رنگ درمانی با میوه ها و سبزیجات

رنگ درمانی با میوه ها و سبزیجات

بسیاری از درمانگران شیوه‌های طبیعی در سراسر جهان بر این باورند که مصرف دست‌کم 5نوع میوه و سبزی در طول روز می‌تواند تاثیر ماندگاری بر حفظ سلامت و تندرستی افراد داشته باشد.
برترین مجله اینترنتی ایران

مجله سیب سبزبسیاری از درمانگران شیوه‌های طبیعی در سراسر جهان بر این باورند که مصرف دست‌کم 5نوع میوه و سبزی در طول روز می‌تواند تاثیر ماندگاری بر حفظ سلامت و تندرستی افراد داشته باشد و احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمنی همچون سکته مغزی، بیماری‌های قلبی-عروقی و سرطان را تا 30درصد کاهش دهد. این در حالی است که بر اساس آمار ارائه شده تنها 13درصد از مردان و 15درصد از زنان در سراسر جهان این توصیه را به عنوان اصل گریزناپذیر رژیم‌های غذایی خود در نظر گرفته‌اند و دست کم 5 روز در هفته در رژیم و برنامه غذایی خود از میوه‌ها و سبزیجات استفاده می‌کنند. اگرچه باید دید که این افراد تا چه حد استانداردهای انتخاب سبزیجات و میوه‌ها با رنگ مناسب را در برنامه غذایی‌شان رعایت می‌کنند، زیرا انتخاب درست رنگ‌میوه‌ها و سبزیجات آن‌هم از نوع تازه‌اش می‌تواند تاثیر زیادی بر افزایش کیفیت و اثرات درمانی آن یا بالعکس کاهش موادمغذی موجود در آنها داشته باشد.

تأثیر مثبت کاکائو بر سرفه‌های مزمن/ شکلات درمانی و عوارض آن



نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که شکلات درمان مناسبی برای سرفه های مزمن است.
به گزارش خبرگزاری مهر، براساس تحقیقات انجام شده یکی از مواد تشکیل دهنده در کاکائو می تواند علائم سرفه های مزمن و حاد را درمان کند.
در یک آزمایش بالینی حدود 300 نفر که مبتلا به سرفه مزمن بودند در 12 بیمارستان مورد آزمایش قرار گرفته اند، آنها روزی دوبار به مدت 14 روز از یک شبه قلیایی طبیعی (theobromine) که از مواد تشکیل دهنده شکلات خام گرفته شده بود، استفاده کردند.
مواد شیمیایی موجود در دانه های کاکائو می تواند علائم سرفه را کاهش دهد
اولین نتایج نشان می داد که 60 درصد از بیماران تاحدی از سرفه های مزمن خود رهایی پیدا کرده اند.
محققان اظهار داشتند که خوردن روزانه یک تکه شکلات تلخ که حاوی میزان کافی ماده فعال است می تواند برای از بین بردن سرفه های مزمن موثر باشد. درحالی که این مسئله را نمی توان یک درمان در نظر گرفت و این علائم با اتمام درمان بازگشت خواهند داشت.
تحقیقات پیشین در موسسه ملی قلب و ریه نیز نشان داده است که به نظر می رسد theobromine عملکرد اعصاب حساس را مسدود می کند که این امر به نوبه خود سرفه کردن را تسکین می بخشد. مشخص شده است که این ماده در ترکیبات شکلات بسیار موثرتر از استفاده از داروهای دارای کدئین است.
ممکن است هرکس در دوره هایی از زندگی خود دچار سرفه های مزمن شود، اما برخی از افراد به نوعی درگیر این سرفه ها هستند که گاهی زندگی روزانه آنها متوقف می شود.
میزان theobromine در این آزمایش 1000 میلی گرم بود درحالی که شکلات شیرین نشده تلخ در هر 30 گرم خود دارای 450 میلی گرم theobromine است، این میزان در شکلات شیرین شده تلخ به 150 میلی گرم و در شکلات شیری به 60 میلی گرم می رسد.
آلین موریس رئیس این گروه تحقیقاتی گفت: ماده جدیدی که برای درمان سرفه مورد استفاده قرار دادیم بسیار موثر بود.
وی افزود: خوردن یک تکه شکلات تلخ در روز که دارای سطح بالایی از این ماده است می تواند برای افرادی که دارای سرفه های مزمن هستند موثر باشد، از طرفی خوردن شکلات روزانه ممکن است تأثیرات ناخواسته دیگری از جمله اضافه وزن در پی داشته باشد.

