معروف است که با چای سبز میتوان بسیاری از بیماریها را درمان کرد: سرطان روده و غدهی پروستات، بیماری قند، آلزایمر، ام اس و نیز چاقی را. دانشمندان آمریکایی در پژوهشی درستی این ادعا را در یک مورد ثابت کردهاند.
نتایج بررسی یک گروه پزشکی آمریکایی نشان میدهد که نوشیدن دو فنجان چای سبز پس از صرف یک وعده غذای مفصل (با ماکارونی یا سیبزمینی و غلات) مانع افزایش قند خون میشود. دلیل این امر وجود مادهای است به نام Epigallocatechingallat که در پزشکی به EGCG معروف است. این ماده باعث میشود که تجزیهی نشاستهی موجود در مواد خوراکی به کندی صورت گیرد و در نتیجه به گلوکز تبدیل نشود. نتایج آزمایشهای این گروه پزشکی، بهویژه برای مبتلایان به بیماری قند، بسیار امیدوارکننده است.
مادهی ضد عفونت
این که EGCG موجود در چای سبز در درمان بیماریهای خونی موثر است، نکتهای است که در نتیجهی آزمایشهای یک پزشک آلمانی متخصص بیماریهای خونی به نام ورنر هونشتاین در سال ۲۰۰۵ مشخص شد. این پزشک که در آن زمان ۷۲ سال داشت و خود از نوع ویژهای از بیماری کمخونی رنج میبرد، با مطلع شدن از محتوای سخنرانیای در بارهی خواص چای سبز، نوشیدن آن را آغاز کرد و میزان مصرف آن را به دو لیتر در روز رساند.
هونشتاین چنان به تاثیرات شفابخش چای سبز اعتقاد پیدا کرد که در سال ۲۰۰۷ مقالهای جامع در بارهی معجزههای درمانی این ماده در یک مجلهی تخصصی نوشت و در پی انتشار آن، هزینهی انجام چند پروژهی پژوهشی در بارهی فواید EGCG را تامین کرد. این پزشک مبتکر که در ۸۳ سالگی از جهان رفت، در آخرین دستنوشتههای خود نوشت که دلیل طول عمرش، نوشیدن چای سبز بوده است.
آزمایشهای عملی
پزشکان دانشگاه هایدلبرگ، پس از فوت ورنر هونشتاین، ادعای او را بر ۱۹ بیمار قلبی مورد آزمایش قرار دادند و به این نتیجه رسیدند که مصرف EGCG باعث کندی روند عفونیشدن دیوارههای قلب شده، ولی نتوانسته است از رشد کامل آن جلوگیری کند. بهنظر آرنت کریستن، پزشک متخصص بیماریهای خونی و رئیس بخش پژوهشهای دانشگاه هایدلبرگ، "میزان تجویز ناکافی" میتوانسته بر نتایج آزمایشها تاثیر بگذارد. او معتقد است که با این حال نتیجهی تحقیقات موفقیتآمیز بوده است: «دستکم این معالجه باعث وخیمشدن وضع بیمار نشد.»
آزمایشهای دیگر
از جمله پژوهشهایی که در مورد فواید چای سبز صورت گرفته، آزمایشی است در بارهی تاثیر EGCG بر سلول و بازسازی آن. نتایج این بررسیها نشان میدهد که EGCG بهنحو بارزی از عفونیشدن سلولها و رشد غیرطبیعی آنها جلوگیری میکند و بر واکنشهای غیرعادی سیستم دفاعی بدن تاثیر میگذارد.
از آن گذشته این ماده ظاهرا میتواند از میزان آسیبپذیری ژن سلولها بکاهد و بر ساخت رگهای خونی اضافی تاثیر منفی بگذارد که در رشد سلولهای سرطانی نقش مهمی بازی میکنند.
در حال حاضر در بیمارستان شریته (Charité) برلین، در مورد این تحقیق میشود که آیا میتوان پیشرفت بیماری آلزایمر را در اولین مراحل بروز با چای سبز متوقف کرد یا نه.
دو پروژهی تحقیقاتی در مورد تاثیرات EGCG بر اسکلروز چندگانه یا بیماری اِماِس که نوعی اختلال خودایمنی سيستم اعصاب مركزی است، در دو نهاد پژوهشی دیگر در دست انجام است که نتایج آن در چند ماه آینده منتشر میشود.
در بارهی نقش و ترکیب سایر مواد موجود در چای سبز، در رابطه با چگونگی و درجهی تاثیرگذاری EGCG در جهت درمان بیماریها هنوز تحقیقی صورت نگرفته است.
منبع: سایت دوچه وله فارسی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر