نوشته : دکتر مجید حاجی فرجی
مطالعات جدید پیشنهاد ميکنند که افزودن ماست کم چرب به رژیم غذایی خطر پرفشاری خون را كاهش ميدهد. پرفشاری خون اختلالی است که در آن فشارخون در شریانها به طور مزمن افزایش ميیابد. با هر ضربان، قلب خون را از راه شریانها به باقی بدن پمپ ميکند. فشارخون نشان ميدهد زمانی که قلب ميتپد خون با چه قدرتی به دیواره شریانها فشار وارد ميآورد. اگر فشارخون بسیار بالا باشد قلب باید سختتر کار کند و این امر ميتواند باعث مشکلات ارگانی و بیماریهایی مانند مشکلات قلبی، سکته یا نارسایی کلیوی شود.
فشار خون
زمانی که فشارخون فرد اندازهگیری ميشود دو عدد گزارش ميگردد. برای مثال 120 بر 80 که به صورت 80/120 نوشته ميشود. ممکن است یکی یا هردوی این اعداد بالاتر از حد طبیعی باشند. عدد بالایی فشارخون سیستولی و عدد زیرین فشارخون دیاستولی نامیده ميشود. زمانی که فشارخون شما کمتر از 80/120 باشد طبیعی و زمانی که بالاتر از 90/140 باشد پرفشاری خون تلقی ميگردد. اگر فشارخون فردی بین این دو محدوده باشد مستعد ابتلا به پرفشاری است. فشارخون بالا ممکن است تا مدتها تشخیص داده نشود. پرفشاری خون درمان نشده به شریانهای شما آسیب ميرساند. تکههایی از زخمهاي ایجاد شده در شریانها ميتوانند در جریان خون حرکت کرده و باعث انسداد عروق شوند. در بسیاری از موارد، بیماران علائم خاصی را نشان نميدهند. حتی ممکن است بدون اینکه بدانند مبتلا به پرفشاری خون هستند دچار پیامدهای بد آن شوند. شرایطی مانند خونریزی داخلی، بیماری مزمن کلیوی، مشکل قلبی، سکته و مشکل دید از عوارض پرفشاری خون کنترل نشده هستند. عواملی مانند چاقی، استرس، مصرف زیاد نمک، سابقه خانوادگی پرفشاری خون، دیابت، سیگار، کمبود ویتامین D، مصرف کم کلسیم، پتاسیم و منیزیم ميتوانند شما را به این بیماری مستعد کنند. امروزه مطالعات زیادی در زمینه عوامل رژیمي مهم در کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون انجام شده است. یکی از مواد غذایی مهمي که به نظر ميرسد در کاهش خطر این بیماری نقش داشته باشد ماست کم چرب است. اطلاعات جدید از تحقیقات 2012 انجمن قلب امریکا حاکی از این است افرادی که برای مدت طولانی ماست مصرف ميکنند، فشارخون سیستولی کمتری داشته و خطر پرفشاری خون در آنها کمتر است.
فشار خون
زمانی که فشارخون فرد اندازهگیری ميشود دو عدد گزارش ميگردد. برای مثال 120 بر 80 که به صورت 80/120 نوشته ميشود. ممکن است یکی یا هردوی این اعداد بالاتر از حد طبیعی باشند. عدد بالایی فشارخون سیستولی و عدد زیرین فشارخون دیاستولی نامیده ميشود. زمانی که فشارخون شما کمتر از 80/120 باشد طبیعی و زمانی که بالاتر از 90/140 باشد پرفشاری خون تلقی ميگردد. اگر فشارخون فردی بین این دو محدوده باشد مستعد ابتلا به پرفشاری است. فشارخون بالا ممکن است تا مدتها تشخیص داده نشود. پرفشاری خون درمان نشده به شریانهای شما آسیب ميرساند. تکههایی از زخمهاي ایجاد شده در شریانها ميتوانند در جریان خون حرکت کرده و باعث انسداد عروق شوند. در بسیاری از موارد، بیماران علائم خاصی را نشان نميدهند. حتی ممکن است بدون اینکه بدانند مبتلا به پرفشاری خون هستند دچار پیامدهای بد آن شوند. شرایطی مانند خونریزی داخلی، بیماری مزمن کلیوی، مشکل قلبی، سکته و مشکل دید از عوارض پرفشاری خون کنترل نشده هستند. عواملی مانند چاقی، استرس، مصرف زیاد نمک، سابقه خانوادگی پرفشاری خون، دیابت، سیگار، کمبود ویتامین D، مصرف کم کلسیم، پتاسیم و منیزیم ميتوانند شما را به این بیماری مستعد کنند. امروزه مطالعات زیادی در زمینه عوامل رژیمي مهم در کاهش خطر ابتلا به پرفشاری خون انجام شده است. یکی از مواد غذایی مهمي که به نظر ميرسد در کاهش خطر این بیماری نقش داشته باشد ماست کم چرب است. اطلاعات جدید از تحقیقات 2012 انجمن قلب امریکا حاکی از این است افرادی که برای مدت طولانی ماست مصرف ميکنند، فشارخون سیستولی کمتری داشته و خطر پرفشاری خون در آنها کمتر است.