افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه با مصرف لبنیات پرچرب و گوشت قرمز


roban sorati.jpg
به گفته محققان، مصرف ماهی و لبنیات کم چرب در زنان ایرانی احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد و مصرف لبنیات پرچرب و گوشت قرمز در افزایش آن مؤثر است.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، سرطان پستان یکی از شایع‌ترین سرطان‌های زنان در جهان و نیز ایران شناخته شده که تحقیقات محدودی در ارتباط با شناخت عوامل مؤثر تغذیه‌ای در ایجاد آن در کشور انجام شده است. لذا تحقیقی با هدف تعیین ارتباط مصرف پروتئین‌های حیوانی و لبنیات با سرطان پستان توسط میترا ریحانی از گروه مامایی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان و همکارانش انجام شد.

مطالعه به روش شاهد - موردی بر روی 100 زن مبتلا به سرطان پستان و 100 زن غیر مبتلا که از لحاظ سن، شاخص توده‌ی بدنی، فعالیت بدنی، فعالیت فیزیکی و سن شروع قاعدگی با گروه مورد همسان شده بودند، صورت پذیرفت. تمامی نمونه‌ها از حداقل سن 18 سال برخوردار بوده، ایرانی بودند. اطلاعات از طریق پرسشنامه تکرر مصرف مورد غذایی گردآوری و توسط آزمون تی مستقل، کای دو، من ویتنی و رگرسیون لوجستیک شرطی، تجزیه تحلیل شد.

یافته‌ها این پژوهش حاکی از آن است که بیشترین پروتئین مصرفی مربوط به گوشت قرمز و کمترین آن ماهی گزارش شد. همچنین در دو گروه بیشترین لبنیات مورد استفاده شیر و کمترین آن کره بود. رگرسیون لوجستیک شرطی مصرف سوسیس و کالباس، گوشت قرمز، شیر پرچرب، ماست پرچرب و کره را در ابتلا سرطان پستان مؤثر نشان داد.

نتایج این پژوهش نشان داد: مصرف ماهی و لبنیات کم چرب در زنان ایرانی احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد و مصرف لبنیات پرچرب و گوشت قرمز در افزایش آن مؤثر است. درخصوص نقش مصرف مرغ و ابتلا به سرطان پستان تحقیقات آتی پیشنهاد می‌شود.

شایان ذکر است مشروح این پژوهش در مجله دانشگاه علوم پزشکی زنجان منتشر شده است.

کنگر فرنگی نفخ پس از غذا را بهبود می‌بخشد


کنگر فرنگی
وی اضافه کرد: آرتی‌شوک (کنگر فرنگی) از قدیمی‌ترین گیاهانی است که در جهان کشت می‌شده و از گذشته مردم به خواص سودمند آن پی برده بودند. در قرن 16 این گیاه به علت تاثیر در کاهش کلسترول خون و افزایش جریان صفرا در اروپا مورد توجه پزشکان و سپس مردم قرار گرفت.

یک کارشناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: مصرف گیاه آرتی‌شوک می‌تواند با کاهش دردهای شکم، از بین بردن حالت تهوع، نفخ و کاهش شدت اسهال و یبوست موثر باشد.
به گزارش ایسنا، ناهید برخورداری اظهار داشت: آرتی شوک (کنگر فرنگی) گیاهی بزرگ و خار مانند به طول 1.5 تا دو متر و با برگ‌هایی به رنگ سبز تیره می‌باشد که اندازه آن گاهی تا 50 - 82 سانتیمتر می‌رسد.
وی با بیان اینکه استرس، نیکوتین و مصرف غذاهای مختلف از عواملی هستند که دستگاه گوارش را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهند تصریح کرد: کپسول آرتی شوک یوروویتال در از بین بردن اختلالات و ناراحتی‌های دستگاه گوارشی در انسان بسیار موثر می‌باشد.

