آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
هورمون درماني
جام جم آنلاين: هورمون مادهاي است كه از غدد درونريز ترشح ميشود و همه عملكردهاي جسماني و رواني ما را تحت تاثير قرار ميدهد.
بيماريهاي متعددي وجود
دارد كه موجب كمبود يا حتي فقدان هورمونها ميشود. ديابت، كمكاري
تيروئيد، كمكاري غدد جنسي، كوتاهي قد و چاقي از بيماريهاي كمبود يا
كماثر شدن هورمونها هستند.
علم پزشكي از سالها قبل
توانسته است با استخراج برخي هورمونها از حيوانات، آنها را جايگزين كمبود
هورمونهاي بيماران كند؛ مثلا انسولين يا تيروكسين و نيز هورمون رشد
سالها از خوك يا اسب تهيه ميشدند.
در سالهاي اخير، توليد
انواعي از هورمونها در آزمايشگاهها و با استفاده از علم ژنتيك آغاز شده
است. در اين روش ژنهاي خاصي به باكتريها تزريق ميشود و آنان را وادار به
توليد مداوم هورمون مورد نظر ميكند. به اين ترتيب توليد، بسيار انبوه و
در مقادير بيشتري انجام ميشود.
درمان با هورمونها در
مواردي كه بيمار آنها را كم دارد، مفيد و گاهي حياتي و نجاتبخش است. البته
پزشكان گاهي از هورمونها در مواردي كه بيمار دچار كمبود آنها نيست هم
استفاده ميكنند و اين بدون شك ضررها و مشكلاتي جبرانناپذير ايجاد ميكند.
ويتامين D به كمك مبتلايان به سل ميآيد
جام جم آنلاين: دههها
قبل و پيش از آنكه آنتيبيوتيكها مانند امروز در دسترس مردم باشند نور
آفتاب براي درمان سل مورد استفاده قرار ميگرفت و بيماران اغلب به
درمانگاههاي سوئيس فرستاده ميشدند تا در آنجا غرق در اشعههاي شفابخش
خورشيد شوند.
اكنون دانشمندان براي
اولين بار نشان دادهاند چرا و چگونه ميتوان با آفتاب درماني واقعا
تغييراتي در بهبود افراد مبتلا به سل بهوجود آورد.
طي مطالعاتي كه به رهبري
محققان دانشگاه كوئين ماري لندن و با همكاري موسسه ملي شوراي تحقيقات
سلامت انجام گرفته بهنظر ميرسد علاوه بر درمانهاي آنتيبيوتيكي، تجويز
مقدار بالاي ويتامين D به بيماران مبتلا به سل كمك ميكند تا با سرعت بيشتري بهبود خود را باز يابند.
نتايج اين تحقيق كه در نشريه اينترنتي دستاوردهاي آكادمي ملي علوم به چاپ رسيده اولين تحقيق در مورد اثر ويتامين D روي واكنش ايمني بدن بيماراني است كه تحت درمان بيماريهاي عفوني قرار دارند.
اين يافتهها نشان ميدهد ميزان بالاي ويتامين D واكنش التهابي بدن به عفونت را تعديل كرده و باعث ميشود بيمار ضمن اينكه كمتر آسيب ميبيند سرعت بهبود ريههايش بيشتر شود.
محققان معتقدند مصرف ويتامين D با دز بالا، علاوه بر بهبود سريعتر بيماران مبتلا به سل ممكن است به بهبود سريعتر ساير بيماريها مانند ذاتالريه هم كمك كند.
نوشيدن شير در فصل سرما
جام جم آنلاين: معمولا
براي مصرف روزانه چه نوع شيري انتخاب ميكنيد: پاستوريزه، استريليزه،
كمچرب، پرچرب، غنيشده، طعمدار، شير لاكتوز يا شيرهاي لذيذ محلي؟ اما
شايد اينجا اين سوال مطرح شود كه چه تفاوتي ميان اين شيرها وجود دارد؟
كداميك حاوي كلسيم و ريزمغذيهاي بيشتري است؟ آيا ميتوان شير را جايگزين
آبآشاميدني كرد؟ اصلا چه شيري براي مصرف روزانه مناسب است؟
سن ابتلا به انواع
بيماريها كاهش يافته و علت اصلي آن هم مصرف پايين شير و فرآوردههاي آن
است. طبق تحقيقات انجام شده سرانه مصرف محصولات لبني در ايران تقريبا
يكچهارم سرانه مصرف آن در اروپاست. به همين دليل است كه اغلب كودكان
امروزي توان مقاومتي پاييني در برابر عوامل بيماريزا دارند اما بايد بدانيد و آگاه باشيد كه مصرف شير و فرآوردههاي آن، نياز روزانه بدن ماست.
