تيامين يك ويتامين قابل حل در آب است لذا مازاد آن از طريق ادرار دفع ميگردد.
اين
ويتامين رشد را تقويت كرده و به عمل هضم به خصوص هضم كربوهيدرات ها كمك مي
نمايد.اين ويتامين به علت تاثير بر عملكرد سيستم عصبي و بهبود بخشيدن به
حالات رواني ويتامين اخلاق ناميده مي شود. تيامين در بهبود بخشيدن به
بيماري سفر كمك مي كند.
كمبود اين ويتامين مي تواند منجر به ايجاد بيماري بري بري گردد.
سبوس برنج, نان كامل گندم, آرد جو دو سر, بادام زميني,آغلب سبزيها و برنج از جمله منابع غني اين ويتامين ميباشند.
حرارت , الكل, كافئين و هواي آزاد از جمله عوامل از بين برنده اين ماده مغذي اند.
اين
ويتامين در داخل مواد غذايي و غلات پخته شده وجود دارد . احتمالاً تا قبل
از آن كه بر روز يك برسب غذا مطالبي را در مورد اين ويتامين بخوانيد ، نمي
دانستيد كه تيامين را با خوردن مواد غذايي به دست مي آوريد .
در سايه اين ويتامين B محلول در آب ،شما قادر به تبديل نشاسته و قند موجورد در صبحانه خود به انرژي هستيد .
برخلاف آمريكا ، در بسياري از نقاط جهان هنوز غلات را با تيامين ، يا ويتامين B1 تقويت نمي كنند .
هر
چند برنج و غلات كامل – مواد خام غذايي در تمام دنيا – به طور طبيعي حاوي
تيامين هستند ، ولي روند تميز كردن آنها جهت مصرف ، اين ويتامين را حذف مي
كند. به گفته دكتر هورد زوبرليخ ، استاد بخش علوم تغذيه دانشگاه آلاباما در
بيرمنگهام ، افرادي كه با برنج و غلات فاقد تيامين زندگي مي كنند ، به
زودي دچار كمبود تيامين شده و مبتلا به بيماري بري بري مي شوند ، علائم اين
بيماري شامل ضعف عضلاني ، بزرگي قلب و تورم دست و پا مي باشد كه حتي راه
رفتن را مشكل مي سازد. وي مي گويد: « مواردي از اين بيماري را ديده ام كه
بيماران دچار اشكال در راه رفتن بودند ، و تقريباً به طور معجزه آسايي چند
ساعت پس از دريافت تيامين ، مي توانستند راه بروند.»