موادغذایی خام را در طبقات پایینی یخچال نگهداری کنید

 به منظور پیشگیری از بروز مسومیت غذایی؛
موادغذایی خام را از مواد غذایی پخته جدا کنید و مواد غذایی خام را در پایین یخچال نگه داشته تا آب آن‌ها روی موادغذایی دیگر سرایت نکرده و آن‌ها را آلوده نکند. 
به گزارش وب دا، کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد در خصوص علائم متداول مسمومیت غذایی اظهارداشت: علائم مسمومیت غذایی ممکن است متغیر باشد و بستگی به نوع باکتری دارد که بیماری را به وجود آورده است.
علی اکبر کمالی اردکانی حالت تهوع، دل پیچه، اسهال، تب  و سردرد را از علائم شایع این مسمومیت عنوان کرد و افزود: علائم بیماری ممکن است خفیف تا شدید باشد یا ممکن است بلافاصله بعد از صرف غذا یا چند ساعت بعد از آن ایجاد شود.
وی با بیان این که مسمومیت غذایی ممکن است ۲۴ ساعت تا ۵ روز به طول انجامد، گفت:  برخی پاتوژن‌های موادغذایی علائم دیگری نیز به وجود می‌آورند. برای مثال، پاتوژن لیستریا ممکن است منجر به سقط جنین یا مننژیت در افراد آسیب پذیر شود. مسمومیت غذایی همچنین ممکن است موجب بروز بیماری‌ها و علائم طولانی مدت دیگری را نیز به وجود آورد.
این کارشناس توصیه کرد: اگر برخی از علائمی که در بالا ذکر شد را تجربه می‌کنید و تصور می‌کنید که دچار مسمومیت غذایی شده‌اید، بلافاصله به دکتر مراجعه کنید.

ماده موجود در کشمش از تخریب سلول ها جلوگیری می کند

 ميوه خشک شده ی انگور یا کشمش حاوی ماده موثره ای به نام فنول است. فنولهايی که در ميوه ها يافت می شوند، فعاليت های آنتی اکسيدانی دارند و از تخريب های سلولی، که در بدن رخ می دهند و پايه اکسيژنی دارند، جلوگيری می کنند.
 کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی گلستان در خصوص استفاده از کشمش گفت: مطالعات نشان داده که کشمش، بين 50 ميوه ای است که حاوی بروم نيز می باشد، بايد بدانيم که بروم ماده معدنی است که رابطه مستقيم با سلامت دارد و در سلامت استخوان زنان نقش عمده ای را ايفا می کند و برای تبديل استروژن و ويتامين دی به شکل های فعال آنها مورد نياز است.
رزا بابايی افزود: بعد از يائسگی در زنان ميزان استروژن کاهش می يابد و باعث حساس شدن استخوان ها می شود تا آن جا که هورمون پاراتيروئيد دستور به برداشت کلسيم از استخوان ها را می دهد.
وی افزود: مطالعات نشان داده که بروم از آرتوروز و پوکی استخوان جلوگيری می کند و تاثيرات مفيد استروژن درمانی در زنانی که به سن يائسگی رسيده اند را افزايش می دهد. اين ميوه همچنين منبع خوبی از فيبر،آنتی اکسيدان و آهن و انرژی است. 600 گرم کشمش،90درصد آهن مورد نياز بدن را تامين می کند.آنتی اکسيدان موجود در کشمش از پيری زودرس و بيماری های حاصله از آن می کاهد.

غذای متنوع بخورید اما سالم

سالم خوردن به این معنا نیست که خود را از مواد غذایی مورد علاقه تان محروم کنید. در یک رژیم غذایی سالم باید از غذا خوردن لذت برد و علاوه بر آن با دریافت انرژی کافی احساس نشاط و شادابی کرد. بر همین اساس متخصصان علم تغذیه سعی می کنند مهمترین و متنوع ترین شیوه های تغذیه سالم را در اختیار مردم قرار دهند. شما می توانید طیف وسیعی از مواد غذایی را برای تغذیه خود در نظر بگیرید و در عین حال دچار اضافه وزن و چاقی نشوید.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خراسان ؛ برنامه ریزی برای رژیم غذایی سالم اتخاذ کنید: برنامه های محدود در نظر بگیرید که بتوانید آن را اجرا کنید. تغییر برنامه غذایی به صورت تدریجی اما مستمر باعث می شود زودتر از آن چه تصور می کنید وضعیت جسمی و تغذیه ای تان بهبود یابد.

