جام جم آنلاين: آيا
تا به حال چيپس ميگو خوردهايد؟ همان محصول ترد نارنجي رنگي كه در برخي
قناديهاي مدرن يا آجيلفروشيها درون ظروفي بزرگ در ميان انواع و اقسام
خشكبار جلوهنمايي ميكند. اگر اين محصول را ميل كردهايد، طعم آن چگونه
بوده است؟ فكر ميكنيد در آن از گوشت ميگو استفاده شده است يا فقط ظاهري
ترد و فريبنده و طعم متفاوتي دارد؟
در بسياري از كشورهاي
آسيايي بهخصوص عرب زبان، درصدي گوشت ميگو به همراه افزودنيهايي، فرآوري و
ترد ميشود و آن را مانند انواع اسنكها به عنوان يك ميانوعده تنقلي
استفاده ميكنند.
جالب آن كه اين محصول
چند سالي است با قيمتي گران و ظاهري جذاب و طعمهاي متنوع به كشور ما هم
راه يافته و طرفداران خاص خود را دارد.
بد نيست بدانيد اغلب اين
محصولات از كشورهاي خارجي صادر شده و بخشي از آن نيز در داخل كشور توليد
مي شود البته بايد مراقب آن بخش از محصولات كه به صورت غيربهداشتي در
كارگاههاي زيرپلهاي از سوي افراد غيرمتخصص تهيه و عرضه ميشود، باشيم.
چيپس ميگو ارزش تغذيهاي چنداني ندارد
چيپس ميگو برخلاف ادعاي
عرضهكنندگان آن، اگر هم حاوي مقدار ناچيزي ميگو باشد مواد مغذي آن طي
فرآوري، دستخوش تغييراتي شده و نميتواند جايگزين ميگوي سالم و تازه باشد.
اين چيپس به دليل نمك زياد و مواد افزودني مختلف براي بسياري از افراد بويژه كودكان و مبتلايان به پرفشاري خون محدوديت مصرف دارد.
خوب است بدانيد قسمت
اعظم اين محصول از مواد حجمدهنده غيرگوشتي تشكيل شده و به دليل آن كه
انواعي از آن مانند چيپس سيبزميني براي برشته و ترد شدن در روغن غوطهور
ميشود، تنقلي چرب بوده و به دليل كالري بالا بسيار چاقكننده است.
از سوي ديگر مواد
كربوهيدراتي افزوده شده به اين محصول طي فرآيند سرخ شدن بشدت حرارت ديده و
احتمال ايجاد ماده سرطانزاي «آكريلاميد» در آن وجود دارد. اين ماده به مرور
زمان ميتواند كبد را دچار نارسايي و اختلال كند.
احتمال غيرمجاز بودن مواد رنگي !
مواد رنگي افزوده شده به
چيپس ميگو مانند انواع پفكها، سنتزي و شيميايي بوده و به دليل آنكه اغلب
محصولات وارداتي آن تحت نظارت وزارت بهداشت ايران نيست و انواعي كه داخل
كشور تهيه ميشود، فاقد مجوز بهداشت است، احتمال غيرمجاز بودن مواد رنگي آن
زياد بوده و ميتواند موجب حساسيت، مسموميت خوني، اختلالات رفتاري و عوارض
عصبي شود.
هشدار؛ خطر فساد چيپس ميگو بالاست
اين محصول اگر حاوي درصد
كمي ميگو باشد فساد پذيري بالايي دارد و نگهداري آن در مكانهاي گرم و
مرطوب مانند قناديهاي بزرگي كه قسمت شيرينيپزي آن فعال است، زمينه رشد
انواع ميكروبهاي مسموميتزا را فراهم كرده و تهديدكننده سلامت مصرفكننده
است.
خوب است بدانيد در صنعت،
چيپس و پفك در بستهبنديهاي غيرقابل نفوذ در شرايط بهداشتي با گازهاي
فاقد اكسيژن بستهبندي ميشود و اين خود عاملي براي افزايش ماندگاري محصول
است، اما چيپس ميگو كه در ظروف غيربهداشتي روباز به صورت فلهاي در مجاورت
نور، رطوبت و هواي آلوده عرضه ميشود و روغن آن به مدت طولاني در معرض
اكسيژن هوا قرار دارد، علاوه بر افت مواد مغذي و كاهش كيفيت، به دليل اكسيد
شدن، طعم تند و مزه نامطلوبي به خود گرفته و در نهايت فاسد ميشود
بنابراين تا زماني كه از تاريخ مصرف، بستهبندي بهداشتي و مجوز بهداشت چيپس
ميگو مطلع نشدهايد، از خريد آن اجتناب كنيد.
فاخره بهبهاني - جامجم
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر