سازمان جهانی بهداشت، چاقی و اضافه وزن را با عنوان «تجمع چربی اضافه یا غیرطبیعی در بدن» تعریف میکند که به سلامت فرد آسیب میرساند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ شایعترین پیامد اضافه وزن یا چاقی بروز بیماریهای قلبی و عروقی و اساسا بیماری قلبی و سکته مغزی است. به همین تریب هر چه فرد اضافه وزن بیشتری داشته باشد بیشتر با خطر ابتلا به امراض قلبی مواجه است.متخصصان تاکید دارند که افزایش وزن یک مشخصهی افزایش سطح تری گلیسیرید، افزایش سطح کلسترول بد (LDL) و کاهش میزان کلسترول خوب (HDL) در بدن است. اما خبر خوب این است که حتی اندکی کاهش وزن یعنی حدود پنج تا 10درصد نیز میتواند خطر ابتلای فرد به بیماری قلبی را کاهش دهد.
پزشکان همواره تاکید دارند که انتخاب مواد غذایی سالمتر و همچنین افزایش فعالیت و تحرک بدنی راحتترین راهکارها برای کاهش وزن و کاهش خطر ابتلا به امراض قلبی هستند.در این مقاله فهرستی مهم و کاربردی درباره بایدها و نبایدهای تغذیهای برای مراقبت بیشتر از سلامت قلب و پیشگیری از بیماریهای قلبی ارائه شده که به قرار زیر است:
چه غذاهایی برای حفظ سلامت قلب مفید هستند؟
- میوهها و سبزیها: این گروه از مواد غذایی منبع غنی از فیبر خوراکی هستند که به کاهش سطح کلسترول در بدن کمک میکنند. برای حفظ سلامت قلب از سبزیجات رنگی نظیر هویج، گوجهفرنگی، اسفناج، فلفل دلمهای، توتها و پرتقال استفاده کنید که غنی از آنتیاکسیدانها هستند.