آموزش تغذیه - خواص مواد خوراکی - بیماری ها در رابطه با تغذیه - گیاهان دارویی - رژیم های غذایی -ترکیبات مواد غذائی
نوشابه ممنوع؛ به هفت دلیل!
نوشابه شاید نوشیدنی مورد علاقه شما در حین تماشای تئاتر، یا شاید هم در اواسط روز همراه نهار، برای بالا بردن کافئین باشد. اما همین مایع شیرین و خوشمزه که غدد چشایی شما را قلقلک می دهد، سلامتی شما را هم به خطر می اندازد. هرگاه نوشابه ای می نوشید خودتان را در معرض خطراتی همچون افزایش وزن، پوکی استخوان و مشکلات متعدد دیگری مانند بیماری قلبی قرار می دهید. در اینجا هفت دلیل بیان شده است تا دیگر نوشابه ننوشید وآن را برای همیشه کنار بگذارید.
1- نوشیدن نوشابه باعث افزایش وزن و چاقی درناحیه شکم می شود
احتمال افزایش وزن و چاقی درافرادی که نوشابه می نوشند، نسبت به افرادی که نوشیدنی های دیگری را برای رفع عطش ترجیح می دهند، بیشتر است: یک ظرف کمتر از نیم لیتر از این نوشیدنی، حدود 140 تا 180 کالری انرژی تولید می کند واین در حالی است که به راحتی می توان روزانه بیش از نیم لیتر از آن را سر کشید. کالری های موجود در نوشابه در واقع کالری های پوچ اند- یعنی هیچ ارزش غذایی ندارند و شما را سیر نمی کنند.
1- نوشیدن نوشابه باعث افزایش وزن و چاقی درناحیه شکم می شود
احتمال افزایش وزن و چاقی درافرادی که نوشابه می نوشند، نسبت به افرادی که نوشیدنی های دیگری را برای رفع عطش ترجیح می دهند، بیشتر است: یک ظرف کمتر از نیم لیتر از این نوشیدنی، حدود 140 تا 180 کالری انرژی تولید می کند واین در حالی است که به راحتی می توان روزانه بیش از نیم لیتر از آن را سر کشید. کالری های موجود در نوشابه در واقع کالری های پوچ اند- یعنی هیچ ارزش غذایی ندارند و شما را سیر نمی کنند.
رژیم بگیرید؛ اما عاقلانه
اگر در اولین برنامه رژیم و لاغریتان موفق نبودهاید، دوباره تلاش كنید، اما این بار اجازه دهید ما كمكتان كنیم.
من همیشه احساس گرسنگی میكنم؛ مثل قحطیزدهها
یك برنامه غذایی كمتر از 1400 كیلوكالری باعث میشود كه به بدن مواد مغذی و ویتامینهای مورد نیاز نرسد. این مقدار غذا نمیتواند به شما احساس سیری بدهد، اما چه كسی گفته است كه رژیم گرفتن یعنی دریافت كمترین مقدار مواد غذایی و گرسنگی كشیدن. اگر تصمیم دارید كه لاغر شوید، حتماً هر روز 1600 كیلوكالری دریافت كنید؛ یعنی حدود 400 كیلوكالری از مصرف روزانه خود بكاهید. هر روز سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده داشته باشید و این 1600 كیلوكالری را بین وعدههای غذایی قسمت كنید. اگر هر چهار ساعت یكبار غذایی بخورید، میزان قندخونتان ثابت میماند و دچار نوسانات شدید نمیشوید؛ به همین دلیل كمتر میل و هوس شدید برای خوردن چیزی پیدا میكنید و اغلب احساس سیری دارید. اگر بتوانید از هر وعده غذایی 20 گرم و از هر میان وعده 10 گرم حذف كنید، حدود 400 كیلوكالری كمتر دریافت خواهید كرد.
انگار سوزن ترازو دیگر هیچ تكانی نمیخورد
چندهفته بعد از رژیم گرفتن یك وضعیت ثابت و بدون تغییر در وزن شما ایجاد میشود، گویی دیگر تلاشهایتان نتیجهای ندارند. وقتی كه سبكتر میشوید، بدنتان نیاز به كالری كمتری دارد. هر روز 200 كیلوكالری كمتر جذب كنید. اگر برای مدت زمان طولانی طبق همان برنامه پیش بروید، متوقف میشوید..
من همیشه احساس گرسنگی میكنم؛ مثل قحطیزدهها
یك برنامه غذایی كمتر از 1400 كیلوكالری باعث میشود كه به بدن مواد مغذی و ویتامینهای مورد نیاز نرسد. این مقدار غذا نمیتواند به شما احساس سیری بدهد، اما چه كسی گفته است كه رژیم گرفتن یعنی دریافت كمترین مقدار مواد غذایی و گرسنگی كشیدن. اگر تصمیم دارید كه لاغر شوید، حتماً هر روز 1600 كیلوكالری دریافت كنید؛ یعنی حدود 400 كیلوكالری از مصرف روزانه خود بكاهید. هر روز سه وعده غذای اصلی و دو میان وعده داشته باشید و این 1600 كیلوكالری را بین وعدههای غذایی قسمت كنید. اگر هر چهار ساعت یكبار غذایی بخورید، میزان قندخونتان ثابت میماند و دچار نوسانات شدید نمیشوید؛ به همین دلیل كمتر میل و هوس شدید برای خوردن چیزی پیدا میكنید و اغلب احساس سیری دارید. اگر بتوانید از هر وعده غذایی 20 گرم و از هر میان وعده 10 گرم حذف كنید، حدود 400 كیلوكالری كمتر دریافت خواهید كرد.
انگار سوزن ترازو دیگر هیچ تكانی نمیخورد
چندهفته بعد از رژیم گرفتن یك وضعیت ثابت و بدون تغییر در وزن شما ایجاد میشود، گویی دیگر تلاشهایتان نتیجهای ندارند. وقتی كه سبكتر میشوید، بدنتان نیاز به كالری كمتری دارد. هر روز 200 كیلوكالری كمتر جذب كنید. اگر برای مدت زمان طولانی طبق همان برنامه پیش بروید، متوقف میشوید..
حقایقی درباره اعتیاد به شکر
ترک شکر رایجترین تقاضای مردم در حال حاضر است، مثلاً با رژیمی سه هفتهای که به شما تضمین میدهد از شر اعتیاد به شکر ، این گناه شیرین خلاص شده و قطعاً وزن کم کنید. اما آیا با خوردن مقادیر زیاد بروکلی، به مدت هفت روز، غول شکر از روی دوش شما پایین میآید؟ اجازه دهید حقایقی در مورد اشتیاق به خوردن شکر، اعتیاد به شکر و نحوه رامکردن تمایلات شدید به خوردن چیزهای شیرین را بازگو کنیم.
آیا اعتیاد به شکر واقعی است؟
میگویید اگر دونات نخورید حتی یک روز زنده نمیمانید—اما آیا واقعاً به شکر "معتاد هستید"؟ جواب این سئوال پیچیده است. محققان فکر میکنند الگویی از خودداریها و محدود کردنها—نه خود شکر—میتواند منجر به رفتارهای معتادگونه و حتی تغییرات مغزی گردد. شکر مشابه داروهای مخدر، ترکیبات شیمیایی " احساس خوب" مغز—شامل سروتونین و دوپامین—را تغییر میدهد. اما دانشمندان هنوز آماده نیستند که شکر را در کنار هروئین قرار دهند.
علائم اعتیاد به شکر
هر نامی که بر روی اعتیاد به شکر بگذارید، مثل اختلال غذایی یا حتی عادت بد غذایی، علائمی برای استفاده ناسالم از غذاهای شیرین وجود دارد. ممکن است کنترل خود را از دست داده و بیش از آنچه مورد نظرتان است، غذا بخورید. ممکن است زمانی که یکی از کلوچههای "همیشگی" را نمیخورید، علائمی مشابه علائم ترک دارو نشان دهید. ممکن است علائم پایین آمدن قند خون شامل اضطراب، لرزش خفیف، عصبانیت، عرق سرد.... را نشان دهید.
آیا اعتیاد به شکر واقعی است؟
میگویید اگر دونات نخورید حتی یک روز زنده نمیمانید—اما آیا واقعاً به شکر "معتاد هستید"؟ جواب این سئوال پیچیده است. محققان فکر میکنند الگویی از خودداریها و محدود کردنها—نه خود شکر—میتواند منجر به رفتارهای معتادگونه و حتی تغییرات مغزی گردد. شکر مشابه داروهای مخدر، ترکیبات شیمیایی " احساس خوب" مغز—شامل سروتونین و دوپامین—را تغییر میدهد. اما دانشمندان هنوز آماده نیستند که شکر را در کنار هروئین قرار دهند.
علائم اعتیاد به شکر
هر نامی که بر روی اعتیاد به شکر بگذارید، مثل اختلال غذایی یا حتی عادت بد غذایی، علائمی برای استفاده ناسالم از غذاهای شیرین وجود دارد. ممکن است کنترل خود را از دست داده و بیش از آنچه مورد نظرتان است، غذا بخورید. ممکن است زمانی که یکی از کلوچههای "همیشگی" را نمیخورید، علائمی مشابه علائم ترک دارو نشان دهید. ممکن است علائم پایین آمدن قند خون شامل اضطراب، لرزش خفیف، عصبانیت، عرق سرد.... را نشان دهید.
آشنایی با میوه گلابی وخواص آن
گلابی درختی است كه بلندی آن به حدود 10 متر میرسد و بیشتر در مناطق سردسیر و كوهستانی میروید . این درخت بومی مناطق جنوبی دریای خزر است .
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردم سالاری ؛ ریشه گلابی عمیق است برگهای آن صاف و دندانه داراست ، گلهای گلابی سفید رنگ مایل به صورتی و بصورت خوشه ای است . میوه درخت گلابی مخروطی شكل ، گوشتدار ، شیرین و یا ترش و شیرین است از تمام قسمتهای گلابی مانند برگهای جوان، پوست وساقه میوه آن استفاده طبی بعمل میآید .
تركیبات شیمیایی:
برگهای جوان درخت گلابی دارای موادی مانند تانن ، گلوكوزید و هیدروكینون است . برگهای خشك درخت گلابی دارای اسید اورسولیك است دانه گلابی دارای ماده ای بنام آمیگدالین و مقداری روغن است.
در یك صد گرم گلابی مواد زیر موجود است .
به گزارش سلامت نیوز به نقل از مردم سالاری ؛ ریشه گلابی عمیق است برگهای آن صاف و دندانه داراست ، گلهای گلابی سفید رنگ مایل به صورتی و بصورت خوشه ای است . میوه درخت گلابی مخروطی شكل ، گوشتدار ، شیرین و یا ترش و شیرین است از تمام قسمتهای گلابی مانند برگهای جوان، پوست وساقه میوه آن استفاده طبی بعمل میآید .
تركیبات شیمیایی:
برگهای جوان درخت گلابی دارای موادی مانند تانن ، گلوكوزید و هیدروكینون است . برگهای خشك درخت گلابی دارای اسید اورسولیك است دانه گلابی دارای ماده ای بنام آمیگدالین و مقداری روغن است.
در یك صد گرم گلابی مواد زیر موجود است .
قند طعمدار بخوریم یا نخوریم؟
مدتی است فرآوردهای به نام قند طعمدار مانند قند با طعم زعفران، آلبالو، لیمو، نعناع و... وارد بازار شده است. این قندها، رنگی هستند و تولیدکنندگان خواص بسیاری را پشت بستهبندی آنها به این محصولات نسبت میدهند.
به احتمال زیاد رنگ، طعم و اسانس این فرآوردهها طبیعی نیست. زیرا اگر بخواهیم زعفران را با شکر مخلوط و قند تولید کنیم قیمت محصول نهایی بالا میرود و بعید است که تولیدکنندگان این فرآوردهها به عنوان نمونه از زعفران طبیعی استفاده کرده باشند. به احتمال زیاد از رنگ و اسانس آن هم از نوع سنتزی استفاده شده است. از سوی دیگر، خوردن زعفران تا حدی خوب است اما زیادی آن میتواند زیانبار باشد.
بنابراین خریداران بهتر است در پشت بستهبندی به این نکته توجه کنند که این محصول ساخت داخل کشور است یا خارج و رنگ و اسانس اضافه شده به آن طبیعی است یا سنتزی. در صورتی که رنگ و اسانس سنتزی باشد تنها قند، طعمدارشده و خاصیتی را نمیتوان به آن نسبت داد.
در ضمن، اگر بخواهیم به خاطر خاصیت آن ماده خاص، قند بیشتری بخوریم مضرات این عادت غذایی بیش از فوایدش خواهد بود. بنابراین توصیه میشود قند را تا جایی که امکان دارد، محدود مصرف کنیم و ترجیحاً به جای قندهای ساده، قندهای پیچیده را در برنامه غذاییمان بگنجانیم.
به احتمال زیاد رنگ، طعم و اسانس این فرآوردهها طبیعی نیست. زیرا اگر بخواهیم زعفران را با شکر مخلوط و قند تولید کنیم قیمت محصول نهایی بالا میرود و بعید است که تولیدکنندگان این فرآوردهها به عنوان نمونه از زعفران طبیعی استفاده کرده باشند. به احتمال زیاد از رنگ و اسانس آن هم از نوع سنتزی استفاده شده است. از سوی دیگر، خوردن زعفران تا حدی خوب است اما زیادی آن میتواند زیانبار باشد.
بنابراین خریداران بهتر است در پشت بستهبندی به این نکته توجه کنند که این محصول ساخت داخل کشور است یا خارج و رنگ و اسانس اضافه شده به آن طبیعی است یا سنتزی. در صورتی که رنگ و اسانس سنتزی باشد تنها قند، طعمدارشده و خاصیتی را نمیتوان به آن نسبت داد.
در ضمن، اگر بخواهیم به خاطر خاصیت آن ماده خاص، قند بیشتری بخوریم مضرات این عادت غذایی بیش از فوایدش خواهد بود. بنابراین توصیه میشود قند را تا جایی که امکان دارد، محدود مصرف کنیم و ترجیحاً به جای قندهای ساده، قندهای پیچیده را در برنامه غذاییمان بگنجانیم.
غذاهای غیر خانگی آهن کافی ندارند
مصرف ناکافی مواد غذایی حاوی ویتامین C ، احتمال بروز کمبود آهن را افزایش می دهد.
مهدیه السادات حاجی میرزاده در گفتوگو با (ایسنا)، در مورد علل کم خونی و فقر آهن، اظهار کرد: مهمترین و شایعترین علل بروز کمبود آهن مصرفی در رژیم غذایی روزانه و کاهش مصرف در انواع گوشت بویژه گوشت قرمز است که آهن قابل جذب دارد.وی از عوامل دیگر کم خونی و فقر آهن را مصرف چای همراه با غذا و یا بلافاصله پس از غذا دانست و افزود: تانن موجود در چای می تواند جذب آهن غذا را به مقدار قابل ملاحظه ای کاهش دهد.
حاجی میرزاده با بیان اینکه مصرف ناکافی مواد غذایی حاوی ویتامین C نیز احتمال بروز کمبود آهن را افزایش می دهد ادامه داد: ویتامین C که بطور طبیعی در میوه ها و سبزی های تازه و خام وجود دارد موجب افزایش جذب آهن غذا می شود و کمبود دریافت ویتامین C موجب کاهش جذب آهن غذا و در نتیجه کمبود آهن می شود.وی مصرف ناکافی مواد غذایی آهن دار، شروع نکردن به موقع تغذیه تکمیلی و یا نامناسب بودن آن، مصرف چای همراه با غذا و یا بلافاصله پس از صرف غذا و آلودگی های انگلی مانند ابتلا به کرم قلابدار را از دیگر عوامل این کم خونی عنوان کرد.
وی با اشاره به جایگزین شدن غذاهای غیر خانگی تصریح کرد: انواع ساندویچ ها مثل سوسیس و کالباس که اغلب آهن کافی ندارند و مصرف هله هوله ها که معده را پرکرده و فرد را از غذای سفره محروم می کند نیز می تواند سبب کم خونی فقر آهن شود.وی افزود: در دوران کودکی به علت افزایش رشد و همچنین دوران بارداری، نیاز بدن به آهن افزایش پیدا می کند.
دانه کتان و کاهش عوارض یائسگی
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تحقیقی، تأثیر استفاده از پودر کتان را بر گرگرفتگی ناشی از دوران یائسگی مورد بررسی قرار دادند.گرگرفتگی وازوموتور یکی از شایعترین مشکلات زنان در دوران یائسگی است و امروزه هورمون درمانی، استاندارد طلایی درمان آن است اما مطالعات نشان داده استفاده از داروهای هورمونی حتی در مدت کوتاه موجب بروز عوارض و مخاطرات جدی برای فرد میشود. در این راستا پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد در قالب عضو هیأت علمی دانشکده پرستاری و مامایی، کارشناس ارشد پرستاری، عضو مرکز تحقیقات سلامت زنان، دانشیار گروه فارماکولوژی و دانشیار گروه زیستی این دانشگاه تحقیقی را با عنوان بررسی اثر پودر دانه کتان بر گرگرفتگی زنان در دوران یائسگی انجام دادند.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ از آنجایی که اخیراً تمایل به استفاده از منابع گیاهی، جهت درمان گرگرفتگی افزایش یافته است و دانه کتان منبعی غنی از لیگنانها است که زنان تمایل زیادی به مصرف آن دارند، این مطالعه با هدف کلی تعیین اثر پودر دانه کتان بر گرگرفتگی وازوموتور زنان حول وحوش یائسگی انجام شده است.این تحقیق روی 62 زن حداقل 41 ساله با حداقل 5 مرتبه گرگرفتگی روزانه متوسط تا شدید و واجد شرایط مطالعه، در قالب دو گروه 31 نفری انجام شد و به مدت شش هفته روزانه 40 گرم پودر دانه کتان و دارونما به این افراد خورانده شد.بر پایه این تحقیق، نتایج نشان داد که با مصرف پودر دانه کتان، شدت و مدت گرگرفتگیهای روزانه، شدت تعریقهای شبانه و نمره اختلال در خواب در مقایسه با دارونما کاهش بیشتری داشت ولی از نظر دفعات گرگرفتگی روزانه و تعریقهای شبانه تفاوت آماری معنیداری مشاهده نشد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از آرمان ؛ از آنجایی که اخیراً تمایل به استفاده از منابع گیاهی، جهت درمان گرگرفتگی افزایش یافته است و دانه کتان منبعی غنی از لیگنانها است که زنان تمایل زیادی به مصرف آن دارند، این مطالعه با هدف کلی تعیین اثر پودر دانه کتان بر گرگرفتگی وازوموتور زنان حول وحوش یائسگی انجام شده است.این تحقیق روی 62 زن حداقل 41 ساله با حداقل 5 مرتبه گرگرفتگی روزانه متوسط تا شدید و واجد شرایط مطالعه، در قالب دو گروه 31 نفری انجام شد و به مدت شش هفته روزانه 40 گرم پودر دانه کتان و دارونما به این افراد خورانده شد.بر پایه این تحقیق، نتایج نشان داد که با مصرف پودر دانه کتان، شدت و مدت گرگرفتگیهای روزانه، شدت تعریقهای شبانه و نمره اختلال در خواب در مقایسه با دارونما کاهش بیشتری داشت ولی از نظر دفعات گرگرفتگی روزانه و تعریقهای شبانه تفاوت آماری معنیداری مشاهده نشد.
چاقكنندههايي که نميشناختيد
|
دکتر سيدمحسن خوشنيت/فوقتخصص غدد و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي
تهران/
آيا ميدانستيد بطريهاي پلاستيكي و روكش ظروف تفلون هم چاقمان
ميکنند؟!
يکي
از مهمترين مشکلات جوامع امروزي افزايش شيوع چاقي است. اگرچه ژنتيک
تاثيري حدود 70 درصد بر وزن دارد اما رژيمغذايي افراد هم در اين زمينه
موثر است. البته تحقيقات جديد نشان دادهاند، عواملي به جز رژيم غذايي و
ژنتيک نيز در بروز چاقي تاثيرگذارند و به عنوان مواد چاقکننده (obesogen)
شهرت يافتهاند...
اين
عوامل، مواد شيميايي طبيعي يا ساخته دست بشر هستند و باعث افزايش وزن
–بهخصوص در دوران جنيني و رشد اوليه- ميشوند و اين اثر از طريق افزايش
تعداد سلولهاي چربي، کاهش سوختوساز انرژي در بدن، مقاومت به انسولين در
کبد و ترشح کم لپتين (مسوول پيغام سيري بدن) از سلولهاي چربي بروز ميكند.
