خوردن اسفناج واقعاً عضلات را قوی می کند

گروهی از دانشمندان سوئدی در تحقیقات خود نشان دادند که خوردن اسفناج می تواند موجب تقویت عضلات شود.
به گزارش خبرگزاری مهر، با کارتون ملوان زبل آشنا هستید. در این کارتون شخصیت ملوان زبل پس از خوردن یک کنسرو اسفناج قدرت خارق العاده ای در بازوهای خود احساس می کرد و می توانست کارهای عجیبی انجام دهد.

اکنون محققان موسسه کارولینسکا در استکهلم سوئد نشان دادند که اسفناج یک ماده خوراکی غنی از نیترات است و حتی مصرف کم آن به مدت سه روز مداوم می تواند میزان اثربخشی میتوکندریها را بهبود ببخشد. میتوکندریها نیروگاههای انرژی حاضر در سلولهای ماهیچه ای و بافتها هستند.
این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: “میزان نیترات لازم برای قوی کردن ماهیچه ها در دو یا سه چغندر قرمز و یا یک بشقاب اسفناج پیدا می شود.”
این ماده نه تنها برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی و دیابت مفید است بلکه همچنین می تواند عضلاتی مثل عضلات ملوان زبل درست کند.
براساس گزارش ساینس سنتریک، این دانشمندان به منظور دستیابی به این نتایج گروهی از داوطلبان زن و مرد را به دو گروه تقسیم کردند.
برای گروه اول به مدت سه روز یک رژیم غذایی با میزان کم نیترات غیرآلی (۳۰۰ گرم اسفناج) همراه با فعالیتهای فیزیکی تجویز شد و سایر داوطلبان در گروه کنترل قرار گرفتند.
در افراد آزمایش شونده مشاهده شد که میتوکندریها در زمان انجام تمرینات ورزشی اکسیژن کمتر مصرف کرده و در عوض در ماهیچه ها مواد پر انرژی تولید می کردند.
این تحقیقات نشان می دهد که نیترات خوراکی با کمک باکتریهای مفیدی که در دهان وجود دارد تولید اکسید نیتریک می کند.

مصرف قند در میانسالان با مشکلات حافظه در ارتباط است


 تحقیقات بر روی 940 سالمند نشان داد:
پژوهش‌های جدید نشان می‌دهد سالمندانی که کربوهیدرات قند مصرف می‌کنند با مشکلات حافظه و فکر کردن روبرو هستند.

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه خراسان، بر اساس مطالعات جدید، سالمندانی که مقدار زیادی کربوهیدرات و قند مصرف می‌کنند بیشتر در معرض خطر اختلالات مغزی هستند.

این اختلالات شامل مشکلات حافظه، زبان، تفکر و قضاوت است که می‌تواند نشانه اولیه بیماری آلزایمر باشد.

محققان کلینیک مایو در روچستر اظهار کردند: این مطالعه بر روی 940نفر از افراد 70 تا 89 ساله انجام شد و بررسی‌ها در مورد اختلال و عادات غذا خوردن بود.

تحقیقات نشان داد در کسانی که مصرف کربوهیدرات بالا بود 1.9 برابر بیشتر احتمال ابتلا به اختلال خفیف شناختی نسبت به کسانی که مصرف کربوهیدرات در آنها کم بود وجود داشت.

همچنین در افرادی که مصرف شکر بالا بود 1.5 برابر بیشتر احتمال ابتلا به اختلال خفیف شناختی نسبت به کسانی که کمترمصرف می کردند وجود داشت.

مصرف کربوهیدرات بالا می‌تواند برای سلامتی افراد مضر باشد زیرا کربوهیدرات بر قند خون و سوخت و ساز بدن تاثیر می‌گذارد.

محققان اظهار کردند: رژیم غذایی باید متعادل باشد.

بروز بیماری هورمونی در زنان به دلیل رژیم غذایی فاقد کلسیم


120-89.jpg استفاده از رژیم‌های غذایی کم کلسیم با توسعه خطر ابتلا به یک بیماری هورمونی شایع در زنان به نام هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه همراه است.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، محققان آمریکایی با بررسی 58354 نفر از زنان 39 تا 66 ساله شرکت‌کننده در مطالعه سلامت پرستاران بیش از یک دوره 22 ساله که سابقه بمیاری هیپرپاراتیروئیدیسم اولیه را نداشتند و ارزیابی کلسیم دریافتی آنها توسط منابع غذایی و مکمل‌ها در هر چهار سال با استفاده از یک پرسشنامه بسامد غذایی دریافتند که مصرف بالای کلسیم در رژیم غذایی زنان پس از تعدیل عوامل متعدد از جمله سن، شاخص توده بدن و غیره با کاهش 44 درصدی بروز این بیماری در آنها همراه بوده است.

