داشتن یک پیری سالم، با الگوهای صحیح تغذیه ای

 از همین لحظه آغاز کنید؛
تقويت رفتارهاي سالم  در دوران ميانسالي، شانس داشتن يك پيري موفق را افزايش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه انجمن پزشكي كانادا، محققان كالج لندن با بررسي رفتار و شيوه زندگي گروهي از افراد 42 تا 63 ساله طي 16 سال مطالعه و ارزيابي بروز بيماري‌هاي مختلف از جمله بيماري‌هاي سرطاني، قلبي – عروقي و سكته مغزي در آنها دريافتند رعايت رفتارهاي سالم فردي در حد اعتدال با داشتن يك پيري موفق در آينده همراه است.
براساس اين گزارش محققان افزودند در مقايسه با افرادي كه الگوهاي سالمي در زندگي خود ندارند، بهره‌گيري از رفتارهاي زيستي صحيح مانند عدم مصرف دخانيات و نوشيدني‌هاي الكلي، خوردن ميوه‌ها و سبزيجات و انجام فعاليت‌هاي ورزشي در دوران ميانسالي، احتمال بروز بيماري‌ها در دوران پيري را به شدت كاهش مي‌دهد.
نتايج حاصل از اين گزارش يك پيري موفق را به داشتن توانايي لازم براي تحرك، مهارت‌هاي شناختي و رواني مطلوب، عملكردهاي تنفسي خوب و بدون داشتن بيماري‌هاي مزمن مانند ديابت، سرطان، بيماري‌هاي قلبي – عروقي و از كارافتادگي در سن 60 سالگي و يا مسن‌تر در هر فرد مي‌داند.
به گفته محققان رسيدن به دوران پيري جاي نگراني ندارد اما آنچه مهم است داشتن يك پيري سالم است كه تضمين آن تحت كنترل خود افراد مي‌باشد.

مسمومیت با قارچ های سمی یکی از مسمومیت های خطرناک

به گزارش وب دا، کارشناس امور دارو و تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی فسا گفت: حتی برخی از قارچ های سمی در صورت مصرف خوراکی می توانند باعث نارسایی حاد کبدی و مرگ شوند. که لازمه پیشگیری از آن عدم مصرف قارچ هایی است که نوع آنها را نمی شناسیم .
خدیجه کدیور افزود : خوردن یا دست زدن به قسمت های مختلف برخی از گل ها و گیاهان آپارتمانی می تواند در فرد مسمومیت ایجاد کند. از جمله این گیاهان دیفن باخیا، داوودی ، شوکران ، کرچک و آزالیا است.
وی در خاتمه گفت: در صورت بروز مسمومیت با گیاهان سمی بیمار باید در اسرع وقت به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل شود و از انجام اقدامات بدون هماهنگی با کارشناسان اورژانس یا واحد اطلاع رسانی داروها و سموم باید پرهیز شود.
گفتنی است: هفته پیشگیری از مسمومیت ها اول تا هفتم آبان ماه در سراسر کشور برگزار می شود

خواب ناکافی منجر به چاقی می شود



محروميت از خواب يا برهم زدن تعادل انرژي، از داشتن وزن ايده‌آل جلوگيري مي‌كند.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه آكادمي تغذيه و رژيم غذايي، نتيجه يك مطالعه با بررسي مقالات منتشر شده در سال‌هاي 2011 تا 1996 به منظور ارزيابي تأثيرات كم‌ خوابي بر تعادل انرژي و تنظيم وزن بدن، و نيز اندازه‌گيري هورمون‌هاي مرتبط با چاقي نشان داد در حالي كه تمركز بر رژيم غذايي و ورزش مي‌تواند باعث لاغري شود انجام تغييراتي در الگوهاي زندگي روزمره از جمله خواب به كنترل وزن كمك مي‌كند.
نتايج حاصل از اين گزارش با تجزيه و تحليل افراد مورد مطالعه افزود: كمبود خواب مي‌تواند باعث تغييراتي در مجموعه‌اي از الگوهاي بدن شامل كاهش حساسيت به انسولين، افزايش هورمون گرلين و كاهش هورمون لپتين در بخش عمده‌اي از افرادي كه خواب كافي ندارند، شود.
براساس اين گزارش محققان افزودند:  تغييرات در هورمون‌هاي گرلين و لپتين، مصرف انرژي در ميان افراد مورد مطالعه را تحت تأثير قرار داده و حتي توانسته باعث تقويت گرسنگي شود.
به گفته محققان، اين مطالعه بيش از 35 درصد از بزرگسالان آمريكايي چاق هستند و بيش از 28 درصد آنها خوابي كمتر از 6 ساعت در شب دارند و اين مقاله با ارزيابي الگوهاي خواب فردي نشان مي‌دهد كه داشتن يك خواب كافي به طور منظم باعث كنترل وزن شده و اثرات زيادي در مديريت وزن بدن دارد.

