مصرف غذاهای پرادویه در دوران شیردهی روی طعم شیر اثر می‌گذارد


کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: مصرف غذاهای پرادویه در دوران شیردهی روی طعم شیر تاثیرگذار است.

مهدیه السادات حاجی میرزاده در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: برخی از املاح معدنی مانند کلسیم، فسفر، آهن و روی بدون توجه به برنامه غذایی روزانه مادر، از ذخایر بدن او در شیر وارد می‌شوند اما برخی املاح مانند ید در شیر مادر ارتباط مستقیمی با تغذیه او دارد بنابراین توصیه می‌شود که مادران شیرده مانند دوران بارداری از نمک یددار تصفیه شده به مقدارکافی استفاده کنند.

وی ادامه داد: از نظرمکمل‌ها بهتر است مصرف قرص آهن تا 3 ماه بعد از زایمان ادامه یابد.

وی اظهار کرد: از نظر ویتامین‌ها، غذای مادر شیرده بایستی حاوی مقادیر کافی مواد مغذی باشد چرا که میزان ویتامین‌های شیر مادر انعکاسی از مقدار ویتامین مصرفی مادر است.

حاجی میرزاده تصریح کرد: مصرف غذاهای پرادویه و چاشنی دار یا سیر و مواد مشابه ممکن است روی طعم شیر اثر گذارد و سبب عدم تمایل شیرخوار به شیر خوردن شود.

این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: در برخی مادران ممکن است پس از فعالیت بدنی شدید و ورزش به علت ورود اسیدلاکتیک به شیر، طعم تلخ در شیر ایجاد کرده و شیرخوار از شیرخوردن امتناع ورزد. در این موقع لازم است مادر قبل از شیر دادن، سینه خود را بشوید و مقدار کمی از شیر خود را قبل از تغذیه شیرخوار بدوشد و دور بریزد.


از مصرف غذاهای پرچرب در دوران بلوغ خودداري كنيد


قابل توجه دختران؛
مصرف زیاد غذاهای پرچرب در دوران بلوغ سبب ایجاد التهاب در غدد سینه می شود که حاصل آن افزایش خطر سرطان سینه است.
معصومه دادخواه، متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران در پاسخ به اینکه چرا در دوران بلوغ رژیم غذایی از اهمیت ویژه ای برخودار است گفت: رژیم غذایی حاوی چربی زیاد در دوران بلوغ با افزايش خطر بروز سرطان سینه در سنین بالاتر از رابطه مستقیم دارد.

وی در ادامه مطلب خود افزود: دوران بلوغ زمانی بسیار حساس و مهم است چون چارچوب اصلی برای رشد غدد سینه ایجاد می شود.

دادخواه تصریح کرد: مصرف زیاد غذاهای پر چرب در این دوران سبب ایجاد التهاب در غدد سینه می شود که حاصل آن افزایش خطر سرطان سینه است.

عوارض مهم کاهش وزن سریع بر روی بدن




بسیاری از سایت‌های مختلف روشهای گوناگون و متنوعی را برای کاهش وزن ارائه می‌کنند اما تقریبا هیچ یک از این سایت‌ها درباره اثرات مضر و عوارض جانبی کاهش وزن سریع بر روی بدن مطلبی منتشر نمی‌کنند.
آفتاب: تقریبا همه ما علاقه‌مند هستیم که خیلی سریع و موثر وزن خود را کاهش دهیم و معمولا نیز برای شروع و بعنوان سریعترین و آسانترین روش به سایت‌های اینترنتی مراجعه می‌کنیم.

به گزارش ایسنا،بسیاری از سایت‌های مختلف روشهای گوناگون و متنوعی را برای کاهش وزن ارائه می‌کنند اما تقریبا هیچ یک از این سایت‌ها درباره اثرات مضر و عوارض جانبی کاهش وزن سریع بر روی بدن مطلبی منتشر نمی‌کنند.