ماست های پروبیوتیک قند و چربی خون را کاهش می دهند


در فرایند تخمیر شیر برای تبدیل به ماست یا پنیر از باکتریهای پروبیوتیک استفاده می شود که مصرف این محصولات در کاهش قند و چربی خون و درمان بیماری های عفونی، عفونت دستگاه گوارش، دیابت، سرطان توصیه می شود.
دکتر خدیجه رحمانی، متخصص و عضو هئیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: در هنگام تهیه ماست یا پنیر و در فرایند تخمیر شیر از باکتری های مفید برای دستگاه گوارش، استفاده می شود که ماست یا پنیر تهیه شده از این باکتریها محصول پروبیوتیک نامیده می شود.

وی افزود: محصولات پروبیوتیک که به صورت ماست و پنیر در بازار وجود دارند برای دستگاه گوارش بسیار مفید هستند و در حفظ فلور بافت روده ایی موثر هستند.

رحمانی با بیان اینکه ماست های پروبیوتیک برای بیماری های سرطان، دیابت، قلب و عروق بسیار مفید هستند، اظهار کرد: به بیماری های عفونی که مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک می شوند، استفاده از محصولات پروبیوتیک توصیه می شود.

روغن زیتون بخورید تا باهوش‌تر شوید!


72-45.jpg
با وجود آن که شما نمی‌توانید همیشه از مشکلات مربوط به حافظه دوری کنید اما مطالعات نشان داده است مواردی وجود دارد که با رعایت آنها می‌توانید ذهن و حافظه خود را همیشه هوشیار نگه دارید.
به گزارش سرویس سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، محققان معتقدند، غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و روغن زیتون حافظه را تقویت می‌کند.
محققان از کلینیک کلیولند(Cleveland) این پیشنهادات را ارائه می‌دهد:
بازگشت به تحصیل؛ تحقیقات نشان می دهد ادامه دادن یادگیری و مداومت در آن زوال عقل را به تاخیر می اندازد.
یک رژیم غذایی سالم داشته باشید و آن را رعایت کنید. از غذاهایی که غنی از آنتی اکسیدان‌ها هستند همچنین از روغن زیتون استفاده کنید.
به حافظه خود آموزش دهید. طبق تحقیقات محققان، آموزش های رسمی برای حافظه، یادگیری و حفظ اطلاعات را بهبود می دهد.
بازی‌هایی را انجام دهید که دارای قوانین خاصی است و شامل حرکات مهره یا قطعات مختلف بر روی یک تخته می شود مثل شطرنج و یا یک ساز موسیقی را بنوازید.
ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را در خود مدیریت کنید مثلا اقداماتی برای کاهش فشار خون بالا خود در نظر بگیرید.

کولیت عصبی به هیچ عنوان خطرناک نیست/تغذیه نامناسب و استرس در بروز این بیماری موثرند


146-23.jpg
به گفته یک فوق تخصص گوارش، 10 تا 20 درصد مردم به کولیت عصبی روده مبتلا هستند.
دکتر حسین خدمت در گفت‌وگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این رابطه افزود: این بیماری خود را به صورت درد در ناحیه شکم و اختلال در اجابت مزاج نشان داده و در دهه دوم، سوم و چهارم زندگی شیوع بیشتری دارد.
وی ادامه داد: اختلال در اجابت مزاج خود را به صورت اسهال یا یبوست مداوم، نفخ شکم، اتساع معده، بزرگی شکم، سوزش سردل و یا اسهال و یبوست متناوب نشان می‌دهد.
به گفته وی، حدود 30 درصد از بیماران علائم بسیار خفیفی از بیماری داشته و معمولا مشکل خود را طبیعی می‌پندارند اما نزدیک به 60 درصد نیز علائمی با شدت متوسط دارند که بیشتر مراجعان به مطب‌ها را این گروه تشکیل می‌دهند.
دکتر خدمت تاکید کرد: از آنجا که این بیماری مزمن است ممکن است سال‌ها همراه بیمار باشد.
این فوق تخصص گوارش در خصوص علت ابتلا به کولیت عصبی، اظهار کرد: تاکنون علت خاصی برای این بیماری شناسایی نشده و تنها مجموعه‌ای از علل محیطی و ژنتیکی به عنوان عواملی که در بروز بیماری نقش دارند، معرفی می‌شوند.

