اين ويتامين در جذب صحيحي پروتئين و چربي موثر است و در تبديل اسيدآمينه
تريپتوفان به نياسين يا ويتامين ب٣ نقش مهمي ايفا مينمايد, حالت تهوع و دل
بهم خوردگي را بهبود بخشيده و از بوجود آمدن برخي اختلالات پوستي و مغزي
جلوگيري مي كند.
مخمر آبجو , سبوس گندم , جگر , قلوه ,دل , طالبي , كلم , شير , تخم مرغ و گوشت گوساله از منابع اين ويتامين مي باشند.
همچنين
نگهداري مواد غذايي براي مدت طولاني , كنسرو كردن, بريان كردن گوشت, الكل و
استروژن از جمله عوامل از بين برنده اين ماده مغذي اند.
بیش از سی سال است که در مورد ویتامین B6
بیش تر از زندگی جان ماریون اَلیس مطالعه می شود. این پزشک بازنشسته از
مونت پلیزانت تگزاس ، پژوهش ها و انتشار مقالات در مورد ویتامین B6 را
رهبری کرده است. او دفترچه هایی را جمع آوری کرده که حاوی آخرین یافته های
بالینی در این مورد است و البته ف هم او و هم همسرش با اعتقاد کامل مکمل
های ویتامین B6 را مصرف می کنند.
دکتر الیس می گوید: « ویتامین B6 به اندازه اکسیژن و آب برای بدن اهمیت دارد. فقط تفاوت آن در این است که ویتامین B6 شش هفته وقت لازم دارد تا عملکرد خود را آن طور که باید نشان دهد.»
به
گفته دکتر الیس ، پژوهش های روزافزونی از این دیدگاه حمایت می کنند. از
نشانگان پیش از قاعدگی ، فهرست بلند بالایی از بیماری ها وجود دارند که
ویتامین B6 – که آن را پیریدوکسین هم می نامند – به عنوان درمان احتمالی برای آن ها پذیرفته شده است.
ویتامین B6 به
عنوان ماده مهمی برای اطمینان از انجام فرایندهای بیولوژیک ، از جمله
متابولیسم چربی و پروتئین ف در بدن عمل می کند. دکتر میکائیل عبادی ف استاد
داروشناسی و بیماری های مغز و اعصاب در دانشکده پزشکی دانشگاه نبراسکا در
اوماها می گوید: «در غیاب ویتامین B6 متابولیسم تغییر اساسی می کند.»
ویتامین B6 به
عنوان ماده مهمی نیز مهم است. به گفته دکتر عبادی ف نقش این ویتامین در
کمک به تشکیل ناقلین عصبی حیاتی است؛ ناقلین عصبی مواد شیمیایی ای هستند که
به سلول های عصبی اجازه می دهند تا با سلول های دیگر ارتباط برقرار کنند.
در نتیجه ف کمبود ویتامین B6 حافظه را مختل می کند و موجب اشکال در توانایی شما برای ثبت ، حفظ و به یاد آوردن اطلاعات می شود.
در مورد دیابت باید گفت که کمبود ویتامین B6 با عدم تحمل گلوکز ، یعنی بالا رفتن غیر طبیعی قند خون پس از صرف غذا ، همراه است. کمبود ویتامین B6 ممکن
است ترشح انسولین و گلوکاگون را نیز مختل کند؛ گلوکاگون هورمونی است که به
لوزالمعده می گوید چه وقت تولید انسولین را متوقف کند.