زردچوبه واین همه خاصیت.


زردچوبه علاوه بر این که طعم خوبی به غذا می‌دهد و آن را خوش‌رنگ می‌کند خواص درمانی زیادی هم دارد.تا حالا با دقت به نیمرویی که زردچوبه روی آن پاشیده شده است نگاه کرده‌اید؟ این بار دقت کنید. مانند یک تابلوی نقاشی است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ این زیبایی و طعم مدیون ادویه‌ای است که در هر آشپزخانه‌‌ای پیدا می‌شود. حتماً شما هم از این ادویه در بسیاری از خورش‌ها و غذاهایتان استفاده می‌کنید. زردچوبه علاوه بر این که طعم خوبی به غذا می‌دهد و آن را خوش‌رنگ می‌کند خواص درمانی هم دارد. برای آشنایی با خواص درمانی این ادویه‌ پرطرفدار با ما باشید.
بدرود سرطان
همین زردچوبه‌ خودمان دارای ترکیباتی است که خواص آنتی اکسیدانیِ بسیار قوی دارد. قدرت آنتی اکسیدانی زردچوبه نیز تمام قد در برابر سرطان می‌ایستد. محققان مطالعات زیادی روی زردچوبه انجام داده و می‌دهند. نتایج یکی از این پژوهش‌ها که روی موش‌های آزمایشگاهی مبتلا به سرطان روده انجام شد نشان می‌دهد تومورهای موش‌هایی که زردچوبه مصرف کرده‌اند به میزان 60 درصد کاهش یافته است. این یک نتیجه‌ فوق‌العاده است. بررسی‌هایی که روی انسان‌ها انجام شد نیز خوشبختانه نتایج امیدوارکننده‌ای داشته است. پس برای پیشگیری از سرطان و سلامت بدنتان به تمام غذاهایتان زردچوبه اضافه کنید.
سلامت کبد
اگر داروهای آنالژزیک (بی‌حسی) مصرف می‌کنید برای مراقبت از کبدتان حتماً زردچوبه را دریابید. البته حواستان باشد برای سالم بودن صرفاً نمی‌توان به یک ماده‌ غذایی یا یک داروی خاص اعتماد کرد. شما باید حواستان به همه‌ چیزهایی که می‌خورید و می‌نوشید باشد. داشتن کبدی سالم نیز مستلزم این است که غذاها و نوشیدنی‌های سالمی میل کنید. وگرنه زردچوبه یا هر ماده‌ غذایی دیگر به تنهایی نمی‌تواند معجزه کند.

افزایش یادگیری با اسفناج و ریحان


کارشناس تغذیه مرکز تحقیقات دیابت یزد گفت: سبزی‌هایی مانند اسفناج، ریحان، نعناع، کاهو، گل کلم، پیاز، چغندر، زنجبیل تازه، هویج، کرفس و شلغم اثر موثر و ویژه‌ای بر توان یادگیری و بالابردن روحیه افراد دارد. ناهید برخورداری با اشاره به اینکه مصرف مواد غذایی شیرین اگر همراه با مواد پروتئینی نیز باشد موجب هوشیاری بیشتر در فرد می‌شود، اظهار کرد: اگر مواد پروتئینی با مواد غذایی شیرین مصرف شوند مثل مصرف شیر همراه با خرما و عسل موجب افزایش هوشیاری و سر حالی بیشتر در فرد می‌شود. وی ادامه داد: مصرف یک تا دو لیوان شیر با یک تا دو عدد خرما در روز به شرطی که رژیم متعادلی داشته باشید نه تنها چاق کننده نیست بلکه مفید است.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ وی با بیان این که شیر کلسیم بدن را تامین می‌کند، گفت: خرما حاوی آهن، پتاسیم و منیزیم (برای عمل ماهیچه‌های ارادی لازم است)، گوگرد، مس، کلسیم و فسفر (برای ساخت عضله و بافت‌های عصبی لازم است.) یا به عنوان مثال مصرف ماکارونی با گوشت و پنیر رنده شده، ماهی با نان و برنج پخته باعث سرحالی و هوشیاری می‌شود.این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: میل و گرایش به مصرف هرچه بیشتر کربوهیدرات‌های تصفیه شده مانند شکلات، شیرینی، بستنی، انواع نوشابه‌ها، شربت‌ها و غیره موجب خواب آلودگی و بی‌حالی و عدم تمرکز می‌شود. وی تصریح کرد: انجیر، انگور، پرتقال، زغال اخته، زردآلو، سیب، شاتوت، توت فرنگی و خرما در عملکرد مغز و اعصاب و سلامتی کل جسم و جان تاثیرگذار است. این کارشناس تغذیه متذکر شد: سبزی‌ها در سلامت بدن و عملکرد مغز و اعصاب تاثیر گذار هستند، ولی سبزی‌هایی مانند اسفناج، ریحان، نعناع، کاهو، گل کلم، پیاز، چغندر، زنجبیل تازه، هویج، کرفس و شلغم اثر موثر و ویژه‌ای بر توان یادگیری و بالابردن روحیه افراد دارند.


