مصرف بادام‌زمینی در کودکان زیر یک سال ممنوع!


از آن جایی که بادام‌زمینی از مواد غذایی حساسیت‌زاست، مصرف آن برای کودکان زیر یک سال مجاز نیست.



به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ یوسف نقیایی اظهار کرد: بادام‌زمینی یکی از انواع آجیل‌هاست که دارای ارزش غذایی خوبی است به طوری که700 گرم از این ماده غذایی حاوی 545 کیلوکالری بوده که بیشتر به دلیل وجود چربی بالای موجود در آن است.



وی در ادامه مهمترین ترکیب موجود در بادام‌زمینی را پروتئین قابل توجه موجود در آن عنوان کرد و گفت: میزان پروتئین در بادام‌زمینی 23 درصد است که به علت وجود اسیدهای آمینه ضروری ارزش خوبی دارد و همچنین حاوی 49 درصد چربی است که عمدتا از چربی‌های اشباع نشده است.



وی با اشاره به این که بادام‌ زمینی دارای خواص ضد التهاب و ضد تب است، افزود: بادام زمینی همچنین میزان پتاسیم و فسفر قابل توجهی دارد و آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی و ویتامین e موجود در این ماده غذایی به میزان 8 میلی‌گرم در صد گرم آن است که اثرات بسیار سودمندی در پیشگیری از آثار مخرب رادیکال‌های آزاد دارد و در تقویت سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از بروز برخی سرطان‌ها موثر است.






نقیایی خاطرنشان کرد: بادام‌زمینی از مواد غذایی حساسیت‌زا است که استفاده آن در کودکان زیر یک سال ممنوع است و در افرادی که حساسیت‌های غذایی دارند نیز باید با احتیاط مصرف شود.وی توصیه کرد: افرد بزرگسال از مصرف زیاد بادام‌زمینی به دلیل وجود انرژی بالا خودداری کنند.


همبرگر برای سلامتی قلب مضر است


با خوردن یک همبرگر یا استیک، قلب در معرض خطر قرار می‌گیرد.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ کارشناسان هشدار دادند خوردن همبرگر و یا استیک خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.این مطالعه نشان داد ارتباط محکمی بین بیماری‌های قلبی و چربی اشباع شده در غذا وجود دارد.


محققان اعلام کردند: افراد مبتلا به دیابت بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند.این مطالعه در مجله بین المللی Food Sciences and Nutrition منتشر شده است.


هر دارویی را چه زماني از روز باید خورد؟

بسیاری از ما مجبوریم برای پیشگیری یا درمان بیماری خود با تجویز پزشک هر روز دارو بخوریم اما آیا می دانید هر دارویی را باید در زمان مناسبش در روز مصرف کرد؟
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران به نقل از هلت نیوز ؛خوردن دارو ها در زمان نادرست نه تنها اثر آن ها را کم می کند، بلکه در بعضی موارد ممکن است برای بدن مضر باشد. بررسی ها نشان می دهد؛ خوردن داروهایی مانند درمان آرتروز، پوکی استخوان یا سوزش معده در زمان مناسب می تواند تاثیر شگفت انگیزی روی بدن داشته باشد.
با مصرف داروهای خود بعد از بیدار شدن از خواب شب ( در صبح) نتیجه بسیار بهتری از روند درمان می گیرند.
به نظر می رسد راز این اکتشافات در بدن نهفته است که توسط غده هیپوتالاموس در مغز کنترل می شود، این ساعت نه تنها سیستم ایمنی بدن انسان را کنترل می کند بلکه روی فشار خون دمای بدن و میزان هورمون ها تاثیر می گذارد.