به گزارش سایت اینترنتی هلت می آپ، کارشناسان تغذیه و سلامت تاکید دارند که راه‌حل‌های لاغری فوری معمولا مضر هستند و به بدن آسیب می‌رسانند مهمترین عوارض جانبی کاهش سریع وزن برای بدن عبارتند از:

- سلولیت: این واژه به ایجاد چین و چالهای پوستی در ناحیه شکم، ران‌ها و پاها اطلاق می‌شود. معمولا کاهش یا افزایش سریع وزن از عوامل اصلی بروز این چال‌های پوستی و سلولیت هستند.

قهوه نوش‌ها خوش بین‌تر هستند


دانشمندان می‌گویند نوشیدن قهوه به خوش بینی کمک می‌کند. دانشمندان آلمانی به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف قهوه سرعت و دقت مغز در تشخیص کلمات با بار معنایی مثبت را افزایش می دهد.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از روزنامه روسی پراودا، دانشمندان دانشگاه «رور» آلمان در تحقیقی که روی داوطلبان 19 تا 32 ساله انجام دادند، متوجه افزایش شاخص‌های مربوط به شناخت کلمات مثبت در اشخاصی شدند که قهوه می‌نوشند.
به اعتقاد این دانشمندان، کافئین موجود در قهوه فعالیت سیستم مرکزی عصبی را افزایش می‌دهد، و مصرف قهوه به میزان کافی (دو تا سه فنجان در روز) موجب بهبود تفکر منطقی و سرعت واکنش‌های رفتاری انسان می‌شود. در عین حال وقتی عواطف مثبت یا منفی با یک شئی معینی در ارتباط باشند، خاطرات پایدارترند.
شناسایی تأثیر کلمات مثبت بر اثر تأثیر خاص کافئین بر بخشی از مغز که مسئول شناخت گفتار و زبان می‌باشد روی می‌دهد.
پیش از این، دانشمندان از تأثیر مثبت بوی نان تازه بر انسان به عنوان سمبل گرما و آسایش سخن گفته بودند.

 تغذیه > نوشیدنی‌ها- همشهری‌آنلاین:

انار خون‌ساز نيست


جام جم آنلاين: انار ملس تبريز، انار سياه، انار سنگي، انار تاج بلند، انار شيرين دانه درشت و... اينها ارقام مختلف انار است كه اين روزها در بازار ميوه يا جشنواره‌هايي كه به مناسبت فرارسيدن فصل انار در برخي شهرها برگزار مي‌شود، به فروش مي‌رسد.
در برخي از همين مراكز، علاوه بر انار، فرآورده‌هاي اين ميوه همچون رب‌انار، آب‌انار، سس‌ انار و سركه ‌انار هم به فروش مي‌رسد. اما پرسش اينجاست، آيا مي‌توان به فرآورده‌هايي كه از سوي عرضه‌كنندگان محلي توليد و در ظروف به ظاهر بهداشتي بسته‌بندي مي‌شود، اطمينان كرد‌؟
انار تقويت‌كننده كبد و صفرابر است و ميزان كلسترول و فشارخون را تنظيم مي‌كند. انواع ترش آن به دليل ميزان پايين قند و اسيد بيشتر براي افراد مبتلا به ديابت مفيد، به دليل پتاسيم فراوان ادرارآور، با دفع سموم بدن جلادهنده پوست و كاهنده ويار خانم‌هاي باردار است.
انواع انارهاي سياه يا كبودرنگ نيز براي سرفه ناشي از گرمي و سرماخوردگي مفيد است و باعث كاهش اوره و غلظت خون مي‌شود.
بنابر نظر گروهي از پژوهشگران دانشگاه كاليفرنيا، مصرف دانه‌هاي انار از عوارض يائسگي مي‌كاهد و با تعديل هورمون‌ها از تحليل استخوان‌ها و غضروف‌ها جلوگيري مي‌كند و ريسك ابتلا به سرطان سينه را كاهش مي‌دهد بايد بدانيد برخلاف تصور عامه انار خون‌ساز نيست و به رفع كم‌خوني كمك نمي‌كند، چراكه آهن آن گياهي است و قدرت جذب پاييني دارد، بنابراين نمي‌تواند به افزايش فعاليت مغزاستخوان منجر شود.

تأمین نشدن نیاز غذایی بدن کاهش توان یادگیری و رشد را در پی دارد


سید ضیاءالدین مظهری در گفت‌و‌گو با فارس در پاسخ به اینکه چه راهکاری برای استفاده از مواد غذایی ارزان قیمت برای تامین نیاز روزانه بدن توصیه می‌شود گفت: متاسفانه خانواده‌ها وقتی می‌خواهند از نظر اقتصادی صرفه جویی کنند اولین چیزی که به ذهنشان می‌رسد صرفه جویی در مصرف مواد غذایی است در حالیکه این یک صرفه جویی صوری است.
وی ادامه داد: در حالیکه در بلند مدت این کاهش تامین نیاز مواد غذایی بدن سبب کاهش توان یادگیری و پایین آمدن سطح استعدادها، کاهش مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها و کاهش رشد می‌شود.به گفته این متخصص تغذیه می‌توان با ترکیب مواد غذایی ارزان قیمت از کمترین امکانات بهترین بهره را ببرند و در دنیا ثابت شده با آموزش صحیح اصول تغذیه و تغییررفتار 50 درصد سوء تغذیه کاهش می‌یابد.
مظهری با تاکید بر اینکه در ابتدا باید باورهای غلط در زمینه تغذیه را باید اصلاح کرد افزود: می‌توان بسیاری از مواد غذایی با ارزش را جایگزین مواد غذایی گران قیمت کرد. مثلا اگر نمی‌توان حتما گوشت تهیه کرد ترکیب 35 درصد ذرت و 65 درصد لوبیا ارزش غذایی گوشت را دارد.رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه افزود: ارزش پروتئینی یک عدد تخم مرغ 100 است و اگر آن را با سیب زمینی ترکیب کرده و کوکوی سیب زمینی را به عنوان وعده غذایی مصرف کرد می‌توان گفت حداقل نیاز پروتئین بدن تامین شده است.
به گفته مظهری شیر برنج که جزو غذاهای سنتی ماست و ترکیب شیر و برنج است یا آبگوشت که حتی مقدار اندکی گوشت، لوبیا و گوجه فرنگی است نیز می‌تواند جزو زنجیره غذایی قرار گیرد. وی تاکید کرد: حتی می‌توان مقدار کوچکی گوشت را در کنار سبزیجات پخته مانند کرفس و هویج و یا کدو در سفره خانوار قرار داد که هم ارزان‌تر خواهد بود و هم متنوع و با ارزش غذایی بالا است.


ب

خوردن میوه برای بیماران کلیوی مفید است



سلامت نیوز : پزشکان در یک مطالعه جدید تاکید کردند افزودن میوه و سبزیجات به رژیم غذایی افراد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی به بهبود حال این بیماران کمک می‌کند.آلکالین درمانی روشی است که برای بهبود مبتلایان به بیماری مزمن کلیوی بکار گرفته می‌شود. در این آزمایش دکتر نیمریت گورایا از متخصصان دانشکده پزشکی تگزاس و دستیارانش با توجه به اینکه میوه‌ها و سبزی‌ها نیز منابع غنی از آلکالین هستند به بررسی تاثیر مصرف این خوردنی‌ها روی بیماران کلیوی پرداختند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا ؛ آنها پس از سه سال مطالعه روی 108 فرد مبتلا به بیماری مزمن کلیوی متوجه شدند که مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها به اندازه مصرف داروی خوراکی در بهبود عملکرد کلیه‌ها در این بیماران موثر است.دکتر گورایا در این باره تصریح کرد: خوردن یک عدد سیب در روز شما را از متخصص امراض کلیوی بی‌نیاز می‌کند.جزئیات این مطالعه در نشست سالانه کلیه در انجمن نفرولوژی امریکا ارائه شد.


