تشریح شرايط نگهداري نان در منازل

 نان را باید بلافاصله پس از پخت در مکان مناسب و دور از گرد و غبار قرار داد.
به گزارش وب دا، مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت نیشابور گفت: زمانی که نان ها به صورت لایه لایه و داغ روی هم قرار گیرند ممکن است کپک بزنند که باید در این شرایط همه لایه‌ها را دور بریزیم چرا که سموم تولیدی از کپک‌ها می‌تواند بسیار خطرناک باشد و منجر به بروز سرطان شود.
مهندس نعمت الله معروفي با تاكید بر این كه خطرات بیشتر ناشی از کپک نان نسبت به سموم ناشی از کپک زدگی آرد و مغذی‌جات است، یادآور شد: در مرحله‌ای که بخشی از نان کپک زده است باید کل نان را دور ریخت چرا که مابقی نان نیز در حال کپک زدن است در حالی كه قابل رویت نیست.
وی یادآور شد: نان را باید بلافاصله پس از پخت در مکان مناسب و دور از گرد و غبار قرار داد و در قطعات مناسب بسته به میزان مصرف بعدی، بسته بندی كرده و در فریزر نگهداری کرد تا در فریزر منجمد شده و در مصرف بعدی مورد استفاده قرار گیرند. نگهداری نان‌ داخل یخچال سبب بیات شدن زودرس نان و غیرقابل استفاده شدن آن مي شود.
 مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت نیشابور تصریح كرد: همچنین كپك ها در محیط یخچال می‌توانند رشد کنند بنابراین بهترین روش برای نگهداری نان به مدت طولانی نگهداری در فریزر است.
معروفی افزود: بعضی از افراد نان های کپک زده و ضایعات نان را به نان خشکی‌ها که نهایتا به مصرف دام می رسد تحویل می‌دهند، این سموم کپکی یا قارچی نان کپک زده در بدن دام، سموم خطرناكی را تولید می‌کنند (سم آفلاتوكسين كه سرطانزا مي باشد ) نهایتا وارد چرخه غذایی انسان می‌شود.
وی در پایان توصیه کرد: نان کپک زده را باید دور ریخت و از مصرف آن برای دام و انسان جدا پرهیز شود.

مصرف 2 نوبت ماهی در هفته را فراموش نکنید


13-375.jpg
 مصرف ماهی کبابی بر ماهی سرخ کرده ارجحیت دارد اما اگر هنگام سرخ کردن ماهی از روغن‌های جامد استفاده شود، خطر گرفتگی عروق و بیماری‌های قلبی افزایش می‌یابد.
دکتر علی کشاورز در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه غذاهای دریایی خصوصا ماهی سرشار از امگا - 3 است، گفت: امگا – 3 علاوه بر پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، موجب آرامش اعصاب می‌شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه ماهی از بهترین منابع پروتئینی مورد نیاز بدن است، گفت: هر چند میزان امگا – 3 انواع ماهی متفاوت است ولی ماهی از هر نوع که باشد حاوی مقادیر فراوان امگا – 3 است، بنابراین بهتر است ماهی به جای سایر گوشت‌ها حداقل 2 نوبت در هفته مصرف شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بر مصرف لیموترش همراه با ماهی تاکید کرد و گفت: لیمو نه تنها طعم بهتری به ماهی می‌دهد، بلکه ویتامین – ث موجود در آن به جذب بهتر آهن موجود در گوشت ماهی کمک می‌کند.
دکتر کشاوز با تاکید بر اهمیت جایگزین کردن گوشت ماهی به جای گوشت قرمز گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، افراط در مصرف گوشت قرمز موجب افزایش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان می شود.

مصرف مداوم نان سفید، کم خونی می‌آورد


60-58.jpg
معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: استفاده از نان‌های سفید مضرات بسیار قابل توجهی به همراه دارد به طوری که ابتلا به کم خونی در صورت استفاده مداوم از عوارض این نوع نان‌ها است.
دکتر رسول دشتی گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: در جریان سبوس گیری مقادیر فراوانی از املاح معدنی مثل آهن، کلسیم، فسفر، روی و منیزیم دور ریخته می‌شود که به سفیدی بیشتر نان می‌انجامد که این نان موجب چاقی بیشتر می‌شود و کلسترول، تری گلیسیرید و قند خون بالا می‌رود.
وی بزرگترین عامل مرگ و میر در جامعه را بیماریهای قلبی دانست و خاطرنشان کرد: عامل اصلی افزایش بیماریهای قلبی مصرف نان سفید در جامعه است. مصرف نان‌های سفید و سبوس گیری شده منجر به افزایش بیماری‌های قلبی می‌شود که عامل اصلی مرگ و میر در جامعه است.
معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه در حال حاضر نانوائی‌ها در تهیه نان بجای آرد خبازی 12 یا 15 درصد سبوس گیری شده، از آرد سفید قنادی که 18 درصد سبوس گیری شده استفاده می‌کنند، اضافه کرد: به منظور پیشگیری از افزایش ابتلاء به بیماریهای چاقی، فشار خون و کم خونی و سایر عوارض ناشی از مصرف نان‌های سفید در استان ایلام، مقرر شد کمیته‌ای متشکل از نمایندگان سازمانهای ذیربط تشکیل و در خصوص افزایش آگاهی مردم در زمینه مزایای استفاده از نان‌های تیره و سبوس دار از طریق شرکت کارشناسان در برنامه‌های صدا وسیمای استان و رسانه‌های مختلف اقدام نماید.
دشتی یادآور شد: تغییر ذائقه مردم و استقبال آنان از نان‌های حاوی سبوس قطعا راهگشا خواهد بود زیرا کارخانجات آرد توانائی تولید آرد با درصدهای مختلف سبوس را دارند و نانوایان در صورت استقبال مردم می‌توانند از آرد دارای سبوس بیشتر در تهیه نان استفاده نمایند.

7 غذایی که روزانه حتماً باید آن ها را بخوریم

ماست، گوجه فرنگی، گردو، اسفناج، جو، هویج، زغال اخته از مواد غذایی هستند که باید روزانه حتماً آن ها را در بین خوراکی های خود جای دهیم.

به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران به نقل از هلت نیوز؛ این مواد غذایی حتی می توانند جایگزین تمام غذاهای روزانه ما شوند.
اضافه کردن این مواد غذایی به رژیم روزانه خود یک زندگی سالم و طولانی را برای ما رقم می زند سلامتی ما را تضمین می کند.
ماست:
این ماده غذایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و بدن را در برابر سرطان ها حفاظت می کند ،گفتنی است: برخی از ماست های پروبیوتیک با تمام باکتری های مضر بدن ما مبارزه می کنند.
گوجه فرنگی:
گوجه فرنگی های قرمز سرشار از آنتی اکسیدان لیکوپن هستند که می توانند خطر ابتلا به سرطان ریه پروستات مثانه و پوست را کاهش دهند.


گردو:
این ماده غذایی سرشار از امگا است که باعث ضد التهاب فنول ها می شود و ویتامین های موجود در گردو و در بادام و بادام زمینی نیز وجود دارد.

هشدار پزشکان درباره ترکيب خطرناک گريپ فروت و چند دارو


محققان می گويندکه شمار داروهایی که ترکیب آنها با گریپ فروت می تواند خطرناک باشد به سرعت رو به افزایش است
پزشکان هشدار داده اند که "ناآگاهی" از خطر ترکیب برخی از داروها با گریپ فروت ممکن است که خطرناک باشد.
گریپ فروت از تجزیه برخی داروها در روده و کبد جلوگیری می کند که می تواند باعث مسمومیت دارویی (اوردوز) شود.
محققانی که متوجه ارتباط گریپ فروت با تجزیه داروها شده اند می گویند که شمار داروهایی که ترکیب آنها با این میوه ممکن است که خطرناک باشد به سرعت رو به افزایش است.
نتیجه این مطالعه در مجله انجمن پزشکی کانادا منتشر شده است.

نوشابه ممنوع؛ به هفت دلیل!

