به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، محققان آمریکایی با بررسی 58354 نفر از زنان 39 تا 66 ساله شرکتکننده در مطالعه سلامت پرستاران بیش از یک دوره 22 ساله که سابقه بمیاری هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه را نداشتند و ارزیابی کلسیم دریافتی آنها توسط منابع غذایی و مکملها در هر چهار سال با استفاده از یک پرسشنامه بسامد غذایی دریافتند که مصرف بالای کلسیم در رژیم غذایی زنان پس از تعدیل عوامل متعدد از جمله سن، شاخص توده بدن و غیره با کاهش 44 درصدی بروز این بیماری در آنها همراه بوده است.
محققان با بررسی افراد مبتلا و غیرمبتلا در طول این چند سال پیگیری همچنین افزودند: زنانی که روزانه بهطور متوسط 500 میلیگرم از مکملهای کلسیمی استفاده میکردند تا 59 درصد کمتر از زنانی که هیچ مکمل کلسیمی را دریافت نمیکردند در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار گرفتند.
نتایج این مطالعه افزود: مزایای دریافت روزانه مکملهای کلسیم در روزهای نسبتا کم در طول سالهای متمادی به احتمال زیاد نسبت به خطرات آن بیشتر بوده و حتی یک افزایش متوسط در غلظت کلسیم میتواند در کاهش بروز تومور پاراتیروئید مؤثر باشد.