تغذیه و سلامت کودکان

  سلامت کودکان برای آینده سلامت یک کشور بیشترین اهمیت را دارد؛ نه‌تنها به‌دلیل آنکه کودکان امروز رشد می‌یابند تا نسل آینده، والدین و کارکنان یک کشور باشند بلکه به‌دلیل آنکه پژوهش‌های جدید درخصوص سلامت کودک نشان می‌دهد که سلامت در سنین آغازین برای هر کودک پایه سلامت دوران بلوغ است بنابراین سرمایه‌گذاری در سلامت کودکان اثرات سودمندی به‌خصوص در سلامت یک کشور و نیز آینده کارکرد شهروندان دارد.
از آنجا که کودکان در مرحله رشد سریع هستند نیاز‌های تغذیه‌ای آنها نیز اهمیت خاصی دارد.مهم‌ترین این معیارها عبارتند از: رشد وضعیت ظاهری و فیزیکی کودک، قدرت یادگیری، تحرک و شادابی و مقاومت در برابر بیماری‌ها.چنانچه کودک لاغر و کم وزن باشد و وزن‌گیری منطبق با استاندارد نداشته باشد، باید به بررسی وضعیت تغذیه‌ای کودک پرداخت چرا که کمبودهای تغذیه‌ای به رشدکودک لطمه‌زده و رشد او را دچاراختلال خواهد کرد.
در بین مواد مغذی، پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و املاحی مانند کلسیم، فسفر، ید و روی بیشترین تأثیر را در رشد کودک دارند. همچنین برای تأمین انرژی کودکان می‌توان از مواد نشاسته‌ای و چربی‌ها توأمان استفاده کرد. گرچه مغزها از قبیل گردو، بادام و پسته نیز بسیار مناسب هستند.چنانچه به منابع غذایی این عوامل توجه کنیم، می‌بینیم دسترسی به آنها به‌طور کامل امکان‌پذیر و آسان است و با برنامه‌ریزی صحیح می‌توانیم در برنامه غذایی روزانه کودک از این مواد به مقدار کافی استفاده کنیم.
مواد پروتئینی
این مواد دارای دو منبع حیوانی و گیاهی هستند. منابع حیوانی پروتئین عبارتند از: گوشت گوساله، گوسفند و گوشت سفید(گوشت مرغ و ماهی) و همچنین جگر، دل، قلوه، شیر و لبنیات و تخم مرغ.

چه غذاهایی بخوریم تا خوش اخلاق شویم؟ ا


محققان معتقدند: آنچه که می‌خورید می‌تواند وضعیت ذهنی و خلق و خوی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
به گزارش ایسنا، آنچه می‌خورید فقط روی وزن شما موثر نیست بلکه طبق گفته‌ی کارشناسان می‌تواند رفتار و خلق و خوی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
طبق گفته آکادمی پزشکان خانواده آمریکا، این مواد مغذی می‌تواند به بالا بردن روحیه شما کمک کند:
- اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهی آزاد (سالمون)، بذر کتان، روغن بذر کتان، و گردو یافت می‌شود.
- تریپتوفان که در بوقلمون، سویا، گوشت قرمز و فرآورده‌های لبنی وجود دارد.
- منیزیم که در آووکادو، آجیل و سبزیجات برگدار سبز یافت می‌شود.
- اسید فولیک که در میوه‌ها و سبزیجات برگدار سبز موجود است.
- ویتامین B-12 که در فرآورده‌های لبنی، گوشت و ماهی وجود دارد.
آکادمی پزشکان خانواده آمریکا تاکید کرد: با این حال، تغییرات در رژیم غذایی نمی‌تواند در مورد افسردگی و سایر اشکال بیماری‌های جدی روانی جایگزین درمان‌های حرفه‌ای پزشکی شود.

گیاه‌خواران بیشتر عمر می‌کنند


متخصصان سلامت و تغذیه در دانشگاه لوما لیندا تاکید کردند که افراد گیاه‌خوار بیش از افرادی که گرایش به خوردن گوشت دارند، از سلامتی بهره‌مند هستند و در نتیجه عمرشان طولانی‌تر می‌شود.
به گزارش ایسنا، تجزیه و تحلیل‌های اخیر روی مجموعه‌ای از مطالعات انجام شده در دهه‌های 70 و 80 میلادی در دانشگاه لوما لیندای کالیفرنیا تایید می‌کند که گیاه‌خواران بیش از افراد گوشت خوار عمر می‌کنند.
به گزارش روزنامه هوفینگتون پست، این متخصصان تاکید کردند: نوع مواد غذایی که افراد گیاه‌خوار مصرف می‌کنند مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، مغزها و حبوبات خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها شامل سرطان، امراض قلبی و دیابت نوع دوم را کاهش می‌دهد و به کنترل شاخص توده بدنی کمک می‌کند، اندازه دور کمر را کاهش می‌دهد و در تقویت سلامت مغز نیز موثر است.