اصلاح ذائقه کودک مهمترین راه جلوگیری از چاقی است

پرخوري به تدريج باعث بزرگ شدن معده كودك شده و لازم است در هر وعده، غذاي بيشتري بخورد تا احساس سيري كند.
دکتر زهرا عبداللهی در گفت وگو با خبرنگار وب دا، با اشاره به اين كه عادات غذايي از سنين پايين در كودكان شكل مي گيرد، اظهار داشت: استفاده از غذاهاي آماده، چرب و پركالري باعث مي‌شود كه كودك به خوردن اين غذاها عادت كند و كم كم ذائقه‌اش شكل ‌بگيرد و او را از نظر جسمي و روحي با مشكلات زيادي مواجه كند.
وي افزود: براي پيشگيري از چاقي بايد از همان ابتدا ذائقه كودك در خانواده درست هدايت شود. والدين بايد بدانند كه ارايه يك الگوي صحيح تغذيه، بخشي از مراقبت‌هاي دوران كودكي محسوب مي‌شود و به اندازه واكسيناسيون و ساير مراقبت‌هاي اين دوران اهميت دارد.
سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، تصريح كرد: خوردن، براي كودك يك تجربه لذت بخش است و راهي است كه به وسيله آن دنياي اطراف را مي‌شناسد و با دوستانش ارتباط برقرار مي‌كند اگر لذت خوردن از كودك گرفته شود گويا همه زندگي را از او گرفته‌اند بنابراين در همان قدم اول بايد سعي كنند كودك را به خوردن غذاهاي سالم تشويق كرده و او را به استفاده از ميان وعده‌هاي چرب، شيرين و كم ارزش مانند چيپس، پفك و شيريني و شكلات عادت ندهند.

ويتامين C كيوي، بر جذب آهن موجود در داروهاي گياهي تاثير بيشتري دارد

ويتامين C موجب جذب بيشتر آهن در بدن مي‌شود و ويتامين C موجود در كيوي، بر جذب آهن موجود در داروهاي گياهي تاثير بيشتري دارد.


به گزارش وب دا، یك متخصص تغذيه گفت: كيوي داراي مقدار زيادي ويتامين C است. در هر 100 گرم از كيوي 90 ميلي‌گرم ويتامين C وجود دارد كه بسيار مطلوب است. در شرايط معمول مقدار ويتامين C مورد نياز يك زن در روز 75 ميلي‌گرم و براي مرد 90 ميلي‌گرم است كه اين ميزان نياز را كيوي مي‌تواند به راحتي رفع كند.
دكتر دردانه حسين در ادامه افزود: ويتامين‌هاي گروهB  نيز در كيوي موجود است كه فولات يكي از اين ويتامين‌ها است. پتاسيم نيز كه يكي از عناصر الكتروليت‌هاي ضروري بدن است نيز در كيوي وجود دارد.
عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي جندي شاپور اهواز گفت: ‌ويتامين E نيز در اين ميوه زياد است. ويتامين‌ E و C هر دو آنتي‌اكسيدان‌هاي قوي هستند كه براي پيشگيري از بسياري از بيماري‌هاي مفيد هستند.
وي ادامه داد: كيوي همچنين كراتين دارد كه پيش‌ساز ويتامين A است. مقداري هم فيبر دارد كه البته بيشتر فيبر آن درون پوست اين ميوه قرار دارد.
دکتر حسين تصريح كرد: بهتر است پوست ميوه  به دليل استفاده از حشره‌كش‌ها در مزارع كشاورزي، مصرف نشود چرا كه ممكن است سمي در پوست ميوه باقي مانده باشد. به هر حال براي استفاده از پوست ميوه، بايد آن را خوب شست‌وشو كرد.

مصرف قهوه خطر ابتلا به ديابت را كاهش مي‌دهد

 نوشيدن قهوه در حد متوسط خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را تا 25 درصد كاهش مي‌دهد.
به گزارش وب‌دا، به نقل از نشريه مديكال اكسپرس، تحقيقات اخير نشان مي‌دهد كه مصرف 3 تا 4 فنجان قهوه در طول روز در مقايسه با نوشيدن آن كمتر از 2 فنجان و يا عدم مصرف آن تا 25 درصد خطر ابتلا به ديابت نوع 2 را كاهش مي‌دهد.
نتايج حاصل از اين يافته‌ها نشان مي‌دهد طبق فرضيه صرف انرژي، كافئين موجود در قهوه با تحريك متابوليسم، باعث افزايش مصرف انرژي مي‌شود و نيز طبق فرضيه متابوليك كربوهيدرات تصور مي‌شود اجراي قهوه نقشي كليدي در تعادل قند خون داخل بدن دارد و زير مجموعه‌اي از نظريه‌ها نيز بيان مي‌كنند كه قهوه حاوي موادي است كه ميزان حساسيت به انسولين را هرچند در مكانيسم‌هايي مانند تعديل مسيرهاي التهابي وساطت استرس اكسيداتيو سلول‌ها، اثرات هورموني و غيره بهبود مي‌بخشد.
علاوه بر اين، مطالعات نشان داده‌اند كه مصرف قهوه در حد تعادل با افزايش خطر ابتلا به فشارخون بالا، سكته مغزي و يا بيماري تنگي عروق كرونري ارتباطي نداشته و در اين ميان خطر ابتلا به نارسايي‌هاي قلبي را نيز كاهش مي‌دهد.
به گفته محققان هرچند هنوز هم تحقيقات بيشتري در مورد اثرات مصرف قهوه در ميزان سلامتي مورد نياز است اما اطلاعات كنوني نشان مي‌دهد كه مصرف قهوه به آن نامطلوبي كه در گذشته در نظر گرفته شده است، نمي‌باشد.