به گفته متخصصان علوم
غذايي، كودكان زير هفت سال به 1.5 ليوان، نوجوانان بين هفت تا 12سال و
افراد بالغ به دو ليوان، پسرها در سن بلوغ به سه ليوان، دخترها در همين سن
به 2.5 ليوان و خانمهاي شيرده و باردار به 3.5 ليوان شير در روز نياز
دارند.
مصرف چربیها را فراموش نکنید!
برخی چربیها در مقادیر کم برای بدن شما مفید هستند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ در حالی که شما سعی دارید چربیهای مصرفی در رژیم غذایی خود را محدود کنید اما باید توجه داشته باشید که چربیها در مقادیر کم برای بدن شما مفید هستند.
محققان از نظام بهداشتی دانشگاه میشیگان برخی مزایای چربیها را برشمردند:
- چربیهای اشباع شده در مقادیر محدود، منابع خوبی از آنتی اکسیدانها، از قبیل سلنیوم و ویتامین E هستند.
- چربیهای سالم در مقادیر محدود، توانایی بدن برای جذب مواد مغذی ضروری از طریق دیگر غذاها را افزایش میدهند.
- چربی های سالم در مقادیر محدود می تواند به پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی، دیابت، چاقی، سرطان، بیماریهای التهابی و درد عضلانی کمک کند.
- تحقیقات نشان میدهد که چربیهای سالم میتواند به بدن کمک کند تا لخته شدن خون، التهاب، کلسترول و فشار خون را بهبود بخشد.
- اسیدهای چرب امگا 3 برای رشد سالم و توسعه مغز و کنترل التهاب ضروری است و به درمان و پیشگیری از تعدادی از بیماریها کمک میکند.
عادات غذایی کمخونی آور
کمخونی فقر آهن از شایعترین کمخونیهاست. بر اساس جدیدترین بررسیها،
مشخص شده است 20 درصد خانمها، 50 درصد خانمهای باردار و 3 درصد آقایان به
اندازه کافی آهن دریافت نمیکنند و همین امر باعث میشود کمخونی ناشی از
کمبود این ماده معدنی در آنها بروز کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ البته بودن در سنین رشد، ابتلا به
بیماریهایی مانند کرون و سلیاک و خونریزیهای مکرر از عواملی هستند که
زمینه بروز این مشکل را فراهم میکنند اما عادتهای غلط غذایی نیز شرایط را
برای ابتلا به این بیماری فراهم میکنند و این درست همان چیزی است که در
این مطلب میخواهیم به آن بپردازیم.
1. نوشیدن چای و قهوه: مطالعهها نشان دادهاند نوشیدنیهایی مانند چای و
قهوه ترکیبهای فنولیک دارند که مانع جذب آهن در دستگاه گوارش میشوند. به
علاوه، در چای ترکیب دیگری به نام تانن وجود دارد که جذب این ماده معدنی را
به میزان قابلملاحظهای کاهش میدهد. به این دلیل توصیه میشود بلافاصله
بعد از خوردن مواد غذایی حاوی آهن یا وعده غذایی اصلی، این نوشیدنیها را
میل نکنید.
2.زیادهروی در مصرف لبنیات: حتماً با خواندن این عنوان تعجب خواهید کرد
اما واقعیت آن است که کلسیم موجود در مواد غذایی مانند شیر، ماست، دوغ و
پنیر وقتی با منابع غذایی حاوی آهن همراه شوند، هنگام جذب با آهن موجود
رقابت میکنند و جذب این ماده معدنی را به حداقل ممکن میرسانند، بنابراین
بهتر است مواد غذاییای مانند ماست و دوغ را که اغلب در کنار غذا سرو
میشوند، با غذاهای گوشتیای نظیر کباب که منبع عالی آهن هستند، میل نکنید.