خواص انار

این میوه كه از آن به عنوان میوه‌ای بهشتی یاد می‌شود از قدیم الایام مورد توجه اطباء بوده و برای آن خواص بی‌شماری برشمرده‌اند. در علم نوین پزشكی نیز خواص انار به اثبات رسیده است.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردم سالاری ؛ آب شیرین انار برای رفع سینه درد و سرفه مفید است. نوع ترش آن نیز برای افرادی كه طبیعت گرم دارند بسیار نافع است، انار سرشار از ویتامین‌های A،B،C،E و انواع مختلف آهن و فلزات مفید است.

آب انار دارای قند تانن و ماده مفید دیگری به نام مانتین است كه برای كبد خوب می‌باشد و موجب تصفیه كبد می‌گردد.

انار به دلیل داشتن مقادیر زیادی ویتامین A در رشد اطفال بسیار تاثیرگذار بوده و ویتامین B موجود در انار اعصاب را تقویت می‌كند. همچنین به علت دارا بودن مقادیری از ویتامین ضد استفراغ می‌باشد.

مصرف آب انار یا عصاره آن برای خانم‌های باردار بسیار توصیه شده زیرا علاوه بر رفع ویار به دلیل غنای بالای این میوه از نظر ویتامین‌ها، موجب رشد مناسب جنین می‌شود.

آب انار همچنین در درمان اسهال نیز موثر است. نوع جنگلی و خودروی آن كه به ناردان معروف است كاربرد زیادی در درمان اسهال دارد. جوشانده انار در درمان زخم و ورم معده بسیار مؤثر است.

جراحی کاهش وزن، موجب تضعیف استخوان ها می شود

 پزشکان هشدار می دهند که جراحی کاهش وزن موجب تضعیف استخوان و از دست دادن آن می شود.

به گزارش دیلی میل، این موضوع می تواند به دلیل کاهش جذب مواد مغذی و تغییرات هورمونی باشد.

محققان می گویند: جراحی معده که برای درمان آن دسته از بیماران چاقی بکار می رود که تلاش می کنند خود را با روش های دیگر لاغر کنند، می تواند باعث از دست دادن استخوان شود.

هم اکنون پزشکان با استفاده از روش های مختلف از جمله عمل جراحی دائم بای پاس معده میزان غذایی را که فرد می خورد ، کاهش می دهند.

ولی متخصصان غدد اعلام می کنند که این روش ها می تواند موجب کاهش تراکم استخوان شود که این موضوع به ویژه در مورد بیماران نوجوانی که هنوز تراکم کامل استخوانی خود را به دست نیاورده اند، نگران کننده است.

در این مطالعه محققان تحقیقات اخیر در مورد رابطه پیچیده میان چربی، استخوان و محدودیت های جذب مواد مغذی را بررسی کردند.

مصرف گوشت خام بیماری توکسوپلاسموز را در پی دارد

این بیماری‌ ار برخی حیوانات از جمله گربه نیز به انسان قابل انتقال است.

یک فوق تخصص عفونی اطفال بیان کرد؛

دکتر پرویز طباطبایی گفت: «مصرف گوشت خام در برخی جوامع مانند کشور فرانسه موجب ابتلا به بیماری توکسوپلاسموز می‌شود.»

دکتر پرویز طباطبایی فوق تخصص عفونی اطفال در گفتگو با خبرنگار سینا نیوز با بیان اینکه یکی از موضوعات مورد بحث انجمن مربوطه، بیماری‌های انگلی و قارچی هستند، گفت: «طی سال‌های اخیر به دلیل رعایت نکات بهداشتی توسط مردم، بیماری‌های انگلی مانند آسکاریس (کرمک) کاهش چشم گیری داشته‌اند.»

وی با اشاره به اینکه بعضی بیماری‌های انگلی مثل توکسوپلاسموز که در برخی کشور‌ها مانند فرانسه نیز دیده می‌شود، به دلیل علاقه و مصرف گوشت خام از سوی افراد است، تصریح کرد: «نوع مادرزادی این بیماری خطرناک است و به همین دلیل به مردم توصیه می‌شود که از مصرف گوشت خام خودداری کرده و حتما گوشت پخته مصرف کنند.»