نوشابه شاید نوشیدنی مورد علاقه شما در حین تماشای  تئاتر، یا شاید هم در اواسط روز همراه نهار، برای بالا بردن کافئین باشد. اما همین مایع شیرین و خوشمزه که غدد چشایی شما را قلقلک می دهد، سلامتی شما را هم به خطر می اندازد. هرگاه نوشابه ای می نوشید خودتان را در معرض خطراتی همچون افزایش وزن، پوکی استخوان و مشکلات متعدد دیگری مانند بیماری قلبی قرار می دهید. در اینجا هفت دلیل بیان شده است تا دیگر نوشابه ننوشید وآن را برای همیشه کنار بگذارید.

1- نوشیدن نوشابه باعث افزایش وزن و چاقی درناحیه شکم می شود


احتمال افزایش وزن و چاقی درافرادی که نوشابه می نوشند، نسبت به افرادی که نوشیدنی های دیگری را برای رفع عطش ترجیح می دهند، بیشتر است: یک ظرف کمتر از نیم لیتر از این نوشیدنی، حدود 140 تا 180 کالری انرژی تولید می کند واین در حالی است که به راحتی می توان روزانه بیش از نیم لیتر از آن را سر کشید. کالری های  موجود در نوشابه  در واقع کالری های پوچ اند- یعنی هیچ ارزش غذایی ندارند و شما را سیر نمی کنند.

رژیم بگیرید؛ اما عاقلانه

اگر در اولین برنامه رژیم و لاغری‌تان موفق نبوده‌اید، دوباره تلاش كنید، اما این بار اجازه دهید ما كمك‌تان كنیم.

من همیشه احساس گرسنگی می‌كنم؛ مثل قحطی‌زده‌ها


یك برنامه غذایی كمتر از 1400 كیلوكالری باعث می‌شود كه به بدن مواد مغذی و ویتامین‌های مورد نیاز نرسد. این مقدار غذا نمی‌‌تواند به شما احساس سیری بدهد، اما چه كسی گفته است كه رژیم گرفتن یعنی دریافت كمترین مقدار مواد غذایی و گرسنگی كشیدن. اگر تصمیم دارید كه لاغر شوید، حتماً هر روز 1600 كیلوكالری دریافت كنید؛ یعنی حدود 400 كیلوكالری از مصرف روزانه خود بكاهید. هر روز سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده داشته باشید و این 1600 كیلوكالری را بین وعده‌های غذایی قسمت كنید. اگر هر چهار ساعت یكبار غذایی بخورید، میزان قندخون‌تان ثابت می‌ماند و دچار نوسانات شدید نمی‌شوید؛ به همین دلیل كمتر میل و هوس شدید برای خوردن چیزی پیدا می‌كنید و اغلب احساس سیری دارید. اگر بتوانید از هر وعده غذایی 20 گرم و از هر میان وعده 10 گرم حذف كنید، حدود 400 كیلوكالری كمتر دریافت خواهید كرد.
 

انگار سوزن‌ ترازو دیگر هیچ تكانی نمی‌خورد


چندهفته بعد از رژیم گرفتن یك وضعیت ثابت و بدون تغییر در وزن شما ایجاد می‌شود، گویی دیگر تلاش‌های‌تان نتیجه‌ای ندارند. وقتی كه سبك‌تر می‌شوید، بدن‌تان نیاز به كالری كمتری دارد. هر روز 200 كیلوكالری كمتر جذب كنید. اگر برای مدت زمان طولانی طبق همان برنامه پیش بروید، متوقف می‌شوید..

حقایقی درباره اعتیاد به شکر

ترک شکر رایج‌ترین تقاضای مردم در حال حاضر است، مثلاً با رژیمی سه هفته‌ای که به شما تضمین می‌دهد از شر اعتیاد به شکر ، این گناه شیرین خلاص شده و قطعاً وزن کم کنید. اما آیا با خوردن مقادیر زیاد بروکلی، به مدت هفت روز، غول شکر از روی دوش شما پایین می‌آید؟  اجازه دهید حقایقی در مورد اشتیاق به خوردن شکر، اعتیاد به شکر و نحوه رام‌کردن تمایلات شدید به خوردن چیزهای شیرین را بازگو کنیم.