رب نباید داخل قوطی بماند

اگر قصد دارید محتویات تمام کنسرو ها و کمپوت ها و نه تنها رب گوجه فرنگی را بعد از باز کردن درب آن برای مدتی طولانی استفاده کنید لازم است آن را به ظرف دیگری منتقل کنید.
به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران و به نقل از نیو نیوز؛دلیل این انتقال پیشگیری از کپک زدن آن ماده غذایی است در حالی که در درجه اول این موضوع اهمیت پیدا می کند که بعد از باز کردن درب قوطی احتمال بروز واکنش بین یکی از اجزای ترکیب ماده غذایی با دیواره فلزی جداره داخلی قوطی بالا می رود و رنگ آن عوض می شود. مسئله دیگر این است ،که وقتی درب یک کنسرو یا کمپوت را باز می کنیم بستن محکم آن دیگر امکان پذیر نیست در حالی که منتقل کردن به ظرف دیگر این امکان را فراهم می کند و محکم بستن درب ظرف جلوی ورود آلودگی به مواد غذایی را می گیرد.
گفتنی است، محلی که رب را در یخچال قرار می دهیم و دمای متفاوت طبقات چندان تاثیری بر کپک زدن آن ندارد اما معمولاً بهترین مکان برای نگهداری رب طبقات بالایی یخچال است.

سرخچه را با رژيم غذايي مناسب درمان كنيد

يك متخصص تغذيه گفت: استفاده از رژيم غذايي و الگوهاي تغذيه اي مناسب و متعادل، در درمان بيماري سرخچه بسيار موثر است.
صدرالله كمالوند، متخصص تغذيه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران تصريح كرد: بر طبق بررسي ها و مطالعات گوناگوني كه تاكنون صورت گرفته است بسياري از بيماريهاي عفوني و غير عفوني را مي توان با استفاده از تغذيه مناسب درمان كرده و يا روند بهبودي بيمار را تسريع كرد.

وي گفت: سرخچه از جمله بيماري هاي بسيار مهم به ويژه در بين كودكان است كه البته براي پيشگيري از آن برنامه اي ايمن سازي و واكسيناسيون وجود دارد.

كمالوند با بيان اينكه سرخچه را مي‌توان با رژيم غذايي مناسب درمان كرد تاكيد كرد: در واقع استفاده از رژيم غذايي و الگوهاي تغذيه اي مناسب و متعادل، در درمان بيماري سرخچه بسيار موثر است.

شیرین کننده های رژیمی فاقد کالری هستند

اکثر مبتلایان به دیابت نوع اول زیر 20 سال هستند و بدن نوجوانان دیابت تیپ 1 قادر به تولید هورمون انسولین نیستند.
به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران به نقل از هلت نیوز؛ بدون انسولین بدن نمی تواند گلوکز را مصرف کند و در نتیجه قند خون بالا می ماند. شیرین کننده های رژیمی موادی مصنوعی هستند که حاوی شکر نبوده و در نتیجه فاقد کالری می باشند و وزن فرد را بالا نمی برند.
گفتنی است، این شیرین کننده ها مانند تمام افزودنی های غذایی به طور شدیدی از نظر سلامت و تعداد مصرف ارزشیابی می شوند ،برای این مواد مقدار قابل قبول مصرف روزانه تعیین شده است که این مقدار مصرف معمولاً برای تمامی افراد به ازای هر 1 کیلوگرم وزن بدن تعیین می شود.
 اين گزارش حاکیست؛ افرادی که روزانه حدود 1 کیلوگرم آب می نوشند خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهند و مانع افزایش قند خون می شوند و دیگر نیازی به شیرین کننده ها ندارند.

محققان کشور فرآورده گیاهی جدید برای درمان عفونت های قارچی تولید کردند

 محققان مرکز تحقیقات فارماکولوژیک و گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد فرآورده گیاهی موسوم بهˈ فیتوواژکس ˈ برای درمان عفونت های قارچی و میکروبی تولید کردند .

به گزارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکترˈ احمد قربانی ˈ مدیر اجرایی مرکز تحقیقات فارماکولوژیک و گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مورد این فرآورده گیاهی گفت : این دارو از فرآوری گیاه سیاه دانه ساخته شده است و به صورت شیاف مورد استفاده قرار می گیرد.

وی اظهار داشت : این دارو در اداره ثبت مالکیت های صنعتی به نام محقق آن دکترˈ حسن رخشنده ˈ با شماره 75529ثبت اختراع شده است.

مدیر اجرایی مرکز تحقیقات فارماکولوژیک و گیاهان دارویی تولید انبوه داروهای جدید را گامی موثر برای حمایت از محققان ایرانی دانست و گفت : مراحل تولید انبوه داروی فیتوواژکس در حال پی گیری است و پیش بینی می شود در طول چند ماه آینده این دارو برای استفاده بیماران وارد بازار شود.

