ده عادتی که به کاهش وزن کمک می کند

ده عادتی که به کاهش وزن کمک می کند
خیلی از افراد چاق بدنبال راه حلی برای مشکل چندین ساله افزایش وزن خود می گردند. در این راه چه بسا راه حلهای معجزه آمیزی که با زندگی معمول در تضاد است را نیز امتحان می نمایند. اما واقعیت آنست که سنگ بزرگ علامت نزدن است، بلکه باید بدانیم ایجاد تغییرات کوچک می تواند منجر به ایجاد تفاوت های بزرگ شود . تمام بحث کنترل وزن، ایجاد تغییرات کوچکی است که بتوان برای همیشه با آنها زندگی کرد .
به محض این که این تعدیلات کوچک را در روش زندگی خود پیاده کنید، خواهید دید که چگونه می توانند مقادیر بزرگی از کالری را ذخیره کرده و باعث کاهش وزن شوید . در اینجا 10 عادتی را که می توانند رویای شما را در رسیدن به کاهش وزن را به واقعیت تبدیل کنند آورده ایم:
1. عادات غذایی خود را ارزیابی کنید. آیا شب ها دیرهنگام غذا می خورید، درهنگام آشپزی به غذا ناخنک می زنید، باقیمانده غذای کودکتان را شما تمام می کنید؟ نگاهی به اطراف بیاندازید، تشخیص رفتارهایی که می توانید تغییرشان دهید آسان خواهد بود ، تغییراتی که می توانند کالری بزرگی را ذخیره کنند .
2. اگر در رسیدن به برنامه شکست می خورید، برنامه ای برای زمان شکست بریزید. شما به یک استراتژی برای وعده ها و میان وعده های غذایی خود نیاز دارید . میان وعده های سالمی را برای زمان هایی از روز که می دانید گرسنه می شوید و ممکن است از برنامه غذایی خود منحرف شوید، در نظر بگیرید. خیلی از ما خستگی روزانه محل کار را در عصر با خوردن بی مورد جبران می نماییم. اگر هم یک روز به هر دلیلی از رژیم غذایی خود عدول نمودید و یا در مهمانی و یا یک سفر با خوردن بیش از حد افزایش وزن پیدا کردید برنامه ای برای بازگشت به تغذیه سالم برای خود طراحی نمایید.

توصیه هایی برای کاهش چربیهای خون

توصیه هایی برای کاهش چربیهای خون
افزایش چربی های خون یکی از مشکلات شایع ناشی از زندگی شهرنشینی است که نه تنها افراد میانسال و سالمندان از آن رنج می برند، بلکه کم نیستند جوانان و نوجوانانی که این بیماری را تجربه نموده اند. متاسفانه باید اذعان داشت در خیلی از موارد این بیماری بدون هیچ علائمی در فرد وجود دارد که می تواند عوارض قلبی و عروقی را در فرد مبتلا حتی بدون علائم زمینه ای ایجاد نماید. لذا  پیشگیری و کنترل این بیماری در مراحل اولیه  می تواند از عوارض جبران ناپذیر آن پیشگیری نماید. توصیه های ذیل در کنترل چربی های خون مفید می باشد:

تغییر شیوه زندگی 

تغییر سبک زندگی در بهبود سطح کلسترول خون نقش اساسی دارد . اگر دچار کلسترول خون بالا هستید به طور خلاصه وزن خود را کاهش دهید ، غذاهای سالم بخورید و فعالیت بدنی خود را افزایش دهید . اگر سیگاری هستید ،سیگار را ترک کنید . 

کاهش وزن

مطالعات متعدد تاکید دارند که اضافه وزن منجر به سطوح بالای کلسترول می شود . حتی کاهش 2.5 تا 5 کیلوگرم اضافه وزن می تواند کمک به کاهش سطوح کلسترول تام کند . با نگاهی صادقانه به عادات غذایی و برنامه غذایی روتین روزانه خود شروع کنید و عادات غلط غذایی را از برنامه روزانه خود حذف کنید . شما باید بدانید در این زمینه باید انگیزه خود را قوی نمایید و حس مبارزه طلبی خود را برای غلبه بر عادات غلط غذایی تقویت کنید. 