روغن جامد را از برنامه غذایی خود حذف کنید

 ارتباط مستقیمی‌ میان رژیم غذایی و بیماری قلبی وجود دارد و با دریافت یک رژیم غذایی سالم و جلوگیری از مصرف روغن های جامد می‌توان سلامتی قلب و دستگاه گردش خون را حفظ کرد.

کارشناس دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در گفت وگو با خبرنگار وب دا، ضمن بيان اين مطلب اظهار داشت: میزان بالای کلسترول بد در خون، فشارخون بالا، اضافه وزن و چاقی، از عوامل خطر بیماریهای قلبی است، که البته قابل شناسایی، کنترل و درمان است.
سعیده معانی ادامه داد: اگر دارای عوامل خطر بیماری قلبی مانند اضافه وزن، فشار خون بالایا کلسترول بالا هستید، لازم است در برنامه غذایی روزانه خود تغییراتی را ایجاد کنید و با داشتن رژیم غذایی مناسب می توانید کلسترول خود را کاهش دهید.
وي اضافه كرد: چربی های ترانس (مانند روغن جامد) کلسترول خون را افزایش می دهند . این روغن ها در هنگام طبخ در اکثر رستوران ها و غذاهای فوری(فست فودها) استفاده می شوند . این چربی ها همچنین در محصولات لبني ، گوشت قرمز، چيپس، كيك ها هم یافت می شوند.
اين کارشناس تغذيه اظهار داشت: چربیهای غیر اشباع در روغن های نباتی مایع و نیز روغن ماهی و روغن زیتون یافت می شوند . زمانیکه این روغن ها به میزان متوسط استفاده شوند و جایگزین چربیهای اشباع و ترانس در رژیم غذایی شوند ، سبب کاهش کلسترول خون می شوند.

چای سبز؛ داروی شفابخش بسیاری از بیماری‌ها

معروف است که با چای سبز می‌توان بسیاری از بیماری‌ها را درمان کرد: سرطان روده و غده‌ی پروستات، بیماری قند، آلزایمر، ام اس و نیز چاقی را. دانشمندان آمریکایی در پژوهشی درستی این ادعا را در یک مورد ثابت کرده‌اند.

نتایج بررسی یک گروه پزشکی آمریکایی نشان می‌دهد که نوشیدن دو فنجان چای سبز پس از صرف یک وعده غذای مفصل (با ماکارونی یا سیب‌زمینی و غلات) مانع افزایش قند خون می‌شود. دلیل این امر وجود ماده‌ای ‌است به نام Epigallocatechingallat که در پزشکی به EGCG معروف است. این ماده باعث می‌شود که تجزیه‌ی نشاسته‌ی موجود در مواد خوراکی به کندی صورت گیرد و در نتیجه به گلوکز تبدیل نشود. نتایج آزمایش‌های این گروه پزشکی، به‌ویژه برای مبتلایان به بیماری قند، ‌بسیار امیدوارکننده است.
ماده‌ی ضد عفونت
این که EGCG موجود در چای سبز در درمان بیماری‌های خونی موثر است، نکته‌ای است که در نتیجه‌ی آزمایش‌های یک پزشک آلمانی متخصص بیماری‌های خونی به نام ورنر هونشتاین در سال ۲۰۰۵ مشخص شد. این پزشک که در آن زمان ۷۲ سال داشت و خود از نوع ویژه‌‌ای از بیماری کم‌خونی رنج می‌برد، با مطلع شدن از محتوای سخنرانی‌ای در باره‌ی خواص چای سبز، نوشیدن آن را آغاز کرد و میزان مصرف آن را به دو لیتر در روز رساند.