البته این توصیه به کسانی است که بیشتر در معرض کمخونی ناشی از فقر آهن
هستند؛ مانند کودکان و نوجوانان، زنان باردار و...
كلنجار كودك بیمار با غذا
بسیاری از
مادران نمیدانند كه هنگام سرماخوردگی، سرفه، اسهال و استفراغ فرزندشان
باید چه خوراكیهایی را در برنامه غذایی او بگنجانند یا از دادن كدام دسته
از نوشیدنیها یا مواد غذایی كه ممكن است به كاهش تاثیرات داروهای مصرفی
بر كودك منجر شود، خودداری كنند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ از سوی دیگر الگوی تغذیهای كودكان هنگام بروز بیماریهای معمول و شایع یا عوارضی كه هر كودكی ممكن است به آن دچار شود با باورهای غلط بسیاری آمیخته است كه اصلاح آنها میتواند به تامین سلامت كودكان بسیار كمك كند.
دكتر فریبا شیروانی، متخصص اطفال و فوقتخصص بیماریهای عفونی كودكان در گفتوگو با جامجم افزود: در طول سرماخوردگی میتوان از ویتامینها، بخصوص ویتامین C و روی یا زینك سولفات به عنوان مكمل استفاده كرد. مصرف روی در زمان سرماخوردگی باعث افزایش قوای سیستم ایمنی در مقابله با عوامل بیماریزا میشود و در صورتیكه كودك مبتلا به عفونت ریه شده باشد در رژیم درمانی او استفاده میشود.
سرماخوردگی و كودك بیاشتها
متخصصان اطفال تاكید میكنند از آنجا كه سرماخوردگی یك بیماری ویروسی دستگاه تنفسی است كه میتواند به عوارض مختلفی مثل عفونت ثانویه باكتریال در دستگاه تنفسی كودك منجر شود، مراقبتهای تغدیهای طی دوره سرماخوردگی و پرهیز از مصرف برخی مواد غذایی در تسریع دوره درمان كودك بسیار اهمیت دارد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ از سوی دیگر الگوی تغذیهای كودكان هنگام بروز بیماریهای معمول و شایع یا عوارضی كه هر كودكی ممكن است به آن دچار شود با باورهای غلط بسیاری آمیخته است كه اصلاح آنها میتواند به تامین سلامت كودكان بسیار كمك كند.
دكتر فریبا شیروانی، متخصص اطفال و فوقتخصص بیماریهای عفونی كودكان در گفتوگو با جامجم افزود: در طول سرماخوردگی میتوان از ویتامینها، بخصوص ویتامین C و روی یا زینك سولفات به عنوان مكمل استفاده كرد. مصرف روی در زمان سرماخوردگی باعث افزایش قوای سیستم ایمنی در مقابله با عوامل بیماریزا میشود و در صورتیكه كودك مبتلا به عفونت ریه شده باشد در رژیم درمانی او استفاده میشود.
سرماخوردگی و كودك بیاشتها
متخصصان اطفال تاكید میكنند از آنجا كه سرماخوردگی یك بیماری ویروسی دستگاه تنفسی است كه میتواند به عوارض مختلفی مثل عفونت ثانویه باكتریال در دستگاه تنفسی كودك منجر شود، مراقبتهای تغدیهای طی دوره سرماخوردگی و پرهیز از مصرف برخی مواد غذایی در تسریع دوره درمان كودك بسیار اهمیت دارد.
کدو حلوایی، لاغر کننده زمستانی
کدو حلوایی طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد اما بسیار کم کالری است به
طوری که در هر 100 گرم از این گیاه تنها 20 کالری وجود دارد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ کدو حلوایی به دلیل وجود فیبر و مانیتول (نوعی قند ملین)، تحریک کننده روده است.به گفته محققان، کدو حلوایی بعد از هویج و اسفناج، سومین منبع سرشار از ویتامین A است که باعث حفظ سلامت و درخشندگی پوست میشود.کدو حلوایی منبعی غنی از پتاسیم است و از جذب قند و چربی کلسترول در خون جلوگیری میکند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ کدو حلوایی به دلیل وجود فیبر و مانیتول (نوعی قند ملین)، تحریک کننده روده است.به گفته محققان، کدو حلوایی بعد از هویج و اسفناج، سومین منبع سرشار از ویتامین A است که باعث حفظ سلامت و درخشندگی پوست میشود.کدو حلوایی منبعی غنی از پتاسیم است و از جذب قند و چربی کلسترول در خون جلوگیری میکند.
