به منظور پیشگیری از بروز مسومیت غذایی؛
موادغذایی
خام را از مواد غذایی پخته جدا کنید و مواد غذایی خام را در پایین یخچال
نگه داشته تا آب آنها روی موادغذایی دیگر سرایت نکرده و آنها را آلوده
نکند.
به
گزارش وب دا، کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی
یزد در خصوص علائم متداول مسمومیت غذایی اظهارداشت: علائم مسمومیت غذایی
ممکن است متغیر باشد و بستگی به نوع باکتری دارد که بیماری را به وجود
آورده است.
علی اکبر کمالی اردکانی حالت تهوع، دل پیچه، اسهال، تب و
سردرد را از علائم شایع این مسمومیت عنوان کرد و افزود: علائم بیماری ممکن
است خفیف تا شدید باشد یا ممکن است بلافاصله بعد از صرف غذا یا چند ساعت
بعد از آن ایجاد شود.
وی با بیان این که مسمومیت غذایی ممکن است ۲۴ ساعت تا ۵ روز به طول انجامد، گفت: برخی
پاتوژنهای موادغذایی علائم دیگری نیز به وجود میآورند. برای مثال،
پاتوژن لیستریا ممکن است منجر به سقط جنین یا مننژیت در افراد آسیب پذیر
شود. مسمومیت غذایی همچنین ممکن است موجب بروز بیماریها و علائم طولانی
مدت دیگری را نیز به وجود آورد.
این
کارشناس توصیه کرد: اگر برخی از علائمی که در بالا ذکر شد را تجربه
میکنید و تصور میکنید که دچار مسمومیت غذایی شدهاید، بلافاصله به دکتر
مراجعه کنید.