکم به سختی از بین می رود، بنابراین صبر و حوصله کنید.

ورزش منظم؛ فعالیت جسمی نقش مهمی در سوزاندن چربی دور شکم دارد. برخی افراد فکر می کنند درست نشستن بهترین ورزش برای سوزاندن چربی دور شکم است اما باید دانست که ورزش هایی از جمله شنا، دویدن، پیاده روی سریع، بالارفتن از پله ها، بهترین راه سوزاندن چربی دور شکم است. ورزش هایی مانند قایق رانی، صخره نوردی و اسکیت نیز در این امر موثر است.