اين مواد عبارتند از:
1. بيسفنول
اين
تركيب در توليد بسياري از بطريهاي پلاستيكي شير و آب و نوعي رزين به نام
اپوكسيدر كه در ديواره داخلي قوطيهاي نوشيدني و كنسروها به شکل يك لايه
سفيد ديده ميشود، به كار ميرود. وجود اين تركيب در دستگاههاي خودپرداز و
فاكس هم رسيد آنها را به اين تركيب آلوده ميكند و امكان دارد از طريق
تماس دست «بيسفنول A» وارد بدن شود. از مضرات اين تركيب اين است كه گاهي
اثري مشابه هورمون زنانه دارد و مواجهه با آن ميتواند باعث ايجاد اختلال
در تعادل هورمونهاي جنسي يا كاركرد غدد درونريز شود. اين ترکيب همچنين
باعث تجمع چربي در بدن و چاقي ميشود. اين ترکيب به ميزان
5 درصد از مادر به جنين انتقال مييابد و ميتواند منجر به اثرات سوئي در جنين شود. استفاده از اين ماده در دنياي امروز گسترش يافته و مواجهه با آن اجتنابناپذير است. بيسفنول A ميتواند در اثر شستشو، گرما، شکستگي و ضربه و مسايلي از اين قبيل آزاد شود و غذا، شير و نوشيدني محتوي خود را آلوده کند و از اين طريق به راحتي و به مقدار زياد وارد بدن شود. البته روشهايي مانند انتخاب بطريهاي شيشهاي، استيل ضدزنگ به جاي پلاستيک و عدم درخواست رسيد از صندوقدار به کاهش مواجهه با اين تركيب کمک ميکند.
5 درصد از مادر به جنين انتقال مييابد و ميتواند منجر به اثرات سوئي در جنين شود. استفاده از اين ماده در دنياي امروز گسترش يافته و مواجهه با آن اجتنابناپذير است. بيسفنول A ميتواند در اثر شستشو، گرما، شکستگي و ضربه و مسايلي از اين قبيل آزاد شود و غذا، شير و نوشيدني محتوي خود را آلوده کند و از اين طريق به راحتي و به مقدار زياد وارد بدن شود. البته روشهايي مانند انتخاب بطريهاي شيشهاي، استيل ضدزنگ به جاي پلاستيک و عدم درخواست رسيد از صندوقدار به کاهش مواجهه با اين تركيب کمک ميکند.
خواص دارویی جو و عصاره مالت جو
جو؛ پدر غلات
جو با نام علمی Hordeum vulgare گیاهی
است علفی و یک ساله که ارتفاعش بسته به انواع مختلف آن، تا یک متر می
رسد. برگ های آن متناوب، باریک و دراز به رنگ سبز تیره می باشند. جو که بیش از دوازده هزار سال پیش شناخته شد، بومی آسیای غربی و آفریقای غربی است و به سرعت در نواحی مدیترانه منتشر شد. جو از آغاز تاریخ انسان و احتمالا قبل از گندم کشت می شده است و هنوز یکی از غذاهای عمده انسان به شمار می رود. از
لحاظ پراکندگی جغرافیایی در کشورمان، جو در گیلان، آذربایجان، اصفهان،
لرستان، خوزستان و یا به عبارت بهتر، در همه جای ایران به طور وسیعی کشت می
شود.
ترکیبات شیمیایی جو:
جو حاوی انواع پُلی ساکاریدها نظیر نشاسته و دکسترین است. گیاهک جوانه جو حاوی ترکیبات روغنی از جمله اسیدهای چرب شامل: اسید استئاریک، اسید پالمتیک، اسید اولئیک و اسید لینولئیک می باشد. بنابراین از نقطه نظر مواد غذایی، بین دانه جو و دانه های در حال رشد و جوانه زده آن تفاوت عمدهای می باشد.جدول (1) مواد موجود در 100 گرم جو را نشان می دهد. جو به طور معمول به سه صورت در بازار عرضه می شود.
1- جو پوست نکنده که هنوز سبوس آن جدا نشده است.
2- جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است.
3- جو سفید که پوست و سبوس آن گرفته شده است و به نام "جو مرواریدی" معروف است.
خواص درمانی جو
جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است و دارای خواص دارویی فراوانی است. بقراط، پدر علم پزشکی غرب، جو را به عنوان یکی از راه های موثر در درمان بیماری های حاد به کار می برده است. دم کردههای جو هنوز به نام "چای هیپوکرات" معروف است. تجربیات اخیر پزشکی نشان می دهند که مواد تشکیل دهنده جو، خاصیت درمانی دارند. جو همچنین عملکرد درمان های طبیعی را تسهیل نموده و بهبود می بخشد.
اشتراک در:
پستها (Atom)