پژوهشگران علوم پزشکی موسسه «آتلون» در کشور ایرلند می گویند در یک آزمایش جدید دریافته اند که روغن نارگیل یک آنتی بیوتیک طبیعی است و به همین دلیل می تواند در پیشگیری از مشکلاتی چون پوسیدگی دندانها موثر باشد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، روغن نارگیل، نوعی چربی اشباع شده است که از میوه درخت نارگیل به دست میآید. از این روغن در تهیهٔ مواد آرایشی بهداشتی و همچنین در غذاها استفاده میشود.
این روغن سرشار از لوریک اسید (نوعی اسید چرب با زنجیره متوسط) میباشد. روغن نارگیلهای هیدروژنه نشده معمولاً بین دمای ۲۲ تا ۲۴ درجه سانتی گراد ذوب میشوند.
روغن نارگیل بین دیگر انواع روغن از همه پایدارتر است و بین روغنهای مخصوص سرخ کردن، حرارت لازم برای سوختن روغن نارگیل از همه روغنها بالاتر است. بنابراین، حتی در دماهای بالا هم این روغن نمیسوزد و دود از آن بلند نمیشود.
اکنون محققین ایرلندی می گویند از روغن نارگیل می توان در تولید محصولات بهداشتی مخصوص مراقبت از دندانها استفاده کرد. آزمایشات نشان داده است روغن نارگیل پس از هضم می تواند به باکتری هایی که عامل پوسیدگی دندان هستند حمله کرده و آنها را نابود سازد.
این متخصصان روی عملکرد آنتی باکتریالی روغن نارگیل در شرایط طبیعی آن و نیز در وضعیتی که این روغن پس از طی کردن فرایند هضم تحت تاثیر آنزیم های گوارشی قرار می گیرد به دقت بررسی و مطالعه کردند.
نتایج بررسی ها تاکید کرد روغنی که تحت تاثیر آنزیم های گوارشی قرار گرفته می تواند به شکل قدرتمندی مانع از رشد بیشتر نسخه های باکتریایی استرپتوکک ازجمله باکتری های شایع در محیط دهان شود.
این متخصصان در نظر دارند که در آزمایشات بعدی چگونگی تعامل روغن نارگیل با این باکتری ها را در سطح مولکولی و نیز با سایر باکتری های مضر مورد ارزیابی قرار دهند.