مصرف زياد مكمل‌هاي غذايي باعث آسيب كبد مي‌شود

علاوه بر استامينوفن، استفاده از دوزهاي بالاي مكمل‌هاي غذايي نيز تأثير زيادي در ايجاد بيماري‌هاي كبدي دارد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه ساينس ديلي متخصصين كبد لويولا در تحقيقات خود بر روي داروها دريافتند استامينوفن فقط يكي از داروهاي زيادي است كه تأثير منفي بر سلامت كبد دارد.
نتايج حاصل از اين گزارش حاكي است: مصرف كاوا، كمفدي، والرين، ويتامين A‌، نياسين و حتي چاي سبز در دوزهاي بالا مي‌توانند فاكتورهايي جدي براي افزايش بروز بيماري‌هاي كبدي محسوب شوند.
نتايج ديگر اين مطالعه ضمن بيان اين كه بيماري‌هاي كبدي وابسته به دوز استامينوفن علت 50 درصد وقوع نارسايي حاد كبد در آمريكاست، مي‌افزايد: در حالي كه آگاهي از خطرات ناشي از مصرف زياد استامينوفن افزايش يافته است اما بسياري از متخصصان و مصرف‌كنندگان از خطرات مصرف زياد بسياري از مكمل‌هاي محبوب گياهي و تغذيه‌اي كه مي‌توانند باعث مسموميت‌هاي كبدي شوند، ناآگاهند.
به گفته محققان، شناسايي، تشخيص و درمان آسيب‌ها و بيماري‌هاي كبدي ناشي از مصرف داروها اغلب دشوار بوده است و بهترين راه پيشگيري از وقوع اين بيماري، استفاده از مقادير پايين اين داروها در مواقع لزوم است .

مضرات نخوردن صبحانه را بدانید


شاید این نظر درست باشد که ناآگاهی، عادات فردی و خانوادگی، زندگی ماشینی، شغل‌های خاص و کمبود وقت بخصوص در شهرهای بزرگ معمولا به حذف صبحانه می‌انجامد.
اما باور کنید حتی پرندگان ناآگاه و بی‌سواد هم صبحشان را با جستجوی صبحانه شروع می‌کنند!
عادت به خوردن صبحانه ندارید؟ شاید آگاهی‌های پی‌آمده نظرتان را عوض کند:
خوب است بدانید بسیاری از افرادِ همچنان سرحال در سنین بالا و دارای طول عمر بیشتر، کسانی‌اند که خوردن صبحانه را فراموش نکرده‌اند. کسانی که از صبحانه رویگردانند بیشتر از دیگران با افت فشار خون در ساعات اولیه روز مواجه می‌شوند.
قند خون آنها پایین‌تر است و در صورت بروز حادثه‌ای حتی کوچک مثل ضرب‌دیدگی، گرمازدگی ساده و… به حالت غش و بیهوشی می‌افتند و گاه کارشان به بیمارستان و سرم می‌کشد.
دریافت تحلیلی و آموختنی مغز در دانش‌آموزان، کارمندان و شاغلان در فعالیت‌های فکری که صبحانه می‌خورند بهتر، سریع‌تر و بیشتر است.
واکنش رانندگان، کارگران صنعتی و… آنها که باید دقت بیشتری داشته باشند و صبحانه نمی‌خورند، دیرتر، بدتر و حادثه‌سازتر است.

منفعت انسان در جنگ پنیر و گردو


nan panir
خوردن و پنیر و گردو را یادتان است؟!