نکاتی درباره تغذیه بارداری

کتر حمیدرضا فرشچی
نکاتی درباره تغذیه بارداری 
یکی از مهم ترین وظایف خانم ها در طی دوران بارداری حفظ سلامتی خود و جنین شان، با داشتن تغذیه سالم در این دوران می باشد. انتخاب های صحیح در تغذیه بارداری به بهبود رشد و تکامل جنین کمک می کند.
بر خلاف تصور خیلی از افراد که فکر می کنند در دوران بارداری باید انرژی فراوانی دریافت کنند، دریافت کالری شما باید روزانه به طور متوسط 300 کالری بیش از آنچه که قبل از بارداری مصرف می کردید، باشد. هر چند که ممکن است در ماه های اول بارداری حالت تهوع و استفراغ برای شما مشکلاتی ایجاد کند، سعی کنید رژیم متعادلی داشته باشید و ویتامین های مورد نیاز دوران بارداری را دریافت نمایید.
توصیه ها:
* برای دریافت مواد مغذی مورد نیاز، انواع متنوعی از غذاها را بخورید. مصرف روزانه 6 تا 11 واحد نان و غلات، 2 تا 4 واحد میوه، 4 واحد یا بیشترسبزیجات، 4 واحد لبنیات و 3 واحد از منابع پروتئینی (گوشت قرمز، مرغ، ماهی، تخم مرغ یا مغز دانه ها) توصیه می گردد. میزان کمی از چربی ها و شیرینی ها را دریافت نمایید.
* غذاهای با فیبر بالا مانند برنج، ماکارونی، غلات و نان های سبوس دار و نیز میوه ها و سبزیجات را انتخاب نمایید.
* زمانی که باردار هستید، مطمئن شوید ویتامین ها و املاح کافی را از رژیم روزانه خود دریافت می کنید. به منظور اطمینان از دریافت ویتامین ها و املاح کافی، هر روز مکمل ویتامین های مورد نیاز دوران بارداری را دریافت نمایید.
* در دوران بارداری، روزانه 1000 تا 1300 میلی گرم کلسیم از رژیم خود دریافت نمایید. به این منظور روزانه حداقل 4 واحد لبنیات و غذاهای غنی از کلسیم بخورید.
بهترین منابع کلسیم لبنیات مثل شیر، ماست، پنیر، کشک و قره قوروت و نیز غذاهای دریایی است. سایر منابع کلسیم شامل : سبزیجات برگ سبز، کشمش،بادام، پسته، بادام زمینی و گردو است.

7 راه برای فعالیت بدنی در زمستان

7 راه برای فعالیت بدنی در زمستان
مخصوصاً وقتی که هوا خیلی سرد است، چه کسی دوست دارد لباس های سنگین بپوشد تا بتواند در هوای سرد بیرون ورزش کند یا بدود؟ یا چه کسی مایل است خطر لیز خوردن روی زمین یخ بسته را برای پیاده روی قبول کند؟
حتی شاید در هوای سرد با ماشین رفتن به یک  کلاس ورزش یا باشگاه نیز سخت به نظر برسد. این امر می تواند موفقیت افرادی که قصد کاهش وزن و یا حفظ تناسب اندام را دارند به مخاطره اندازد.
ولی شما نباید سردی هوا را بهانه ای برای کاهش فعالیت بدنی خود در فصل زمستان بدانید. شما می توانید با تدابیری هوشمندانه، فعالیت بدنی خود را در این فصل سرد حفظ نمایید.
 
برخی از راهکارهای هوشمندانه برای حفظ فعالیت بدنی در فصل سرما به شرح زیر می باشند:
 
1- طرز فکرتان را عوض کنید.
برای شما که زندگی هدفمندی را دنبال می کنید، زمستان فقط  به منزله ی یک فصل سرد نیست، بلکه زمانی است که می توانید بنشینید و اهداف خود را مرور کنید. سپس برای چند ماه بعدی خود برنامه ریزی کنید. با این شیوه، شما فصل زمستان را به چشم دیگری می بینید و در این فصل  پویاتر و فعال تر خواهید بود.

افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه با مصرف لبنیات پرچرب و گوشت قرمز


roban sorati.jpg
به گفته محققان، مصرف ماهی و لبنیات کم چرب در زنان ایرانی احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد و مصرف لبنیات پرچرب و گوشت قرمز در افزایش آن مؤثر است.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، سرطان پستان یکی از شایع‌ترین سرطان‌های زنان در جهان و نیز ایران شناخته شده که تحقیقات محدودی در ارتباط با شناخت عوامل مؤثر تغذیه‌ای در ایجاد آن در کشور انجام شده است. لذا تحقیقی با هدف تعیین ارتباط مصرف پروتئین‌های حیوانی و لبنیات با سرطان پستان توسط میترا ریحانی از گروه مامایی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان و همکارانش انجام شد.

مطالعه به روش شاهد - موردی بر روی 100 زن مبتلا به سرطان پستان و 100 زن غیر مبتلا که از لحاظ سن، شاخص توده‌ی بدنی، فعالیت بدنی، فعالیت فیزیکی و سن شروع قاعدگی با گروه مورد همسان شده بودند، صورت پذیرفت. تمامی نمونه‌ها از حداقل سن 18 سال برخوردار بوده، ایرانی بودند. اطلاعات از طریق پرسشنامه تکرر مصرف مورد غذایی گردآوری و توسط آزمون تی مستقل، کای دو، من ویتنی و رگرسیون لوجستیک شرطی، تجزیه تحلیل شد.