محققان با بررسی افراد مبتلا و غیرمبتلا در طول این چند سال پیگیری همچنین افزودند: زنانی که روزانه به‌طور متوسط 500 میلی‌گرم از مکمل‌های کلسیمی استفاده می‌کردند تا 59 درصد کمتر از زنانی که هیچ مکمل کلسیمی را دریافت نمی‌کردند در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار گرفتند.

نتایج این مطالعه افزود: مزایای دریافت روزانه مکمل‌های کلسیم در روزهای نسبتا کم در طول سال‌های متمادی به احتمال زیاد نسبت به خطرات آن بیشتر بوده و حتی یک افزایش متوسط در غلظت کلسیم می‌تواند در کاهش بروز تومور پاراتیروئید مؤثر باشد.

توصیه‌های تغذیه‌ای برای مقابله با درد


  متخصصان تغذیه و سلامت معتقدند که برخی از مواد غذایی به کاهش دردهای مزمن کمک می‌کنند. 
 
هر چند ورزش و تمرینات مدیتیشن (مراقبه) بهترین شیوه‌ها برای مقابله با درد هستند اما این متخصصان تاکید دارند که با چند تغییر ساده در رژیم غذایی نیز می‌توان به شیوه‌ای موثر درد را کنترل کرد.
به گزارش تورنتونیوز، با توجه به اظهارات فوق چند نمونه از توصیه‌های تغذیه‌ای موثر برای مقابله با درد عبارتند از:
- از ادویه‌های مناسب به مقدار کافی استفاده کنید. بررسی نشان داده است که زردچوبه و زنجبیل هر دو از چاشنی‌های بسیار مفیدی هستند که خاصیت تسکین‌ دهنده درد مانند داروهای آسپیرین و ایبوبروفن را دارند. به این ترتیب افزودن‌ اندکی زنجبیل به چای یا قهوه‌ای که روزانه مصرف می‌کنید در تسکین درد موثر است.
- از فرآورده‌های لبنی استفاده کنید. محصولات لبنی سرشار از کلسیم و ویتامین D هستند که این دو ماده نیز به نوبه خود نقش موثری در کنترل درد دارند.
- غلات را همراه با سبوس آنها مصرف کنید. غلات سبوس‌دار غنی از منیزیم هستند. این ماده معدنی برای مقابله با دردهای عضلانی بسیار مفید است و به کاهش دردهای مزمن کمک می‌کند.
- مفاصل خود را چرب کنید. روغن زیتون غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی موسوم به پلی فنول‌ها است که مکانیسم مقابله با درد را در بدن فعال می‌کند و از این رو توصیه می‌شود که مفاصل خود را با این روغن چرب نگه دارید.
- سبزیجات سبز رنگ را فراموش نکنید. مصرف این سبزی‌ها مانند اسفناج و کاهو و کرفس که سرشار از ویتامین K هستند، تسکین‌دهنده درد است.

 تغذیه > توصیه‌ها و آداب- همشهری آنلاین:

3 خوراکی خوشمزه علیه پوکی استخوان

پوکی استخوان بیماری است که بیش‌تر افراد در دوران پیری به آن دچار می‌شوند و می‌تواند مشکلات زیادی را برای فرد ایجاد کند.
پوکی استخوان به جهت کاهش جذب کلسیم توسط بدن صورت می‌گیرد. با انجام ورزش‌های روزانه، نکشیدن سیگار، تغذیه مناسب و نخوردن مشروبات الکلی می‌توان از بروز بیماری پوکی استخوان پیشگیری کرد و برای پیشگیری از این بیماری 4 ساعت پیاده‌روی در هفته با مصرف بهترین داروها برابری می‌کند.
صرف میوه، سبزی و غلات خطر بروز پوسیدگی و شکستگی استخوان را در افراد مسن کاهش می‌دهد. نتایج پژوهش‌های محققان دانشگاه تافتز در بوستون امریکا حاکی است مردان مسنی که بیشترین مقدار میوه، سبزی و غلات را مصرف می‌کنند، کمتر از مردان مسن دیگر در معرض پوکی استخوان قرار دارند.
نتایج پژوهش‌ها همچنین نشان می‌دهد زنان مسنی که بیشترین مقدار مصرف شیرینی را دارند، از کمترین میزان دانسیته استخوانی برخوردارند و بیشتر از زنان دیگر در معرض پوکی و شکستگی استخوان قرار دارند. به گفته محققان، با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه مصرف میوه، سبزی و غلات احتمالاً با افزایش تجمع مواد معدنی در استخوان از پوکی استخوان و بروز شکستگی‌های آن پیشگیری می‌کند.