کاهش مصرف نمک، خطر ابتلا به سرطان معده را کم میکند
صندوق جهانی
تحقیقات سرطان در انگلیس در تحقیقات خود دریافت که کاهش مصرف نمک خطر ابتلا
به سرطان معده را کم میکند.این تحقیقات خواستار مصرف کمتر نمک و درج روشن
تر ترکیبات تشکیل دهنده مواد غذایی روی بسته بندیهای آن شده است.صندوق
جهانی تحقیقات سرطان در انگلیس گفت: یک نفر از مجموع هر 7 نفر
میتواند در صورت پیروی از توصیه های سلامتی روزانه، خطر ابتلا به بیماری
سرطان معده را از خود دور کند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از فارس ؛ توصیه شده است که مصرف روزانه نمک درحدود ۶ گرم یعنی
معادل یک قاشق کوچک باشد اما صندوق یاد شده گفته است: افراد اکثراً به طور
متوسط روزانه 8.6 گرم متوسط نمک مصرف میکنند.
روشن شده است که مصرف زیاد نمک برای فشار خون زیانبار است و ممکن است به
ابتلا به بیماری های قلبی و سکته مغزی و همچنین سرطان منجر شود.
کیت مندوزا، رئیس بخش اطلاعات بهداشتی صندوق جهانی تحقیقات سرطان در
انگلیس گفت: درمان موفقیت آمیز بیماری سرطان معده بسیار دشوار است زیرا در
اکثر موارد بعد از پیشرفت بیماری تشخیص داده میشود.
وی افزود: این امر به اهمیت انتخاب شیوه زندگی برای جلوگیری از ابتلا به
بیماری سرطان معده اشاره دارد که در این ارتباط میتوان به لزوم کاهش مصرف
نمک در غذا و افزایش مصرف میوه و سبزیها تاکید کرد.
رژیم زمستانی
درحالی که فصل سرما نزدیک می شود و همه برای رسیدن آن آماده می شوند، یک تغذیه شناس با ارائه طرحی از رژیم غذایی زمستانی خود اظهار داشته که مصرف کردن ریزمغذیها می تواند سیستم ایمنی بدن را ارتقا داده و به ما کمک کند زمستان را بدون سرماخوردگی سپری کنیم.
به گزارش خبرگزاری مهر، فرارسیدن فصل سرما و پوشیدن لباسهای گرم علاوه بر بسیاری از موارد یک معنای اضافی هم دارد و آن سرما خوردگی است. در بسیاری از فروشگاه ها کرمهای ضد آفتاب جای خود را به آب نباتهای سرما خوردگی، دستمال کاغذی و ویتامین C می دهند.
همواره توصیه شده است که یک رژیم سالم می تواند به سیستم ایمنی بدن ما کمک کند و آن را ارتقا دهد، اما با توجه به این که موضوعات بسیاری در رابطه با این رژیم غذایی مورد بحث و نقد است، اطلاع از این که از کجا آغاز کنیم کار دشواری است.
براساس اظهارات دکتر جوئل فوهرمان
کلید داشتن یک سیستم ایمنی قوی در ریز مغذی ها است که به وفور در برخی
سبزیجات و میوه ها وجود دارند
پزشک بازنشسته و تغذیه شناس دکتر جوئل فوهرمان اعتقاد دارد که وی به یک
رژیم دو هفته ای قطعی برای افزایش سیستم ایمنی بدن رسیده که می تواند از
دفاع طبیعی بدن حمایت کند.وی اظهار می دارد که این رژیم علاه بر اینکه موجب می شود احساس خوبی داشته باشید به سادگی می توانید آن را در زندگی روزمره خود قرار دهید.
اشتراک در:
پستها (Atom)