از نوشابه‌های انرژی‌زا تا سكته‌های قلبی

كافئین بالای موجود در این نوشابه‌های انرژی‌زا باعث حمله قلبی می‌شود. این نوشابه‌ها به خودی خود باعث مرگ نیست بلكه صرفاً یك عامل تشدیدكننده مرگ به حساب می‌آید. مسمومیت با كافئین زیاد عامل اصلی مرگ و میر این نوشیدنی انرژی‌زا معرفی شده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران ؛ علاوه بر كافئین نوشابه‌های انرژی‌زا حاوی محرك‌های دیگر از جمله تورین هستند كه حاوی كافئین است. از آنجـــا كه نوشــابه‌های انرژی‌زا به عنوان مكمل‌های غذایی فروخته می‌شوند به این معنا نیست كه به عنوان موادغذایی به شمار بروند زیرا هر قوطی نوشابه‌ حاوی 71 گرم
كافئین است.

در حدود 70 درصد از نوجوانان در سنین 12 تا 17 سالگی این نوشابه را مصرف می‌كنند. پژوهشگران در بررسی تأثیرات نوشابه‌های انرژی‌زا در كودكان، نوجوانان و بزرگسالان دریافتند نوشابه‌‌های انرژی‌زا هیچ فایده درمانی ندارند و ممكن است كودكان را در معرض خطر ابتلا به عوارض نامطلوب قرار دهد. این اثرات سلامت شامل ریتم‌های قلبی نامنظم است كه در كودكان خطرات قلبی و همچنان موجب مرگ ناگهانی می‌شود.

چرا و چگونه ذائقه تغییر می کند ؟

 بچه که بودم همیشه از بو و مزه کره فرار می کردم حالا هم همینطورم و حتی نمی توانم ذره ای از آن را به دهان بگذارم. البته در بچگی گوجه فرنگی پخته و پیاز داغ را هم دوست نداشتم اما الان برخلاف کره عاشق خوردن آنها هستم...

به گزارش سلامت نیوز به نقل از البرز ؛ می گویند ذائقه آدم ها در طول زندگی تغییر می کند. چرا؟ چطور نظرمان در مورد بو و مزه یک ماده غذایی تغییر می کند؟ پذیرفتن یک بو یا مزه خاص اکتسابی است یا ذاتی؟ چرا برخی افراد در تمام مدت عمرشان از یک ماده غذایی متنفر می مانند و هرچه می کنند، نمی توانند آن را بپذیرند و بدنشان با آن سازگار نمی شود؟ سوال های بسیاری در این رابطه وجود دارد که سعی کردیم در گفت وگو با دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران، به آنها پاسخ دهیم.

▪ حقیقت دارد که ذائقه انسان ها در طول عمر تغییر می کند؟

بله، ذائقه و حس چشایی اکتسابی است و به تماس های محیطی ما با طعم، بو، مزه و شکل های مختلف مواد غذایی در طول زندگی بستگی دارد.