سخت گیر نباشید: به جای محاسبه دقیق کالری دریافتی، روی رنگ، تنوع و تازگی مواد غذایی تمرکز کنید. این روش، انتخاب مواد غذایی سالم را آسان تر خواهد کرد. غذاهایی درست کنید که در آن از مواد تازه استفاده می شود. با اتخاذ این روش به مرور زمان برنامه غذایی سالم تر و لذیذتری خواهید داشت.

آب: این مایه حیات ضایعات و سموم را از بدن دفع می کند. نوشیدن ناکافی آب باعث خستگی، افت انرژی و سردرد می شود.

چگونه چاق شوید؟


امروزه دغدغه بیشتر افراد مشکل اضافه وزن است اما در این بین افرادی هستند که از لاغر بودن شکایت دارند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ یک کارشناس تغذیه هندی با اظهار اینکه افراد لاغر برای کسب وزن مناسب راه سختی در پیش دارند، گفت: تمام مواد غذایی که این افراد باید مصرف کنند مواد حاوی کالری است اما از آنجایی‌ که آنان اشتهای کمی دارند تمامی دریافتی‌های روزانه‌شان باید حاوی کالری باشد.این کارشناس تغذیه هندی گفت: افراد لاغر باید توجه داشته باشند باید در نوع چربی‌ها و مصرف آن دقت کنند چرا که برخی از چربی‌ها به مسدود شدن رگ‌های خونی و ابتلا به بیماری‌های قلبی منجر می‌شود.



او همچنین در پیشنهاداتی به افراد لاغر اظهار داشت: ابتدا سعی کنید وعده‌های غذایی خود را بیشتر کنید اما از مصرف زیاد در هر وعده خودداری کنید تا بدن بتواند مواد دریافتی را به راحتی بسوزاند.از مصرف همزمان مواد نوشیدنی و مواد غذایی خودداری کنید بهتر است بین مصرف آنها 45 دقیقه فاصله باشد.همچنین مصرف غذاهای مقوی از جمله نان، غلات، میوه، سبزیجات و خشکبار را در لیست غذاهای روزانه‌تان بگنجانید.


شوید گیاهی برای درمان بی خوابی


  کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: جویدن برگ‌های تازه شوید مشکل بی‌خوابی را تا حدی درمان می‌کند.


اصغر نقشی در گفت وگو با (ایسنا) ، افزود: عرق شوید در برطرف شدن سوءهاضمه، نفخ، استفراغ و سکسکه نیز موثر است.وی تشریح کرد: برگ، سرشاخه گلدار و میوه شوید ارزش دارویی دارند.


نقشی ادامه داد: میوه شوید حاوی انواع مواد معدنی بخصوص کلسیم، منیزیم وغیره و همچنین حاوی تانَن فراوان است.کارشناس مسئول گیاهان دارویی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی یادآورشد: شوید در سراسر کشور و در مزارع کاشته می شود.

وی بهبود یافتن ناراحتی‌های گوارشی بدن با بهره گیری از این گیاه دارویی امکانپذیر دانست و اظهار داشت: مصرف دَم کرده میوه و یا برگ شوید به میزان 2 تا 3 لیوان در روز برای تسکین دل درد، دل پیچه، درد معده و حالت تهوع قابل توصیه است.

نقشی ضمن بیان توصیه‌ای برای افرادی که از چربی خون رنج می برند، تاکید کرد: کارشناسان نوشیدن یک فنجان عرق شوید را در یک لیوان آب سرد بعد از غذا برای کاهش چربی خون توصیه کرده‌اند.


مصرف بادام‌زمینی در کودکان زیر یک سال ممنوع!


از آن جایی که بادام‌زمینی از مواد غذایی حساسیت‌زاست، مصرف آن برای کودکان زیر یک سال مجاز نیست.



به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ یوسف نقیایی اظهار کرد: بادام‌زمینی یکی از انواع آجیل‌هاست که دارای ارزش غذایی خوبی است به طوری که700 گرم از این ماده غذایی حاوی 545 کیلوکالری بوده که بیشتر به دلیل وجود چربی بالای موجود در آن است.



وی در ادامه مهمترین ترکیب موجود در بادام‌زمینی را پروتئین قابل توجه موجود در آن عنوان کرد و گفت: میزان پروتئین در بادام‌زمینی 23 درصد است که به علت وجود اسیدهای آمینه ضروری ارزش خوبی دارد و همچنین حاوی 49 درصد چربی است که عمدتا از چربی‌های اشباع نشده است.



وی با اشاره به این که بادام‌ زمینی دارای خواص ضد التهاب و ضد تب است، افزود: بادام زمینی همچنین میزان پتاسیم و فسفر قابل توجهی دارد و آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی و ویتامین e موجود در این ماده غذایی به میزان 8 میلی‌گرم در صد گرم آن است که اثرات بسیار سودمندی در پیشگیری از آثار مخرب رادیکال‌های آزاد دارد و در تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بروز برخی سرطان‌ها موثر است.