یافته‌ها این پژوهش حاکی از آن است که بیشترین پروتئین مصرفی مربوط به گوشت قرمز و کمترین آن ماهی گزارش شد. همچنین در دو گروه بیشترین لبنیات مورد استفاده شیر و کمترین آن کره بود. رگرسیون لوجستیک شرطی مصرف سوسیس و کالباس، گوشت قرمز، شیر پرچرب، ماست پرچرب و کره را در ابتلا سرطان پستان مؤثر نشان داد.

نتایج این پژوهش نشان داد: مصرف ماهی و لبنیات کم چرب در زنان ایرانی احتمال ابتلا به سرطان پستان را کاهش می‌دهد و مصرف لبنیات پرچرب و گوشت قرمز در افزایش آن مؤثر است. درخصوص نقش مصرف مرغ و ابتلا به سرطان پستان تحقیقات آتی پیشنهاد می‌شود.

شایان ذکر است مشروح این پژوهش در مجله دانشگاه علوم پزشکی زنجان منتشر شده است.

کنگر فرنگی نفخ پس از غذا را بهبود می‌بخشد


کنگر فرنگی
وی اضافه کرد: آرتی‌شوک (کنگر فرنگی) از قدیمی‌ترین گیاهانی است که در جهان کشت می‌شده و از گذشته مردم به خواص سودمند آن پی برده بودند. در قرن 16 این گیاه به علت تاثیر در کاهش کلسترول خون و افزایش جریان صفرا در اروپا مورد توجه پزشکان و سپس مردم قرار گرفت.

یک کارشناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: مصرف گیاه آرتی‌شوک می‌تواند با کاهش دردهای شکم، از بین بردن حالت تهوع، نفخ و کاهش شدت اسهال و یبوست موثر باشد.
به گزارش ایسنا، ناهید برخورداری اظهار داشت: آرتی شوک (کنگر فرنگی) گیاهی بزرگ و خار مانند به طول 1.5 تا دو متر و با برگ‌هایی به رنگ سبز تیره می‌باشد که اندازه آن گاهی تا 50 - 82 سانتیمتر می‌رسد.
وی با بیان اینکه استرس، نیکوتین و مصرف غذاهای مختلف از عواملی هستند که دستگاه گوارش را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهند تصریح کرد: کپسول آرتی شوک یوروویتال در از بین بردن اختلالات و ناراحتی‌های دستگاه گوارشی در انسان بسیار موثر می‌باشد.

تغذیه و سلامت کودکان

  سلامت کودکان برای آینده سلامت یک کشور بیشترین اهمیت را دارد؛ نه‌تنها به‌دلیل آنکه کودکان امروز رشد می‌یابند تا نسل آینده، والدین و کارکنان یک کشور باشند بلکه به‌دلیل آنکه پژوهش‌های جدید درخصوص سلامت کودک نشان می‌دهد که سلامت در سنین آغازین برای هر کودک پایه سلامت دوران بلوغ است بنابراین سرمایه‌گذاری در سلامت کودکان اثرات سودمندی به‌خصوص در سلامت یک کشور و نیز آینده کارکرد شهروندان دارد.
از آنجا که کودکان در مرحله رشد سریع هستند نیاز‌های تغذیه‌ای آنها نیز اهمیت خاصی دارد.مهم‌ترین این معیارها عبارتند از: رشد وضعیت ظاهری و فیزیکی کودک، قدرت یادگیری، تحرک و شادابی و مقاومت در برابر بیماری‌ها.چنانچه کودک لاغر و کم وزن باشد و وزن‌گیری منطبق با استاندارد نداشته باشد، باید به بررسی وضعیت تغذیه‌ای کودک پرداخت چرا که کمبودهای تغذیه‌ای به رشدکودک لطمه‌زده و رشد او را دچاراختلال خواهد کرد.
در بین مواد مغذی، پروتئین‌ها، ویتامین‌ها و املاحی مانند کلسیم، فسفر، ید و روی بیشترین تأثیر را در رشد کودک دارند. همچنین برای تأمین انرژی کودکان می‌توان از مواد نشاسته‌ای و چربی‌ها توأمان استفاده کرد. گرچه مغزها از قبیل گردو، بادام و پسته نیز بسیار مناسب هستند.چنانچه به منابع غذایی این عوامل توجه کنیم، می‌بینیم دسترسی به آنها به‌طور کامل امکان‌پذیر و آسان است و با برنامه‌ریزی صحیح می‌توانیم در برنامه غذایی روزانه کودک از این مواد به مقدار کافی استفاده کنیم.
مواد پروتئینی
این مواد دارای دو منبع حیوانی و گیاهی هستند. منابع حیوانی پروتئین عبارتند از: گوشت گوساله، گوسفند و گوشت سفید(گوشت مرغ و ماهی) و همچنین جگر، دل، قلوه، شیر و لبنیات و تخم مرغ.