▪ اما بسیاری از ما در دوران کودکی بعضی مواد غذایی را دوست نداشتیم، اما حالا که بزرگ شده ایم به مرور به آنها علاقه پیدا کرده ایم. چطور این موضوع امکان دارد؟

نکات تغذیه ای برای همه به ویژه دیابتی ها


خواندن این مطلب  برای همه افراد به ویژه دیابتی ها بسیار مفید است...کارشناسان تغذیه می گویند: همه افراد، به ویژه بیماران مبتلا به دیابت باید از دریافت رژیم‌ های پرکالری، پرچربی و کربوهیدرات ها بپرهیزند و انواع  میوه و سبزی های تازه و آب فراوان در برنامه روزانه خود بگنجانند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از البرز ؛ به اعتقاد کارشناسان، بیماران دیابتی برای کنترل قند خون و رساندن آن به حد طبیعی، حفظ وزن ایده آل و پیشگیری از عوارض بیماری، باید از برنامه غذایی خاصی پیروی کنند.آنان تاکید دارند: ماهی بهترین غذا برای همه افراد، به ویژه افراد مبتلا به دیابت است و مصرف منظم آن (2 بار در هفته)، عوارض و مشکلات ناشی از این بیماری را کاهش می دهد.

همچنین متخصصان در خصوص مصرف مواد لبنی پرچرب، شیرینی‌ ها، آبمیوه‌ های صنعتی و نوشابه‌ های گازدار هشدار می دهند و می گویند: مصرف کربوهیدرات ها در بیماران دیابتی، باید بسیار محدود شود و به کمترین حد برسد. همچنین بهتر است از قندها و شیرینی‌ های طبیعی و رژیمی استفاده شود.متخصصان می افزایند: کم تحرکی، چاقی،‌ اضطراب، فشار خون بالا و رژیم و برنامه های غذایی نادرست، جزو عوامل خطرساز بیماری دیابت است.

آنان به همه افراد به ویژه دیابتی ها توصیه می کنند: ورزش منظم و روزانه، برنامه غذایی سرشار از فیبـر، مصرف انواع سبزی و میوه‌ های تازه، و پیروی از برنامه غذایی صحیح برای همه افراد، به ویژه دیابتی ها، بسیار مفید است.


هزار دلیل برای نوشیدن یک استكان چای داغ

شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیه‌ای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکته‌ها نهفته بسیاری درباره چای است که بعید نیست خیلی از آدم‌های چای خور هم از اصل ماجرا بی‌خبر باشند. آنچه که معمول است نوشیدن یک فنجان چای داغ برای رفع خستگی و کسالت مفید است یا یک پذیرایی معمول از مهمان‌های خودمانی برای این که عده‌ای دور هم جمع شده و می‌خواهند گپ دوستانه‌ای بزنند و در این میان یک فنجان چای داغ هم جمع را گرم و گیراتر می‌کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از البرز ؛ بهتر است نگاهتان را به این نوشیدنی ساده اما پرفایده از یک دید سطحی به نگاهی عمیق‌تر تغییر دهید. چون موضوع درباره چای و فوایدش جدی‌تر از آن چیزی که شما تا به امروز فکر می‌کردید. چای می‌تواند با چاقی احتمالی‌تان مبارزه کند. این نوشیدنی محبوب می‌تواند سپرهای شما برابر بیماری‌های خطرناکی مثل سرطان باشد. بهتر است بدانید تحقیقات نشان داده که نوشیدن سه فنجان چای در روز و چه بسا بیشتر می‌تواند مفیدتر از آب خوردن در مقدار مشابهی با چای باشد. آنتی اکسیدان نهفته در چای توانایی بالا بردن میزان سلامتی بدن را بالا می‌برد و این درست همان ویژگی است که در نوشیدن مداوم آب نیز وجود دارد. با همه این اوصاف بهتر است هرگز نوش جان کردن یک فنجان چای داغ را از خود دریغ نکنید.

چای مانع خرابی دندان‌ها می‌شود. چه باور کنید و چه نکنید نوشیدن منظم چایی دندان‌های شما را مقاوم می‌کند و به این ترتیب از خطر پوسیدگی آنها می‌كاهد. چایی منبع اصلی فلورید است؛ چیزی که سبب تقویت مینای دندان می‌شود. آنتی اکسیدان موجود در چای نیز این توانایی را دارد که در برابر باکتری‌هایی که بیماری‌های لثه و دندان را موجب می‌شوند مقاومت کند. پس اگر مردد بودید بهتر است این تردید را کنار بگذارید و حداقل روزی یک فنجان چای بنوشید.