مصرف غذای بدون ارزش به جنین آسیب می‌زند

خبرگزاری فارس: مصرف غذای بدون ارزش به جنین آسیب می‌زند
هشدار محققان پزشکی

خبرگزاری فارس: محققان اسپانیایی هشدار دادند که مصرف خوراکی های بدون ارزش غذایی،معادل سیگار کشیدن در دوره بارداری به جنین آسیب می‌رساند.
به گزارش خبرنگار اجتماعی فارس، به نقل از روزنامه The Sun این تحقیقات حاکی است: استفاده زنان باردار از خوراکی های بدون ارزش غذایی به جنین آنها آسیب می‌رساند که این آسیب معادل آسیبی است که سیگار کشیدن در دوره بارداری به همراه دارد.
محققان اسپانیایی، مواد غذایی مورد استفاده هزار و 100 زن را مورد بررسی قرار دادند که سیب زمینی سرخ شده یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده آن بود.
این محققان دریافتند که ماده شیمیایی آکریل آمید موجود در مواد غذایی سرخ شده و غیرمغذی حجم مغز جنین و رشد آن در رحم مادر را محدود می‌کند.
آکریل آمید یک ماده شیمیایی سرطان زا است که از واکنش بین اجزای طبیعی در مواد غذایی در حال پخت به وجود می‌آید.
محققان دریافتند: زنانی که روزانه از غذاهای بدون ارزش غذایی مصرف می‌کردند؛ نوزادانی با وزن کمتر نسبت به دیگران به دنیا آوردند و اندازه دور سر این نوزادان نیز کوچک تر بود.
جان رایت یکی از تهیه کنندگان این تحقیقات گفت: تاثیر ماده آکریل آمید بر وزن نوزاد به هنگام تولد تقریباً شبیه تاثیر منفی سیگار کشیدن در دوره بارداری است.

راهکارهای تغذیه ای برای درمان نشانگان (سندرم) خستگی مزمن (CFS)

CFS
سندرم خستگی مزمن بعد از کار زیاد، مشغله های فکری یا بی خوابی رخ نمی دهد بلکه این نوع خستگی، شدید، مستمر و فرسایشی است، به گونه ای که با استراحت بهبود نیافته و موجب کاهش فعالیت های جسمی، ذهنی و اجتماعی فرد می گردد و در نهایت به افسردگی و انزوا می انجامد.
 
یکی از معیارهای اصلی در تشخیص این اختلال تداوم در بروز دوره های خستگی است و شدت آنها به حدی است که متوسط فعالیت روزانه را در حدود 50 درصد و به مدت حداقل 6 ماه کاهش می دهند. مطالعات نشان می دهند که شیوع این سندرم در زنان 2 برابر مردان است و معمولا در سنین 25 تا 45 سالگی بروز می کند. سایر علایم ونشانه های این سندرم عبارتند از: عدم تمرکز، فقدان حافظه، افسردگی، عصبانیت، ترس، زود رنجی، سردرد، حساس شدن غدد لنفاوی، تعریق شبانه، ضعف سیستم ایمنی و کاهش یا افزایش وزن.
بررسی ها حاکی از این است که کمبود برخی از مواد مغذی احتمال ابتلا به این سندرم را افزایش می دهد که در ادامه به آنها می پردازیم:

روغن نارگیل از پوسیدگی دندان پیشگیری می کند

روغن نارگیل
روغن نارگیل، باکتری های مولد پوسیدگی دندان را مورد حمله قرار می دهد
  روغن نارگیل یک آنتی بیوتیک طبیعی است که می تواند در محصولات مربوط به بهداشت دهان ودندان مورد استفاده قرار گیرد.
در تحقیقات اخیر خاصیت آنتی باکتریایی روغن نارگیل در فرم طبیعی این روغن و همچنین در فرم فرآیند شده با آنزیم ها (حالتی شبیه هضم) مورد بررسی قرار گرفت.
این نمونه های روغن در برابر باکتری استرپتوکوکوس که به طور معمول در محیط دهان یافت می شود، مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان داد که روغن نارگیل فرآیند شده به طور قوی تری رشد اغلب گونه های باکتری استرپتوکوکوس  از جمله استرپتوکوکوس موتان را مهار می کند. استرپتوکوکوس موتان یک باکتری تولید کننده اسید و یکی از دلایل عمده در پوسیدگی دندان به شمار می رود. در این مطالعه همچنین مشخص شد که روغن نارگیل از برفک دهان نیز پیشگیری می کند.
دندانپزشکان معتقدند که پوسیدگی دندان یکی از مشکلات بهداشتی شایع است و در 60 تا 90 درصد کودکان و بخش عمده ای از بزرگسالان مشاهده می شود.  

ويتامين C در درمان آلزايمر موثر است



جام جم آنلاين: گروهي از محققان سوئدي در تحقيقات جديد خود به عملكردهاي جديد و جالب ويتامين C در درمان بيماري آلزايمر دست يافتند.
به گزارش فارس، اين محققان دريافتند كه ويتامين C به تجزيه و حل شدن پروتئين‌هاي زيانبار و پروتئين آميلوئيد جمع شده در اطراف مغز كمك مي‌كند. پروتئين آميلوئيد در مغز افراد مبتلا به آلزايمر جمع مي‌شود و يكي از نشانه‌هاي اصلي ابتلا به آلزايمر است. اين پروتئين در مرگ سلولهاي عصبي به ويژه سلولهاي عصبي مسئول حافظه سهيم است.
به اين محققان لازم است كه انسان در صورت ابتلا به بيماري آلزايمر به طور منظم ميوه و سبزي‌هاي تازه و مكمل‌هاي ويتامين C مصرف كند.در حال حاضر درماني براي بيماري آلزايمر وجود نداردو درمان‌هاي موجود، تنها به كاهش شدت بيماري و علائم آن و كاستن از سرعت گسترش اين بيماري در مغز كمك مي‌كند.
ويتامين C از خانواده آنتي‌اكسيدان‌ها است كه تاثير پيشگيرانه در انسان در برابر اكثر بيماري‌ها از سرماخوردگي گرفته تا آنفلوآنزا و بيماري‌هاي قلبي دارد.

هورمون درماني


جام جم آنلاين: هورمون ماده‌اي است كه از غدد درون‌ريز ترشح مي‌شود و همه عملكردهاي جسماني و رواني ما را تحت تاثير قرار مي‌دهد.
بيماري‌هاي متعددي وجود دارد كه موجب كمبود يا حتي فقدان هورمون‌ها مي‌شود. ديابت، كم‌كاري تيروئيد، كم‌كاري غدد جنسي، كوتاهي قد و چاقي از بيماري‌هاي كمبود يا كم‌اثر شدن هورمون‌ها هستند.
علم پزشكي از سال‌ها قبل توانسته است با استخراج برخي هورمون‌ها از حيوانات، آنها را جايگزين كمبود هورمون‌هاي بيماران كند؛ مثلا انسولين يا تيروكسين و نيز هورمون رشد سال‌ها از خوك يا اسب تهيه مي‌شدند.
در سال‌هاي اخير، توليد انواعي از هورمون‌ها در آزمايشگاه‌ها و با استفاده از علم ژنتيك آغاز شده است. در اين روش ژن‌هاي خاصي به باكتري‌ها تزريق مي‌شود و آنان را وادار به توليد مداوم هورمون مورد نظر مي‌كند. به اين ترتيب توليد، بسيار انبوه و در مقادير بيشتري انجام مي‌شود.
درمان با هورمون‌ها در مواردي كه بيمار آنها را كم دارد، مفيد و گاهي حياتي و نجات‌بخش است. البته پزشكان گاهي از هورمون‌ها در مواردي كه بيمار دچار كمبود آنها نيست هم استفاده مي‌كنند و اين بدون شك ضررها و مشكلاتي جبران‌ناپذير ايجاد مي‌كند.