چه غذاهایی بخوریم تا خوش اخلاق شویم؟ ا


محققان معتقدند: آنچه که می‌خورید می‌تواند وضعیت ذهنی و خلق و خوی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
به گزارش ایسنا، آنچه می‌خورید فقط روی وزن شما موثر نیست بلکه طبق گفته‌ی کارشناسان می‌تواند رفتار و خلق و خوی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
طبق گفته آکادمی پزشکان خانواده آمریکا، این مواد مغذی می‌تواند به بالا بردن روحیه شما کمک کند:
- اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهی آزاد (سالمون)، بذر کتان، روغن بذر کتان، و گردو یافت می‌شود.
- تریپتوفان که در بوقلمون، سویا، گوشت قرمز و فرآورده‌های لبنی وجود دارد.
- منیزیم که در آووکادو، آجیل و سبزیجات برگدار سبز یافت می‌شود.
- اسید فولیک که در میوه‌ها و سبزیجات برگدار سبز موجود است.
- ویتامین B-12 که در فرآورده‌های لبنی، گوشت و ماهی وجود دارد.
آکادمی پزشکان خانواده آمریکا تاکید کرد: با این حال، تغییرات در رژیم غذایی نمی‌تواند در مورد افسردگی و سایر اشکال بیماری‌های جدی روانی جایگزین درمان‌های حرفه‌ای پزشکی شود.

گیاه‌خواران بیشتر عمر می‌کنند


متخصصان سلامت و تغذیه در دانشگاه لوما لیندا تاکید کردند که افراد گیاه‌خوار بیش از افرادی که گرایش به خوردن گوشت دارند، از سلامتی بهره‌مند هستند و در نتیجه عمرشان طولانی‌تر می‌شود.
به گزارش ایسنا، تجزیه و تحلیل‌های اخیر روی مجموعه‌ای از مطالعات انجام شده در دهه‌های 70 و 80 میلادی در دانشگاه لوما لیندای کالیفرنیا تایید می‌کند که گیاه‌خواران بیش از افراد گوشت خوار عمر می‌کنند.
به گزارش روزنامه هوفینگتون پست، این متخصصان تاکید کردند: نوع مواد غذایی که افراد گیاه‌خوار مصرف می‌کنند مانند میوه‌ها، سبزی‌ها، مغزها و حبوبات خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها شامل سرطان، امراض قلبی و دیابت نوع دوم را کاهش می‌دهد و به کنترل شاخص توده بدنی کمک می‌کند، اندازه دور کمر را کاهش می‌دهد و در تقویت سلامت مغز نیز موثر است.

باورهای غلط در مورد تخم‌مرغ


تخم‌مرغ





تخم‌مرغ بدلیل دارا بودن 210 میلی‌گرم کلسترول در دهه‌های گذشته جایگاه مناسبی در سبد غذایی مردم نداشته است چون تصور می‌شد که با خوردن آن کلسترول خون افزایش یافته و در نتیجه بیماری‌های قلبی-عروقی و خطر حمله‌ی قلبی را افزایش می‌دهد.
این مقاله برگرفته از کتاب تخم‌مرغ ،معجزه‌ای در سفره توسط دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و با همکاری ستاد کشوری ترویج مصرف تخم‌مرغ به چاپ رسیده و شما را با باورهای غلطی که در جامعه درباره مصرف تخم‌مرغ رواج پیدا کرده است آشنا میکند .
امروزه مطالعات متعددی توسط محققین در مراکز معتبر و در طول سالهای متمادی بر روی افراد زیادی در کشورهای مختلف صورت گرفته و ثابت کرده‌اند:
1.خوردن تخم‌مرغ حتی بیش از یک عدد در روز در بسیاری از مردم بدون ارتباط جنس،سن و نژاد آنها باعث افزایش کلسترول خون نشده و حتی برای قلب می‌تواند مناسب و مفید هم باشد.
2. تغذیه با تخم‌مرغ نه تنها نسبت LDL:HDL که مهمترین شاخص برای تعیین احتمال خطر بیماری‌های قلبی است را تغییر بسیار کمی می‌دهد و نه تنها بر روی احتمال بروز بیماری‌های قلبی-عروقی اثری ندارد بلکه باعث کاهش پاسخ‌های التهابی در بدن می‌گردد.