چرا براي کاهش وزن اراده ندارم؟!

اين بزرگترين دليلي است كه چاق ها براي توجيه اندام نا مناسب خود از آن استفاده مي كنند .
به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان بهداشت عمومی توصیه می‌کنند که محدود کردن الگوی غذایی و حتی ورزش کردن در چند سال اخیر زندگی، فاکتورهای کافی برای کاهش وزن نیستند بلکه تلاش برای لاغر شدن باید روندی مداوم باشد که تمام عادات روزانه زندگی را شامل شود.

عوامل اصلي که مانع از عملکرد و تاثیر مناسب برنامه‌های کاهش وزن می‌شوند:

 نداشتن اراده: تمام این تلاش‌ها به اراده شما برای تداوم انجام برنامه‌های کاهش وزن بستگی دارد. اگر به اندازه کافی برای این کار انگیزه ندارید یا یک تلاشگر منفعل هستید، توصیه ما را باور کنید که به نتیجه نخواهید رسید. با قلب و ذهن خود روی تلاشتان متمرکز شوید اما هیچگاه اراده را با زیاده روی و افراط اشتباه نگیرید گاهی اوقات کاهش اراده نشانه این است که بدنتان به استراحت و زمانی برای بهبود یافتن از فشارها و استرس‌ها نیاز دارد.

ضرورت نوشيدن آب به ميزان كافي در زنان

نوشیدن آب به میزان کم در طول شبانه روز سبب افزایش احتمال بروز عفونت های مجاری ادراری در زنان می شود.
مرضیه رمضان زاده، متخصص زنان و زایمان در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در پاسخ به اینکه آیا در نوشیدن آب به میزان کم سبب عفونت های ادراری در زنان می شود گفت: نوشیدن آب به میزان کم در طول شبانه روز سبب افزایش احتمال بروز عفونت های مجاری ادراری در زنان می شود.

وی در ادامه مطلب افزود: آمارها نشان می دهد حدود 25 تا 30 درصد از بیماران مبتلا به عفونت های ادراری را زنان تشکیل می دهند که آب کم مصرف می کنند.

رمضان زاده تاکید کرد: نوشیدن آب کم و ناکافی و نیز مصرف نادرست نمک خطر ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.

وی خاطر نشان کرد: این عفونت همچنین در زنانی یافت می شود که مراقب بهداشت فردی خود نیستند البته لازم به ذکر است که وزن اضافی و دیابت هم احتمال بروز این عفونت ها را در زنان تشدید می کند.

تاثير كفير بر پوست و مو


کلينيک پوست و مو/ميترا زراتي/متخصص تغذيه

يكي از نوشيدني‌‌هاي بسيار مفيد كه در بحث تغذيه بسيار به آن توجه مي‌شود، دوغ است. مصرف اين نوشيدني به‌خصوص به كساني كه اضافه‌وزن دارند و دليل اين اضافه‌وزن مصرف نوشيدني‌هاي پركالري و گازدار است، توصيه مي‌شود...
 دوغ در گروه لبنيات جاي دارد و حاوي كلسيم و پروتئين بالايي است و در سلامت پوست و مو نقش دارد. امروزه در صنعت موادغذايي در كشورمان به دوغ باكتري‌هاي پروبيوتيك اضافه كرده‌اند و فرآورده تخميري توليدشده به اين روش كفير نام دارد. دوغ كفير خواص فوق‌العاده‌اي براي بدن دارد. گاز اين دوغ طبيعي است و به دليل عملكرد باكتري‌هايي ايجاد مي‌شود كه اصطلاحا به آن «پروبيوتيك» مي‌گويند. براي افرادي كه مايل‌اند موادغذايي طبيعي و ارگانيك مصرف كنند، دوغ كفير بسيار مناسب است. پروبيوتيك‌ها يا باكتري‌هاي مفيد كه به‌طور طبيعي در دستگاه گوارش وجود دارند و به هر علتي از بين رفته‌اند وقتي به غذاها اضافه مي‌شوند، تاثيرهاي شگرفي بر بدن ما مي‌گذارند. از جمله فوايد آنها مي‌توان به كاهش توليد مواد التهابي ميكروارگانيسم‌ها در روده اشاره كرد. در افراد مبتلا به خشكي پوست و مو و كساني كه دچار ريزش مو هستند يا اگزما و خارش‌هاي پوستي دارند يا دچار كهير هستند، مصرف فرآورده‌هاي پروبيوتيكي به‌خصوص دوغ و نوشيدني?هاي كفير توصيه مي‌شود. بيشتر مشكلات پوستي به دليل فعاليت ناقص سيستم ايمني است و پروبيوتيك‌ها با تاثير بر سلول‌هاي ايمني دستگاه گوارش به بهبود آثار ضدالتهابي كمك مي‌كنند.