می‌دانید چرا پنیر را با گردو می‌خورند؟مشخص شده خوردن گروه لبنیات با مقداری ریزمغذی خشکباری مانند بادام یا گردو علاوه بر تامین بخشی از نیاز بدن به فسفر، جذب کلسیم را نیز بهتر و راحت‌تر می‌کند، اما نکته جالب‌تر قضیه این است که پنیر، حاوی ماده‌ای به نام تیرامین است. گفته شده تجمع این ماده در مغز باعث کندی ذهن می‌شود، ولی در فعالیت‌های شیمیایی، بدن آنزیمی تولید می‌کند که از این امر جلوگیری می‌کند.
با این حال آنزیم مذکور فعالیت اندکی دارد و وقتی پنیر می‌خورید و تیرامین افزایش می‌یابد، آنزیم نمی‌تواند چنان که باید آن را بشکند.
اینجاست که گردو با منبعی حاوی مقداری مس به کمک تولید و فعالیت بیشتر آنزیم یاد شده رفته، تعادل برقرار می‌شود.
گردو افزون بر این سرشار از اسیدهای چرب امگا۳ است و خوردن تنها دو عدد از آن در هر وعده صبحانه مقدار کلسترول بالای خون را کاهش می‌دهد.
کمتر بخر، تازه‌تر بخور
سبزیجات و برخی میوه‌ها زود فاسد می‌شود و سریع‌ مواد مفید و مغذی خود را از دست می‌دهد. برای آن‌که پولتان را بابت خرید موادی کم‌ارزش از نظر غذایی هدر نداده باشید، قانون «کمتر بخر، تازه‌تر بخور» را رعایت کنید.
قانون کمتر بخر در مورد سبزیجات باعث می‌شود وقت‌تان هم برای پاک کردن آنها کمتر گرفته شود. همچنین از آنجا که قابلیت نگهداری خانگی این دسته مواد طولانی نیست، حتی در صورت به کار بردن بهترین شیوه نگهداری، باز هم برخی مواد مغذی و مفیدشان از بین می‌رود بنابراین خرید کمتر سبب می‌شود همواره از سبزیجات و میوه‌های تازه‌تری استفاده کنید.

منبع:  http://drsalamati.ir

گزارش لحظه به لحظه از حرکت نوشابه در بدن

محدوده: قدرت اسیدی نوشابه به قدری بالاست که برخی ها برای باز کردن واشرهای شیرآب از آن استفاده می کنند و برخی مکانیک ها از آن برای شستن سیلندر خودروها.بسیاری از پزشکان مردم را از مصرف نوشابه بر حذر می دارند که البته کمتر به به تبعات آن اشاره می شود. در این گزارش به اتفاقات پس از مصرف نوشابه در بدن انسان اشاره می شود. ۱۰ دقیقه بعد: ۱۰ قاشق چای خوری شکر وارد بدنتان می شود، می دانید چرا با وجود خوردن این حجم شکر دچار استفراغ نمی‌شوید؟ چون اسید فسفریک، طعم آن را کمی می گیرد و شیرینی اش را خنثی می کند.
۲۰ دقیقه بعد: قند خونتان بالا میرود و منجر به ترشح ناگهانی و یکجای انسولین می شود، کبدتان شروع می کند به تبدیل قند به چربی تا قند خون بیشتر از این بالا نرود.
۴۰ دقیقه بعد: حالا دیگه جذب کافئین کامل شده، مردمک های چشم گشاد می شود، فشار خونتان بالا می رود و در پاسخ به این حالت، کبدتان قند را به داخل جریان خون رها می‌کند. گیرنده های آدنوزین مغز حالا بلوک می شوند تا از احساس خواب آلودگی جلوگیری کنند.
۴۵ دقیقه بعد: ترشح دوپامین افزایش پیدا می کند و مراکز خاصی در مغز حالت سرخوشی ایجاد می کنند، تحریک می شوند. این همان مکانیسمی است که در مصرف هروئین منجر به ایجاد سرخوشی می‌شود.

خشك ‌كردن سبزی و میوه

 استفاده از سبزی و میوه‌های خشك قطعا به زمانی برمی‌گردد كه این محصولات مدت محدودی در بازار بوده و وسایلی مانند فریزر وجود نداشته، پس تنها راه نگهداری از سبزی‌ها خشك‌كردن آنها بوده است؛ اما در این دوره هم با این‌كه سبزی در تمام ایام سال وجود دارد و انواع مختلف یخ‌زده و آماده پختش هم در فروشگاه‌ها یافت می‌شود ولی باز سبزی خشك جایگاه خودش را در خانواده‌های ایرانی دارد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ روش خشك‌كردن هم البته در طول زمان تغییرات بسیاری یافته ولی خشك‌كردن سبزی به روش‌های قدیمی هنوز متداول است. پهن كردن روی پارچه‌ای تمیز یا درون سینی‌های بزرگ و بقیه ماجرا.

میوه‌های خشك؛ تابستانه و زمستانه

میوه تازه، هم خوشمزه است و هم خواص بسیاری دارد. اما تمام میوه‌ها در همه فصول یافت نمی‌شود. پس طبیعی است​انسان‌ها به فكر بیفتند تا میوه‌هایی را كه دوست دارند، خشك كنند تا در طول سال از آنها استفاده شود.امروزه از میوه خشك به عنوان میان وعده‌ای مقوی و مناسب هم یاد می‌شود كه بچه‌ها چه در خانه و چه در مدرسه می‌توانند از آن استفاده كنند. برای تهیه میوه خشك مناسب باید از هنگام خرید به فكر بود.