باورهای غلط در مورد تخم‌مرغ


تخم‌مرغ





تخم‌مرغ بدلیل دارا بودن 210 میلی‌گرم کلسترول در دهه‌های گذشته جایگاه مناسبی در سبد غذایی مردم نداشته است چون تصور می‌شد که با خوردن آن کلسترول خون افزایش یافته و در نتیجه بیماری‌های قلبی-عروقی و خطر حمله‌ی قلبی را افزایش می‌دهد.
این مقاله برگرفته از کتاب تخم‌مرغ ،معجزه‌ای در سفره توسط دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و با همکاری ستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ به چاپ رسیده و شما را با باورهای غلطی که در جامعه درباره مصرف تخم‌مرغ رواج پیدا کرده است آشنا میکند .
امروزه مطالعات متعددی توسط محققین در مراکز معتبر و در طول سالهای متمادی بر روی افراد زیادی در کشورهای مختلف صورت گرفته و ثابت کرده‌اند:
1.خوردن تخم‌مرغ حتی بیش از یک عدد در روز در بسیاری از مردم بدون ارتباط جنس،سن و نژاد آنها باعث افزایش کلسترول خون نشده و حتی برای قلب می‌تواند مناسب و مفید هم باشد.
2. تغذیه با تخم‌مرغ نه تنها نسبت LDL:HDL که مهمترین شاخص برای تعیین احتمال خطر بیماری‌های قلبی است را تغییر بسیار کمی می‌دهد و نه تنها بر روی احتمال بروز بیماری‌های قلبی-عروقی اثری ندارد بلکه باعث کاهش پاسخ‌های التهابی در بدن می‌گردد.

مصرف غذاهای دریایی را فراموش نکنید!

پزشکان و متخصصان تعذیه توصیه می‌کنند: برای افزایش رشد و سلامت جنین در دوران بارداری حتما از غذاهای دریایی استفاده کنید.
به گزارش ایسنا، بسیاری از متخصصان تغذیه خوردن ماهی و غذاهای دریایی را به عنوان بخشی از رژیم غذایی متعادل و سالم توصیه می‌کنند.
محققان از نظام بهداشتی دانشگاه میشیگان فهرستی از منافع بالقوه غذاهای دریایی را ارائه می‌دهند:
- منبع خوب پروتئین است که علاوه بر آن که دارای چربی‌های اشباع شده کم و سرشار از آهن است.
- منبع خوبی از گروه ویتامین‌های B نظیر ویتامین B-12 است.
- مصرف اغلب انواع غذاهای دریایی باعث رشد سالم جنین در دوران بارداری و رشد کودکان می‌شود.
- منبع بسیار خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 است.

پاییزی‌های لاغر‌کننده

  پاییز به همراه دلتنگی‌های عصر‌گاهی و رنگارنگی طبیعتش ، فصل سبزیجات و میوه‌های متنوع نیز هست؛ میوه‌هایی که مانند میوه‌های دیگر فصل‌های خدا خاصیت‌های منحصر به فرد خود را دارند.
در نسخه طبیعت امروز قصد داریم تا با پیشنهاد یک برنامه رژیمی با استفاده از انواع سبزیجات پاییزی به کسانی که برای لاغر‌شدن همیشه به دنبال پیشنهاد و سفارش هستند کمکی کرده باشیم. البته این نکته همیشگی برای طرفداران نسخه‌های طبیعت‌درمانگران باید مورد توجه باشد که برای لاغر‌شدن باید سبک زندگی خود را تغییر دهیم و نمی‌توانیم از طرفی برنامه‌های رژیم‌های غذایی را به‌کار ببندیم و از سویی دیگر تن به فعالیت و ورزش کردن ندهیم.
چغندر با اینکه از سبزیجاتی محسوب می‌شود که میزان قند بالایی دارد اما با 50کالری در هر فنجان، یک سبزی کم کالری و پرحجم محسوب می‌شود. اگر چغندر با سبزیجات دیگر مانند کاهو در سالاد‌های رژیمی صرف شود یک ماده غذایی لاغرکننده خوب است. کلم بروکلی پیشنهاد دیگر در این زمینه است. کلم بروکلی با فیبر زیاد و کالری کمی که دارد می‌تواند احساس سیری طولانی مدتی را ایجاد کند.
زغال اخته که به‌خاطر طعم خاصش یکی از میوه‌های محبوب خانم‌ها محسوب می‌شود نیز یک میوه کم‌کالری است که نصف فنجان آن تنها 25کالری دارد و در عین حال با مواد مغذی‌اش یک میوه خوب برای افراد جویای لاغری است. کرفس ، قارچ وکدو تنبل نیز مانند کلم بروکلی با کالری بسیار کم و در عین حال مواد غذایی سرشار ازجمله دیگر پیشنهاد‌های طبیعت درمانگران برای رژیم لاغری طبیعی است.
طبیعت درمانگران همچنین برای کسانی که به تناسب اندام خودشان اهمیت می‌دهند پیشنهاد می‌کنند کاهو را در برنامه غذایی پاییزه خویش از دست ندهند. کاهو یک سبزی کم کالری است و به‌خاطر داشتن فیبر زیاد احساس سیری طولانی‌مدتی ایجاد می‌کند.
غیر از کاهو بلال نیز با داشتن 83کالری در هر بلال متوسط و داشتن پتاسیم و تیامین و مقدار قابل توجهی فیبر و پروتئین می‌تواند جلوی اشتهای زیاد را بگیرد؛ کاری که فلفل و هویج فرنگی نیز می‌کنند.