خيارهای گلخانه اي را با احتیاط مصرف کنید

   عدم توجه به مدت زمان رفع آثار سموم در خیارهای گلخانه ای، موجب ابتلای مصرف کنندگان به مسمومیت و واکنش های آلرژیک می شود.
به گزارش وب دا، كارشناس آزمايشگاه مواد غذايي دانشگاه علوم پزشكي ياسوج، گفت: اگرچه بوته خيار گلخانه اي در مقایسه با خیار مزرعه ای پربارتر است، اما حساسیت بیشتری به آفات داشته و تولیدکنندگان از سموم قوی تری برای جلوگیری از آفت زدگی استفاده می کنند.
 اكرم پايدار اظهار کرد: این سموم ابتدا وارد شیره و گوشت گیاه شده، با گذشت سه هفته تا یک ماه، اثر سوء مسمومیت زایی آن خنثی شود.
 وي ادامه داد: در کشور ما این مدت زمان کمتر مورد توجه بوده و محصول، 10 تا 12 روز پس از سم پاشی به بازار عرضه می شود

رژیم سوپ‌خوری ظرف 10 روز شما را لاغر می‌کند



  یک متخصص رژیمی غذایی در انگلیس در کتاب جدید خود تحت عنوان «سوپ شما را لاغر می‌کند» ادعا کرده است که با جایگزین کردن سوپ به جای غذاهای دیگر در طول روز می‌توانید ظرف 10 روز وزن خود را کاهش دهید.



به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ دکتر فیونا کرک، متخصص تغذیه در کتاب جدید خود تاکید کرده است که رژیم سوپ‌خوری به کم کردن وزن اضافی بدن کمک می‌کند.دکتر کرک حتی توصیه می‌کند که برای وعده غذایی صبحانه نیز می‌توان سوپ را انتخاب کرد. هر چند در ابتدا ممکن است سوپ خوردن به هنگام صبح عجیب به نظر برسد اما پس از مدتی تاثیر شگفت‌انگیز آن را خواهید دید و این غذای کم کالری و سالم و در عین حال مغذی را به دیگران نیز توصیه خواهد کرد.


امواج تابشی مایکروفرها مضر نیستند!


از 88.66 درصد نمونه مایکروفر خانگی مورد بررسی تنها 25.2 درصد آنها تابش بیش از یک میلی وات بر سانتیمتر مربع داشتند.
آفتاب: محققان با بررسی میزان امواج الکترومغناطیس تابشی از مایکروفرهای خانگی و رستوران‌ها دریافتند: مایکروفرها هیچ اثر بهداشتی زیان‌آوری ندارند.

به گزارش ایسنا، مایکروویو بخشی از طیف امواج الکترومغناطیس است که دارای فرکانس بالا و طول موج کوتاه است.

در راستای تعیین میزان امواج الکترومغناطیس تابشی از مایکروفرهای خانگی و رستوران‌ها و بررسی مضر بودن آن، مطالعه‌ای توسط ادریس حسین‌زاده، مربی گروه مهندسی بهداشت محیط از دانشگاه علوم پزشکی لرستان و همکارانش انجام شد.

این مطالعه بر روی 45 مایکروفر مورد استفاده در خانه‌ها و رستوران‌ها صورت گرفت. در این مطالعه امواج الکترومغناطیسی مارک‌های مختلفی از مایکروفرهای مورد استفاده در خانه‌ها و رستوران‌ها به وسیله آشکارساز نشت امواج مایکروویو مدل HI-1501 مورد بررسی قرار گرفتند.
یافته ها حاکی از آن است که میانگین نشت اندازه‌گیری شده در کل نمونه‌های مورد بررسی برابر 1.1 میلی وات بر سانتیمتر مربع و میانگین نشت اندازه‌گیری شده برای مایکروفرهای خانگی و رستوران‌ها به ترتیب برابر1.7 و 1.2میلی وات بر سانتیمتر مربع برآورد شد. از 88.66 درصد نمونه مایکروفر خانگی مورد بررسی تنها 25.2 درصد آنها تابش بیش از یک میلی وات بر سانتیمتر مربع داشتند.