غذاهای آماده و كم‌خاصیت

همه ما هر روز انواع و اقسام مواد غذایی آماده و نیمه‌آماده را در فروشگاه‌های محل زندگی خود می‌بینیم و اگر با كمی دقت به اطراف خانه خود نگاهی كنیم، انواع رستوران‌ها، آشپزخانه‌های ویژه طبخ غذا و فست‌فودها را خواهیم یافت كه البته هر روز هم بر تعدادشان افزوده می‌شود. اینها حكایت از آن دارد كه متاسفانه مصرف این‌گونه مواد غذایی در خانواده‌های ایرانی رواج زیادی پیدا كرده است؛ خانواده‌هایی كه تا همین دهه‌های گذشته بجز قورمه‌سبزی، قیمه یا آبگوشت خانگی به غذای دیگری فكر نمی‌كردند و كباب بیرون فقط گاهگاهی بابت تفنن میل می‌شد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از جام جم ؛ حالا اما خیلی از بچه‌ها به جای لقمه‌های سالم و تازه مدرسه هم انواع ساندویچ‌ها را از بوفه می‌خرند و می‌خورند. این در حالی است كه مصرف این‌گونه غذاها نه‌تنها سلامت خانواده را به خطر می‌اندازد، بلكه از لحاظ اقتصادی نیز به صرفه نیست.

خانمی را می‌شناسم که با داشتن چند فرزند کار خانه را هم انجام می‌دهد، اما غذاهایش را همیشه با مواد تازه تهیه می‌كند. یعنی موقعی كه می‌خواهد قورمه‌سبزی درست كند، با خریدن نیم‌كیلو سبزی یك خورش خوشمزه و تازه برای خانواده آماده می‌كند.

این روزها خانم‌های خانه وقتی برای خرید به مغازه محل هم سر می‌زنند، یخچال فروشگاه را مملو از انواع سبزیجات آماده و نیمه‌آماده می‌بینند، در حالی كه می‌توانند با رفتن به سبزی‌فروشی محل یا بازارهای روز نزدیك خانه، سبزی دلخواه و مورد استفاده‌شان را به صورت تازه خریداری كرده و با حداقل قیمت یك غذای خوب و سالم برای خانواده مهیا كنند.

روش‌های استفاده‌ از بادام

علاوه بر مغز بادام، از اجزای دیگر درخت بادام و با روش‌های مختلفی می‌توان از آن بهره برد، با ما همراه باشید.

1- روغن بادام

برای به دست آوردن روغن بادام، مغز بادام را پس از تمیز کردن و خشک کردن خرد می‌کنند و به‌صورت خمیر در می‌آورند و سپس آن را تحت فشار قرار داده و روغن آن را استخراج می‌کنند. این روغن را فشار اول می‌نامند.تفاله بادام را که از فشار اول باقیمانده تحت اثر حرارت و مواد شیمیایی قرار داده و روغن فشار دوم را به دست می‌آورند. به دلیل این که روغن بادام گران است معمولاً تقلب کرده و آن را با روغن‌های دیگر مانند روغن مغز هسته زردآلو و هلو مخلوط کرده و به نام روغن بادام می‌فروشند.همان طور که گفته شد اگر روغن بادام تلخ یا مغز زردآلو یا هلو تحت اثر آب قرار گیرند اسید سیانیدریک و آلدئید بنزوئیک تولید می‌شود که سمی است بنابراین برای گرفتن روغن از این هسته‌ها نباید از آب استفاده کرد.

2- اسانس بادام‌تلخ

این اسانس مایعی زلال و بی‌رنگ است که در اثر کهنه شدن به رنگ زرد کمرنگ در می‌آید. بوی آن قوی، طعمش سوزاننده و تلخ و بسیار سمی است. اسانس بادام تلخ به سهولت با اکسیژن هوا ترکیب و اکسید می‌شود. بنابراین باید همیشه ظرف محتوی آن کاملاً پر و در بسته بوده و در جای تاریک و سرد نگهداری شود.

چه بخوریم تا زیبا و جوان بمانیم؟

چـیـزهایــی که می خورید می تواند به زیباتر شدن شما کـمک کند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از قانون ؛ این خوراکی ها که می تواند در زیبایی و جوان ماندن شما تاثیر بسزایی داشته باشد:

جوانتر به نظر بیایید

بـادام خـواص فـوق العـاده ی ضد پیری دارد. نه تنها حاوی مـیــزان زیادی ویتامین E است (می دانید که این ویتامین جـزء ویـتـامین هایی است که معمولاً پشت ظرف کِرِم ها و لوازم آرایشی از آن نام می بـرنـد)، بـلـکـه حـاوی میزان زیـادی اسـیـد چـرب هـم مـی بـاشـد (کـه بـه نــرم کــردن پوست کمک می کند)، همچنین حاوی آنتی اکسیدان سلنیم می باشد. اما حواستان باشد که زیاد از این ماده ی غذایی نخورید. درست است که خواص زیبایی و آرایشی زیادی دارد، اما میزان کالریش هم بالا است و ممکن است باعث چاقی شود.

ناخن هایی محکم داشته باشید

با خوردن پروتئین می توانید به ناخن هایتان استحکام بیشتری داده و آنها را تقویت کنید. پروتئین باعث ساختن کراتین (ماده ی تشکیل دهنده ی ناخن) می شود. سینه ی مرغ بدون پوست و استخوان، گوشت بوقلمون، ماهی تن و حبوبات همه در این منظور به شما کمک می کنند.

ویتامین D در کاهش میزان سرماخوردگی مؤثر است


میزان پایین ویتامینD در خون افراد، استعداد آنها را در ابتلا به سرماخوردگی و بیماری های دستگاه تنفس افزایش می دهد.
به گزارش خبرنگار وب دا، قائم مقام مركز تحقيقات غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: سطوح پایین ویتامینD افزایش حساسیت به سرماخوردگی را بیشتر می کند یا خود سرماخوردگی علت کاهش سطح ویتامینD است. اين ویتامین به عنوان یک هورمون در بدن عمل کرده و مشخص شده که در تنظیم حداقل هزار ژن نقش کمکی دارد.
دكتر حسين دلشاد افزود: فقط با خوردن مقادیر زیادی از ماهی و نوشیدن شیر میتوان این ویتامین را به میزان کافی دریافت کرد همچنين میزان پایین ویتامینD در خون افراد، استعداد آنها را در ابتلا به سرماخوردگی و بیماری های دستگاه تنفس افزایش می دهد.
وي تصريح كرد:  ویتامین D با ایجاد علایم سلولی ممکن است در کنترل سیستم ایمنی بدن، مبارزه با سرطان، بهبود سلامت قلبی عروقی و تنظیم قند خون نقش داشته باشد و مصرف آن توصیه می شود.
اين متخصص غدد خاطرنشان كرد: بايد روزانه10 تا 15 دقیقه به خاطر تولید ویتامینD در معرض نور خورشید قرار بگیریم زیرا مقدار کم نور خورشید بدون ایجاد سوختگی، پوست خطری در افزایش سرطان پوست ندارد. با این حال ایمن ترین راه در جهت دریافت کافی این ویتامین، مصرف مکمل های غذایی آن است.

تشریح شرايط نگهداري نان در منازل

 نان را باید بلافاصله پس از پخت در مکان مناسب و دور از گرد و غبار قرار داد.
به گزارش وب دا، مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت نیشابور گفت: زمانی که نان ها به صورت لایه لایه و داغ روی هم قرار گیرند ممکن است کپک بزنند که باید در این شرایط همه لایه‌ها را دور بریزیم چرا که سموم تولیدی از کپک‌ها می‌تواند بسیار خطرناک باشد و منجر به بروز سرطان شود.
مهندس نعمت الله معروفي با تاكید بر این كه خطرات بیشتر ناشی از کپک نان نسبت به سموم ناشی از کپک زدگی آرد و مغذی‌جات است، یادآور شد: در مرحله‌ای که بخشی از نان کپک زده است باید کل نان را دور ریخت چرا که مابقی نان نیز در حال کپک زدن است در حالی كه قابل رویت نیست.
وی یادآور شد: نان را باید بلافاصله پس از پخت در مکان مناسب و دور از گرد و غبار قرار داد و در قطعات مناسب بسته به میزان مصرف بعدی، بسته بندی كرده و در فریزر نگهداری کرد تا در فریزر منجمد شده و در مصرف بعدی مورد استفاده قرار گیرند. نگهداری نان‌ داخل یخچال سبب بیات شدن زودرس نان و غیرقابل استفاده شدن آن مي شود.
 مدیر گروه بهداشت محیط وحرفه ای مرکز بهداشت نیشابور تصریح كرد: همچنین كپك ها در محیط یخچال می‌توانند رشد کنند بنابراین بهترین روش برای نگهداری نان به مدت طولانی نگهداری در فریزر است.
معروفی افزود: بعضی از افراد نان های کپک زده و ضایعات نان را به نان خشکی‌ها که نهایتا به مصرف دام می رسد تحویل می‌دهند، این سموم کپکی یا قارچی نان کپک زده در بدن دام، سموم خطرناكی را تولید می‌کنند (سم آفلاتوكسين كه سرطانزا مي باشد ) نهایتا وارد چرخه غذایی انسان می‌شود.
وی در پایان توصیه کرد: نان کپک زده را باید دور ریخت و از مصرف آن برای دام و انسان جدا پرهیز شود.

مصرف 2 نوبت ماهی در هفته را فراموش نکنید


13-375.jpg
 مصرف ماهی کبابی بر ماهی سرخ کرده ارجحیت دارد اما اگر هنگام سرخ کردن ماهی از روغن‌های جامد استفاده شود، خطر گرفتگی عروق و بیماری‌های قلبی افزایش می‌یابد.
دکتر علی کشاورز در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه غذاهای دریایی خصوصا ماهی سرشار از امگا - 3 است، گفت: امگا – 3 علاوه بر پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، موجب آرامش اعصاب می‌شود.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه ماهی از بهترین منابع پروتئینی مورد نیاز بدن است، گفت: هر چند میزان امگا – 3 انواع ماهی متفاوت است ولی ماهی از هر نوع که باشد حاوی مقادیر فراوان امگا – 3 است، بنابراین بهتر است ماهی به جای سایر گوشت‌ها حداقل 2 نوبت در هفته مصرف شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بر مصرف لیموترش همراه با ماهی تاکید کرد و گفت: لیمو نه تنها طعم بهتری به ماهی می‌دهد، بلکه ویتامین – ث موجود در آن به جذب بهتر آهن موجود در گوشت ماهی کمک می‌کند.
دکتر کشاوز با تاکید بر اهمیت جایگزین کردن گوشت ماهی به جای گوشت قرمز گفت: بر اساس مطالعات انجام شده، افراط در مصرف گوشت قرمز موجب افزایش خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان می شود.

مصرف مداوم نان سفید، کم خونی می‌آورد


60-58.jpg
معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام گفت: استفاده از نان‌های سفید مضرات بسیار قابل توجهی به همراه دارد به طوری که ابتلا به کم خونی در صورت استفاده مداوم از عوارض این نوع نان‌ها است.
دکتر رسول دشتی گفت وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار کرد: در جریان سبوس گیری مقادیر فراوانی از املاح معدنی مثل آهن، کلسیم، فسفر، روی و منیزیم دور ریخته می‌شود که به سفیدی بیشتر نان می‌انجامد که این نان موجب چاقی بیشتر می‌شود و کلسترول، تری گلیسیرید و قند خون بالا می‌رود.
وی بزرگترین عامل مرگ و میر در جامعه را بیماریهای قلبی دانست و خاطرنشان کرد: عامل اصلی افزایش بیماریهای قلبی مصرف نان سفید در جامعه است. مصرف نان‌های سفید و سبوس گیری شده منجر به افزایش بیماری‌های قلبی می‌شود که عامل اصلی مرگ و میر در جامعه است.
معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی ایلام با بیان اینکه در حال حاضر نانوائی‌ها در تهیه نان بجای آرد خبازی 12 یا 15 درصد سبوس گیری شده، از آرد سفید قنادی که 18 درصد سبوس گیری شده استفاده می‌کنند، اضافه کرد: به منظور پیشگیری از افزایش ابتلاء به بیماریهای چاقی، فشار خون و کم خونی و سایر عوارض ناشی از مصرف نان‌های سفید در استان ایلام، مقرر شد کمیته‌ای متشکل از نمایندگان سازمانهای ذیربط تشکیل و در خصوص افزایش آگاهی مردم در زمینه مزایای استفاده از نان‌های تیره و سبوس دار از طریق شرکت کارشناسان در برنامه‌های صدا وسیمای استان و رسانه‌های مختلف اقدام نماید.
دشتی یادآور شد: تغییر ذائقه مردم و استقبال آنان از نان‌های حاوی سبوس قطعا راهگشا خواهد بود زیرا کارخانجات آرد توانائی تولید آرد با درصدهای مختلف سبوس را دارند و نانوایان در صورت استقبال مردم می‌توانند از آرد دارای سبوس بیشتر در تهیه نان استفاده نمایند.

7 غذایی که روزانه حتماً باید آن ها را بخوریم

ماست، گوجه فرنگی، گردو، اسفناج، جو، هویج، زغال اخته از مواد غذایی هستند که باید روزانه حتماً آن ها را در بین خوراکی های خود جای دهیم.

به گزارش خبرنگار كلينيك باشگاه خبرنگاران به نقل از هلت نیوز؛ این مواد غذایی حتی می توانند جایگزین تمام غذاهای روزانه ما شوند.
اضافه کردن این مواد غذایی به رژیم روزانه خود یک زندگی سالم و طولانی را برای ما رقم می زند سلامتی ما را تضمین می کند.
ماست:
این ماده غذایی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و بدن را در برابر سرطان ها حفاظت می کند ،گفتنی است: برخی از ماست های پروبیوتیک با تمام باکتری های مضر بدن ما مبارزه می کنند.
گوجه فرنگی:
گوجه فرنگی های قرمز سرشار از آنتی اکسیدان لیکوپن هستند که می توانند خطر ابتلا به سرطان ریه پروستات مثانه و پوست را کاهش دهند.


گردو:
این ماده غذایی سرشار از امگا است که باعث ضد التهاب فنول ها می شود و ویتامین های موجود در گردو و در بادام و بادام زمینی نیز وجود دارد.

هشدار پزشکان درباره ترکيب خطرناک گريپ فروت و چند دارو


محققان می گويندکه شمار داروهایی که ترکیب آنها با گریپ فروت می تواند خطرناک باشد به سرعت رو به افزایش است
پزشکان هشدار داده اند که "ناآگاهی" از خطر ترکیب برخی از داروها با گریپ فروت ممکن است که خطرناک باشد.
گریپ فروت از تجزیه برخی داروها در روده و کبد جلوگیری می کند که می تواند باعث مسمومیت دارویی (اوردوز) شود.
محققانی که متوجه ارتباط گریپ فروت با تجزیه داروها شده اند می گویند که شمار داروهایی که ترکیب آنها با این میوه ممکن است که خطرناک باشد به سرعت رو به افزایش است.
نتیجه این مطالعه در مجله انجمن پزشکی کانادا منتشر شده است.

نوشابه ممنوع؛ به هفت دلیل!

نوشابه شاید نوشیدنی مورد علاقه شما در حین تماشای  تئاتر، یا شاید هم در اواسط روز همراه نهار، برای بالا بردن کافئین باشد. اما همین مایع شیرین و خوشمزه که غدد چشایی شما را قلقلک می دهد، سلامتی شما را هم به خطر می اندازد. هرگاه نوشابه ای می نوشید خودتان را در معرض خطراتی همچون افزایش وزن، پوکی استخوان و مشکلات متعدد دیگری مانند بیماری قلبی قرار می دهید. در اینجا هفت دلیل بیان شده است تا دیگر نوشابه ننوشید وآن را برای همیشه کنار بگذارید.

1- نوشیدن نوشابه باعث افزایش وزن و چاقی درناحیه شکم می شود


احتمال افزایش وزن و چاقی درافرادی که نوشابه می نوشند، نسبت به افرادی که نوشیدنی های دیگری را برای رفع عطش ترجیح می دهند، بیشتر است: یک ظرف کمتر از نیم لیتر از این نوشیدنی، حدود 140 تا 180 کالری انرژی تولید می کند واین در حالی است که به راحتی می توان روزانه بیش از نیم لیتر از آن را سر کشید. کالری های  موجود در نوشابه  در واقع کالری های پوچ اند- یعنی هیچ ارزش غذایی ندارند و شما را سیر نمی کنند.