آیا اعتیاد به شکر واقعی است؟


می‌گویید اگر دونات نخورید حتی یک روز زنده نمی‌مانید—اما آیا واقعاً به شکر "معتاد هستید"؟ جواب این سئوال پیچیده است. محققان فکر می‌کنند الگویی از خودداری‌ها و محدود کردن‌ها—نه خود شکر—می‌تواند منجر به رفتارهای معتادگونه و حتی تغییرات مغزی گردد. شکر مشابه داروهای مخدر، ترکیبات شیمیایی " احساس خوب" مغز—شامل سروتونین و دوپامین—را تغییر می‌دهد. اما دانشمندان هنوز آماده نیستند که شکر را در کنار هروئین قرار دهند.

علائم اعتیاد به شکر


هر نامی که بر روی اعتیاد به شکر بگذارید، مثل اختلال غذایی یا حتی عادت بد غذایی، علائمی برای استفاده ناسالم از غذاهای شیرین وجود دارد. ممکن است کنترل خود را از دست داده و بیش از آنچه مورد نظرتان است، غذا بخورید. ممکن است زمانی که یکی از کلوچه‌های "همیشگی" را نمی‌خورید، علائمی مشابه علائم ترک دارو نشان دهید. ممکن است علائم پایین آمدن قند خون شامل اضطراب، لرزش خفیف، عصبانیت، عرق سرد.... را نشان دهید.

آشنایی با میوه گلابی وخواص آن

گلابی درختی است كه بلندی آن به حدود 10 متر می‌رسد و بیشتر در مناطق سردسیر و كوهستانی می‌روید . این درخت بومی مناطق جنوبی دریای خزر است .

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردم سالاری ؛  ریشه گلابی عمیق است برگهای آن صاف و دندانه داراست ، گلهای گلابی سفید رنگ مایل به صورتی و بصورت خوشه ای است . میوه درخت گلابی مخروطی شكل ، گوشتدار ، شیرین و یا ترش و شیرین است از تمام قسمتهای گلابی مانند برگ‌های جوان، ‌پوست وساقه میوه آن استفاده طبی بعمل می‌آید .

تركیبات شیمیایی:

برگ‌های جوان درخت گلابی دارای موادی مانند تانن ، گلوكوزید و هیدروكینون است . برگهای خشك درخت گلابی دارای اسید اورسولیك است دانه گلابی دارای ماده ای بنام آمیگدالین و مقداری روغن است.

در یك صد گرم گلابی مواد زیر موجود است .

قند طعم‌دار بخوریم یا نخوریم؟

مدتی است فرآورده‌ای به نام قند طعم‌دار مانند قند با طعم زعفران، آلبالو، لیمو، نعناع و... وارد بازار شده است. این قندها، رنگی هستند و تولیدکنندگان خواص بسیاری را پشت بسته‌بندی آن‌ها به این محصولات نسبت می‌دهند.

به احتمال زیاد رنگ، طعم و اسانس این فرآورده‌ها طبیعی نیست. زیرا اگر بخواهیم زعفران را با شکر مخلوط و قند تولید کنیم قیمت محصول نهایی بالا می‌رود و بعید است که تولیدکنندگان این فرآورده‌ها به عنوان نمونه از زعفران طبیعی استفاده کرده باشند. به احتمال زیاد از رنگ و اسانس آن هم از نوع سنتزی استفاده شده است. از سوی دیگر، خوردن زعفران تا حدی خوب است اما زیادی آن می‌تواند زیان‌بار باشد.

بنابراین خریداران بهتر است در پشت بسته‌بندی به این نکته توجه کنند که این محصول ساخت داخل کشور است یا خارج و رنگ و اسانس اضافه شده به آن طبیعی است یا سنتزی. در صورتی که رنگ و اسانس سنتزی باشد تنها قند، طعم‌دارشده و خاصیتی را نمی‌توان به آن نسبت داد.

در ضمن، اگر بخواهیم به خاطر خاصیت آن ماده خاص، قند بیشتری بخوریم مضرات این عادت غذایی بیش از فوایدش خواهد بود. بنابراین توصیه می‌شود قند را تا جایی که امکان دارد، محدود مصرف کنیم و ترجیحاً به جای قندهای ساده، قندهای پیچیده را در برنامه غذایی‌مان بگنجانیم.