منبع: همشهری آنلاین

نخوردن صبحانه، موجب افزایش تمایل به غذاهای چرب می شود

آزمایش هایی که در بریتانیا بر روی مغز انسان انجام گرفته نشان می دهد که نخوردن صبحانه سبب تمایل بیشتر به غذاهای پرچربی و پر کالری طی ساعات بعدی روز می شود. اسکن مغز ۲۱ نفر نشان داد که صبحانه نخوردن باعث صرف ناهار بیشتری می شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ،  به گفته دانشمندان این موضوع سبب افزایش وزن به دلیل تمایل بیشتر به غذاهایی پرکالری می شود. کارشناسان تغذیه معتقدند که صبحانه جلوی اشتهای زیادی را می گیرد.
اما دانشمندان همچنین می خواستند به این موضوع پی ببرند که در مغز انسان چه فعل و انفعالاتی باعث تمایل افراد به غذاهای مختلف می شود.
اسکن مغز
دانشمندان در کالج سلطنتی لندن، به هنگام اسکن یا ” ام آر آی ” به روی ۲۱ نفر با وزن معمولی، تصاویر غذاهای پرکالری را به این افراد نشان دادند.
یک روز به این افراد قبل از اسکن صبحانه داده نشد و روز دیگر آنها یک ساعت و نیم قبل از اسکن، یک صبحانه مفصل ۷۳۰ کالری خوردند.
نتیجه آزمایش نشان داد که نخوردن صبحانه در تمایل به غذاهای پرکالری تاثیر گذاشته بود.
نتیجه این آزمایش که در کنفرانس ۲۰۱۲ دانشمندان مغز و اعصاب مورد بحث قرارگرفت، نشان دهنده تغییراتی در مغز در واکنش به تصویر غذاهای پرکالری بود، اما در مقابل غذاهای کم کالری تغییری دیده نشد.
اسکن نشان داد که وقتی شکم خالی است قسمتی از مغز که مربوط به تمایل به غذاست و “کرتکس اربیتال فرونتال” نام دارد، بیشتر فعال می شود.

میوه‌ها و سبزی‌ها از افراد در برابر سرطان پروستات محافظت می‌کنند


خبرگزاری فارس: میوه‌ها و سبزی‌ها از افراد در برابر سرطان پروستات محافظت می‌کنند
 محققان آمریکایی در تحقیقات خود دریافتند که آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه‌ها، سبزی‌ها و چای چه بسا از افراد در برابر ابتلا به انواع کشنده سرطان پروستات محافظت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس به نقل از پایگاه خبری هلث دی نیوز آمریکا، این تحقیقات جدید حاکی است: بیماران مبتلا به سرطان که قبل از تشخیص بیماری به طور معمول مقدار زیادی ترکیبات آنتی اکسیدان فلاونوئید در غذاها و نوشیدنی‌های گیاهی می‌خوردند، چه بسا خطر ابتلای آنها به کشنده‌ترین نوع این بیماری کاهش یافت.
محققان مسئولان تحقیقات در دانشگاه آرنولد در عین حال گفتند که نتایج آنها همچنان محدود است و در نتیجه زود است که گفته شود رژیم غذایی متکی بر گیاهان از بدن در برابر سرطان پروستات محافظت می‌کند.
ترکیبات آنتی اکسیدان فلاونوئید از جمله در میوه‌ها، سبزی‌ها، چای، کاکائو یافت می‌شود.
محققان به طور تئوری گفتند که آنتی اکسیدان‌های یاد شده ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان از طریق مبارزه با عفونت و اکسیداسیون و مرگ سلولها و رشد سلولهای سرطانی کمک کند.
این تحقیقات جدید قدرت فلافونوید ها در جلوگیری از آغاز سرطان را ارزیابی نکرد اما از طریق زیر نظر گرفتن نزدیک به 1900 بیمار که ابتلای آنها به سرطان پروستات اخیرا تشخیص داده شده بود، دریافت کسانی که بیشترین مقدار فلاونوئید‌ها را در غذای خود داشتند، به میزان 25 درصد کمتر در معرض ابتلا به سریعترین و سخت‌ترین نوع بیماری در مقایسه با دیگران قرار داشتند.