چیپـس، پفک یا پاپ‌کـورن، کدامیک بهتر است؟

چیپـس، پفک یا پاپ‌کـورن، کدامیک بهتر است؟


راستش را بگویید! اگر قرار باشد از بین پفک، چیپس و پاپ‌کورن یکی را انتخاب کنید و دقایقی از خوردنش لذت ببرید، کدام یکی از این 3 گزینه را انتخاب می‌کنید؟ چیپس، پفک، شاید هم پاپ‌کورن؟

برترین مجله اینترنتی ایران

مجله سیب سبز:  راستش را بگویید! اگر قرار باشد از بین پفک، چیپس و پاپ‌کورن یکی را انتخاب کنید و دقایقی از خوردنش لذت ببرید، کدام یکی از این 3 گزینه را انتخاب می‌کنید؟ چیپس، پفک، شاید هم پاپ‌کورن؟ در این مطلب قرار است متخصصان تغذیه به این پرسش پاسخ دهند که از این 3 خوراکی، کدام‌یک مضرتر است و چرا؟

چیپس و پفک!

به نظر من پاپ‌کورن از همه بهتر است و چیپس و پفک در یک رده قرار دارند. از آنجا که پاپ‌کورن عضو گروه غلات است، انرژی‌بخش بوده و نه‌تنها در روغن سرخ نشده که مواد افزودنی هم ندارد و ماده مضری در آن وجود ندارد که بتوان به آن ایراد گرفت. اما پفک به خاطر افزودنی‌ها و نمکی که دارد، چاق‌کننده است.چیپس هم به نظر من بدترین میان‌وعده است چراکه در روغن سرخ می‌شود و مشخص نیست که از روغن مرغوبی برای تهیه آن استفاده شده یا نه! و صرف اینکه سرخ‌کردنی است، خود باعث دیرهضم شدن آن می‌شود.

نتایج یک تحقیق نشان می دهد که مصرف گوجه فرنگی چند بار در هفته احتمال رنج بردن از افسردگی را کاهش می دهد.
به گزارش خبرگزاری مهر، محققان با تحلیل اطلاعات سلامت روانی و عادتهای غذایی یک هزار نفر از مردان و زنان 70 سال و بالای آن به این نتیجه رسیدند که خوردن گوجه فرنگی از دو تا شش بار در هفته تا 46 درصد احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد.
نتایج این تحقیقات در مقایسه با افرادی قرار گرفته که در هفته فقط یک بار گوجه فرنگی را در رژیم غذایی خود جای می دهند.
نتایج این تحقیق نشان می دهد که سایر میوه ها و سبزیجات از چنین مزیتی برخوردار نیستند.
به نظر می رسد که خوردن غذاهای سالم چون کلم، هویچ، پیاز، کدو هیچ تأثیری در سلامت روانشناختی ندارد و یا تأثیر آنها بسیار اندک است.
بالای 20 درصد از افراد  در مقاطعی از زندگی خود از افسردگی رنج می برند این میزان زنان را دوبرابر مردان بیشتر تحت تأثیر قرار می دهد.
سالخوردگان بیشتر در معرض خطر افسردگی قرار دارند، چرا که وضعیت سلامتی جسمانی آنها وخیم تر می شود، برای از دست دادن عزیزان خود غم بیشتری احساس می کنند و از سوی دیگر احساس تنهایی با آنها همراه است.
گوجه فرنگی منبع غنی آنتی اکسیدان است که می تواند انسان را در مقابل برخی از بیماری ها محافظت کند.
گوجه فرنگی همچنین منبع خوبی برای لیکوپن است، آنتی اکسیدانی که رنگ قرمز را به گوجه فرنگی می بخشد و به کاهش خطر سرطان پروستات و حملات قلبی کمک می کند.
گفته می شود که برخی از کشورهای مدیترانه ای بیشترین مصرف گوجه فرنگی را دارند.
یگ گروه از محققان چین و ژاپن به ریاست دکتر کایجان نیو از دانشگاه پزشکی تیان جین در چین با حدف بررسی گزارشهای مقدماتی درباره این موضوع که آیا لیکوپن با کاهش استرس نیز در ارتقای سلامت روانی و هم جسمانی تأثیرگذار است یا به سلولهای سالم مغز صدمه وارد می کند، را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

کشف کارکرد متابولیسم با کمک ماهی/ درمان اختلالات متابولیستی و چاقی


درخشش یک ماهی کوچک نیمه شفاف گورخری هنگام تولیدگلوکز در کبدش به گروهی از محققان بیم المللی کمک کرده تا ترکیبی را شناسایی کنند که متابولیسم تمام بدن را تنظیم کرده و موشهای چاق را از نشانه‌های اختلالات متابولیستی حفظ کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، تحقیقات مربوط به متابولیسم که به ریاست دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا، سانفرانسیسکو انجام شده است نشان می دهد که چگونه یک ماهی کوچکتر از یک دانه برنج می تواند به کنترل چاقی، دیابت نوع 2 و سایر اختلالات متابولیستی و خطرات مهم برای بیماریهای قلبی عروقی کمک کند.
این تحقیقات به تازگی در مجله زیست شیمی نیچر منتشر شده است، این ترکیب جدید از میان 2400 دارو و ترکیبات دارویی کشف شده که در این ماهی گورخری آزمایش شده است. این آزمایش با هدف شناسایی تنظیم کننده های اصلی روزه متابولیسم انجام شد. روزه متابولیسم حالتی است که بسیاری از افراد هر روز پس از آنکه غذای آنها که مدتها پیش هضم شده است و به آهستگی مسیر هضم را طی می کند، تجربه می کنند.
روزه متابولیسم روش بدن برای تکمیل نیازهای خود به انرژی بین وعده های غذایی است که این امر با تبدیل چربی و سایر منابع ذخیره شده صورت می گیرد. این امر دربرگیرنده واکنشهای متعادل و هماهنگی است که از سوی ژنهای فراوان در بافتهای مختلف صورت گرفته و کاری چون سوزاندن چربی انجام می دهد.
در دیابت نوع 2 و سایر بیماریهای متابولیک این تعادل از بین رفته است.
فیلیپ گات استاد پسادکترای دانشگاه کالیفرنیا سانفرانسیسکو که این تحقیقات همراه دیدیر استینیر استاد گروه زیست شیمی و زیست فیزیک را هدایت کرده است، گفت: بدن نمی تواند متوقف شدن انرژی را تحمل کند. چربی ها می توانند تا سطح سمی شدن در کبد پیش بروند.
برخی از مشاهدات را می توان در آزمایشگاه انجام داد که به این ترتیب سلولهای زنده رشد کرده در آزمایشگاه در معرض داروهای مختلف قرار می گیرند. توانایی آزمایشهای سریع مواد مختلف در چند دهه گذشته علوم زیست پزشکی را متحول کرده است.
این درحالی است که جستجوی داروهایی که فرآیندهای زیست شناختی را تنظیم می کند در این مشاهدات سلولی صورت نمی گیرد چرا که آنها فاقد برخی پیچیدگی ها هستند.
معمولا از موشها برای آزمایش ترکیبات دارویی استفاده می شوند اما مشاهده این آزمایش نیازمند هزاران موش است که از نظر اخلاقی هیچ توجیهی نمی توان برای آن فراهم کرد و از سوی دیگر این اقدام بسیار پرهزینه تلقی می شود.
از این رو محققان از ماهی های گورخری استفاده کردند که راهکاری اخلاقی و هم ارزان قیمت تلقی می شود. مقاله منتشر شده اعتبار این رویکرد را با جزئیات ارائه کرده است.
این تحقیقات با حمایت موسسه بهداشت و انجمن آمریکا انجام شده است.

مضرات نوشابه های رژیمی و گازدار

با خوردن نوشابه های گازدار و رژیمی دستگاه گوارش ضربه می بیند.

دکتر حمید رضا دادبخش، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:  نوشابه های گازدار دو ضرر عمده دارند یکی از آنها همان گازهای co2 است که باعث اختلال هضم غذا در دستگاه گوارش می شود.مهمترین عارضه موادی است که در نوشابه های گازدار اضافه می کنند.
دادبخش اظهار داشت: اسید فسفوریک و سایر اسیدها فوق العاده در پوکی استخوان وکاهش کلسیم بدن نقش دارد. طوری که این نوشابه ها اجازه جذب کسیم به بدن را هم نمی دهند.
 وی افزود: این نوشابه ها فساد و پوسیدگی دندان و کاهش دانسيته استخوانی یعنی استحکام استخوانی را افزایش می دهد.
دادبخش گفت: اگر این نوشابه ها در دراز مدت استفاده شود دچار عارضه پوکی استخوان و خرابی دندان و غیره بوجود می آورد. بعلاوه قندی که در این نوشابه ها وجود دارد بسیار مضر و خطرناک می باشد و جدیدا یکسری نوشابه های رژیمی در بازار آمده که ادعا دارند قند ندارد البته این سخن غلط و ناصحیح می باشد، زیرا ماده ای شیرین کننده ساخارین و مواد قندی که در آن استفاده می کنند.
در پایان دادبخش اظهار داشت: متاسفانه افراد جامعه افراط می کنند و می گویند نوشابه های رژیمی قند ندارد در حالی که خود را گول می زنند و مردم با این حرف ناآگاهی خود را می رسانند و با این جور نوشابه های رژیمی خطرات جدی را به دنبال خود می کشانند.

رژیمی که چربی دور کمرتان را نابود می کند!!


اگر تاکنون در کاهش وزن نواحی میانی بدن ناموفق بوده اید ، خبر خوبی برایتان داریم . غذاهایی را به شما معرفی می کنم که به تازگی توسط متخصصین ارائه شده و با بهره گیری از خاصیت MUFA توانایی جادویی برای نابودی چربی های ناحیه شکم دارد .
 MUFA به سادگی نامی هوشمندانه برای اسیدهای چرب اشباع نشده در غذاهای مشتق شده از گیاهان است .
 
با MUFA ها ،اسید های چرب اشباع نشده (نوع سالم چربی )، شما قدرت این را خواهید داشت که بدنتان را تغییر دهید به خصوص می توانید از پس هدف سختی مثل چربی های دور شکم نیز برآیید . با خوردن این غذاهای فوق العاده و البته به همراه یک برنامه غذایی کم کالری به راحتی موفق خواهید شد وزن کم کنید .
 
هر چند که هنوز کاملا روشن نیست که چرا یک رژیم غذایی MUFA در هدف قراردادن چربی شکمی موثر است، اما آنچه مشخص است اینست که کار می کند . با توجه به مطالعه ای که در مجله انجمن دیابت آمریکا منتشر شده ، یک رژیم غذایی سرشار از MUFA است موثر تر از یک رژیم غذایی با کربوهیدرات بالا برای کاهش چربی شکم است. وقتی که مجله Prevention این نظریه را آزمایش کرد نیز نتایج مشابهی به دست آمد .. با استفاده از یک رژیم غذایی کم کالری ، چربی های سالم، پروتئین بدون چربی و سبزیجات، بسیاری از افراد وزن کم می کنند.

مصرف روی نقش موثری در پیشگیری و درمان افسردگی دارد


 سرپرست دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت،‌ درمان و آموزش پزشکی گفت: مصرف روی وتعادل آن در بدن، نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی و پیشگیری و درمان افسردگی دارد.

به گزارش ایرنا، ˈ زهرا عبداللهیˈ روز سه شنبه در کارگاه آموزشی آشنایی با قوانین و مقررات مواد غذایی در سنندج افزود: عنصر روی در گوشت،‌ مرغ، ماهی، شیر و فرآورده های آن، جگر و غلات یافت می شود.

وی گفت: مصرف بیشتر سبزی، میوه، مغزها، حبوبات و غلات کامل، روغن زیتون، ماهی و لبنیات کم چرب در مقایسه با مصرف گوشت قرمز پرچرب، لبنیات پرچرب و روغن های حیوانی، الگوی غذایی مناسب تری برای پیشگیری و درمان افسردگی هستند.

وی با اشاره به این که شیوع افسردگی در افرادی که به طور مرتب چای سبز مصرف می کنند، کمتر است، افزود:از روش های کمک به روحیه فرد، خوردن چربی به مقدار کافی و نه زیاد است که برای این منظور باید انواع درست و مناسبی از چربی ها را انتخاب کرد.

مصرف سویا و رازیانه مانع از گر گرفتگی زنان یائسه می‌شود


Multimed.jpg
یک متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه مصرف استروژن‌های گیاهی نظیر سویا و رازیانه مانع از گرگرفتگی در زنان یائسه می‌شود، گفت: با توجه به اینکه نور آفتاب تولید ویتامین D و به دنبال آن جذب بهتر کلسیم را در پی دارد به زنان یائسه توصیه می‌شود که در معرض نور آفتاب ورزش کنند.
دکتر شیرین قاضی زاده در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به یائسگی به عنوان پایان دوره قاعدگی و باروری گفت: در این دوران به دلیل خاتمه یافتن تخمک گذاری در تخمدان سطح ترشح هورمون استروژن در زنان کاهش می یابد.
وی با بیان اینکه سن مناسب و معمول یائسگی زنان 50 تا 52 سالگی است، اظهار داشت: برخی از افراد به صورت غیرعادی دچار یائسگی زودرس قبل ازسنین 35 سالگی و یا یائسگی دیرس می شوند که باید علت آن با مراجعه به پزشک زنان مشخص شود و درمان های ضروری درخصوص آنها انجام شود.
این متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه داشتن زمینه ارثی در برخی از خانم‌ها موجب یائسگی زودرس در آن‌ها می‌شود، گفت: با توجه به اینکه یائسگی زودرس علت شناخته شده‌ای ندارد اما مصرف برخی از داروها، رادیوتراپی در محل لگن، شیمی درمانی های خیلی قوی باعث می شود افراد زودتر یائسه شوند.

ویتامین D برای حفظ سلامت روانی زنان ضروری است


54-20.jpg
متخصصان فرانسوی و آمریکایی در دو مطالعه جدید تاکید کردند که مصرف مقادیر کافی و مناسب ویتامین D نه تنها خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می‌دهد بلکه همچنین تا حد زیادی به حفظ سلامت روانی زنان کمک می‌کند.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، این گروه از متخصصان بهداشت روان و مغز و اعصاب به سرپرستی دکتر یلینا سلینین در مرکز پزشکی "VA" در شهر «مینی اپلیس» طی آزمایشات جدید دریافتند که کمبود ویتامین D در زنان سالمند و مسن‌تر موجب رشد جهانی نرخ بروز ناتوانی‌ها و مشکلات ذهنی و روانی در این گروه سنی از زنان شده است.
به گزارش ایندیا اکسپرس، این یافته حاصل مطالعه و بررسی روی 6257 زن سالمندی است که سطح ویتامین D در بدن آنها طی یک بررسی آزمایشگاهی با عنوان «شکستگی‌ها و استخوان درمانی» اندازه‌گیری شد. همچنین نتایج این بررسی‌ها در بیمارستان دانشگاه «انگرز» در فرانسه با اطلاعات مربوط به 498 زن دیگر مقایسه و ارزیابی شد.
در این مطالعات تایید شد زنانی که در سنین سالمندی به آلزایمر مبتلا می‌شوند سطح استاندارد ویتامین D در بدنشان به مراتب کمتر از زنانی است که به انواع دیگری از عارضه زوال عقل مبتلا هستند.
این یافته نشان می‌دهد که دریافت مقادیر بیشتر این ویتامین از طریق تماس با نورخورشید یا مصرف مکمل‌ها در بهبود سلامت روانی زنان تاثیر بسزایی دارد.

ضرورت انتخاب رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری از تکرار حمله قلبی


52-66.jpg
اغلب افرادی که سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و بویژه حمله قلبی را داشته‌اند برای پیشگیری از تکرار این تجربه ناخوشایند مصرف داروی مختلف کاهش‌ دهنده کلسترول و فشار خون را در اولویت قرار می‌دهند در حالی که متخصصان قلب و عروق در یک مطالعه جدید دریافته‌اند که دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم نیز برای پیشگیری از حمله قلبی بسیار موثر و ضروری است.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، این متخصصان در بررسی‌های جدید خود دریافته‌اند که انتخاب یک الگوی غذایی سالم و مناسب نه تنها خطر حمله قلبی مجدد را کاهش می‌دهد بلکه همچنین در پیشگیری از مرگ و میر ناشی از مشکلات قلبی و عروقی نیز تاثیر قابل توجهی دارد.
بنا برگزارش سایت اینترنتی مای هلت نیوز دیلی، رژیم غذایی مناسب برای این افراد شامل مقادیر بیشتری از میوه‌ها و سبزی‌ها، غلات سبوس‌دار، خشکبار و مصرف بیشتر ماهی‌ و کاهش مصرف گوشت قرمز، مرغ و تخم‌مرغ است.
متخصصان کانادایی در این مطالعه روی 32 هزار داوطلب از 40 کشور مختلف با میانگین سنی 66.5 سال آزمایش و نتایج بررسی‌های خود را در مجله «گردش خون» منتشر کرده‌اند.

سبوس برنج از بروز سرطان جلوگیری می‌کند


1078.jpg
محققان آمریکایی دریافتند مصرف سبوس برنج می‌تواند از بروز سرطان روده بزرگ در افراد جلوگیری کند.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا، محققان مرکز سرطان کلرادو با بررسی بر روی فواید سبوس برنج دریافتند خواص موجود در این ماده غذایی می‌تواند در جلوگیری از بروز سرطان روده بزرگ موثر باشد.
یکی از محققان ارشد این مطالعه گفت: مواد موجود در سبوس برنج این ویژگی را دارد تا خاصیت ضد سرطانی داشته باشد به طور مثال از تکثیر سلول‌های سرطانی جلوگیری کند.
این مطالعه همچنین نشان می‌دهد: مواد موجود در سبوس برنج نه تنها از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند بلکه در ارتقاء کارایی سلول‌های سالم نیز کمک کننده است.
به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اینترنتی ایندین تایمز، گفته شده از آنجایی‌ که برنج در بیشتر نقاط جهان در دسترس است گنجاندن سبوس آن در وعده‌های غذایی می‌تواند تاثیر چشمگیری بر سلامتی بخش اعظمی از جمعیت جهان داشته باشد.