شيرخشک ها قابل اعتمادند؟

ندا احمدلو/گفت‌وگو با دکتر محمد حجتي درباره محصولاتي که با شيرخشک صنعتي توليد مي‌شوند

شيرخشک همان شير تازه‌اي است که در اثر فرآيند حرارت‌دهي و طي شرايط خاصي خشک شده است. معمولا خشک کردن شير با هدف استفاده از آن در محصولات غذايي مختلف يا تهيه خوراک مناسبي براي نوزاداني انجام مي‌شود که به هر دليلي نمي‌توانند با شير مادرشان تغذيه شوند...
در مورد شيرخشک، کاربرد آن در صنعت غذا، سلامت و ارزش تغذيه‌اي آن سوال‌هاي بسيار زيادي در ذهن هر کدام از ما وجود دارد که دکتر محمد حجتي، متخصص صنايع غذايي و عضو هيات علمي دانشگاه کشاورزي و منابع طبيعي خوزستان و رييس دانشکده علوم دامي و صنايع غذايي، طي گفت‌وگوي خود با «سلامت»، به اين سوال‌ها پاسخ داده‌اند.

سلامت: بيشترين کاربرد شيرخشک در صنايع غذايي براي توليد کدام محصولات است؟
از پودر شيرخشک در تهيه محصولات مختلف غذايي مانند کيک، کلوچه، بيسکويت، شکلات، پفک، سوسيس، کالباس، ماست و شيرهاي بازسازي شده استفاده مي‌شود.
سلامت: اصلا دليل استفاده از شيرخشک در صنايع غذايي چيست؟
شيرخشک در صنعت لبنيات به عنوان جايگزين قسمتي از شيرتازه مصرف مي‌شود ولي دليل کاربرد آن در صنايع غلات و تهيه محصولاتي نظير کيک و کلوچه، ايجاد عطر و طعم مطلوب، رنگ طلايي به دليل تسريع واکنش‌هاي قهوه‌اي شدن و بالا بردن ارزش تغذيه‌اي است.
سلامت: شيرخشک به کار رفته در برخي محصولات غذايي، همان شير خشکي است که براي تغذيه بچه‌ها از آن استفاده مي‌شود؟
نه. اين 2 شيرخشک با هم تفاوت دارند. شيرخشک مصرفي در صنعت غذا اغلب از نوع کم‌چرب است؛ هيچ ماده‌اي به آن اضافه نشده و پودر حاصل از خشک شدن شير طبيعي است ولي ترکيب شيرخشک مخصوص نوزادان با دادن تغييراتي در مواد تشکيل‌دهنده آن، به ترکيب شير مادر نزديک‌تر است. مثلا به آن مقاديري از انواع املاح معدني، ويتامين‌ها يا آنزيم اضافه مي‌شود. ضمن اينکه با توجه به حساسيت گروه مصرف‌کننده، رعايت اصول بهداشتي در توليد شيرخشک نوزادان اهميت بيشتري دارد و از سختگيري‌هاي ويژه‌اي برخوردار است. شيرخشک نوزادان مي‌تواند متنوع باشد؛ مثلا نوع کم‌لاکتوز يا بدون لاکتوز آن براي کودکاني که به اين قند حساس هستند توليد مي‌شود. به طور کلي، اين شيرخشک غني‌تر از شير خشکي است که در صنعت به کار مي‌رود چون بايد جايگزين شير مادر شود.