نقیایی خاطرنشان کرد: بادام‌زمینی از مواد غذایی حساسیت‌زا است که استفاده آن در کودکان زیر یک سال ممنوع است و در افرادی که حساسیت‌های غذایی دارند نیز باید با احتیاط مصرف شود.وی توصیه کرد: افرد بزرگسال از مصرف زیاد بادام‌زمینی به دلیل وجود انرژی بالا خودداری کنند.


همبرگر برای سلامتی قلب مضر است


با خوردن یک همبرگر یا استیک، قلب در معرض خطر قرار می‌گیرد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ کارشناسان هشدار دادند خوردن همبرگر و یا استیک خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.این مطالعه نشان داد ارتباط محکمی بین بیماری‌های قلبی و چربی اشباع شده در غذا وجود دارد.


محققان اعلام کردند: افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند.این مطالعه در مجله بین المللی Food Sciences and Nutrition منتشر شده است.


هر دارویی را چه زماني از روز باید خورد؟

بسیاری از ما مجبوریم برای پیشگیری یا درمان بیماری خود با تجویز پزشک هر روز دارو بخوریم اما آیا می دانید هر دارویی را باید در زمان مناسبش در روز مصرف کرد؟
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از هلت نیوز ؛خوردن دارو ها در زمان نادرست نه تنها اثر آن ها را کم می کند، بلکه در بعضی موارد ممکن است برای بدن مضر باشد. بررسی ها نشان می دهد؛ خوردن داروهایی مانند درمان آرتروز، پوکی استخوان یا سوزش معده در زمان مناسب می تواند تاثیر شگفت انگیزی روی بدن داشته باشد.
با مصرف داروهای خود بعد از بیدار شدن از خواب شب ( در صبح) نتیجه بسیار بهتری از روند درمان می گیرند.
به نظر می رسد راز این اکتشافات در بدن نهفته است که توسط غده هیپوتالاموس در مغز کنترل می شود، این ساعت نه تنها سیستم ایمنی بدن انسان را کنترل می کند بلکه روی فشار خون دمای بدن و میزان هورمون ها تاثیر می گذارد.

رب نباید داخل قوطی بماند

اگر قصد دارید محتویات تمام کنسرو ها و کمپوت ها و نه تنها رب گوجه فرنگی را بعد از باز کردن درب آن برای مدتی طولانی استفاده کنید لازم است آن را به ظرف دیگری منتقل کنید.
به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران و به نقل از نیو نیوز؛دلیل این انتقال پیشگیری از کپک زدن آن ماده غذایی است در حالی که در درجه اول این موضوع اهمیت پیدا می کند که بعد از باز کردن درب قوطی احتمال بروز واکنش بین یکی از اجزای ترکیب ماده غذایی با دیواره فلزی جداره داخلی قوطی بالا می رود و رنگ آن عوض می شود. مسئله دیگر این است ،که وقتی درب یک کنسرو یا کمپوت را باز می کنیم بستن محکم آن دیگر امکان پذیر نیست در حالی که منتقل کردن به ظرف دیگر این امکان را فراهم می کند و محکم بستن درب ظرف جلوی ورود آلودگی به مواد غذایی را می گیرد.
گفتنی است، محلی که رب را در یخچال قرار می دهیم و دمای متفاوت طبقات چندان تاثیری بر کپک زدن آن ندارد اما معمولاً بهترین مکان برای نگهداری رب طبقات بالایی یخچال است.

سرخچه را با رژيم غذايي مناسب درمان كنيد

يك متخصص تغذيه گفت: استفاده از رژيم غذايي و الگوهاي تغذيه اي مناسب و متعادل، در درمان بيماري سرخچه بسيار موثر است.
صدرالله كمالوند، متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران تصريح كرد: بر طبق بررسي ها و مطالعات گوناگوني كه تاكنون صورت گرفته است بسياري از بيماريهاي عفوني و غير عفوني را مي توان با استفاده از تغذيه مناسب درمان كرده و يا روند بهبودي بيمار را تسريع كرد.

وي گفت: سرخچه از جمله بيماري هاي بسيار مهم به ويژه در بين كودكان است كه البته براي پيشگيري از آن برنامه اي ايمن سازي و واكسيناسيون وجود دارد.

كمالوند با بيان اينكه سرخچه را مي‌توان با رژيم غذايي مناسب درمان كرد تاكيد كرد: در واقع استفاده از رژيم غذايي و الگوهاي تغذيه اي مناسب و متعادل، در درمان بيماري سرخچه بسيار موثر است.