مراقب تشنگی باشید!


هر فرد باید سعی کند در طول روز، حس تشنگی خود را به کم‌آبی بدن حساس نگه دارد. به عبارت ساده‌تر حتی کمترین حالت دهیدراتاسیون (کم‌آبی) در بدن اتفاق نیفتد.اولین نشانه کم‌آبی، خشکی دهان است بنابراین اگر به خشکی دهان توجه کافی داشته باشید و با نوشیدن آب حتی در حد یکی، دو جرعه تشنگی‌تان را رفع کنید، دیگر برای رفع آن به نوشیدن حجم زیادی آب نیاز نیست.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ اینکه گفته می‌شود باید 30 دقیقه قبل از غذا و 2 ساعت بعد از غذا آب نوشید، براساس این باور است که مصرف آب هنگام غذا خوردن باعث رقیق شدن اسید معده و در نتیجه ابتلا به سوءهاضمه و مشکلات هضم و جذب غذا می‌شود اما واقعیت این است که نتایج مطالعه‌های فراوان نشان می‌دهد غلظت اسید معده زیاد و pH اسیدی آن حدود 8/0 است بنابراین نوشیدن آب روی رقیق شدن اسید معده و ایجاد سوءهاضمه تأثیر زیادی ندارد مگر در مواردی که فرد بی‌رویه و بیش از یک لیوان آب بخورد. بنابراین با پاسخ به حس تشنگی و توجه به میزان مصرف آب هنگام غذا خوردن، رابطه‌ای بین نوشیدن آب، سوءهاضمه و مشکلات بعد از آن نخواهد بود و دیگر نوشیدن آب نیم ساعت قبل و 2 ساعت بعد از غذا توصیه نخواهد شد. البته اگر کسی در طول روز به اندازه کافی آب ننوشد و در معرض تعریق زیاد هم باشد و بخواهد هنگام غذا خوردن، تشنگی خود را برطرف کند، قطعاً دچار سوءهاضمه می‌شود. پس توصیه می‌شود در تمام طول روز به حس تشنگی‌تان توجه کنید،‌ حتی با نوشیدن یکی، دو جرعه آب. در ضمن، همیشه بطری آب همراه داشته باشید تا به درستی به نیاز بدنتان پاسخ دهید.

خواص درمانی کرفس


 كرفس سلطان سبزی‌هاست و تمام بخش‌های این گیاه مفید و شفابخش است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردم سالاری ؛ دانشمندان بر این عقیده‌اند كه:
* كرفس بهترین ماده غذایی برای برطرف كردن عفونت مجاری ادرار و اسید اوریك بالا از طریق ضدعفونی مجاری ادراری است، همچنین وجود روغن‌های فرار در كرفس علاوه بر ایجاد عطر خوشایند این گیاه، باعث گشاد شدن مجاری كلیه می‌شوند و دفع اسید اوریك را تسهیل می‌كند.
* تجربه نشان داده است كه كرفس و غذاهای حاوی آن بوی بد دهان را از بین می‌برد كه احتمالاً به دلیل تركیب موادی كه در معده تولید می‌شوند با مواد معطر كرفس است.این گیاه حاوی ویتامین (ث) زیادی است و به همین دلیل مصرف آن به تقویت لثه‌ها كمك كرده و از بروز بیماری اسكوربوت پیشگیری می‌كند.مصرف كرفس همچنین به افراد كم خون، توصیه می‌شود.
* اسیدهای چرب فرار موجود در این گیاه، محرك اشتها است.
* پتاسیم موجود در كرفس علاوه بر تحریك ادرار باعث كاهش فشار خون می‌شود و به همراه گوگرد موجود در آن بیش از همه برای بیماران مبتلا به نقرس و افرادی كه از دردهای مفصلی و روماتیسم رنج می‌برند، توصیه می‌شود.
* این گیاه دارای خاصیت ضدمیكروبی است و در بهبود آسم و سرماخوردگی‌های ریوی مناسب است.آب كرفس به صورت غرغره برای رفع گلو دردهای خشك به دلیل خاصیت ضدعفونی كننده‌اش مفید است.همچنین آلودگی میكروبی ضعیف در روده نیز در اثر تریپین از بین می‌رود.
* این گیاه حاوی درصد بالایی فیبر است، بنابراین ملین بسیار مناسبی به شمار می‌آید و مصرف برگ و ساقه‌های كرفس در مورد كسانی كه از ناراحتی‌های گوارشی نظیر یبوست رنج می‌برند بسیار نافع است.