در
جهاني كه مسكّن هاي درد بيداد مي كنند و با پاشيدن مواد شيميايي بر روي
چمن ها ، علفهاي سبزتري رشد مي كنند ، اسيد پانتوتنيك ممكن است به معني
تفاوت بين مرگ و زندگي باشد.
با
انجام يك سري مطالعات آزمايشگاهي ، دكتر وون او . سونگ ، دانشيار تغذيه
دانشگاه ايالتي ميشيگان در لانزينگ شرقي ، متوجه شد كه بدن براي خنثي كردن
بسياري از تركيبات زيانبخش ساخته دست بشر كه در علف كش ها ، حشره كش ها و
داروها يافت مي شود ، از كوآنزيمA 5 ، ماده اي كه حاوي اسيد پانتوتنيك است ، استفاده مي كند.
به گفته دكتر سونگ ، اكنون اسيد پانتوتنيك – يكي از ويتامين هاي B 6 –
ضروري در نظر گرفته مي شود . او مي افزايد : « اين ماده خيلي مهم است .
اسيد پانتوتنيك در بسياري از مسيرهاي متابوليك مختلف ، از جمله تبديل غذا
به انرژي ، ساخت هورمونهاي مختلف و به حركت در آوردن چربي و كلسترول بدن ،
نقش دارد.
به
اعتقاد دكتر سونگ ، افرادي كه احتمال بيشتري دارد دچار كمبود اسيد
پانتوتنيك شوند ، افراد مسن ، افراد مبتلا به عوارض جدي مصرف الكل و كساني
هستند كه از داروهاي كاهش دهنده كلسترول استفاده مي كنند.
نشانه هاي كمبود اسيد پانتوتنيك ، كه بجز در سوءتغذيه شديد ويتامينهاي B-كمپلكس به ندرت روي مي دهند ، شامل احساس سوزش پا ، فقدان اشتها ، افسردگي ، خستگي مفرط ، بي خوابي ، استفراغ و كرامپ عضلاني هستند.
اسيد
پانتوتنيك را در محدوده وسيعي از دوزها تا هزار ميلي گرم در روز و با همه
روشها مورد استفاده قرار داده اند ، بدون آن كه عوارض نامطلوبي ، بجز موارد
نادر اسهال ، گزارش شود. مقدار اسيد پانتوتنيك لازم براي سميت زدايي مواد
شيميايي ساخته دست بشر كه مردم در معرض آنها قرار دارند ، نامعلوم است.
تا
پنجاه درصد از اسيد پانتوتنيك در طي مراحل مختلف تهيه ، كنسرو كردن يا
پختن غذا از بين مي رود . به همين دليل بهترين منابع اسيد پانتوتنيك ، غلات
كاملي كه عملياتي روي آنها صورت نگرفته است ، غلات تقويت شده يا غني شده
كه اين ماده مغذي به آنها اضافه شده است و مكمل هاي مولتي ويتامين / مينرال
هستند.
مقدار نياز روزانه : 10 ميلي گرم
منابع خوب غذايي : غلات كامل ، قارچ هاي خوراكي ، ماهي آزاد و بادام زميني